Det blir en dag på stranden

Hallå vänner, och kanske framför allt - Hallå sommar!
På nåt sätt känns det som att åtminstone våren kommit riktigt på allvar nu. Inatt hade jag fönstret öppet hela natten, utan att behöva kliva upp mitt i natten och stänga det. Däremot så kommer varje lördag en lastbil hit till Torget och säljer blommor, grönsaker, potatis och annat, och eftersom den står i princip precis utanför mitt sovrumsfönster så jag vaknade första gången vid 7 när den kom hit och parkerade. Sen vaknade jag till igen vid 9-tiden ungefär då folk börjar komma dit och handla och drar med nån form av kärra över kullerstenarna här ute, så sen kunde jag inte riktigt somna om. Men det gör liksom inte så mycket när man möter en sån här härlig dag! Efter frukost gick vi ut på köpingen och uträttade lite ärenden. Började med ett mindre trevligt uppdrag, vi har nämligen fått miljontals inneboende i form av små svartmyror, så vi gick först och köpte myrgift. Sen blev det lite roligare shopping också, köpte mig en båt och en ljuslykta på pysselaffären som snart ska lägga ner och därför hade utförsäljning, och sen beställde jag mitt Hanna-halsband som jag spanat på under en tid.
Sen åkte vi ut på Oknö och låg därute och solade en stund. Provade också att känna på vattentemperaturen i havet, och det var faktiskt förvånansvärt behagligt! Så det bådar gott, kan man bada fötter och vader redan i april så kan vi nog åka och bada efter jobbet i maj. ;-)

Igår var vi till Högsby efter jobbet. Tanken var att det skulle bli lite shopping på Karlssons, men det enda vi kom hem med var ett gäng kassar från Systemet. ;-p Hittade iofs vissa saker på Karlssons och inredningsbutikerna däromkring, men eftersom jag inte fått lönen än och inte visste hur mkt jag hade kvar på kontot så vågade jag inte handla. Var tillräckligt spännande att se om det funkade att betala för maten. ;-)

Nu kom mitt/min härliga träsktroll/roommate/snackbög upp med en tallrik med vattenmelon, så nu ska jag smaska vidare.


Hur lätt är det att skriva nåt en sån här gång?
 
  
   
Häääärliga Oknö!

Smultronställesjakt

Så går även födelsedagsveckan mot sitt slut. Den här veckan blev jag riktigt trött på mitt jobb, ledsen först med sen mest förbannad. Idioter är just vad dom är. I fredags kväll drack vi lite vin och dränkte våra sorger. Rätt lugnt ändå eftersom vi skulle ut och åka dan därpå.

Till Öland närmare bestämt bar det iväg till igår igen, på vår jakt efter smultronställen. Förra gången var vi ju på norra ön, så den här gången koncentrerade vi oss på södra. Köpte lite ätbart på Ica i Mörbylånga, och sen var vi ner till södra udden. Jag gillar den södra udden bättre än den norra, lite synd eftersom norra ön i det stora hela är klart bäst. Åkte längs den östra kusten sen när vi åkte uppåt igen, och längs vägen där hittade i några små mysiga ställen. Dels en liten hantverksbod där de sålde söta små saker, men framför allt så hittade vi Gårdby kafé och lanthandel. Gör dig själv en tjänst och åk dit nästa gång du är på Öland, det var ett riktigt superställe! En gammal lanthandel som nu innehåller också café och inredningsbutik. Tyvärr så fick jag inte med mig kameran igår, men jag såg att andra har bloggat om denna lilla pärla och publicerat bilder därifrån, så googla på stället och kika vettja.
Sen åkte vi hem och tog det rätt lugnt. Bokade hotell till Göteborgs-helgen som går av stapeln om två veckor. Hittade ett hotellpaket med bra pris, så det var en glad överraskning. Så vi kommer bo centralt och dessutom få äta hotellfrukost två mornar, bra en sån sak! Dessutom ska jag lära Shrek (K) åka Fritt fall och annat kul. Hon har redan ångest, så vi får nog sno med lite Midazolam från jobbet tror jag. =p

Idag tänkte vi åka in till Kalmar igen och se på fotboll, men det blir nog inte så ändå. Kändes som en bätre prioritering att se till att jag har råd att äta mig mätt resten av månaden, får ta en annan match senare istället. =)

Förresten så möblerade jag om i mitt sovrum igår också. Det innebar att jag var tvungen att flytta och skruva om diverse hyllor, lampor och tavlor. Lättare sagt än gjort. Hyllan fick jag slita med länge. Första vändan blev det fel bredd, så jag kunde inte sätta fast hyllan på båda sidorna samtidigt. Nästa gång klantade jag mig med höjden, så den blev riktigt sned. Eftersom jag redan var irriterad då tänkte jag strunta i det, men så mätte jag och såg att det skilde nästa 3 cm, så det gick ju inte.... =p Men skam den som ger sig, fyra skruvningar senare så satt den där!

Trevlig fortsatt helg, gott folk!

Mina varor

Fick månadens besked från Ica idag. Ica-kortet har ju en smart funktion som innebär att då man handlat för 1200 kr under 3 månader i sträck så räknar dom ihop vilka varor man handlat mest, och utifrån det får man erbjudanden på vad som förväntas vara sina egna favoriter, mina varor helt enkelt. Nu den här månaden har jag/vi uppfyllt detta krav i 3 månader, så idag kom brevet som skulle avslöja vad vi handlat mest. Jag hade väl väntat mig mjölk och andra basvaror, jag är ju trots allt mjölkoman... Men icke. Vad som ingick i hygienisternas favoritvaror undrar ni? Svaret;
* Ris.
* Bacon.
* Creme fraiche.
* Majs.
* Och Marabou choklad!!

Hoppas inte kollegorna och våra patienter får reda på det, hur trovärdigt låter det när vi varje dag messar om att dra ner på godis-konsumtion när vi själva får det som mina varor..? =p

Vad är det för en dag?

Godafton kära vänner.
Så var vi då framme vid dagen D... Men låt mig börja med gårdagen.
Vi lämnade M-town vid 8 på morgonen och spenderade dagen på sjukhuset i Kalmar. Detta var den sista ordinarie introduktionsdagen för oss, men eftersom vi missade den första dagen i höstas kommer vi nog få gå på den i höst. Igår handlade det om ort och ped, för er icke tandvårdsfolk så handlar det om tandleglering och barntandvård. Förmiddagen var nog bäst, Håkan var bra som vanligt. Hade gärna kunnat lyssna några timmar till, tiden liksom bara flyger iväg. Eftermiddagen var aningens mer seg, men det gick an. När dagen var slut åkte jag och K runt lite omkring stan och uträttade diverse ärenden. För min del innebar dessa ärenden inhandling av en gps (till största delen finansierad av födelsedagsbidrag från mor och far - tack!) och nya gardiner och duk till köket. Var på Jysk och kollade en sväng också och tänkte köpa en byrå eller två. Fick dock lite kalla fötter på plats, när jag började tänka efter så behöver vi inte någon byrå egentligen, även om det skulle bli snyggt och bra. Men eftersom jag inte ens visste vad jag skulle lägga i byrålådorna så lyckades jag lägga band på mig och avvaktar ett tag till med inhandlingen av dessa.
Senare åkte vi in mot stan och käkade på en restaurang som hette Zorbas. Rätt okej käk faktiskt, framför allt vitlöksbrödet. ;-) Till slut blev det sen dags att promenera bort mot Kalmarsalen för att bevitta kvällens show - Christer Sjögren. Insåg ganska snart att vi kände oss ganska malplacerade bland de andra i publiken - vi var nog utan att överdriva de enda på plats som ännu inte uppnått pensionsålder. Men vad gjorde väl det, vi hade så kul ändå. Med Peter Settmans regi kan det ju inte bli annat än succe, och det är väl bara att inse att sjunga kan han, den där Sjögren. Dessutom hade han en riktigt charmig körsångare med sig på scen, och som bonus fanns en riktig goding bakom disken i souvenir-shopen. Mums! Det blev alltså en heldag i Kalmar, vi var inte hemma förrän strax före midnatt.

Idag hade vi tagit några timmars komp på morgonen eftersom vi räknat med att vi skulle bli sena igår. När jag kom ner imorse hade gulliga K fixat med fin frukost med smoothies och tårta och tända HANNA-ljus och allt. Tack stumpan, att jag inte behöver sitta här på min stora dag och nynna på Chrilles Den stora dagen idag. ;-) Sen gick vi och jobbade, och det har flutit på rätt bra. Har haft min första uttalade us-pass idag, vilket innebär att jag har en sköterska med mig och undersöker patienter på löpande band. Jag var lite nervös innan, men det funkade faktiskt riktigt bra. Kul med lite sällskap för en gångs skull, man är ju ganska ensam annars som hygienist.
Lite sms och telefon-samtal har drällt in under dagen också. Tack alla släkt, vänner och bekanta som kommit ihåg mig. Ni som inte gjort det, ni är no longer a friend of mine. =p Speciellt besviken är jag ju på one in particular som bara för några dagar sedan mer eller mindre lovade mig att inte glömma bort min dag, men som jag fortfarande inte hört nåt ifrån. Shame on you. =p Däremot kan jag för dig skvallra om att jag inte fick den presenten jag för dig uttryckte att jag önskade mig i hemlighet, så du kan nu få förmånen att skaffa den till mig. Om du vill bli förlåten och fortsätta vara min vän vill säga. =p

Nu ska jag och K se presenten jag fick av lillasyster, filmen Patrik 1,5. Har ni andra inte sett den än - gör det.
Tjiao.

Kick-off

Tillbaka i vardagen igen då... Haft en relativt lugn dag på jobbet idag. Inte haft så mkt patienter, dessutom var det ju som sig bör en del sen återbud efter en långhelg så här. Så det var lite mjukstart på veckan.
Imorgon ska jag, K och Marie till Kalmar på introduktionsdag. Sen ska jag och K ha en heldag i stan, blir lite kick-off på min stora dag. Som en gammal bekant brukade säga; imorgon kan jag säga att imorgon fyller jag år. Så det blir nog bra, intro-dag, middag och show som grädde på moset. ;-)

Jag och AIK

Hej på er alla påskfirare!
Nu är jag tillbaka i M-town efter några härliga dagar hemma. Smet lite tidigare hem från jobbet i torsdags och hann hem och duscha och äta innan det var dags att köra ner mot Kalmar och flyget hemåt. Åkte på kvällen den här gången, så jag var inte hemma förrän närmare 01 på natten. Fick i mig lite mat och somnade ganska omgående sen.

Helgen har sen vart rätt lugn, men känns ändå som att jag hunnit med en hel del. I fredags var jag runt och träffade mormor och farmor och farfar, och på kvällen sen hamnade vi hos moster och blev kvar där hela kvällen.
På lördagen satt vi ute i solen och hade det skönt. Solen värmde riktigt gott. Ut och åkte en sväng runt Ryggesbo och hamnade senare i ett älgpass i Älmesbo, och det var såå härligt väder.
Igår blev det lite lätt födelsedagsfirande för mig, frukost på säng och senare smörgåstårta och tårta. Åkte och bjöd farmor och farfar också och fick present.
Idag var jag hem till Pelle på fm och kollade på hans lägenhet. Riktigt fint! Fick ett varmt väkomnande och äran att ta hand om hans disk... ;-p Så nu har jag en innestående diskning som han är skyldig mig om han nu skulle råka komma förbi hos mig någon gång. Sen var det dags för återfärd neröver, åkte hemifrån vid 12. Vid 16 var det dags att kliva på flyget, och vilka tror ni var med på samma flight om inte AIK's fotbollslag! Har visserligen tidiare flugit med Hells angels-gubbar inrikes i Spanien och hem till Sverige sen, men dom här stiliga, kostymklädda fotbollssnyggingara slog MC-folket med hästlängder. ;-) Återstår att se sen om dom klår KFF på Fredriksskans ikväll...

Nu ska jag göra ett ryck igen och åka och tanka bilen, och sen ska jag nog lägga mig och se ett OTH-avsnitt innan det är dags att tänka på refrängen.

Min trevlige patient

Idag hade jag en så trevlig patient! En äldre man på närmre 80 år. Tydligen så hade vi fått rätt bra kontakt när vi sågs för ett halvår sen ungefär, och det första han sa när jag hämtade honom i väntrummet var; Ska vi prata bandy?. Så det gjorde vi. Emellan tandstens-skrapet så hann vi med att avhandla finalen, han frågade om jag var på plats i Uppsala och sa att han hade sett matchen på tv och tänkte på mig då. Sen visste han att vi i byn hade en spelare vid namn Liw, och frågade om han hade någon koppling till en Liw som spelade i Nässjö på 60-talet. Själv har jag ingen aning, men "vår" Liw är väl från byn? Hur som helst så hade mannen inte speciellt mkt nybildad tandsten, så jag tyckte inte att han behövde komma med 6 månaders intervaller, utan föreslog 9 eller 12 månader istället. Här skulle 95% minst av mina patienter ha nappat på 12 månader, brukar ju inte vara så himla populärt att komma till tandvården. Men den här mannen ville gärna komma om 9 månader, eftersom att han gärna ville hålla kontakten med mig och kolla hur det går för byn. Hur sött var inte det? =) Riktigt solskenshistoria, det gjorde min dag.


Och Niklas, jag har framfört dina frågor till Karla, och hon svarade som följer;
Karla började röka på Fillipinnerna när hon var 18 år gammal. Hon började för att alla andra gjorde det. Hon har tänkt sluta, och har i nuläget inte rökt på 3 veckor (hon snusar istället...). Hon hälsar vidare att shit, du är värre än tanten, och  sköter du ditt, så sköter hon sitt. ;-) Däremot tackar hon för omdömet ungdom, men tycker att hon räknas som vuxen nu.
Frågor på det?

Ölands-dag

Hallå vänner!
Tänk så fort en helg går... Men det har vart en riktigt bra helg så jag är helnöjd. Igår var vädret på topp och solen visade sig från sin bästa sida. Vi åt frukost ute och hade det jättebra ända tills granntanten kom och la sig i. Hon började gräla på att det ligger cigaretter på backen och pratade hela tiden med mig, jag som aldrig rökt en cigarett i hela mitt liv. Hon gnällde över att grannarna annars blir sura på henne eftersom att hon röker. Rätt åt dig, kärringjä*el har jag bra lust att säga åt henne, kom inte och förstör min frukost och gräla på mig för nånting jag inte gjort. Jag blev riktigt arg.
Hur som helst, vi köpte frukt och bär och blommor från lastbilen som kommer hit på torget varje lördag, och nu har dom flyttat ut ur lastbilen och ställer upp allting utanför istället. Riktigt mysigt, så vi åt jordgubbar till frukost. =)

Efter frukosten så åkte vi in till Kalmar och uträttade ett kort ärende på stan, och sen åkte vi över bron och spenderade hela dan på Öland. Hade en riktigt bra dag, och kollade runt på hela norra ön. Vi hamnade vid Källa hamn, och sen var vi upp till norra udden, Byxelkrok och Böda sand. Kändes lite som att vi var de enda människorna kvar på jorden när vi var på Böda sand, det som normalt är en stor camping med massor av folk är helt och totalt dött nu när inga turister finns på plats. Vi får väl ge det några veckor/månader till innan man kan börja hänga där på allvar.. =) Vi åt lunch/middag på Löttorps bykrog och pizzeria sen innan vi åkte hemåt. Stannade i Kalmar igen och köpte en varsin glass innan vi rundade av vår utflykt.

Idag har jag fått en hel del nytta gjord, storstädade övervåningen på fm idag. Så skönt att ha det gjort, hur många veckor har jag inte tänkt på det nu att det måste göras..? Men nu är det äntligen gjort, och det blev riktigt bra. Har fått upp våra nya byråer i hallen däruppe också, så nu måste vi bara få tag på några fina lampor eller nåt att ställa dit också. Kommer bli toppen!

Veckan som kommer nu har vi ingen chef på plats, så nu får vi styra bäst vi vill på kliniken. Kommer nog bli bra, kortvecka och allt.

Friday I'm in love

Halleluja, det är fredag kära vänner. Dessutom en riktigt fin fredag, solen har visat sig från sin bästa sida hela dagen, även efter kl 15 (nöjd, Niklas?) då vi slutade. Vi gick hem och plockade fram utemöblerna, fixade en varsin smootie och satt ute i värmen på vår innergård efter jobbet. Sen har vi spenderat eftermiddagen här hemma och tagit det relativt lugnt, men även hunnit med nyttiga saker som att skruva ihop min byrå, och dessutom målat den. Tänka sig vad duktiga vi är, det är nästan så man vill börja tralla på Destiny's Childs' gamla dänga, Independent woman.... Här behövs ingen handy man minsann. Även om du är välkommen anytime anyway, pappsen. ;-)

Häromdagen trodde vi ju att vi skulle till Ljungbyholm och hälsa på Adel, men så blev det minsann inte. Istället hamnade vi i Oskarshamn, och det var väl inte helt fel det heller. Men Ljungbyholm hade ju vart kul, att åka på en liten längre utflykt.

I helgen har vi inga större planer. Jag är riktigt sugen på att åka över till Öland om vädret håller sig lika perfekt som det har vart nu några dagar. Det är såå härligt att ha fönstrena öppna på kvällarna och det är bara underbart skönt ute. Lovely! Nu sätter den liksom igång på riktigt, the summer of our lives. ;-) Det har vi bestämt, vi ska ha nåt att göra varje helg och göra det till den bästa sommaren ever. Vem vet om vi är kvar här en sommar till? Så det gäller att passa på nu, kanske är det både första och sista sommaren som smålänning.

Nu ska jag återgå till Så ska det låta och vara lite social med min kära kombo, ha en trevlig helg gott folk!

RSS 2.0