Jag lever...

Det är kanske dags att lämna ett litet livstecken igen. Har egentligen inget speciellt att skylla på, men jag har haft en hel del att göra på senaste tiden och bloggen har helt fallit i glömska. För att göra en lång historia kort så var jag till Sthlm förra helgen. Flög dit på fredagen efter jobbet. Helgen var sedan fullspäckad med bio två gånger, Skansen, Gröna lund (syntes i rutan under Sommarkrysset och touchade Grys armbåge, bara en sån sak.....), promenader genom stan, och allmänt trevligt. Var trist att komma hem sen efter en fullspäckad helg med nånting att göra, och framför allt att ha haft sällskap.
Jobbet under veckan gick iaf bra. Kommer in sig mer och mer, och det är ju skönt. Trivs fortfarande bra, trevliga kolleger. I onsdags träffades vi ett gäng, två hygienister och tre tandläkare, och såg film och käka pizza. Tur att det finns andra som också är ensamma... Var en trevlig kväll.
I torsdags sen fick jag besök, och har haft det till idag. Har vart en mycket trevlig helg även den här veckan. Fullspäckat schema, var på Öland i fredags och spatserade runt i Borgholm, och sen var vi in till Kalmar och kollade runt och käkade. I lördags åkte vi till Oskarshamn och tog därifrån båt till Blå jungfrun. Hade kanonväder och det var fantastiskt vackert där ute. Knäppte lite bilder, så kanske dyker dom upp nåt tag här. Kändes plöstligt som att man hamnat på nån vacker medelhavsö, det var helt underbart. Gick en sväng i Oskarshamn sen innan vi åkte tillbaka till Mönsterås. Spelade lite minigolf och åkte runt Oknö, och sen blev det soffläge resten av kvällen. Jag somnade i soffan båda kvällarna....
Idag åkte vi mot Kalmar på fm, och kom på under vägen att vi skulle göra ett nytt försök på Ölands zoo. Vi var där i fredags också, men då hade dom stängt. Idag var det dock öppet, så vi var där några timmar. Kollade runt på djuren och åkte lite karusell. Inte mycket folk alls, så vi fick åka karusell läääänge. Tre gånger närmare bestämt, han saktade in med drog sen igång igen, så vi fick 3 omgångar på 1 gång. Sen åkte vi över bron igen och åt på Ikea i Kalmar. Därefter åkte vi till Stensö camping, hyrde en sån där cykel-trampbil typ och snurrade runt där en halvtimme, innan vi åkte till flygplatsen och Andreas åkte hem igen. Trist att vara ensam igen nu, speciellt när inget blev som jag hoppats på, men det är väl bara att börja vänja sig. Det är väl såhär det kommer vara nu framöver så länge jag bor här. Det är kul att få besök, men tusen gånger värre blir det när de åker hem och jag blir ensam igen. Ikväll har därför vart en tung kväll, och därför ska jag gå och lägga mig nu och hoppas att det känns bättre när jag vaknar imorron!

Tvätt

Så har ytterligare några dagar passerat och nu är vi halvvägs till helg. Härligt! Ser verkligen fram emot helgen, hoppas det blir skoj. Ut och flyga, bara en sån sak. =) Jobbar annars på och sliter. Har mest assistans och det trivs jag med, så det är ju kanon. Idag slutade jag 4, känns som en lyx när man annars slutar 5 de flesta dagarna. Jag och Karla var och handlade lite, och nu har jag tvättid. Har kört två maskiner med sängkläder och lite handdukar. Eftersom jag inte har någon torkställning är det lite småsvårt att komma på ställen att hänga all tvätt, men det löste sig någorlunda. En del hänger ute på balkongen (hoppas det torkar snabbt där....) och resten hänger på stolar och liknande. Kommer bli än mer spännande sen när dom pågående två maskinerna är klara och allt det också ska torka.. =) Men det ordnar sig nog på nåt vis. Hade tänkt hänga ut och vädra mitt täcke också, men det får nog inte plats ute på balkongen som det ser ut. Hur som helst. Som sagt - snart helg!

Oskarshamn




En dag var vi in till Oskarshamn. Gullig liten stad!

Fikade och åt lite glass.

Där det också fanns söta små fåglar. Om du frågar mig alltså, Julia spottade och fräste och tyckte de var äckliga. ;-)



Oknö





En kväll var vi ut på Oknö, och stannade en stund och kikade vid Mönsterås Segelklubb.

Update

Hallå i lådan!
Har kommit på plats i Mönsterås nu, men det har vart dålig uppdatering sen jag kom fram. Har mestadels berott på att jag haft mormor och Julia här, så då är det ju inte så socialt att sitta och blogga kanske. =) Kom hur som helst fram förra söndagen, runt 21-tiden. Började sen jobbet förra måndagen, och det var rätt nervöst innan men gick väldigt bra. Förra veckan var det bara en tandläkare och två sköterskor som jobbade, så det var rätt lugnt. På kvällarna sen var det skönt att ha sällskap, vi var ut och åkte vissa kvällar och hade det mysigt. Det är faktiskt ett riktigt fint ställe jag hamnat på, mycket fina omgivningar. Tänkte lägga upp lite bilder sen på lägenheten och lite vad vi haft för oss i veckan, men det kommer i separata inlägg så småningom.

Imorse åkte mina gäster hem. Jag lämnade dom vid bussen 6,35, och åh vad ensamt och tomt det känns nu! Var jättejobbigt att komma tillbaka hem sen till en tom lägenhet, nu är jag verkligen ensam på riktigt... Så det var en rätt tung morgon. Gick hur som helst till jobbet en stund därpå, och idag kom alla tillbaka från semestern. En del nya ansikten, bl.a. den andra hygienisten, Karla. En lättnad att hon verkar vara en jättetrevlig tjej, vi har snackat mycket under dagen. Känns riktigt skönt faktiskt att få ventilera lite under dagen, och det visade sig att vi hade en del gemensamt.

Som sagt känns det väldigt ensamt nu, men jag försöker tänka positivt och på nåt annat. Som t.ex. är jag snart i Sthlm, och om en stund ska jag och Karla ut och gå.

Sista kvällen hemma

Hallå alla bloggläsare.
Ikväll är som rubriken säger, min sista kväll hemma. Sista kvällen som bybo. At least for now. Har känts helt okej faktiskt. Det som känns lite halvjobbigt är när andra tycker det är jobbigt. Mamma gråter, morbrors sambo gråter. Borde jag också det?
Har spenderat några timmar hos morbror m. fam. för en liten stund sen. Umgicks och fikade. Dessutom fick jag ett paket, ett mjukdjurskossa som det står Milk Power på magen på. Riktigt söt faktiskt! Den kommer med mig ner till södern, definitivt. Därefter åkte jag vidare till moster och lånade en gps där, och blev sittandes även där en stund. Har även fyllt i flyttkort som jag tänkte skicka runt till folk sen. Dock finns flera av er inte på hitta.se, så det fattas en del adresser.... Ni som känner er träffade och vill ha lite post av mig, lämna era dresser omgående. ;-)

Igår var jag till Gävle och gick en sväng på Cityfesten med min underbara vän G. Vi har inte träffats sedan vi tog examen i juni, och jag hade nog inte insett tidigare hur mycket jag har saknat henne! Hade en jättetrevlig kväll, åt, fikade, åkte karusell och skrattade massor. Tack för en jätterolig kväll, min halvperversa vän. ;-)

Imorgon bär det som sagt av söderut, så jag antar att det är på tiden att packa det sista och vara lite social med päronen nu innan jag sticker iväg. Ha det gott så hörs vi igen nere i Mönsterås!

Back home

Så är jag tillbaka hemma en sväng igen. Igår lämnade vi Mönsterås och Kalmar. Åkte en annan väg och passerade Orrefors bl.a. på vägen, var in där och kika. Sen hoppade jag, som jag kanske nämnde tidigare, av i Sthlm och blev kvar där till idag. Igår kväll var vi in till stan en sväng, jag fixade tågbiljetter hem och A växlade pengar. Tänkte gå på bio sen, men det var inget sevärt och jag var rätt trött, så vi struntade i det. Vandrade runt en stund på stan, och sen tog vi tunnelbanan tillbaka. Käkade middag på en mysig liten restaurang med riktigt god mat! Dessutom satt vi ute, och där fanns två små kattungar som hoppade runt. Så sött så. =)

Idag lämnade de av mig på Centralen, och jag gick runt en stund på stan. Eftersom jag inte fick i mig någon frukost imorse så var jag rätt hungrig vid det laget, så det blev lunch på NK. Kollade runt lite på Gallerian, köpte en tröja på TopShop och underkläder på rea på KappAhl, sen lessnade jag på att gå på stan, så jag gick tillbaka till Centralen och satt där och vänta på mitt tåg. Kom hem vid 6-tiden eller nåt sånt. Var till farmor och farfar en stund när jag kom hem, och sen blev jag sittandes/liggandes här, med datorn i högsta hugg.

Bara helgen kvar, sen blir jag Mönsterås-bo på riktigt..... Spännande värre!

Och Niklas, ja, det var typ 25-30 mil till Ullared. Men det är ju bra mkt närmare än hemifrån iaf..... Man lär ju passa på. ;-)

Update

Hallå gott folk!
Nu sitter jag i bilen och den rullar norrut och hemåt nu igen. Igår var vi till Ullared och shoppade massa billiga saker på GeKås, så nu börjar lägenheten kännas rätt komplett. Förkylningen börjar, sakta med säkert, gå åt rätt håll. Hostar nästan sönder halsen på nätterna, men annars känns det relativt okej nu. Verkligen skönt, det är rätt drygt att vara dunderförkyld i över en vecka. Men det var väl tur att den kom nu och inte sen när jag börjat nya jobbet. Hur som helst, blir inget långt inlägg nu, vet inte hur länge batteriet på datorn håller. Jag kommer troligtvis stanna i Sthlm inatt och tar tåg eller buss eller nåt hem imorron. På återseende!

Dagen som gått

Ska be att få tala om hur innerligt trött jag är på att vara sjuk nu! Nu har jag vart förkyld mer eller mindre hela veckan, och det verkar inte ens gå åt rätt håll. Snarare tvärtom, känns som det bara blir värre. Snuvig brukar jag kunna vara ibland, men med lite nässpray brukar det vara hanterbart. Nu däremot har jag riktig ordentlig hosta, snorar och hostar mest hela tiden. Dessutom kan jag knappt prata, får kraxa fram det jag vill ha sagt. Dryyyyygt, nu räcker det.....

Idag har vi iaf vart i Kalmar. Shoppat mer möbler på Ikea, kollat runt lite i stan och så. Var inte där så himla länge, utan sen åkte vi hem igen och fortsatte den ändlösa arbetet med att skruva ihop alla nya möbler och packa upp ur alla väskor/lådor/kassar som var med hemifrån. Det är inte alls klart än, men det börjar se rätt okej ut iaf. Hoppas verkligen jag kommer trivas här nu, att flytta är verkligen inte roligt!

Live från Mönsterås

Hallå gott folk!
Nu är jag på plats här nere i södern, i min nya hemstad. Efter nästan 9 timmars bilfärd kom vi äntligen fram. Jag mådde riktigt illa imorse när vi åkte hemifrån, så mamma fick köra min bil så jag kunde sova. Var vaken till Kilafors, men där däckade jag. Vaknade upp som hastigast vid Gävle Bro, men somnade om lika fort igen och vaknade när vi började närma oss Uppsala. Vi stannade på Ikea i Kungens kurva, och därifrån körde jag själv. Mamma hoppade över i andra bilen, och jag pratade i telefon större delen av vägen kändes det som. Hittade min handsfree imorse, så det gick hur bra som helst att prata bort tiden. =) Strax före 6 kom vi fram, och vid det laget var jag riktigt nyfiken på att se hur mitt nya hem skulle se ut. Det visade sig att det väl inte är världens fräschaste lägenhet kanske, men det skulle absolut ha kunnat vara värre. Vissa tapeter är väl inte sådär väldigt upphetsande, men med lite tur kanske man får byta. Det tog 1-1,5 timme nånting att flytta in alla saker från bilen. Soffan var fruktansvärd, fy sjutton vad tung den var! Trodde aldrig det skulle gå, men nu står den där den står. =)
Såna här gånger inser man vad mycket grejer man egentligen behöver för till synes enkla grejer. Jag och mamma var på Konsum här för att handla lite snabbt för att få i oss lite mat vid halv8-8tiden eftersom vi inte ätit nåt på hela dan. Det blev pyttipanna, det går ju fort tänkte jag. När jag då satte igång satte jag på plattan, och kom på - just det, man behöver en stekpanna! Hittade till slut en i en låda, och ställde den på spisen. Nästa steg var att få upp pyttipannaförpackningen. För det behövs en sax... Hämtade en kniv istället och fick i maten i stekpannan. För att inte bränna sönder maten behöver man röra om i den med något.... Fortsatt letande och rotande i lådorna efter en slev/stekspade eller whatever. När maten slutligen är klar behövs tallrik, bestick, kanske ett glas... Suck. Det tog ett tag att få i sig den där pyttipannan kan jag säga.
Sen dess har vi skruvat och donat och fixat. Kanske mest mamma och pappa i ärlighetens namn, jag har fullt upp med att svara på alla sms som inkommer, det är tydligen många som undrar hur det går.. =)

Igår förresten var jag och typ halva släkten på Diggiloo i Järvsö. Det var lika bra som förra året, hur kul som helst! Jag tror att alla är på igen nästa år, så nu blir det till att hålla ögonen öppna när biljetterna släpps i höst/vinter. =) Bilder på både det och lägenheten dyker kanske upp så småningom. Ikväll är jag för mosig för att hålla på med det.

Nu ska jag gå och ta mig en dusch och sen blir det nog sängen inom en inte alltför lång framtid. Om jag hittar någon handduk och andra nödvändiga saker vill säga........

RSS 2.0