Lugn dag på jobbet

Idag var jag uppsatt på att sitta i receptionen. Vi var två st där idag, så det blev lite långtråkigt emellanåt. Fick hoppa in hos tandläkarna där det behövdes och hade en egen patient, så lite nytta fick jag gjord. Framemot eftermiddagen däremot gick tiden enormt sakta. Letade nånting att göra, men det var svårt. Höll till ute i tray prepen och tog reda på disk, men eftersom det inte är så många som jobbar längre så fanns det inte heller speciellt mycket disk att ta reda på. Tog tillfället i akt när jag ändå hade tillgång till dator större delen av dagen, så jag anmälde oss till sommarjobbar-dagen nästa vecka. Sen fick jag i uppgift att ringa supporten för rtg-sensorerna, en är trasig och behöver bytas ut. Fick sitta i telefonkö i 10-15 min nånting, roade mig med att lösa sudoku under tiden. Dessutom kan jag tala om att när man har ett jobb som mitt där det ingår att hålla händerna rena och sprita dom dagarna i ända, då är det inte roligt när händerna ifråga är sönderskurna och trasiga. Jag hade plåstrat om dom rätt bra imorse, men nåt sår hade jag missat så det sved till ganska rejält varje gång. Mot slutet av dagen var de plåster jag hade så utnötta, så jag tog av mig dom. Tänkte mig inte riktigt för och spritade in dom riktigt ordentligt. Behöver väl inte säga mer än AJ! Shit vad ont det gjorde ska jag be att få tala om. Och länge dessutom, trodde aldrig det skulle gå över. Så imorron är det jag som plåstrar än bättre och förhoppningsvis hinner jag byta plåster på lunchen.
Imorron är det ass igen, så då ska jag väl ha lite mer att göra. Dessutom är det dagen D imorron, 1 juli och nya tandvårdstaxan. Ska bli spännande att se hur allt fungerar, eller om det blir kaos. Det sistnämnda är väl inte alltför otroligt. Allt utom kaos är en bonus.

Efter jobbet har min tillvaro sett ut som den alltid gör, tv, mat, promenad, dusch. Ska torka håret nu och sen blir det väl läggdags så småningom. Man blir trots allt trött även om man inte gör så mkt om dagarna. Det är nästan värre, när man är uppe och springer hela dagen hinner man aldrig bli trött.

Och inte för att jag är något större Grease-

Trasiga händer

Igår var jag till Söderhamn och Bollnäs i regnvädret. Kom hem sen med två par skor, strumpor och solglasögon. När jag kom hem gick jag och syster ut och gick. Hon var hundvakt åt mormors hund, så han fick också följa med. Med hans mått mätt var han faktiskt förvånansvärt lugn. Sen satt jag bara inne och ugglade och gjorde inget särskilt resten av dan. Tråkiga väder.

Idag har jag och pappa vart till Ryggesbo. Han skulle lägga tillbaka några tegelpannor som ramlat ner från taket, och jag roade mig med att dra upp lite vass nere vid bryggan. För er som aldrig provat på det kan jag meddela att vass ofta sitter som berget. Den första drog jag och slet i bra länge, och när den till slut lossnade tappade jag balansen, tog några steg bakåt innan jag till slut ramlade bakåt och slog huvudet i backen. Fullt med sand i håret, lite sådär lagom mysigt. =p Tur iaf att ingen såg mig. Dessutom är vass, som namnet antyder, väldigt vasst Det resulterade i diverse skärsår i händerna, så nu är de alldeles trasiga, blodiga och svider. Mindre bra.

Helg

Så var första hela veckan som hygienist avslutad. Lönen kom idag också, så nu känns det lite mer som på riktigt. Ikväll var första gången på över två år som jag kände den där riktiga fredagskänslan, att åh vad härligt det ska bli med helg. De senaste åren har veckodagar i sig inte haft någon status alls. Jobbet inom äldreomsorgen tar ju ingen större hänsyn till om det är tisdag eller lördag, tidig morgon eller sen kväll, julafton eller vanlig trist vardag. Så studentlivet på det, när man bara gick i skolan nån enstaka dag i veckan, då kunde onsdag och torsdag vara min helg. Men nu när jag för första gången på länge har en måndag-fredag tillvaro igen, kändes det nu ikväll faktiskt riktigt härligt med helg. Dessutom har större delen av veckan vart väldigt stressig, så nu ska det bli skönt att ta det lugnt. Idag var inget undantag, har vart på språng hela dagen, hann knappt få i mig nån lunch och fick jobba över 20 min. Så nu känner jag mig väl förtjänt av några dagar ledigt. =)

Solen visade sig en stund på eftermiddan när jag kom hem från jobbet, så jag var inte sen med att leta fram bikinin och gå ut en stund. Hann precis läsa klart tidningen innan solen gick i moln igen. Sen dess har jag bara suttit inne och ugglat, det har ösregnat och åskat så huset skakade. Blev sugen på nåt gott, så jag kollade runt lite på nätet och hittade recept på nån chokladtårta med hallon som jag satte igång med. Lite halvdryg att göra, så jag hoppas den är tillräckligt god så det vren kommer kunna ar värt besväret. Den ska stå inne i frysen minst 4 timmar innan den är klar, och eftersom jag blev klar med den vid 8-tiden hinner jag inte smaka ikväll. Tur att det är en dag imorron också....

Imorron ska jag till Bollnäs och Söderhamn och kika. Eventuellt ska jag börja titta efter en TV. Vad man nu ska titta efter, LCD? Plasma? Hur stor? För hur mycket? Suck, försäljaren kommer kunna lura på mig precis vad som helst. Jag har ingen koll alls på nåt sånt där. Men jag blir nog nöjd hur som, jag är inte så kräsen.

Och nu segar datorn, så jag sätter punkt här.
Trevlig helg alla underbara människor.

Rolig patient

Idag har det vart ett lugnare tempo, och vad skönt det har vart! Stora kontraster mot för hur snabbt allt har gått tidigare i veckan. Några egna patienter har jag haft idag, och en av dom var lite rolig. Det började redan innan han kom i stolen, han grymtade lite och undrade varför han hade blivit kallad på undersökning, hade vi dåligt med patienter? Denna patient hade inte vart på undersökning på 5 år, utan bara kommit akut med diverse tappade fyllningar/kronor och liknande (dessa hade han först försökt limma dit själv med superlim, men utan något vidare bra resultat.....). Jag fick inte ta röntgen, och inte mäta fickor, det var knappt så jag fick kolla efter karies. Nu räcker det! sa han innan jag knappt hann börja.
Hur som helst så började snart predikan. Jag fick först en tidning, en profetisk skrift. Denna fick jag bara om jag lovade att läsa den. Jag har inte hunnit kolla i tidningen än, men den handlade bl.a. om det antikristliga samhället, om Gud finns osv. Han började sedan mässa om att jorden snart kommer gå under. Det kommer bli ett tredje världskrig och atomkrig. Det kommer att komma 7 jobbiga år, varav 3,5 av dessa kommer vara riktigt överjävliga. Men! Då vill inte jag vara kvar! Alla vi som tillhör Kristus flyger då upp med Jesus! Så lyfte han armarna mot taket och viftade lite som för att demonstrera hur det kommer se ut när han flyger iväg. Haha, jag visste inte vart jag skulle ta vägen, det enda jag tänkte var bara inte skratta, inte skratta...... Det som kommer utlösa detta elände är det fjärde odjuret. EU alltså. =p De är antikrist.
Sedan fortsatte han med att berätta om att han är med i en församling 15 mil bort, eftersom församlingen här inte döper folk. Nu hade han dock just fått vara med om ett läger där de själadöpt hela 5 personer i Kristi namn. Halleluja.
Sedan fortsatte han lite allmänt och uttryckte sina åsikter angående bensin, ty det är inte alls världens stora problem, utan det är ozongasen. Så kom han in på Bermudatriangeln apropå det, men vid det laget var jag tvungen att sluta lyssna, jag var så full i skratt.
Sen när det var dags för betalning ville han pruta, eftersom vi nästan inte gjort nånting, "bara ställt en massa frågor" (anamnesen....). Lyckligtvis var tandläkarn där då så han fick ta den diskussionen. Patienten tyckte också att tandläkaren skulle låna tidningen jag fick och läsa.. =p Jag glömde varna dig, sa tandläkaren när patienten hade gått.

Annars har det gått bra idag. Känns som att alla blogginlägg blir ganska likadana när det bara handlar om jobb hela tiden, så jag ska inte sväva ut alltför mycket idag. Men historien om den där patienten var lite rolig. Så då tänkte jag på dig, Niklas, du skulle alldeles ha vart med och tagit dig ett snack med den där mannen. ;-)


Det är dumt att dra ut fel tand, folk blir så sura då....

Stress

Lämnar ett litet livstecken även idag. Har klarat av ännu en tokstressig dag på jobbet. Ska bli lite skönt nu faktiskt att jobba med en annan tandläkare några dagar, med förhoppningsvis lite lugnare tempo.

Var ute och gick en stund tidigare. Fick sällskap idag, min mor följde med. Hade inte tänkt gå så långt, men det blev en timme idag också. Sen blev det soffläge och Allsång på Skansen. Jag tål inte Arja Saijonmaa. Lipsill, jag förstår att dom inte haft med henne tidigare. Hon har ju EN känd låt som kom för flera decennier sen, varför skulle dom ha frågat henne egentligen? Nej, det ger jag inte mycket för. Jag lämnade tv-rummet i protest. =p

Skickade nyss iväg en order på LaRedoute också. Från början var det bara tänkt att det skulle bli en bikini, men ju mer jag tittade, desto mer blev det såklart. Notan slutade på 1300 nånting. Men nästan allt var på rea, så jag fick massor för pengarna och sparade dessutom nästan 500 spänn. =)

Trött

Halloj gott folk.
Idag har jag, och många på kliniken med mig, vart alldeles jättetrött. Inte en sån där jättebra dag att jobba över med andra ord, men det var jag tvungen att göra. Har därför spenderat över 10,5 timme på jobbet idag. Gäsp. En intensiv dag med högt tempo och nånting att göra precis hela tiden, så ikväll vet jag en som kommer somna gott. Hur som helst har det gått bra. Patienten som inte pratade svenska och behövde tele-tolk uteblev, så det slapp jag. Rätt skönt, jag var lite smånervös för hur det skulle gå.

Nu ska jag fara ner med en bil åt lillasyster tills hon slutar jobba ikväll, och sen gå hem. Blir ingen lång promenad ikväll. En kortis bara, sen dusch och förhoppningsvis sen raka vägen i säng. Jag skulle kunna somna stående och känner mig som en levande död. Gäsp igen.

Lugn söndag

Så börjar även denna långhelg gå mot sitt slut. Jössebo igårkväll var inte sådär jätteskoj. Vi var där 1,5 timme, sen åkte vi tillbaka till byn och åt kebab istället. Gott!

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Gick en timme för ett tag sen. Imorgon blir nog en spännande dag på jobbet. Ska vara med chefen och hans packade tidbok. Jag ska ha tre patienter själv först på morgonen. Om jag inte minns fel så är det en av patienterna som inte pratar svenska, så då ska vi ha telefon-tolk. Så det blir ju spännande att se hur det går.. Minns inte riktigt vad det var som skulle göras på den patienten. Och, åter igen om minnet inte sviker, så är det 45' dep innan fika. Kul värre.... Hoppas resten av dagen blir lugnare sen.

Mer än så har jag inte på hjärtat idag.

Midsommardagen

Idag sov jag till 11,30 och låg kvar i sängen till efter 12. Minns inte när jag senast sov så länge. Men å andra sidan minns jag inte när jag senast släckte lampan vid 03,40 heller, så det jämnar väl ut sig.

Idag har jag vart ute och gått 1,5 timme med Jessica, runt Ullungen. Skönt att komma ut, men det var lite för varmt. Skulle ha valt lite andra kläder. Men det ska man väl inte gnälla över.. Kom på när jag satt i bilen till henne att jag ju faktiskt drack igår, så egentligen kanske det inte var sådär jättesmart att köra bland det första jag gjorde idag. Hur som helst så bestämdes att vi ska iväg och kolla läget i Jössebo ikväll. Ikväll blir det jeans eller nåt annat hellångt på benen, myggorna hade kalas på mina vader och fötter igår, så jag håller på att bli tokig idag.

Sen jag kom hem har jag duschat, ätit och lagt in massa ny musik i iPoden. Så nu har jag lite nytt att lyssna på. Eller nytt är väl fel ord kanske, har haft de där skivorna i bilen och lyssnat på dom en hel del där, så nån direkt nyhet blir det väl inte kanske.

Nu är det 1,5 timme kvar tills jag ska iväg, och 2,5 timme kvar tills det drar igång på Jössebo, och här sitter jag redan startklar. Vad göra nu då.....?

Lyckat midsommarfirande

Halli hallå alla kära bloggläsare.
Nu är jag hemma igen efter en minst sagt lyckad midsommarafton. Har haft riktigt roligt faktiskt. Började lite småtrist, regnet fullkomligt öste ner, det haglade och det hördes även en och annan rejäl åsksmäll. Dock lugnade det lyckligtvis ner sig ganska snart, så grillningen kunde sättas igång. Slutligen fick vi i oss lite mat. Blev på tok för mätt. Med grannen som bordsgranne har man aldrig tråkigt, jag minns nog inte när jag senast skrattat så mycket som jag gjort ikväll. Dessutom hade vi väldigt roligt ute också, då det blev lite missförstånd över huruvida fötter behövs till fotboll eller ej... =p
Hur som helst, efter maten hade Karin en liten pjäs med sig som vi fick spela upp. Jag fick den ärofyllda uppgiften att spela pudel! ;-) I den rollen ingick bland annat att ligga framför brasan (Maria), kissa på rustningen (Ove), bita betjänten (Patrik) i benet, och med papegojan (Bert) minns jag inte riktigt vad jag skulle göra, men det gick iaf inte som planerat. Minns inte om jag bara skulle skrämma bort honom eller döda honom, men innan jag visste ordet av hade den galne papegojan greppat tag i mig och jag befann mig plötsligt upp och ner och högt ovanför marken. =) Ungefär då kom Jessicas pappa och Hasse dit, de måste trott vi var fullkomligt galna. =p Haha, men det var faktiskt alldeles grymt roligt. Synd att inte filmkameran fångade vår excellenta, spontana uppsättning. Det var hur kul som helst. =)

Större delen av ensemblen... ;-)

Pudeln attackerar papegojan....

           
Men det gick inte riktigt som planerat.....

Efteråt sa jag i något sammanhang till honom att "Du hade ju kunnat ha ihjäl mig om du tappat mig i backen". Men han försäkrade mig då att "Jag hade aldrig tappat dig. Jag hade inte släppt även om du sprattlat". Haha, så det var ju tur det då. Hade kunnat sluta trist annars. =p

Därefter gick vi vidare till den traditionsenliga femkampen, eller trekamp om man ska vara petig. I år blev det hästsko-kastning, bollkastning och nån golf-grej. Golfen var inte riktigt min grej, men de andra grenarna lyckades jag bra i. Tillräckligt bra för att jag skulle ta hem hela tjotaballongen, jag sopade banan med de övriga 25 pers som var med. Heja mig! =)


Laddar för bollkastning


2008 års vinnare i midsommarfemkampen

Därefter blev det jordgubbar och prisutdelning i deras fina garage. Jag fick välja först, och det blev en Strandbergs Plåt AB t-shirt. Den tröjan ska för evigt påminna mig om mina framgångar i 2008 års femkamp. ;-)

Men nu gott folk är klockan snart 3 och det är dags att stänga butiken för idag. Har som sagt haft en riktigt trevlig kväll, tack alla som var med. =)

Midsommar

Kikar in en snabbis för att önska er alla en trevlig midsommar! Ska iväg nu vilken minut som helst, grilla och ha det trevligt. Fick sms av jobbarkompis från förra jobbet imorse, och jag saknar det jobbet. =)

Jaså, Jessica, så du är en av dom som vart dit och kollat till dom. =) Och ja, om allt går min väg skulle jag gärna ta över huset en dag. Det är min dröm. =)

Det blir bara en kortis idag, trevlig midsommar som sagt!

Almanacka

Goderafton kära läsare.
Hamnade som jag tidigare nämnde i soffan på eftermiddan idag och såg på tv. Vilade ögonen en stund, och när jag tittade upp nästa gång var det ett helt annat tv-program på gång. Trodde inte att jag sov, men det gjorde jag bevisligen.

Hälsade på farmor och farfar en sväng. Farfar är en mycket glömsk man och har ingen större koll på så mycket längre. När vi skulle åka hem igen sa han "Å Hanna blir så fin hon sa". Kul komplimang iofs, men det jag blev mest glad över var att han kände igen mig och överhuvudtaget kom ihåg vad jag heter. =)

Var ute och gick en timme tidigare. Som vanligt. Sen hamnade jag här, har beställt en personlig almanacka. Ska bli spännande att se hur resultatet blir. Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis, och sen sätta mig en stund och dricka nåt gott och prata lite strunt med mor. Har en ganska bra aning om vad samtalsämnet kommer bli..... ;-)

Jobb, jobb

Ännu en dag avklarad. Har vart relativt lugnt idag. Strax före lunch bara som det körde ihop sig och blev stressigt, men det gick bra det också. Vissa andra stunder har det vart riktigt lugnt så att vi hunnit med att ta det lugnt. För att kolla hur vädret är i Kiruna osv.. =p

Resten av dagen har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Blir antagligen soffläge framför tv:n en stund nu och promenad lite senare om vädret tillåter.

G; ja, jag ska gå. Prata med din chef och hör var han/hon säger. Vi är fyra som jobbar den dagen hos oss, varav två är sommarjobbare som ska iväg. Våran chef ändrade om i sin tidbok för att vi skulle kunna åka iväg båda två. Vi ska jobba till lunch och sticker sen. Hoppas det går att lösa för er också.


Axmarbrygga

Pustar ut efter ännu en dag på jobbet. Var inte lika stressigt idag. Två egna patienter, men annars var det bara ass. Har inte haft sådär överdrivet mycket att göra.

Efter jobbet for jag och familjen till Axmarbrygga. Dels fyllde lillasyster 19, och dessutom firar mor och far 25-årig bröllopsdag just idag. Silverbröllop med andra ord. Åt gott och hade det trevligt, men nu är jag så mätt så jag rullar fram känns det som. Blir nog snart läggdags, ladda för sista dan på jobbet för den här veckan.

Och G, vet inte om du fått svar på din fråga nu kanske redan, men sommarjobbsdagen är iaf den 11 aug kl 13,30 i Bollnäs. Håller på till 19. Femkamp och grejer. Blir nog kul. =) Ska du gå?

Team-tandvård

Imorse väntade jag mig en rätt lugn dag på jobbet, tandläkaren jag skulle assistera brukar vara snabb och alltid klar i tid. Därmed gott om tid för mig sen att duka om osv mellan varje patient. Men ack så fel jag hade. En av hygienisterna var sjuk, så jag fick hoppa in i hennes team istället och jobba med chefen. I hans tidbok är det tight vill jag lova, så någon lugn dag blev det sannerligen inte. Därför har jag suttit med dep-patienter mer elle mindre hela dagen. Har haft nån undersökning också. Dep är inte direkt min favoritsyssla, speciellt inte under tidspress, men det gick det också. Efter lunch var det tänkt att det skulle bli op-ex, men det blev bara en vanlig ex till slut. Behövdes ingen op. Vi fick alltså inte ens prova op-mössorna. ;-) Chefen slutade vid 3, så efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Martin och jag försökte verkligen komma på nåt att göra, men det bästa vi kunde komma på var att hälla ut vatten på golvet och glida omkring på skurmoppar. Han hade provat det av en slump vid något tillfälle och det visade sig att det var bra glid. Men nja. Nåt seriöst kom vi alltså inte på. Tony fick tag på en patient, så jag gick in och assade honom innan vi gick hem. Han och jag ska tydligen på nåt jippo för alla sommarjobbare också. Såg kul ut.
Dessutom har det blivit en del ändringar i mitt schema framöver också när ovan nämnda hygienist blev sjuk. Så det kommer bli fullt upp framöver!

Slutade 16,30. Åkte hem, låg ute i solen en stund, åt, såg på tv, gick. Ska snart hoppa in i duschen, och sen ska jag gå och lägga mig tidigt så jag orkar med en dag till på jobbet. Och åh vad jag trivs. =)

Trött

Hey folks.
Imorse var det bra nog tungt att komma ur sängen. Hamnade på en lite spontan filmkväll igårkväll (och nej, jag fick inte välja film......) och kom inte hem förrän närmare midnatt. Så det blev inte så många timmars sömn inatt som jag kanske hade önskat, men det gör just ingenting. Det var trevligt ändå. Dock har jag gått och smågäspat hela dan. Jag behöver min stackars obefintliga sömn...

Och idag var det jobb för hela slanten. Var uppsatt på ass hela dan. Det är jag iofs alltid numera.. =p Hade extra långt klinikmöte också, och det var rätt soft att bara sitta och lyssna i 1,5 timme. Mötet inleddes med att jag och Tony fick ett "officiellt välkomnande". Tackar vi för. Sen dess har alltså min dag mest bestått av att sitta breve på undersökningar och langa grejer vid lagningar.

Farmor tippa kull inatt och har spenderat dagen på akuten, så vi var dit en sväng ikväll och kollade läget med henne också. Inte lätt att bli gammal, minsann.

Var ut och gick en timme för en stund sen, och hejade på halva byn kändes det som. Typ halva kliniken, släktingar, grannar och annat löst folk. Det kommer jag nog sakna när jag flyttar. Att inte känna igen nån alls. Här hemma möter jag alltid nån jag känner igen.

Nåväl. Det får vara allt för nu. Ska slänga i mig nånting att äta, och sen blir det sängen. Förhoppningsvis hinner jag få några fler timmars sömn inatt....

So long.

Tjurar på rymmen

Spenderade en stund på bryggan i Ryggesbo, och bättre sysselsättning än så finns inte. Satt först nere vid båthuset och spanade ut över sjön, men när solen kom fram la jag mig på bryggan, njöt av värmen och lyssnade på vågorna. Mer sånt!

Gick 1,5 timme när jag kom hem. Var riktigt varmt då också, det var molnigt när jag gick hemifrån men solen visade sig snart och några fler moln har jag inte sett skymten av sen dess. Gick en längre runda än jag tänkt i skogen, trots att jag inte alls gillar skog egentligen. Min skräck är att plötsligt stå öga mot öga med en björn. Eller varg, eller en orm eller vad som helst. Velade ett tag om jag skulle gå över åkrarna eller genom skogen hem. Valde till slut ändå skogsvägen. Mötte en bil som stannade, det var min gamla träslöjds-lärare, som frågade om jag sett några tjurar. Eh, nej, borde jag det? frågade jag. Och då hade tydligen 9 av hans tjurar rymt, så han var ute och letade efter dom nu. Så inte nog med att man ska gå och oroa sig för björnar och vargar, nu fanns 9 tjurar på vift någonstans i närheten också! Han bad mig ringa honom om jag fick syn på dom, och det lovade jag att göra. Jag kom dock ut ur skogen igen och såg inga djur. Efter en stund åkte han förbi mig igen, stannade och sa att de hittat djuren nere på åkrarna. Hade jag gått den vägen hade jag alltså med största sannolikhet stött på ett gäng tjurar på rymmen.

Solen skiner som sagt ute, men det är lite blåsigt så det känns inte sådär jättelockande ändå att gå ut och lägga sig en stund. Får se om jag går en sväng till lite senare, går ju ändå inget på tv nu för tiden.

Och imorron väntar åter en spännande dag på jobbet....

Fotboll

Hola Belgrad.
Igår såg jag hela fotbollsmatchen på storbild. Mitt livs andra fotbollsmatch tror jag, på tv iaf. Såg en hel Elfsborg-match för nån vecka sen, men utöver det är jag inte speciellt fotbollsintresserad. Har var på nån match på Örjans vall i Halmstad för några år sen, men det är ju lite annat när man är på plats. Hur som helst, matchen igår var ju spännande ett tag, och det var ju synd att spanjorerna smackade in ett till mål i sista minuten... Jag förstår mig inte alls på fotboll, så några djupare analyser ger jag mig inte in på.

Nu ska vi till stugan i Ryggesbo och fixa lite inför sommarn, fixa med vattenpumpen så att det finns vatten, och förhoppningsvis lägga ut bryggorna så att man kan åka dit nästa gång solen visar sig.

Gotta go....

Fredag den 13:e...

Idag har jag gjort min andra dag på jobbet. Det regnade ute när jag slutade. Eftersom jag kände att jag hade lite överskottsenergi tog jag min iPod och ställde mig i köket och svängde ihop en god efterrätt till kvällen. Humöret kändes på topp. Såg på tv och sen gav jag mig ut på min dagliga promenad. Idag har jag känt mig så mycket gladare än jag gjort på länge. Jag gick och funderade på hur bra allting kändes. Det har vart några tuffa veckor, men det känns som att jag har lämnat dom bakom mig nu och släppt taget om den/det som behöver släppas. Till och med flytten kändes faktiskt ganska spännande och jag funderade på hur jag vill att min lägenhet ska se ut och vad jag ska köpa för möbler. Jag trippade omkring som på små moln. Dagens inlägg hade därför kunnat sluta som en glad hyllning till sommaren och mitt liv i största allmänhet som kändes alldeles på topp just idag.
Men så kommer jag hem och allting förändras. Ett besked och ingenting spelar liksom nån roll längre. Vad är det för fjantsaker man går omkring och oroar sig för egentligen? Jag skäms över de problem jag tidigare gnällt över, när det finns andra som verkligen har viktiga problem att tänka på. Jag brukar inte vara skrockfull, men just idag blev fredag den 13:e en riktigt tråkig dag....

Inte en gång till.....

TH HB

Så har jag härmed avverkat min första dag på jobbet som tandhygienist. Kändes inget speciellt egentligen, jag har ju vart där hela våren redan känns det som. Jag var mest på ass, men hade en av mina egna patienter som jag haft under utbildningen. Och den enda skillnaden egentligen var att jag numera skriver under min daganteckning med /TH HB, istället för /TH-stud HB som jag tidigare använt mig av. =) Det kändes iofs lite ovant och kul, men annars.. Nja. Ingen skillnad direkt.

Får se om jag orkar ta tag i städningen nåt mer ikväll. Tänkte ut och gå när jag kom hem från jobbet, men det började regna. Så jag får nog ta det lite senare. Iofs regnade det igår när jag var ute också, och ingen har väl dött av lite regn. Annars hoppas jag åter igen på en tidig entré i sängen ikväll. Så säger jag jämt, men det blir aldrig av. =p Igår läste jag iaf ut boken som jag hållt på med några dagar, Underbar och älskad av alla av Martina Haag. Kändes lite ovant med en så "lättsmält" bok, om man jämför med boken jag läste för nån vecka sen om tsunamin. Rätt saftiga kontraster. =) Så får se om jag sätter igång med nån ny bok ikväll, går ju ändå inget sevärt på tv nu för tiden. Förresten så fick jag en Cosmopolitan på posten idag, jag har tydligen signat upp mig på en ny prenumeration där. Så jag kanske får ta mig igenom den.

Och ang. geting-diskussionen, så himla lätt är det inte att bara sitta still när man är fånge på en sten mitt ute i vattnet. =p Men till nästa gång ska jag försöka dra mig till minnes att blåsa. Inte veva.

Det var allt för nu.
/TH HB

Hemma igen

Hallå i lådan.
Nu är jag hemma igen efter några dagar i Frankrike. Har haft det hur bra som helst. Lite småmolnigt sådär de första dagarna, perfekt sightseeing-väder. Sista dan var det sol och väldigt varmt, och det är väl visserligen trevligt. Men när man ska gå i en stad är det skönare med moln. Så det var toppen. Har väl sett det mesta som man ska se i Paris. Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs Élysées, Sacre Coeur, Notre Dame, Louvren, åkt båt på Seine. Man hinner rätt mycket ändå på bara några dagar. Sista dan var det shopping. Jag åkte dit med fem par skor och kom hem med sju. Sen blev det lite annat smått och gott också. Kläder, parfym och en väska. Nice.

Kom hem igår. Internet funkade inte, så jag fick kika in hos min moster på dagens promenad för att kunna betala en räkning. Bilskatten närmare bestämt. Vore ju synd att missa deadline på den och få körförbud på den det första jag gör.. Jag har redan tillräckligt med otur när det kommer till bilar. Som någon uttryckte det i ett sms "Haha jag hoppas verkligen du är duktigare på tandhygien än på bilkörning och ekonomi. ;) "  Men allt är faktiskt inte mitt fel. =)

Ekonomin däremot vete sjuton hur det kommer gå med sen när jag flyttar och börjar jobba. Jag vet inte vad som flugit i mig, jag som alltid har vart så sparsam förut. Det är numera ett minne blott. Pengarna har liksom en tendens att bara försvinna iväg. Nu har jag gjort av med runt 3000 i Paris. Och med bilen kommer utgifterna som ett paket på posten. Om precis en månad släpps iPhone i Sverige. Jag kommer stå först i kön. Dessutom kommer det bli extremt dyra månader framöver när möbler, tv, dvd-spelare, dammsugare, micro och andra såna nödvändigheter ska införskaffas. Till mitt försvar så funderade jag faktiskt både en och två gånger innan jag köpte ett par skor för 80 euro i Paris. Pappa bara suckar och säger "Du kommer ju aldrig använda dom", "Du kan ju inte gå i dom" osv. Men sen kom jag att tänka på soundtracket till filmen om mitt liv..
En dag kan hela världen stå i brand,
så kör för kung och fosterland,
köp mera, spendera så mycket som ni kan 
för kung och fosterland
Sen gick jag in och köpte dom. ;-) Satt och kikade på Cdon för en stund sen och är riktigt sugen på både tredje säsongen av Greys anatomy som finns på rea nu, och Sex and the City. Det har jag nästan aldrig sett, och den verkar ju sevärd med tanke på all uppståndelse filmen får nu för tiden. Jag köpte inget ikväll, men känner jag mig rätt står de nog båda i min dvd-hylla snart.

Idag har jag vart ledig. Vaknade med ett ryck imorse och tänkte vad ska jag göra idag?. Kändes som jag hade glömt nåt. Men det enda jag var tvungen att göra var att ringa till kåren och fixa ett papper, och det gjorde jag. Hann ringa både en och två gånger, och blev lite orolig att de gått på sommarlov. =) Men jag fick tag på en kille där till slut. Sen gjorde jag inget vettigt alls några timmar. Läste ikapp på bloggar jag missat nu när jag vart borta. Vid 13,20 åt jag frukost, om man nu kan kalla det så vid den tiden på dygnet. En timme senare kom jag på att jag kanske skulle hoppa ur pyjamasen och dra på mig lite ordenliga kläder. På eftermiddagen däremot fick jag nåt ryck och började städa. Höll på flera timmar, dammade och fejade. Sen började Glamour på tv, så sen hände det inte så mkt mer. =) Hann alltså inte klart, men man ska ju ha nåt att göra efter jobbet framöver nu också... =p

Apropå det så börjar jag jobba imorron. Min första dag som hygienist. Imorron vid den här tiden kommer jag att ha tjänat mina första slantar som hygienist. Hur coolt är inte det? =) Dock ska erkännas att jag kommer sakna gamla jobbet nu i sommar. Träffade en av mina gamla arbetskamrater förra veckan som kramade om mig och kallade mig "svikare"  för att jag inte kommer tillbaka i sommar. Får jag bara hälften så bra kolleger på kommande jobb så vore jag glad. Brukar kolla upp på avdelningens balkong när jag går förbi där och kommer ofta på mig själv med att sakna stället. Men det är väl som dom säger, var sak har sin tid.

Nu ska jag ta mig ut på en liten promenad och hoppas att det inte börjar regna. Sen blir det nog en tidig kväll så jag orkar upp på nya jobbet imorron. =)


Och ang kommentar på förra inlägget. Ja, man ska väl egentligen inte veva. Men det är inte så lätt att låta bli när man är fast på en sten och inte kan ta sig nånstans. Man kan ju inte bara sitta still och låta den attackera. =p

Galen geting

Och åh, så skönt det var att ligga på playan idag. Var i och doppade mig några gånger. Jag och Olle tog en varsin sån där surfing-bräda i frigolit som barna har nu för tiden, och paddlade iväg. Tog sikte mot stenen, och låg där en stund i solen och hade det bra. Ända tills det kom en galen geting och anföll oss. Jag gick i försvarsposition och började veva runt med brädan för att få bort den, men den blev bara ännu argare och vägrade ge med sig. Så vi stod där och skrek en stund, Olle åt mig att jag skulle sluta veva och att den bara blev argare då. Men det var för sent, den var redan arg. Så till slut fick vi fly fältet och slänga oss i sjön. Den gav sig ändå inte, så vi fick dyka några gånger för att bli kvitt den. Dumma insekter. Haha, men kul hade vi. Måste ha sett roligt ut där vi stod på stenen och gick runt runt, och jag vevandes med en surfingbräda. =)
Annars var det toppenskönt i solen. Det var efterlängtat alldeles, har inte haft tid att ligga ute och lata mig på flera dagar nu. Och lite måste jag erkänna att jag ångrar att jag tog sommarjobb i sommar, tänk vad skönt det vore att bara vara ledig och ha det bra i solen... Men det blir väl kul när pengarna kommer antar jag.

Minns inte hur mycket jag skrivit om examen igår, men jag blev iaf sammanlagt 4000 kr rikare, och sen fick jag ett halsband av mor och far, Rörstrand-muggar av faster m fam, presentkort på Åhlens av lillasyster och presentkort på Hemtex av mina grannar.

Ikväll när jag var ute och gick så hade det börja mullra lite smått, åskan hängde i luften. Men lite åska har ju ingen dött av tänkte jag, och gick hemifrån. Hann dock bara gå några hundra meter innan det började ösregna. Och det hade jag ingen lust med. Så jag tog en snabb sväng upp i skogen och gick den vägen hem. Och det ska jag säga er, det är BRANT! Bor man på höjden så gör man. =) Sista biten när det inte sluttar längre så sprang jag. Heja mig. Stannade hos mormor en stund och höll henne sällskap under den värsta åskan, vet att hon inte gillar åska.

Sen dess har jag duschat och packat en del. Imorron bär det av, på tok för tidigt om du frågar mig. Funderade ett tag på om jag skulle gå ut och lägga mig i baksätet redan ikväll så jag slipper vakna imorron när vi åker. =p

Så vid 11-tiden imorron får ni tänka på mig och hoppas att planet håller sig kvar i luften. ;-)

En dag på stranden

Så var examen över. Det firades så det stod härliga till här igårkväll. De flesta kom. Vi åt mat och hade det trevligt. En precis likadan tillställning som det alltid är hos oss. =) Jag, Lisa, Jakob, Viktor och Oskar satt i hammock/solstolar och hade det bra, medan resten av grabbarna sprang runt som galningar och lekte jaga. =) De sista åkte hem vid 23 ungefär, och då gick jag ut och gick en timme. Det är så skönt ute den tiden på dygnet! Lite förvånad blev jag också att jag fick sällskap, Jessica kom och cyklade ikapp mig. =)

Nu kommer snart min moster och hämtar mig. Äntligen är jag ledig och utan planer en dag, så det blir en dag på stranden. Så nu måste jag gå och leta fram min sololja och steka på riktigt rejält. =)

Nyutexad!

Ja, så var examen över, så jag antar att jag kan kalla mig tandhygienist nu... =) Själva ceremonin var trevlig. Tal hit och dit, och vi fick våra broscher. Fika, och sen fotografering och massa kramar utanför kyrkan innan vi skildes åt. Sen skildes HK06 åt för alltid. ;-) Det var riktigt varmt, sminket rann och jag vet inte hur många bilder jag har kisat på idag. Kom hem för en stund sen. Karin, Patrik och barna var här nyss och lämnade ett presentkort på Hemtex åt mig. Snällt. =) Fick så fina blommor av dom när jag tog studenten också.. Tur man har snälla grannar. ;-)

Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan firandet fortsätter om 45 minuter...... Gäsp.

Bowling och middag

Så var det då dags för examen idag. Känns fortfarande inget speciellt. Det var rätt lockande att lägga sig i solstolen här ute på gården istället och ligga där och pressa idag. Men det kommer säkert bli kul det här också.

Igår var det sista dagen/kvällen på skolan och med klassen. Ungefär halva klassen var och bowlade efter skolan. Kan väl inte påstå att det är min starka sida direkt. För mig är bowling lika med nagel-massaker. Efter några kast var jag trött i armen och orkade inte riktigt få iväg klotet som jag hade önskat. En strike lyckades jag med och några spärrar. Men annars... Nja. Nån måste ju komma sist också.......

515057-4

Sen var vi alla på Harrys och käka. Skaldjurspasta hade jag beställt, och det var riktigt gott. Dock hade jag ingen koll på hur man äter en mussla, så den lämnade jag bort. Dessutom såg den ena musslan ut som en orm, så det var nästan så det började krypa i mig. Huua vad äckligt. Jag var hur trött som helst hela dagen och kvällen. Piggnade aldrig riktigt på. Begärde förgyllning av min trista tillvaro på vägen hem, så det blev lite sms-trafik. Som för övrigt är en bra anledning att hålla ännu hårdare i mobilen ikväll när alla nyfikna kusiner kommer igen. Och ang. senaste kommentaren, jaa, det hade kunnat sluta väldigt illa. Min mobil och dess innehåll är bara för mig och vissa få utvalda. ;-p

Igår när jag var på väg hem och satt och småslumra slog det mig också; SKOR! Jag har inte köpt några nya skor tills idag! Jag har inte ens tänkt på vad jag ska ha för några. Olikt mig. Och jag kan inte komma på att jag har några passande, så det får nog bli dom som jag hade på studenten. Det är ju ändå ingen som vet det.... =)

Nej, nu måste jag kila vidare, om en stund åker vi till Falun och tar examen! =)
På återseende.

515057-3

Bloggare in action.

Poliskontroll

Idag är vi i skolan för sista gången. Jag var hur trött som helst på vägen hit imorse, och fick ringa till Niklas för att hålla mig vaken till slut. =p Han var också ute på vägarna. Ett tag efter vi lagt på, strax innan jag kom fram till Falun, så mötte jag en bil som blinkade åt mig. När jag kollade upp på vägen igen så såg jag att det stod en polis där som vinkade in mig. Det var en jättestor poliskontroll med massor av poliser, och motorcyklar, minibussar och vanliga polisbilar. Det jag hann tänka var "Shit, nu åker jag dit på fortkörning!". Men tydligen så hade han inte den grejen igång, även fast han hade den runt halsen, för jag fick blåsa och visa körkort och han kollade skattemärket eller nåt sånt bak på bilen. Sen sa han "Okej, kör försiktigt". Puh. Jag blev så nervös, var nästan så jag blev illamående. =p Fick ringa upp Niklas igen och prata av mig lite snabbt. Jag var alldeles skakis när jag kom fram till skolan. =)

Idag har vi hittills haft föreläsning först om den nya tandvårdsreformen som träder i kraft den 1 juli, och sen lite sammanfattning eller vad man ska kalla det av utbildningen, Vårdvetenskap inriktning munhälsa. Känns så konstigt att vi är klara nu...

Nu har vi lunch. Jag var inte så hungrig, men det var mina vänner däremot, så min matlåda räckte till oss alla tre. ;-) Om en stund har vi tid för uppföljning av våra vårdanalyser och utväderingen av utbildningen. Sen slutar vi, och då ska vi ner på Kåren och försöka få tag på det papper som vi inte lyckats få tag på hittills. Hoppas att det är nån där idag.... Sen ska vi bowla med halva klassen ungefär, och sen blir det middag. Sen ska jag köra hem igen, hoppas att jag är piggare då.....


Student

Idag tog lillasyster studenten. Vid 12-tiden kom de ut på balkongen och sjöng student-sången, och så småningom tågade de ner till Öjeparken. Same procedure as last year, alltså. ;-p Det var riktigt varmt och jag, Maja och Julia höll oss i skuggan. Det bjöds på snittar som var helt otroligt goda! Fanns olika sorter, och den med skinka och den med räkor var riktigt smaskens. Mums.

Senare kom hela släkten hit och firade som sig bör. Som alltid är maten ett äventyr. Vi roar och med att äta fån varandras tallrikar och hittar på bus. =p Mitt mjölkglas blev ganska omgående utspätt med Champis, t.ex. OCh kolsyrad mjölk är ju ingen hit, så jag fick gå och hälla bort. Tack för det, Olle. ;-) Sen gav jag igen för gammal ost och snodde jordgubbarna från Pelles tårtbit. Håhå jaja, vad kul man kan ha. =p
Min mobil var populär idag, jag fick hålla hårt i den för att få ha den ifred. Men så helt plötsligt när jag hade annat för mig i två sekunder så fick Pelle tag på den helt plötsligt. Nyfikna ni. ;-p I övrigt har jag pussat på Olle, han fick panik, drog och slet mig i håret för att komma loss, och busat med Kalle.

Folket blev inte kvar så väldigt länge ändå, så jag hann ut och gå i 1,5 timme. Skickade sen iväg pappa att tanka min bil. Sen hade jag tänkt skölja av den lite pollen, men då började Desperate Housewives, så jag delegerade den uppgiften åt honom också. =)

Spenderade sen massor av tid i duschen med hårinpackning, ansiktsmask och allt vad det nu var. Redo för en sista kväll med klassen imorron.

Och apropå det så ska jag gå upp och fxa matlåda till lunchen imorron, och sen gå ut i stugan och lägga mig. Kommer vara ovant nu att behöva kliva upp tidigt.. Usch vad trist att behöva åka den där tråkiga, långa vägen helt själv igen. Suck. =p

Var upp på kliniken idag och lämnade pengar för Tupperware-grejerna jag köpte på partyt förra helgen. Tandläkaren som skulle ha pengar var upptagen med patient just då, så jag fick lämna det i hennes fack så länge. De hade ordnat med alla papper för mig också, tills jag börjar jobba. Tyvärr hade de skrivit fel datum, så jag vet inte om de måste ändra nånting.. Men det löser de nog.

Som sagt, matlåda och läggdags. 

Update

Dålig uppdatering på senaste tiden, men ändå kan de senaste dagarna sammanfattas med ett enda ord egentligen; sol. Jag har legat strandad i min solstol och inte flyttat mig om det inte var absolut nödvändigt. =) Har vart alldeles underbart. Igår var vi och premiärbadade. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle våga mig i, men vattnet var förvånansvärt behagligt ändå. Inte speciellt kallt. Jag var i hela tre gånger under den ungefärliga timmen vi var där. Det är mycket för att vara mig! =) Skulle ha blitt en fjärde gång också om jag inte blivit nedskvättad med vatten. =p

Idag har jag skjutsat farmor till sjukhuset i Bollnäs, så det blev ett avbrott från solen några timmar. Det kanske var lika bra det. På vägen hem tänkte vi köpa getost, men den var slut. Var på jordgubbsjakt också, och fick tag på till slut. När jag lämnat av henne igen åkte jag till stugan i Ryggesbo och tog mig ett dopp. Så härligt,ensam på en egen strand, en sjö, strålande solsken och årets första jordgubbar på det. Mycket bättre än så blir det inte. =)
När jag kom hem sen igen gick jag och la mig, gissa vart..? =p Korrekt, solstolen. Låg och läste och hade det bra. Usch vad trist det kommer kännas att börja jobba sen om vädret fortsätter så här. =)

Ikväll håller jag på och rensar upp och städar lite smått. Det ska nämligen festas i dagarna tre nu framöver, iaf för mig. Imorgon tar lillasyster studenten, så då blir det (nästan) fulla stugan. På onsdag sen ska vi ut med klassen och bowla och käka. Efter mycket om och men har jag kommit fram till att jag åker hem igen efter middagen sen. Tänkte höra med en bekant om jag kunde stanna kvar, men nej. Jag vill hellre hem. =) Och sen på torsdag då är det min "Stora" dag. Examen. Även om det inte känns nåt speciellt alls fortfarande. Kanske bra iofs, att inte ha några som helst förväntningar. Då kan det bara bli bättre. Även då blir det fulla stugan med folk.

Och sen ytterligare två dagar senare sticker vi till Frankrike. Men den resan försvinner liksom bara i allt ståhej som är nu. =) Om en vecka är vi nästan hemma igen, svårt att tänka sig.

515057-2

Premiärdopp 2008

RSS 2.0