Effektiv dag

Hallå gott folk.
Härlig höst vi har fått va? Igår var det rätt kyligt och idag ännu värre, så idag åkte mössa, vantar och halsduk fram. Rätt mysigt tycker jag, luften är så härlig på morgonen. Dessvärre gillar jag inte dom här mellanperioderna när det kallt när man går till jobbet och sen är det rena sommarvärmen igen när man går hem. Ska det nu vara höst tycker jag det kan bli det ordentligt.
Idag har jag haft det rätt stressigt på jobbet, många "svåra" patienter med antingen mycket att göra på, eller mycket att skriva på. Har gått rätt bra ändå, men jag är inte van att vehöva stressa. Jag brukar ofta vara snabb och är sällan sen, men idag fick jag kämpa på mot klockan. Men det gick ju bra det också.
Idag har jag annars haft, och har, en riktigt effektiv dag. Skulle egentligen ha slutat vid 14, men hade bokat in två patienter extra och jobbade kvar till strax efter 15. Tänkte jag skulle försöka få ordning på min flex någon gång, har legat på minus sedan semestern. Sen när jag var klar gick jag till bilverkstan och pratade med gubbarna där, och som jag hade hoppats och trott så kostade det ingenting när jag lämnade in bilskrället i måndags utan det gick på garantin. Han är rolig han som äger det där stället, jag tänkte bara kolla om jag var skyldig någonting, men när vi var klara med det pratade han vidare; "Du, jag tänkte på det.. När du jobbar så sent som du gjorde i måndags, är du inte trött då?". Jag jobbade ju till 19 i måndags så han tyckte det var sent. Sen frågade han vidare en massa saker om mitt jobb. Trevligt, tänk om det var sånt bra bemötande överallt. Hoppas mina patienter upplever mig så också.
Hur som helst, till slut kom jag iaf därifrån, och gick hem och kollade lite recept och planerade vad jag behövde inhandla för dagens köksbestyr. Pratade med min G en stund också. Kilade ner på Ica en snabbis och köpte lite smått och gott, och sen gick jag hem igen och körde igång. Provade att göra en biff-stroganoff som jag hittade recept på häromdan, och efter att ha diskat upp efter det så satte jag igång med nästa projekt; mjölkchokladtårta. Imorgon är nämligen vi i Mönsterås värdar för nätverk för hygienister från Oskarshamn och Högsby, och då ska det fikas. Egentligen ska det väl köpas in fika och kliniken ska stå för det kalaset, men jag tänkte att jag kan lika gärna ta tag i det själv. Bor man ensam och inte har nåt bättre för sig en onsdagskväll så var det väl alldeles detsamma.... =p Så det projektet är halvt färdigt nu, det står och svalnar nu innan jag kan köra igång med resten. Sicken dag, va. Effektivitet stavas det.
Sen hade jag tänkt slappa framför tv:n resten av kvällen, Idol och Greys. Härliga tider. Och tänka sig, om 48 timmar sitter jag på planet och går snart in för landning på Arlanda där det förhoppningsvis står några bybor och väntar på mig, det är lycka. ;-)
So long vänner.

Hemvändarhelgen

Hallå vänner.
Så var helgen förbi och en ny vecka har rullat igång. Helgen har vart toppen som vanligt, kan inte bli mkt annat med ett sånt sällskap. =) Har egentligen inte gjort nåt speciellt, mest åkt runt och träffat mkt folk. I lördags var den stora turnédagen då vi for runt och träffade släkt och vänner. Var på bio också och såg Flickan som lekte med elden, och den var helt okej. Har ingen ork att beskriva helgen mer ingående än så, den kan sammanfattas som en riktigt lyckad mys-helg, och jag ser redan fram emot nästa förstås!

Mindre roligt var det när jag kom tillbaka till Kalmar igår och kom ut till min bil som stod parkerad på flygplatsen, för nu hade jag åter igen punka på däcket som dom lagade när jag var på service för drygt två veckor sen. Blev lite nervös för om jag skulle kunna ta mig hem eller inte. Men klockan var efter 23, och jag var ju tvungen att ta mig hem. Så jag körde ändå. Lite nervöst var det allt, men jag tog mig hem. Lite luft såg det ändå ut att finnas kvar. Imorse däremot när jag kom ut igen så var däcket helt tomt och såg alldeles veckat ut. Så jag fick börja min dag på bilverkstan. Jobbade till 19 ikväll och hann därför inte tillbaka till verkstan innan dom stängde, hämtade bara min nyckel på Statoil. Så jag får väl åka tillbaka dit igen imorronbitti innan jobbet och kolla med odm vad dom gjort och om jag blev skyldig nåt.

Det var allt jag hade på hjärtat för stunden.
Tjipp och hej.

Snart fredag!

Hallå gott folk. Long time, no see. Har vart några halv-deppiga dagar i Småland, så jag har inte haft nån lust med nån blogg. I förrgår gick vi ut med mitt beslut om att flytta hem på klinikmötet, så nu vet alla på jobbet också om det. Det läckte ut till rätt många ändå innan mötet, så det var inte för så många som det kom som en överraskning. Det var iaf jobbigare än jag trodde det också. Så trist när alla här vill att jag ska stanna och tycker det är tråkigt att jag sticker, det tycker ju jag också. Jag hade ju ställt in mig på att stanna kvar här nere, men sen ändrades ju alla dom planerna under semestern. Inte för att jag sörjer för det i sig, men trist är det iaf. Hade gärna kombinerat båda delarna, men nu är det ju lite väl långt för det. Tror nog inte jag kommer ångra mitt val när jag väl kommer hem. Hoppas jag iaf. ;-)

Sedan tisdagen har humöret sedan sakta men säkert återgått till det normala igen, så nu mår jag bra igen. Inte blev det sämre när jag kom hem efter jobbet och fick en trevlig överraskning idag heller, och när det dessutom är fredag imorron och vi nu kan räkna ner timmarna tills vi ses igen - ja, då kan det inte bli mkt bättre!

Annars har det vart en rätt lugn vecka på jobbet. Igår hade jag patienter hela dagen, men i tisdags och idag har det annars vart rätt lugnt i tidboken. Imorgon är det också riktigt lugnt, har bara tre patienter inbokade innan det är dags att bege sig mot flygplatsen vid lunch. Tänk så jag längtar...! Blir skönt att komma hem och hälsa på. Blir sista gången innan Thailand, så nästa gång är det en brunbränd hygienist som återvänder hem till byn. ;-) Och tänk så fort det går också, tyckte det var igår vi började räkna ner och sa att det var sex veckor kvar, men nu är det plötsligt mindre än tre veckor kvar. Om tre veckor ligger vi i en hängmatta under några palmer och läser en bra bok med en paraplydrink i handen och bara njuuuuter i solen på nån thailänsk öde ö. Och ändå ser jag mer fram emot att få komma tillbaka till Arlanda och se om någon kommer och möter mig. Hur hände det?

Nu ska jag packa vidare. Har redan börjat min flytt så smått och fraktar hem filmer, böcker, sängkläder, badlakan och annat när jag åker hem. Ju mindre att flytta sen i vinter desto bättre.
Så ha nu en trevlig helg gott folk, kanske ses vi?

Flytt

Och dagarna bara rinner iväg, utan några som helst inlägg här. I helgen var jag ensam, men det kändes som att jag hade sällskap alltsom oftast ändå. I fredags var jag och K på bio i Kalmar, såg the Ugly truth. Den var väl helt okej, men som vilken annan romantisk komedi som helst. Man måste inte vara Einstein för att lista ut hur den skulle sluta..
I lördags var vi in till Kalmar igen, men denna gång fick vi sällskap av K's Thomas och två av hans kompisar. Vi bowlade inne vid Giraffen. Var en trevlig kväll, och för en gångs skull var jag inte sämst! Dessutom lyckades jag med flest strikear av alla i sällskapet, det kommer jag kunna leva länge på. ;-) Åt en snabbis på McD sen innan vi for hemåt igen.
Annars har det också blivit en del promenader ute på Oknö de senaste dagarna, har vart så härligt väder! Satt ute på bryggan och solade igår och bara njöt av tillvaron. Nice.

Idag skulle jag ha slutat vid 2 egentligen, men hade dragit en extra i tidboken och tänkte jobba till kl 3. Men så blev K sjuk och gick hem, så jag fick stanna till kl 5 och ta några av hennes patienter också. Var väl inga problem egentligen, men känns som att det kanske kommer bli segt mot slutet av veckan sen, fyra st 5-dagar på raken är tufft. Men vad gör väl det när det kommer en helg sen.. =)

Borde väl kanske kommentera ryktena som tydligen börjat gå hemma också. Hade inte tänkt säga så mkt innan allt är klart, men snart är allt officiellt ändå så.
ja, det stämmer att jag kommer flytta hem igen. Som planerna ser ut nu så kommer jag jobba kvar här nere till årsskiftet, och sen i mellandagarna kommer flyttlasset gå hem till byn igen. Har inte skrivit på några papper och sagt upp vare sig jobb eller lägenhet än, men det är på gång. Pratade som bekant med chefen i slutet av förra veckan, och några fler ur personalen vet om mitt beslut, och resten kommer få veta det på morgondagens klinikmöte. Känns faktiskt riktigt tråkigt att sluta ändå, för jag trivs riktigt bra på jobbet. Dessutom nu när jag sagt upp mig och alla kläcker ur sig hur tråkigt de tycker att det är att jag försvinner, usch så trist det känns så. Men så är det när man träffar kärleken 70 mil bort. Tyvärr har jag inte den förmånen att kunna kombinera jobb och privatliv, så jag var tvungen att välja.
Nu hoppas jag bara att det dyker upp nåt spännande jobb på hemmaplan så att det ordnar sig med allt det också. På nåt sätt ordnar det sig nog. Fingers crossed.

Nu ska jag byta sängkläder och kanske se lite Grey's?
På återseende gott folk!

Idag small det

Idag, vänner, är en bra dag. Jag har haft riktig rejäl ångest på senare tid efter alla mina funderingar hit och dit. Har vart några väldigt jobbiga dagar, och nu kände jag väl att det inte funkade att gå omkring så längre. Därför blev det dags att göra slag i saken idag. Imorse var jag så nervös så jag mådde illa. Trodde jag skulle spy. Äta var inte att tänka på, och jag skakade i hela kroppen hela morgonen. Men jag tog ett djupt andetag och bara gjorde det. Var sjukt nervös för reaktionen. Hur det skulle gå. Lyckligtvis gick det bättre än förväntat. Stor börda som lättade från mina stackars axlar. Känns otroligt bra att ha det gjort. Nervöst ändå förstås hur det kommer gå sen, men nu blickar vi framåt.
Rätt beslut? För att citera favorit-Bagge; Jag vet inte. Men jag var tvungen att testa.

I övrigt har det vart en bra dag på jobbet, har vart på mobilen större delen av dagen. Sex ungar var sjuka, och tur var väl det för vi hann knappt med dom vi hade ändå. Har mer tid imorron, så om dom är tillbaka då kommer vi nog hinna ta dom då. Sen åkte vi tillbaka till kliniken, jag hade en patient och sen avslutades dagen med lite massage. Inte alls tokigt!

Sen när jag kom hem lyckades jag få i mig ordentligt med mat för första gången på flera dagar. Har inte petat i mig många tuggor de senaste dagarna. Men nu kanske allt börjar ordna till sig. Var ut på Oknö en sväng sen igen, så fint där ute. Där trivs jag. Nånstans där jag också trivs är hemma, och nu ska jag boka biljetter dit till nästa helg. Gött!


Bil-eländet

Hej vänner.
Och dagarna bara rullar på... Det var iofs rätt väntat, det här är en alldeles ypperligt bra vecka. I måndags jobbade jag visserligen till 19, men sen har det bara vart roliga saker inplanerade. Igår var vi på hygienistdag på Folkhögskolan i Oskarshamn, så där träffade vi alla hygienister från hela länet. Bland annat min kursare Marie som har börjat i Vimmerby för några veckor sedan, väldigt kul att ses igen! Har inte setts sedan vi tog examen, så det var riktigt skoj. Hoppas på mer sånt.
Sen idag började jag ute på mobilen igen och undersöker skolbarn på löpande band. Den här veckan har jag favorit-sköterskan med mig, så det är riktigt kul. Det var fint väder idag så vi gick en promenad på lunchen. Känns skönt nu att kunna prata ostört när det är så mycket jag funderar på.
Slutade vid 14 egentligen idag, men först då var vi klara på skolan och innan vi kommit tillbaka till kliniken och fixat allt där så var kl närmare 14,30 innan jag stämplade ut. Då lämnade hon av mig på bilverkstan, där min bil genomgått service idag. Jag och G var in och bokade tid i fredags, och fick då ett preliminärt kostnadsförslag på 2000 kr, plus/minus några hundralappar. Dock när jag kom dit och skulle hämta bileländet så började han med att tala om att mina torkarblad var värdelösa och hade bytts ut, och dessutom hade jag tydligen punktering på ett däck så det var helt utan luft! Hur länge jag har haft det så har jag ingen aning om, jag kollar ju aldrig på däcken. Inte har jag märkt nåt speciellt heller. Så det var en överraskning. "Ja du kan ju inte hålla reda på allt" sa teknikern. Men jag förstod ju att vi nu snackade en annan prisklass. Mkt riktigt, kostnaden idag landade på 3214 kr. Dessutom tog karln med mig ut i verkstan och visade mig att bromsklossarna och bromsskivorna bak sjöng på sista versen. Rätt onödigt tyckte jag, som att jag blev nåt klokare på att kolla på det där? "Du ser väl hur skrovligt det ser ut?" frågade han. "?" tänkte jag. Men jag ville ju inte verka dum så jag höll med mannen förstås. Summa sumarum så tyckte han att jag skulle åtgärda det också, för den enkla kostnaden av 3800 kr. Jag måste väl ha sett frågande ut och han förstod väl till slut att det inte var någon idé att diskutera med mig, så han sa till slut "Ja du kan väl gå hem så kan ni diskutera". Som grädde på moset sen så funkade inte mitt Volvokort när jag skulle betala för dagens kalas med, så efter 4-5 försök ringde han till nån och frågde varför, och det visade sig att jag hade för låg kreditgräns, så dom ordnade det och allt ordnade sig till slut.
När jag till slut var klar där följde jag den trevlige teknikerns råd och diskuterade saken med männen i mitt liv. Har diskuterat saken nu med både G, pappsen och N, och alla säger de samma sak. Avvakta. Vänta tills du kommer hem. Går att fixa billigare. Så jag får väl lyssna på det då. Och avvaktar. Slutar bromsarna att fungera och jag är med i en bilolycka kommer jag komma tillbaka och spöka för er alla tre. Var så säker. =p

Kom också att tänka på att jag under min tid här i Mönsterås besökt bilverkstan fler gånger än till exempel frissan. Har mer koll på dom som jobbar där än Ica. Hur konstigt är inte det? Men mannen som äger ställer är riktigt trevlig, så honom tyckte jag om.

När jag till slut kom hem efter äventyret på Mekonomen pratade jag med G först och sen ringde jag till fars-gubben. Sen såg jag lite Grey's och Glamour och diskuterade mitt livs alla stora frågor med min bäste vän, känns bra. Lite klokare blev jag nog. Känner mig säkrare på mitt val. Tack!

Sen var jag ut på Oknö och gick en timme och sen kände jag mig lite halvklen, ont i halsen och halvt förkyld. Tog en dusch och gick sen ner i köket och kände mig sugen på nåt. Hittade lite jordubbar i frysen som jag tog upp och planerar att äta om en stund när dom tinat en aning. Sen blandade jag en liten vitaminkick av jordgubbssaft och Gustavs juice-rester från helgen, och lite is och jordgubbar för att piffa till det hela en aning. Det ser ärligt talat inte så aptitligt ut, men smakade helt okej. Så nu tror jag på det och hoppas att placebo-effekten träder in om inte annat. Vitamin-kick it is. Så nu har jag lagt mig i sängen, dricker min häxblandning och ser Idol och bara kurerar mig. Imorgon är jag redo för nya tag. Stora tag. Fingers crossed, my friends.
Är det inte härligt så säg!

Helgen

Hej gott folk.

Sägs ju att tiden går fort när man har roligt, och jag kan väl inte mer än instämma. Helgen kom och gick alldeles för fort enligt mitt tycke. Har haft en toppenhelg. G kom ner i torsdags kväll, så jag hämtade honom på flygplatsen vid 22. Var rätt sent innan vi var hemma, så första kvällen blev det inte mycket mer än bara bums ner i säng.

På fredagen jobbade jag, men trixade lite i min tidbok så jag både kunde ta sovmorgon och gå tidigare från jobbet. Skulle egentligen ha haft en patient efter lunch, men bästa hyg-kollega och sambo tog den patienten åt mig (som sen uteblev…), så jag kunde smita från jobbet redan vid 12. Då hade vi plötsligt hela eftermiddagen fri och solen sken, så då bestämde vi oss för att åka över till Öland. Norra udden åkte vi upp till, och hade bra där uppe vid Långe Erik. Nog för att jag nog gillar södra udden lite bättre, men norra är också fint. Och med det sällskapet kan jag vara var som helst.. =) Vi låg på en brygga där i solen och hade det bra och kollade på maneterna nere i vattnet. Sen åkte vi till ett café och fikade goda wienerbröd innan det var dags att fara hemåt igen. Det tar ändå rätt lång tid att åka upp ända till udden. Var hemma igen vid 19 nån gång. Tog det lugnt en stund, och sen köpte vi pizza och intog soffläge resten av kvällen, med Idol och Kändisdjungeln på tv.


På lördagen sen var det Internationella munhälsodagen, vilket innebar jobb. Vi hade öppet hus på jobbet och erbjöd gratis polering till vuxna och gratis tandborstar till barnen. Det blev lite stressigt direkt när vi öppnade vid 10, vi hade väl inte väntat någon anstormning direkt och kom dit bara någon minut innan 10. Då satt redan ett gäng pensionärer utanför och följde med oss direkt in. Så vi fick skynda oss att starta upp rummen och köra igång. Trodde då att det skulle bli en rätt körig dag ändå. Men ack så fel man kan ha.. =) Det var det ruschen som var, sen var det hur lugnt som helst resten av dagen. Jag tror jag polerade på tre eller fyra personer under dom fyra timmar vi hade öppet, sen hade jag alla andra tre ur personalen som jobbade hos mig i stolen, och till sist G. Så man kan säga att vi hade det rätt lugnt. Jag fick ta tandsten på chiefen och sen hade sköterskan en trasig fyllning, så då ropade jag på chefen så lagade vi den. Karla polerade på mig också, och jag måste nog erkänna att jag har lite tandläkarskräck kvar ändå. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att ligga ner i stolen. Men det är ju bra att prova på ibland. G kom som sagt också, så han stannade sen tills jag slutade, och då gick vi på ett kondis inne på Storgatan och fikade lite. Sen tog vi det lugnt hemma tills det var dags att bege sig till Karla och Thomas där det bjöds på grillat. Mycket gott och trevligt!


Idag var det då söndag och slutet av helgen. Vi var rätt sega och tog oss inte upp och åt frukost förrän 12-tiden nån gång. Jag skickade iväg G till Ica och handla lite, och sen gjorde jag scones till frukost. Sen tänkte vi se en film, men fastnade framför repriserna av veckans Idol istället. Sen vid 14-15-tiden någon gång for vi ner mot Kalmar. Kollade lite på Stadium, och sen köpte jag nya hörlurar till min iPod på Media Markt. Åkte vidare till Ikea, kollade runt där och åt på restaurangen. Satt kvar rätt länge innan det blev dags att röra på sig mot flygplatsen. Hans plan var försenat, så vi hann sitta på flygplatsen en stund också. Lill Lindfors var också där. Usch, idag var det jobbigt att åka hem igen ensam, och att komma hem till en tom lägenhet är inte alls roligt. Känns som att något saknas, eller rättare sagt någon. Tyst och ensam är just vad det är.


Ändå kan jag inte låta bli att förundras över hur snabbt allting kan förändras här i livet. Från att ibland ha slötittat på Mönsterås bostäders hemsida efter lediga lägenheter kollar vi nu på Eksjöhus.se och drömmer om fina hus vi kan bo i. På Media Markt är det inte längre bara Apples hyllor och bland dvd-filmerna man hittar mig, nej nu kollar vi bland kylskåp, spisar och tvättmaskiner. Nu när hösten kommer lägger jag inte dyra beställningar på kläder på nätet, nu sparar vi pengarna på gemensamt konto att investera i något klokt i framtiden. Känns lite konstigt, men också väldigt bra. Nu är det två veckor tills vi ses igen, men jag hoppas att tiden går fort.



Nu laddar jag för en ny vecka på jobbet. Imorgon jobbar jag kväll för första gången sedan innan so
mmaren någon gång. Drygt, men det går nog bra. Det är bara den dagen som blir lite tung, men sen ser veckan bra ut. På tisdag ska alla länets hygienister till Oskarshamn, och sen ons-tors-fre är jag tillbaka ute på mobilen igen, så då spenderar jag större delen av dagarna ute på skolan. Så jag hoppas och tror att veckan bara kommer svischa förbi. Får se om jag kanske lyckas styra upp något med Marie i Vimmerby till helgen också, det vore skoj.


Det var väl allt jag hade på hjärtat för stunden, tänkte också slå på stort med lite bilder från helgen. Enjoy!


Fredag. Ölands norra udde.

 
      

Lördag. Internationella munhälsodagen på jobbet, G på Tok-ö, och grillning hos T.
   
   

Update from M-town

Hej vänner!
Har vart dåligt på blogg-fronten på senare tid, och eftersom jag får finbesök ikväll och hela helgen sen så lär det väl inte bli mkt bloggat då heller. Så här kommer ett litet livstecken från mig!
Sitter på jobbet och har en lugn stund över nu. Igår hade jag hur lugnt som helst på fm. Kan vara skönt ibland, men inte när det blir för mycket och för länge, och allra helst inte på samma dag. Idag ser det rätt fullt ut i boken, men nu skulle jag ha vart inne hos en tandläkare som är sjuk idag, så nu sitter jag här och softar igen. Fick ta två av hans akuta patienter, men det var bara att titta och slussa vidare, så det var inte så märkvärdigt.
Annars har det väl inte hänt så mkt mer på senare tid. Har mest tagit det lugnt hemma efter jobbet, städat och donat inför helgen. Igår var vi ut efter jobbet, nästan alla var med. Vi var på nån gård ute i bushen nånstans och bakade pizza. Det var trevligt och maten smakade bra. Blev på tok för mätt och däckade ganska omgående sen när jag kom hem.
På jobbet går det också rätt bra. Fick en riktig kick-start idag när jag hittade en 3:a som låg galet på en patient och som skulle ha upptäckts för flera år sedan. Trist för patienten såklart, men kul för mig när jag upptäcker nånting som tandläkarna har missat under alla år. =p Sen hade jag också en patient som jag drog mig en aning för att träffa, men det gick rätt bra ändå. Känns inte som att jag var den enda som hade dragit mig inför mötet. Lärdom av det, blanda inte ihop jobb och privat. Never again. Patienterna träffar man på jobbet. Punkt.

Resten av dagen kommer nog flyta på rätt bra. Har mest unga patienter, så det är kul. Sen ska jag bara hem och duscha och kanske laga lite mat och fixa det sista, och efter Idol sen får jag finally åka ner till Kalmar och hämta hem min darling. Mycket bättre än så blir det inte! =)
Ha en trevlig helg gott folk, på återseende.

Underbar helg

Hallå kära vänner.
Nu är jag tillbaka i Småland efter en riktigt härlig helg i hufvudstaden. Flög upp i fredags kväll, och där väntade världens bästa Garfield på mig. Riktigt skönt att ses igen efter nästan 2 veckor. Min gps gick igång oväntat smidigt och vi hittade fram till Haninge relativt smidigt, även om det kändes som att vi hamnade lite fel då och då. Men vad gjorde väl det? =)
Vi har alltså bott i P och S's fina lägenhet i Haninge i helgen. Dom har vart på landet så vi har haft 3:an för oss själva, mycket bättre än så blir det inte. I fredags kom vi inte fram förrän rätt sent, så det blev inte många knop sen den kvällen.
Igår, lördag, åt vi frukost och sen gick vi till Haninge centrum och kikade lite i affärerna där. Jag blev förtjust i ett par skor och en jacka, men plånboken tillät inte riktigt några inköp. Fick nöja mig med en mascara och en tandborste. Jag lyckades förstås glömma min hemma, så första kvällen fick jag låna G's. =p
Efter fönstershoppingen där så åkte vi till Kungens kurva. Åt på Ikea lite snabbt, och sen gick vi och såg nya Beck-filmen på bio på Heron city. Den var faktiskt bra. Petra ringde också, bara för att kolla så att vi hade det bra. Snällare människa finns nog inte.
Sen åkte vi tillbaka till vårt tillfälliga hem och stannade där resten av kvällen. Var förresten på Maxi en sväng också och tänkte köpa nåt gott till kvällen. När jag gick in i affären började larmet tjuta, precis som det gjorde på BikBok i Göteborg när vi var där på tandläkar-mässan för nåt år sen. Pinsamt. Men en snäll kassörska hjälpte mig lista ut vad det var, och vi hittade ett dolt litet larm i mina byxor. Slutet gott, allting gott.
Sen var det alltså bara mys i soffan resten av kvällen. Vi såg Sommarkrysset, och sen blev det dags för Män som hatar kvinnor, jag köpte den till G när den släpptes men vi kom överens om att vi skulle se den tillsammans. Och nu var det alltså dags. Det blev dock inte mycket gemensamt tittande, för jag la mig i G's knä och somnade där ganska omgående. Så han fick se filmen själv, sånt kul sällskap var jag. =p
Idag gick vi bort till köpcentrumet igen och köpte en bukett med blommor till helgens värdinnor. Så snällt att vi fick låna deras lägenhet. Sen packade vi ihop våra saker och började rulla norrut mot Arlanda igen. Vid 16 skildes vi åt vid min gate. Trist förstås, men nu är det åtminstone bara 4 dagar tills vi ses igen, på torsdag kväll hämtar jag honom på flygplatsen i Kalmar. Härligt värre. =)

Nu ska jag surfa vidare en stund innan kvällens telefonsamtal tar sin början.

Och ja, det var faktiskt förvånande, N, att du inte visste om min vänsterhänthet. Man kan tydligen aldrig veta allt om nån.. =p

Tillbaka i vardagen

Hallå vänner.
Nu är det minsann nära till helg, imorgon den här tiden är vi faktiskt tillsammans igen. Underbart. =) Idag har jag vart tillbaka på kliniken igen. En sjukgymnast var hos oss idag och pratade om och kollade på vår ergonomi, men i övrigt har det vart en helt vanlig dag. Eller mig var han iofs inte in och tittade på, men det kanske var lika bra. Han var hos oss förra hösten också, och då var han in till mig också. Men han fattade ändå inte vad jag menade, så det känns kanske som att jag klarar mig lika bra utan hans råd ändå. =p Han dillade bara i min datormus hela tiden och att jag hade den på fel sida bara för att jag är vänsterhänt, men det var ju inte alls så jag menade. Nåja.

Jag ser fortfarande lortig ut runt hårfästet efter färgningen igår. Frisörer brukar ju vara duktiga på att göra rent efter färgningen, men nu ser det ut som att jag har kladdat själv med färgen och spillt halva flaskan utanför håret. =p "Ska du verkligen åka till Stockholm sådär?" sa kollegorna. Tonen är rå men hjärtlig, som någon skulle ha sagt.

För jo då, nog ska jag åka allt. Så får vi väl se om han ryggar undan när han ser mitt smutsiga hårfäste. =p Men jag får hoppas det blir bättre efter duschen sen. Känns som att det kommer bli en toppenhelg som jag ser fram emot mycket. Känns så bra att det ordnade sig så bra nu med boendet och allt. Att få låna en 3:a i Sthlm med tillhörande parkering och allt finns bara ett telefonsamtal bort när man har snälla kontakter, underbara människor. =) Kul när allt går så lätt.

Nu ska jag kila vidare och packa lite inför helgen.
Ha en trevlig helg, gott folk!

Frisör-besök

Så var det slut med mobilen för min del för en stund. Har gått bra idag också, var klara redan strax före lunch. Jobbade lite på kliniken sen med diverse administration, och sen slutade jag vid 14. Lämnade tillbaka min kära combi-bil på Statoil, och sen åkte jag hem och bytte kläder lite snabbt och sen gick jag till frissan i huset bredvid. Dom har bara drop-in där, så man får liksom ta den frissa man får. Jag lyckades få en som verkade ha en dålig dag. För det första sa hon knappt någonting alls. Sen Slet hon och drog i håret så jag trodde tårarna skulle börja rinna. Varje gång hon kammade igenom håret liksom slog hon med borsten i huvudet så det gjorde ont. Jag färgade håret också, och när hon skulle skölja ur färgen höll det värsta av allt på att hända, hon slet ur mitt ena örhänge! Örhängen som jag fick av G, så inte vill jag gärna se dom försvinna ner i nån kloak nånstans. Lyckligtvis fastnade det i håret, så vi hann fånga upp det. Frågade om jag skulle plocka ur det andra också, men det behövdes inte sa hon. Gick tillbaka till vanliga stolen sen, och när hon torkade håret höll hon hårtorken stilla och nära så jag brände mig i hårbotten. Dessutom lyckades hon få tag på örhänge 2 också och slet ur det. Hittade örhänget men inte knoppen på baksidan. Med plattången brände hon mig i pannan flera gånger. Och som grädde på moset så har jag tydligen använt något dåligt schampo sa hon, så färgen tog inte på mitt hår. Hon hade aldrig sett att en sån mörk färg tagit så dåligt. Så jag skulle inte bli förvånad om färgen kommer rinna ur, och då fick jag komma tillbaka. Jippi, känns ju verkligen lockande att gå dit igen... Hmm. Not. Så det kan gå. Suck. Men rätt bra blev det väl iaf.

Sen när jag kom hem gjorde jag ett litet ryck och körde några maskiner med tvätt. Åt mat, och hade sen tänkt packa lite inför helgen. Blev rätt mätt efter maten så jag tänkte lägga mig och vila en stund innan jag drog igång igen. Vilan räcker än.... Så det blir nog inte många fler knop idag. Gör inte idag det du kan göra imorron.

Har pratat med Petra i telefon några gånger också under kvällen, fått lite instruktioner inför helgen när vi invarderar deras hem. Längtas riktigt ordentligt till helgen nu..! Men nu är det nära. Bara en lång dag på jobbet kvar. Sen hem och packa och dona, och sen är det faktiskt äntligen fredag. Halleluja. Är inte det toppen så säg?


September

Så var augusti och sommaren officiellt över, och idag välkomnar vi september. Imorse var det rätt kyligt när jag åkte till jobbet. Brukar oftast kännas lite lätt deprimerande när sommaren är över och hösten kommer, men inte i år. Idag var nämligen positiva Hanna tillbaka igen, och jag kände mig så otroligt taggad inför hösten. Jag längtar efter att få leta fram mössor och vantar, tjockare jackor, Köpenhamns-klänningen, och förstås, alla mina vinterskor som legat och samlat damm alldeles för länge nu. =)
Så lite besviken måste jag faktiskt säga att jag blev när det blev en riktigt superfin dag sen. Solen sken och det var riktigt varmt, 25 grader var det när vi åkte från skolan. Men det är väl bara att försöka njuta av solen så länge den behagar visa sig.
Jag finåker fortfarande i combi-Meganen. Imorgon är det dock slut på det, så jag får passa på att titta och njuta ordentligt av den nu. =) Imorgon är sista dagen på mobila för min del för den här gången. Om två veckor är det min tur igen, då är vi på Mölstad. Ser jag fram emot, jag gillar mobilen.
Sen har det vart rätt lugnt ikväll. Var ut och gick en timme ungefär och satt en stund på bryggan igen vid Nynäs. Sen har jag duschat och bytt sängkläder, så jag ska nog snart lägga mig och mysa och se nåt Greys-avsnitt. Snart är det ju fredag också..=)

RSS 2.0