Vuxenpoäng

Så är helgen till ända och ytterligare en vecka är snart förbi. Så fort tiden går!
Mina gäster åkte hem igår morse. Har vart kul att ha lite sällskap. I helgen var vi till Kalmar och Borgholm och kika. Med pryltokig morbror var det Media Markt och NetOnNet som var dagens huvudattraktioner. ;-) Jag fick till slut byta min dvd-spelare som bara krånglat, så nu har jag en LG istället. Förhoppningsvis kommer den fungera bättre. På söndagen sen var vi till Vimmerby, höstmarknad på Astrid Lindgrens värld. Åkte därifrån med en julstjärna som ska sitta i köket eller sovrummet (tänkte köpa två så jag slapp bestämma mig för vilket, men tyvärr fanns bara en kvar....), ett ljus och tre flaskor saft.
Det var helgen i stora drag.

Idag var jag på bilverkstan och bytt däck på min bil. Tänk så många vuxenpoäng jag skaffat mig de senaste månaderna, fast jobb, egen lägenhet, egen bil, åker på verkstan efter jobbet, i plånboken finns både Volvo- och Ica-kort. Så kan det gå.

Snart är det helg igen... Och om en vecka sen är det grejer som händer! =)

Idol

Shit vad Idolerna är grymma ikväll! Alice grym, Robin E grym, Anna grym. Hur ska det här sluta? =)

Länge leve Abba.

Brödbak

Fredag och helg, halleluja! Blev satt på ass mot slutet av dagen igen, rens dessutom, så jag blev en halvtimme ungefär sen därifrån. Gjorde väl inte så mycket egentligen, alltid bra med lite extra komp. Var in på köpingen och hämtade min tårta och uträttade ärende åt morbrors sambo som är på väg hit nu, och sen dess har jag vart hemma och bakat bröd och städat järnet! Därför är lägenheten nu finare än nånsin, och gästerna är på ingång om sisådär 1,5-2 timmar. Planerna är bland annat höstmarknad på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, och sen det vanliga, Kalmar, Öland etc. Kommer nog bli toppen!

Nu ska jag kolla på Lars i Idol, och vänta på Johan Palm sen. Underbara lilla kille! =)

Trevlig helg alla ni där ute!

Bra dagar

Nu har vi haft några bra dagar på jobbet. Dels har jag haft relativt lugnt i tidboken, så jag har inte vart sådär jättestressad nånting. Dessutom har vi både igår och idag haft specialister hos oss, och då smöras det och bjuds på fika! Igår var protetikern Mattias på plats på em, så då bjöds det på fika på eftermiddagsrasten. Idag kom ortodontisten Håkan med sköterska, och då bjuds det alltid på frallor på förmiddagsfikat. Dessutom kom Mr Us. ua. himself och hälsade på på em, och han bjöd på fika, supergoda bullar! Så nu har det fikats i dagarna två. Värre kan man ha det. Mellan fikat och lunchen idag hade jag inga patienter, så då hade jag förmånen att kunna vara med Håkan på hans konsultationer.  Han är så duktig och så trevlig och så bra, tänk om man hade en sån tdl på kliniken....

Efter jobbet idag åkte jag till Oskarshamn och hämtade ut mitt pass. Trevlig resa, sa polisen. Tack, tack tänkte jag. =) Sen var jag tvungen att fråga när jag ändå var där om vad som händer om man blir stoppad och har glömt körkortet hemma. Hon som satt där verkade inte riktigt veta, så hon ropade efter en annan polis som kom och berättade allt för mig hur det stod till, så det blev en lång utläggning. Det jag tror han kom fram till var att dom inte ger böter i första taget, dom är inte ute efter att sätta dit nån utan bara att kolla att man är behörig att köra.

Sen sammanstrålade jag med Karla och hennes mamma vid resecentrum, och vi åkte på Maxi och handlade. Nu har jag frukost för en hel armé i kylen, så jag hoppas att nåt faller helgens gäster i smaken. =) Blev bjuden på god middag hos K sen, och jag premiärsmakade Ben & Jerry-glass. Är jag den ende i världen som inte smakat det tidigare? =)


Niklas;
23 eller 33 är det bara normalt om du har, eftersom det är permanenta tänder. 53,63 däremot är primära (mjölk-)tänder. Om man saknar anlag för de permanenta tänderna eller om dom ligger fel i käken så tappar man inte mjölktänderna i första taget. Om du har nån primär tand borde nån ha sagt det tidigare. Varför tror du att du har mjölkisar kvar? Ta en bild på gaddarna dina vettja och skicka till mig så ska vi se om jag lyckas klura ut vad det är för tänder du har! ;-)

Bra jobbat

Om man nu får vara riktigt nöjd med sin egen insats på jobbet så är jag det idag. Dagens första patient brukade tycka det var obehagligt att ta tandsten och hade alltid tagit bedövning tidigare. Vi provade utan förra gången och idag, och det gick hur bra som helst. Du är så duktig på det du gör, sa patienten innan h*n gick. Patient nr två är en tandvårdsrädd patient. Vi har träffats en gång tidigare, och idag sa h*n när h*n satte sig i stolen; Idag är första gången jag inte känner mig nervös för att gå hit. Kul att höra lite positiva kommentarer också, ofta är det ju bara det negativa man får höra. Speciellt att den tandvårdsrädda patient upplevde vårt förra möte som positivt tyckte jag var roligt. Eftersom jag själv var riktigt skraj för allt vad tandvård hette innan jag började min utbildning känner jag lite extra för de tandvårdsrädda patienterna och gillar att ha hand om såna.
Dessutom upptäckte jag på dagens sista patient, en 14-åring, att han fortfarande hade 53,63 kvar och 13,23 kunde inte palperas. Chefen här trycker väldigt på det, senast vid 11 års ålder ska man veta var 3:orna finns, kan de inte palperas ska apikaler tas för att fastställa var/om dom finns. Men det har man tydligen missat hela vägen här. Hämtade in en tandläkare som fick titta, och patienten fick ny tid där för lokalisation av 3:orna. Kändes riktigt bra att chefens budskap gått fram och att lilla jag upptäckte nåt som tandläkarna missat under alla år. Förlåt alla icke-tandvårds-insatta om ni inte fattade mitt tandvårdssvammel, hoppar ni har överseende.
Så om jag nu får säga det själv, bra jobbat Hanna!

Slutade vid 5, kom därifrån vid kvart över ungefär. Eftersom jag är i en snålperiod blev det bara lite gröt till middag. Tog det lungt framför tv:n en stund, och sen cyklade jag hem till Karla och lånade en ny dvd av Sex and the city. Vi gick en stund och pratade ut om dagen, som vi så ofta gör. Vad tråkiga vi är egentligen, så mycket jobbprat på fritiden. Vi måste skärpa oss på den punkten! ;-)

Nu ska jag plocka reda på den sista tvätten som fortfarande hänger på tork efter helgens tvättstugetid, och sen inventera i garderoberna här hur mycket täcken/kuddar jag har tillgängligt för helgens gäster. Då blir det fulla stugan här, kul! =)

Misslyckad grillning.....

Hallå på er där ute i cyberspace.
I fredags var vi som bekant i Kalmar och kollade på Björn, Måns, Soran och Özz. Jag vet inte om stand-up var nånting för mig egentligen, SÅ himla kul var det inte. Men Björn var ännu snyggare i verkligheten, och Soran är ju för go. Var hur som helst kul att komma ut på lite skoj mitt i snålar-tider som dessa. =)

Sen har det vart rätt lugnt i helgen. Mest bara vart hemma framför en dvd-box. Igår tog vi oss ut till Oknö och grillade korv på en strand där. Vädret såg fint ut, men vid vattnet blåste det riktigt ordentligt. Först hade vi problem med hur man gör med en engångsgrill, och inte blev det lättare av att instruktionen var på danska! Fick ringa hem till pappa och kolla hur vi skulle göra. Sen när vi väl fick fart på elden så började det blåsa iväg glödande kol, så vi hällde vatten runt omkring för att det inte skulle börja brinna på oavsett plats, och sen hämtade jag ett paraply för att försöka få lite lä. Måste ha vart en syn... =p Grillning på norrländskt vis! Tyvärr så hann elden blåsa ut innan vi kom igång med grillningen, så vi fick äta kalla korvar innan det var färdigt. Så kan det gå. =) Sen gick vi en runda där ute på udden, hittade en liten småbåtshamn där vi var ut och kikade.

Idag har vart en bra dag på jobbet, hela förmiddagen var jag med den mobila enheten på skolan som jag bor granne med. Var kul att se hur det funkar. Gick tillbaka till kliniken på lunchen, hade en patient, och sen slutade jag vid 2. Såna dagar kan man lätt vänja sig vid... =) Då gick jag dessutom hem och ringde till mormor en stund, och sen åkte jag och handlade jäst och grahamsmjöl. Detta omvandlades sedan till tekakor. Tänk så huslig jag känner mig. Doftar så härligt i lägenheten nu av nybakt. Mmmmm. Nästa gång blir det limpa.

Ikväll har jag suttit och drömt mig bort och kollat på massa saker vi kan göra om några veckor när mitt projekt går av stapeln. Så coolt att det kan bli verklighet inom bara någon vecka! =)

Har just vart ute och gått en timme i mörkret, och det är så härligt att komma ut en stund. Ska hoppa in i duschen nu, och sen ta reda på tvätten som fortfarande hänger på tork sen igår.

Livstecken från M-town

Ja det börjar väl kanske bli dags för en uppdatering nu! =) Livet går sin gilla gång här nere i M-town, men har haft en del för mig om kvällarna den här veckan, så det har inte blitt av att uppdatera nåt. Ursäkta, du uttråkade kommentator, bättring utlovas. ;-)

Förra helgen var det tänkt att vi skulle åka in till Kalmar och gå ur på lördagkvällen. Vi träffades vid resecentrum och var på väg att hoppa på bussen, men då kom K på att hennes plånbok låg kvar hemma hos mig sedan kvällen innan. Vi gick tillbaka och hämtade den och hade för avsikt att ta nästa buss. När vi kom hem och satte oss hade vi dock ingen lust att åka nånstans längre, så vi gick på Netto och handlade istället och ställde till med kalas. Vi gjorde lax och grejer, jag lärde mig att dricka vin, och sen blev det cheesecake till efterrätt. Såg några avsnitt av Kalla fötter och tog det mest lugnt.

I veckan sen har det mest vart jobb. Efter att ha pratat med ena chefen på jobbet så fick jag reda på att jag har en del semesterdagar kvar som jag måste göra av med i år. Jag fick då en rätt galen idé och började undersöka mina möjligheter, och projektet roddes i land redan kvällen därpå. Vad det är för litet projekt jag dragit igång vill jag inte skriva ut här än, eftersom det är vissa jag inte vill ska veta om det än. Men de flesta av er läsare vet väl redan vid det här laget. =) Ska iaf bli riktigt kul! Sådana här ideér borde jag nästan få oftare, för herre jösses vad jag sparar pengar nu. Snålar och köper absolut ingenting som inte är absolut nödvändigt. Inte likt mig... Synd bara att jag inte visste om det lite tidigare, eftersom jag hann köpa både cykel, filmer från discshop och biljetter till Idol-finalen bara dagar innan. Dyrt! Nu är det knappt ens så jag vill handla mat längre. Tur att frysen är full så jag har en del att ta av. Sen är det ju tur att Karla också är med i allt det här så vi kan peppa varandra att spara pengar. =)

Igår hämtade Karla ut sin tårta som vi får från hyresvärden, så vi satt här och såg Armageddon och åt. Den filmen är sååå bra! Även idag bjöds det på tårta på jobbet, så nu vet jag nån som måste ut och röra på fläsket i helgen! =) Var ut en sväng nyss med min nyinköpta cykel. Den köpte jag förra helgen, men det hade jag aldrig gjort om jag visste det jag vet nu om vad som väntar. Hur som helst, efter jobber var jag och K in på Cykelgrossisten så jag kunde köpa ett lås till cykeln. Eller cyklen som folk säger här. =p Det var pappa snäll och betalade, så det räknas inte in i min snålhet. Jag har för övrigt världens bästa föräldrar som ställer upp alltid! De är med och sponsrar mitt projekt, även om de inte visste om innan vad det egentligen var de betalade för. Jag hittade på en liten annan story om vad pengarna skulle gå till, men jag fick så fruktansvärt dåligt samvete sen när jag var tvungen att sitta och ljuga, så jag berättade hur det egentligen ligger till.

Nåväl, nu har jag vart hemlig nog för den här gången. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning, för ikväll ska jag och Karla till Kalmarsalen och se Björn, Måns, Soran och Özz! Kommer nog bli toppen. =)

Dep-dag

Så var det helg igen, halleluja! Hade bara dep idag, och innan en sån dag känns det rätt tungt med så lite variation. Men när man väl sätter igång går det faktismt rätt bra så länge allt flyter på som det ska. Och det har det gjort idag, så jag ska inte klaga. Sen gör det väl sitt till att det är fredag också, då kan man stå ut med det mesta. ;-)

Igår gick jag en sväng efter jag lämnat tillbaka bilen, och det är så härligt att gå genom hamnen och sen följa vattnet hemåt när det skymmer ute och man bara ser konturerna av svanarna som ligger där ute i vattnet och simmar omkring, och långt där ute lampor från Öland. Då är jag ganska nöjd med att ha flyttat hit ner ändå. =)

Jessica - Nja, det blir nog aldrig någon hemtjänstare av mig. =) Jag har nog gjort mitt inom den branschen nu. Då köper jag nog hellre min egen Focus! =) Och Granathen syntes till, men inte mer än så. ;-)

Karla - Spa-besök låter toppen, jag är på! Vi kan kolla om det finns nåt bra på Skansen i Färjestaden, eller om det finns nåt annat sjysst spa här i krokarna. Vi får kika runt och boka sen när lönen kommer. =)

Ikväll blir det tacos, Idol och något gott att dricka med Karla. Trevligt värre! Innan det ska jag hinna plocka undan lite här hemma, sen ska jag hämta ut ett paket på Konsum och hinna in på systemet. Bäst att sätta fart....

Hygienistdagar

Härmed förklarar jag mig själv hemkommen från hygienistdagarna i Västervik och Oskarshamn. Igårmorse hämtade jag ut hyrbilen här i Mönsterås, så åkte jag, Karla och Christina till Västervik. Höll till på Stadshotellet där det var föreläsning i retorik större delen av dan, och även en del reklam från företagen som säljer Dentan och SB12. Var en bra föreläsning, men som så ofta annars lite halvsegt framåt eftermiddagen. När vi slutade sen gick jag och K en sväng in på stan. Gullig stad! Sen fick vi vägbeskrivning och åkte på Folktandvårds-jakt. ;-) Hittade till slut, så vi var in dit och kikade. Var in på Jysk och Rusta och kikade innan vi for söderut igen, till Oskarshamn närmare bestämt. Installerade oss i vårt rum, och sen var det ganska omgående dags för mingel och middag. Drinken sades vara alkoholfri, men det var minsann inte sant! Så nu har jag fått i mig mitt första hela glas vin. ;-) Inte alltför tokigt ändå. Sen blev det middag, italiensk buffé. Smaskens! Drack cider och hade det trevligt. En av tandläkarna på kliniken hade på nåt sätt fått tag på mitt nummer och ringde och frågade om vi skulle samåka till O-hamn imorron (alltså idag). Men det gick ju inte när vi redan var där. Vid 21 började folk droppa av, och vi gick tillbaka till vandrarhemmet. Där satt grabbarna och spelade kort, så vi satte oss där framför tv:n och kollade på Grey's anatomy. Sen följde vi med dom in på stan. Var in på nån krog först, och att säga att det var rätt dött där är ingen överdrift. Vi var de enda där. Spelade biljard, första gången för mig. Rätt skoj, men det räckte med två omgångar. =) Sen gick vi vidare till Kråkan, och där var det desto mer folk. Kul att komma ut lite! Åkte tillbaka hem igen vid 00,30. Låg och pratade till 01,30 innan vi somnade.
idag klev vi upp vid 7 och duschade och donade, och sen hann vi med lite frukost innan dagens föreläsningar började. Idag var det Frisktandvård/riskbedömning som skulle avhandlas på förmiddagen, och på eftermiddagen nån redovisning av en attitydundersökning nån gjort hos länets hygienister. Lite sådär halvtrist.... Höll på att somna vid ett flertal tillällen, det blev nog för sent för mig igår. =) Men kul hade vi, så det var det absolut värt. Blev klara för dagen vid 14-14,30 nånting, då åkte vi ner på stan och kikade igen. Ett par strumpor inhandlades. Hade sååååå ont i fötterna innan vi kom tillbaka till bilen. Att trippa runt i högklackat två hela dagar tar ut sin rätt. Får nog unna mig ett fotbad ikväll och ta igen mig.
Apropå bilen vi hyrde så är jag sugen att byta! Vi hade en Ford Focus, och nu vill jag ha en sån. Riktigt härlig bill, stortrivdes med den. Måste snart sticka iväg och lämna tillbaka den på Statoil...
Imorron är det dep som står i tidboken hela dan, lite halvdrygt. Tur att det är fredag då och snart helg! Har inga direkta planer för helgen, men det blir nog bra. Skönt med lite ledigt och sovmorron. Lite trist att den här veckan börjar ta slut dock, har haft det riktigt bra med allt flängande till Öland, Västervik och Oskarshamn. Hade planer på att sticka till Göteborg eller Malmö i helgen, men det blir nog inte så ändå.

Hur som helst - Nu ska jag sticka och lämna tillbaka Forden och försöka komma tidigt i säng sen!

Verksamhetsplanering på Öland

Igår var jag och resten av kliniken på Öland där vi hade verksamhetsplanering för nästa år. Vi höll till på Guntorps Herrgård i Borgholm, och det var ett riktigt höjdarställe! Jättefint ställe och bra käk. Vi höll på mest hela dagen och planerade för nästa verksamhetsår. Vet väl inte om det kom fram sådär jättemycket nytt egentligen. Vi ska utöka våra öppettider och eventuellt börja jobba på lördagar också. Som en liten morot för att ställa upp på lördagarna kan vi exempelvis ta nästa verksamhetsplanering i Grekland eller liknande om vi jobbar på bra... Inte helt tokigt. Får väl se hur det blir med den saken. Hur som helst, lite bilder från en vacker höstdag på Öland!
   
Lunchen var inte alls tokig, och inte heller lokalen vi åt i.
     
Äppelträd och gula löv, mycket mer höst än så blir det inte.
  
Eftermiddagsfikat. Mumma!

Marknad

Igår var jag jättetrött efter jobbet, men fick ändå en del nytta gjord. Lagade mat och fixade matlådor, diskade upp all disk jag hade kvar, och städade undan i lägenheten. Sen la jag mig framför tv:n och småslumrade en stund. Sen hopp i badet, och en stund senare hämtade jag upp Karla. Förberedelserna inför marknaden var redan då i full gång, så hel köpingen var avspärrad. Det var alltså inte helt lätt att ta sig till Karla! Fick kryssa mig mellan diverse körförbud-skyltar, och till slut kom jag fram. ;-) Sen satt vi hos mig hela kvällen och såg på tv och blandade drinkar. Mumma! Efter midnatt nån gång slocknade vi båda två i soffan. Eftersom det inte är så pass lämpligt at vi bor grannar längre så drog vi ut bäddsoffan så Karla slapp gå hem ensam mitt i natten, och fortsatte sen att sova vidare.

Såhär ser det ut när Karla kommer på besök

Sov till 11,20 imorse, skööönt! Jag hade egentligen tvättid 11-14, men struntade i den och gick på marknad istället. Och tänk så lätt det är att göra av med pengar.... Kom därifrån med en tröja, strumpor och diverse småplock. Kul! Sen började vi bli hungriga men hittade inget bra lunchställe. Tur då att Karla bor centralt, så vi gick på Ica och handlade lite och lagade mat själva hemma hos henne istället. Pasta och kyckling och grejer á la Karla, mycket gott! Satt och snackade strunt en stund sen innan jag gick hemåt.

Matlagning

Datorsupport på distans

Klockan är snart midnatt en helt vanlig torsdag och här ligger jag vaken. Har fått hjälp nu ikväll med min dator över msn, och jag kände att jag inte kunde slita mig från det. Och tur är väl det, nu verkar det som att min dator friskat till sig igen, inget virus eller pop-up så långt ögat kan nå hittills! Perfekt. Jag höll på att bli galen och övervägde att skaffa mig en ny. Men nu slipper jag det. Tack för hjälpen, kära du!

Idag jobbade jag till 5. När vi bytte om frågade Karla om vi inte skulle åka till Ikea. Sagt och gjort, 10 min senare satt vi i bilen på väg mot Kalmar. Började med att käka på restaurangen där, och sen gick vi runt och handlade. Jag hade inte tänkt köpa nånting, men kom därifrån med nya sängkläder, en stor kudde med tillhörande örngott, och en matta till köket. När vi började närma oss kassorna insåg jag att jag glömt alla mina kort hemma.. Så Karla var snäll och betalade. När vi kom hem sen följde jag med upp och kollade på hennes nya lägenhet, hon kommer nog få det kanon där! Lite synd bara att det blir så tomt här på Ljungnäs för mig. ;-) Kom hem strax efter 8 och bänkade mig framför Idol. Jag älskar Johan Palm. Och Lars ellervad han nu heter.

Igår hamnade vi förresten också i Kalmar. Karla och hennes mamma skulle lämna tillbaka minilastbilen dom hyrt till flytten, så jag hängde med och lämnade tillbaka den. Statoil ligger ju tyvärr en bit utanför stan, så vi fick gå in till stationen sen. Hade tur med vädret, det började regna så smått när vi hade några hundra meter kvar. Tog bussen hem. Jag plingade för tidigt och fick hoppa av ute på E22. Fick lite panik där i mörkret när jag inte visste var jag var nånstans riktigt. Men det ordnade sig. För säkerhetsskull sprang jag hem, det var riktigt läskigt i skogen när det är becksvart ute.

Nåväl, nu måste jag försöka sova om jag ska orka upp och jobba lite till imorron....

Arg patient

Idag slutade jag tidigt, gött! Skulle egentligen ha slutat kl 2 och sen åkt tillbaka för att gå på spirometri på distriksläkarmottagningen vid halv 4, men dom fick tid över där så jag kunde kila dit strax innan 2. Ibland är det praktiskt att ha hälsocentralen i samma byggnad! Blev kvar på jobbet till närmare halv 3 istället, hade nästan hela dagens journaler kvar att skriva. Men då fick jag ju åtminstone ta spirometrin på arbetstid som alla de andra. Hur som helst så gick det väl ganska bra tror jag, men jag orkade inte blåsa ut riktigt så mycket som jag borde. Vad man nu gör åt det har jag ingen aning om. Men hon sa ju inget mer om det så det är väl ingen fara.

Igår kom en patient jag hade i förrgår tillbaka till kliniken och skällde ut mig för att jag tagit för mycket betalt. Spottade och fräste och anklagade mig för att stå där och ljuga. Kul värre! =p Det vet väl jag också att det är dyrt med tandvård, men det är ju inte jag som knåpat ihop nya taxan. Hur som helst så pratade jag med chefen senare, och patienten fick tillbaka pengarna för en av åtgärderna jag debiterade. Happy ending med andra ord.

Nu har Karla flyttat in till köpingen, så nu är jag ensam här ute i Ljungnäs. Trist! Har vart så perfekt att bo så nära varandra med tanke på hur ofta vi ändå umgås. Men det ordnar väl sig det också.

Idag när jag kom hem låg Tandspegeln innanför dörren. Tandspegeln är, för er som inte är insatta, Folktandvården Gävleborgs personaltidning. Och gissa vem som prydde dess förstasida om inte jag och Tony? =) En bild från sommarjobbs-dagen, där vi står i bästa Robin Hood-anda med pilbågarna redo för skott. Inne i tidningen sen finns ytterligare en bild på mig och några frågor som jag fick besvara på telefon när jag nyss flyttat hit. Så det var ju kul..!

Nu ska jag kila ner i tvättstugan och kolla om första omgången maskiner är klara. Har hunnit med disken sen jag kom hem också, så medan nästa maskin står och går kan jag nog med gott samvete unna mig att bänka mig i soffan framför säsong 3 av Greys anatomy, dvd-boxen damp ner i postlådan igår nämligen.


Och Niklas, tack för virus-tips. Kanhända att det blev bättre, men pop-ups kvarstår. Fler tips?


RSS 2.0