Moln

Och så var det fina vädret borta igen. Jag åt visserligen frukost ute på balkongen och låg sedan ute i solstolen och läste tidningen. Behöll dock morgonrocken på. Solen kikade fram som hastigast, men annars var det mest bara moln. Trist.

Om en stund ska vi, jag, syster och ett gäng kusiner iväg och fira en annan kusin, några veckor i efterskott sådär. Och senare ikväll kanske det blir biltvätt har jag fått veta. Min skulle också behöva få lite vatten på sig tror jag.

Och svar på tidgare kommentar, nej, han är inte en av de fyra. ;-p

Mycket sol och lite städ

Och sommarvärmen håller i sig. Har haft 25 grader i skuggan idag, hur härligt är inte det? Gick ut och la mig i solstolen i princip direkt när jag vaknade, och låg kvar större delen av dagen sen. Hade med mig iPod, mobil, vattenflaska, en bok och en solhatt, hade alltså alla förutsättningar för att ha det bra där jag låg. =)
Har städat ute i stugan också. Dammsugit, bäddat sängar och flyttat ut lite lampor och grejer. Får se om jag flyttar ut dit inatt eller hur jag gör.

Imorgon hoppas jag på favorit i repris, hoppas vädret håller i sig så man kan fortsätta ligga ute och pressa. Så härligt. =)

Sooooool!

Så var muntliga examinationen överstökad. Vet inte än hur det gick, mejl kommer att inkomma med resultatet under kvällen. Det var sjukt nervöst i början, jag mådde lite smått illa. Men det släppte när vi väl drog igång. Jag är ju inte den mest pratsamma av människor, och det vet ju Görel så väl vid det här laget. Så kommentaren "Nu ska vi ge ordet till någon som inte är lika snabb på att räcka upp handen.......... Hanna" har jag hört flertalet gånger idag. =p Trots att jag faktiskt inte var den som var allra tystast. Menmen.

Efter examinationen käkade vi på stan. Jag åt en halv kebab. Brände sönder gommen igår, så det är inte alls trevligt att äta längre. Svider och gör ont. Gick en sväng på stan. Var på kåren igen och skulle fixa med ett papper, men idag var dom på lunch. Så jag får ringa och be dom skicka.

Sen åkte jag hem. Kom hem vid 2, och då la jag mig i en solstol och lämnade den inte förrän 4 timmar senare. Så underbart härligt. Somnade en stund också, och vaknade när det började blåsa så smått. Men det var bara skönt, var så himla varmt innan. Så nu hoppas jag att det här vädret håller i sig, kommer kunna ligga ute och njuta hela helgen, utan en enda sak i världen att tänka på. Mmmmmm vad härligt. =)

Ikväll blir det ingen promenad, min ena vad gör så himla ont fortfarande så jag haltar när det hugger till som värst. Inte alls bra.

Sms:trafiken har vart fortsatt hög idag. Så det är ju kul att få känna sig riktigt poppis för en gångs skull. ;-p

Och svar på kommentar på tidigare inlägg, du är inte alls utfryst, men du är ju aldrig närvarande på msn nu för tiden! Hoppas vi ses där i helgen så ska jag uppdatera dig på alla detaljer. ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen och så småningom blir det nog filmkväll hos en gammal bekant. =)

Bal och sms

Hej hå i det fina vädret. Vad tjatig jag börjar känna mig som kommenterar vädret i varenda inlägg, men man kan inte annat när sommaren börjar göra sig påmind. =)

Idag var min sista dag på kliniken som student. Vi hade utbildning inför den nya tandvårdsreformen som träder i kraft den 1 juli i år. Mycket nytt... Tur att man är ny så man får lära sig det här nya från början. Det blev rätt segt att bara sitta och lyssna hela dan, när man hade kunnat ligga ute och steka istället. Menmen. Vi gick ut och käkade sen, och kliniken bjöd så man ska väl inte klaga. =)

Hann bara hem och vända, sen for vi till Kilafors och kollade på lillasyster och resten av alla blivande studenter som hade studentbal ikväll. Mycket fina klänningar och en del roliga transporter.

Min mobil brukar inte göra mycket ljud ifrån sig, men ikväll har den verkligen gått varm. Sms inkom från inte mindre än fyra grabbar som jag normalt inte har nån sån där jättetät kontakt med. Så det var ju lite komiskt att de alla valde samma kväll att sms:a på, och dessutom inom loppet av bara någon timme.

Och som svar på kommentar på senaste inlägget, det var inte den arbetaren jag antar att du tror att det är iaf. ;-) Däremot ingick den-arbetaren-jag-antar-att-du-tänker-på i de tidigare nämnda fyra.

Ikväll är jag för trött för att ens se Grey's anatomy. Ligger med mina parod-diagnoser nu och tänkte kolla igenom ytterligare en gång inför morgondagens examination. Nu är det bara timmar kvar tills jag, med lite tur, kan vara klar med min utbildning. Hur nice är inte det?

Dagens promenad var mest en pina, har så ont i ena vaden så jag fick halvt halta mig fram. Mindre bra, hoppas det går över snart.

Nu ska jag torka håret och sussa sen så jag håller mig vaken och kvar på vägen imorronbitti. Ska vara i Falun redan 8,30, blir en tidig morgon med andra ord.

Lev gott och ha det väl.

Catching up

Idag hade jag min allra sista patient som student. =) Två av dagens tre patienter uteblev.. Mn det gör ingenting. Skulle inte göra nåt spännande med dom ändå. Vi utväderade, och sen fick jag ta avtryck och kliniskt foto på min stackars handledare. Har inte gjort det tidigare. Så nu har jag gjort allt på checklistan. Bra där.

Slutade vid 2, och då skyndade jag mig hem och bytte lite kläder. Var riktigt varmt då nämligen, och det var det inte när jag åkte hemifrån imorse. Var bara hem och vände, sen åkte jag ner på byn igen och träffade Elinor. Var på Ica, sen gick vi ner till Öje och satt där och snacka en stund, och sen hämtade vi bilen och åkte till Stolen. Arbetaren som smet först från Verken vid 16-tiden kom och gjorde oss sällskap. Blev lovad en filmkväll och dessutom, hör och häpna, sällskap på en roadtrip/Kalmar-weekend. Så det hoppas jag på, det vore ju lite halv-nice att ha kollat in stället innan jag flyttar dit. Så vi får se hur det blir med den saken.
Hur som helst så var det jättekul att träffa E igen. Har inte setts på 1,5 år eller vad det är, så vi hade en del catching up to do. Hoppas bara det inte går lika lång tid igen innan vi träffas. Men det tror jag inte. Tyskland till hösten kanske? =)

Var ut och gick en timme för en stund sen, lika underbart som tidigare kvällar, om inte ännu bättre ikväll. När det inte blåste var det faktskt riktigt varmt ikväll. Satt ute på balkongen med katten i knät och bara njöt när jag kom hem. Underbara årstid.

Och det var väl allt jag hade på hjärtat för stunden. Nu ska jag ta reda på lite kläder som ska till tvätten innan det blir en dusch och läggdags. So long.

Rec/Ass

Och nedräkningen fortsätter. Börjar närma sig slutet av praktiken nu. Idag var jag placerad i receptionen och en del på ass. Efter en del ändringar i tidboken fick jag en egen patient också. Har vart lite småsegt idag. Inte haft så väldigt mycket att göra. Men å andra sidan är väl det ganska skönt också. Imorron ska jag ha mina sista patienter.

Det är fortfarande lite småhärligt väder ute. Inte sådär jättevarmt, utan snarare blåsigt och eländigt emellanåt, men ändå är det så fint på nåt sätt. Det är så härligt här hemma när solen försvinner bakom berget, det är så fint att sitta och titta ut över åkrarna. =)

Råkade tappa datorn i golvet när jag startade den när jag kom hem, och det var ju lite onödigt. Det var nån plastbit under som lossna, men jag vet inte om den är tänkt att vara en lucka så den ska gå att ta bort eller om det blev nu. Funkar skapligt gör den ju ändå tycker jag.

På kvällarna brukar jag ha fönstret öppet så det ska vara svalt i rummet när jag lägger mig. Igår somnade jag innan jag hann stänga det och dra ner persiennen, så imorse när jag vaknade var det både jätteljust och jättekallt. Brr. Inte riktigt säsong för att sova med öppet fönster än.

I övrigt har det väl inte hänt så mycket spännande. Ska lägga mig nu och läsa igenom mina tenta-anteckningar på karies och parod har jag tänkt, fräscha upp minnet lite inför slutexaminationen på torsdag. Usch, man kanske borde börja bli lite nervös nu...?


515057-1

Hola Belgrad

Igår blev det schlager hos Jessica, och ojojoj vilket magplask för Sverige. =) Jag har aldrig gillat Charlottes låt, men nog hade hon väl förtjänat en lite bättre plats än 18:e iaf. Jag gillade Lettlands pirater, Frankrikes golfbil och Vitrysslands bidrag. Men det sistnämnda åkte ju ut redan i semin... =) Dessutom var Björn Gustafssons insats klockren. Haha.

I förmiddags skrev jag klar min sista uppgift på utbildningen! =) Känns riktigt skönt. Jag och G räknade ner på msn och lämnade in våra uppgifter precis samtidigt. ;-) Hon kommer eventuellt och hälsar på mig nästa helg. Hoppas hoppas det blir av, skulle vara hur kul som helst. =)

Vi har vart på 18-årskalas idag och firat Joel. Han fyller på tisdag, men kalasandet ägde rum idag. God mat, fint väder och trevligt sällskap, mycket bättre blir det inte.

Var ut och gick när vi kom hem igen. Såå underbart väder. Det är så härligt och det är så vackert ute nu. Såna här dagar är det svårt att tänka sig att man ska flytta ifrån det här. Jag gillar alla åkrar och skogen här. Men vi får väl hoppas att havet är minst lika vackert därnere.

Var och tankade min bil ikväll också. 638 spänn, är inte det hutlöst dyrt så säg! Och då var inte ens tanken sådär jättetom än. Kommer ju inte ha råd att åka i den.

Snart måndag och dags för en ny vecka igen. Är inte det härligt så säg.

Nu ska jag surfa iväg och se vad Markus Larsson skriver om gårdagens final.

TupperWare

Och dagarna bara försvinner....

Igår var jag ute och åkte hela dagen med min morbror och min kusin. Efter att ha hämtat min pärla så var vi in på diverse bil- och prylaffärer. Har man en besatt morbror så har man. ;-) Var till Söderomsjön en sväng och visade upp och lämnade broschyrer. Snillena spekulerade och kom till slut på hur man får upp huven och var oljestickan sitter. Den var på max, så det behöver jag inte fundera på än på ett tag.
Var hur trött som helst när jag kom hem. Jag och nyhemkomna lillasyster var till Vängsbo. Vid 8-tiden nångång gick jag ut och gick en sväng för att vakna till. När jag kom hem sen ropade mormor och frågade om jag ville ha fika, så jag blev där nån timme. Så trots att jag kunnat somna på stört vid 8-tiden blev jag uppe till efter midnatt, efter lite diskussioner och spel på msn... Jag vann. =)

Idag har jag vart på TupperWare-party hos Anja, så därifrån gick jag 488 kr fattigare. Men oj vilken investering sen. Jag köpte en lök-hacka, så nu kommer jag spara in både en och två tårar där nere när jag inte kan leja nån annan att hacka min lök. ;-) Gott fika och allmänt trevligt annars.

Först idag kom jag igång med min vårdanalys också. Som alltid i sista minuten alltså. =) Men det funkar det också. Och tänk om fyra dygn är jag förhoppningsvis helt klar med min utbildning. Hoppas hoppas det går vägen på torsdag så man slipper komplettering. Det löser sig nog.

Nu ska jag gå och äta lite grillat och ladda för ESC sen.

Ha det bra alla underbara människor.

Ännu lite närmare examen...

Så var examen ännu ett steg närmare. Idag var vi i Gävle på patientfallsseminarium. Lite sådär smånervöst förstås, speciellt när min film skulle visas. Men det gick bra. Även om det är jobbigt att se sig själv på video så är det faktiskt himla nyttigt. Man ser sig själv på ett helt annat sätt och ser så mycket tydligare vad man kan förbättra och tänka på i framtiden. Så skönt att det är överstökat. Nu är det bara skriftliga vårdanalysen och muntliga slutexaminationen kvar, sen är det klart! Om 8 dagar kanske allt förhoppningsvis är över om man inte åker på nån komplettering... Och det är väl skönt iofs, men som jag kanske tidigare nämnt, det kändes mycket roligare att ta studenten. Men det vet man ju inte, det kanske blir hur kul som helst att ta yrkesexamen också. =)

Igår var jag på kliniken och hade egna patienter. Hade tid hos frissan sen, klipte lite toppar.

Och i Sverige idag har de försökt spränga ett kärnkraftverk i mina framtida hemtrakter. Hoppas läget är säkert innan jag kommer på plats. =p
Och en bro har rasat uppe i Härnösand. Vår granne jobbar på den bron och var bara en bit därifrån. Tragiskt för de stackare som stök med.

Nu Grey's anatomy.....

Kyrkråtta

Idag har jag vart i Gävle på parod. Visade sig när jag kom dit att de hade väntat på mig förra veckan. De hade tydligen inte ändrat i tidboken att jag bytt dag. Och idag hade de utbildning på eftermiddagen, så jag slutade där efter lunch. Hann inte träffa så många patienter alltså. Men de jag faktiskt träffade var som natt och dag. Den ene var hur trevlig som helst, den andre ville slänga ut mig därifrån. =p

Fick en timme över på stan sen innan tåget gick, och det blev en dyr timme. Lite shoppingterapi sådär, så ikväll är jag väldig uppåt känner jag. =) Det är kusligt vad lätt det är av göra av med pengar är man väl sätter igång. Jag fick gå in och tjuva lite från sparkontot innan utflykten i lördags. Satte över 2000 spänn, som är borta nu. Idag tog jag dessutom med mig 500 spänn som jag fick när jag fyllde år, och dom är också borta nu. Dagens inköp blev ett par jeans, ett linne, och en studentnalle åt min syster. Vilken av alla sjuttioelva nallarna jag köpte? Den största och dyraste såklart. =p Fattig kyrkråtta - that's me....

Sen jag kom hem har jag gått strax över en timme, finslipat lite på min epikris, och vart och lånat en videokamera av en snäll kusin, som backup ifall inte skolans kamera av nån anledning inte skulle fungera som planerat imorron. Imorron är det praktikdags igen. Har egna patienter, men även administrationstid och klinikmöte om jag inte missminner mig helt. Sen ska jag iväg och klippa håret. Så där försvinner några sköna hundralappar till...

Usch, nu blev det ormsnack på msn och jag har tvingats titta på bilder av dessa vidriga djur, så mina fingrar känns skakiga och pulsen är betydligt högre än normalt. Så nu sätter jag punkt för nu. ;-)

Slut på helg

Klarade mig ganska lindrigt undan från släpandet i Ryggesbo. Jag tog på mig rollen som hundvakt istället och underhöll jycken. =) Gick en bit och sprang tillbaka sen. Att en så liten varelse kan ha så mycket kraft i de små benen övergår mitt förstånd. Jag hade svårt att hinna med honom. =)
Men lite var jag också med och släpade och slängde på elden. Var ruggigt varmt om man kom för nära.

Gick en kort sväng när vi kom hem. Sen har jag sett på tv och skrivit min epikris. Orkar dock inte läsa igenom och tänka till nåt mer nu, så jag gör det imorron och lämnar in den då.
Efter en snabb koll i almanackan kom jag också på att det börjar bli dåligt med tid över för vårdanalysen som vi ska skriva. Om en vecka ska den vara klar, jag har knappt ens börjat. Så det måste bli en intensiv vecka nu, med praktik/auskultation/seminarium på dagarna, och plugg på kvällarna sen. Kan man ju iaf planera i förväg, men känner jag mig själv rätt så spar jag väl allt till på lördag. =p

Imorron ska jag till Gävle på ytterligare en auskultationsdag. Moster ska också till Gävle, så jag ska åka med henne till tåget. Så nu är det dags att stänga butiken och hoppa i säng, om mindre än 7,5 timme kommer hon och hämtar mig.

Ryggesbo

Om en stund ska vi till stugan i Ryggesbo. Blev inringd lite spontant sådär. Sas att vi skulle elda, och det lät ju kul. Ända tills jag förstod att kasen är inte iordninggjord än, och det räknas med att jag ska vara med och släpa ris efter avverkningen. Jag som föreställde mig en trevlig dag vid elden, kanske grilla en korv eller två, umgås och ha trevligt. Men nej, det är i egenskap av slav jag ska dit. Wihoo.....

Under tiden sitter jag här och läser några epikriser inför veckans seminarium i Gävle. Ska skriva min egen epi under kvällen.


Shoppingdag

Idag har jag vart ut på äventyr. Gjort affärer och spenderat pengar så det stod härliga till. Bland annat har jag köpt bord och stolar som framöver ska stå på min balkong. En klänning till examen har jag också skaffat mig. Inte kanske den allra finaste man kan tänka sig och ingen drömklänning kan tyckas, men jag får nöja mig så när det blev som det blev med den andra.
Sen blev det ett lite större inköp också. Såg nåt på nätet igår som jag ville ha, och ett dygn senare var den min....=) Mer info om det inköpet kommer framöver.

Kom hem för nån timme sen. Fortfarande snöar det, har snöat nonstop i flera dagar nu. Därför har jag inte tagit mig utanför dörren mer än absolut nödvändigt de senaste dagarna. Nu tröttnade jag dock på det, och drog mig till minnes det dom säger, det finns inget dåligt väder.... För en vecka sen låg jag ute och stekte och struttade runt i bikini, så då kändes det ju jättekul att leta fram mössa, vantar och vinterjacka nu igen. =p Men det var ett nödvändigt ont för att kunna ta sig ut och gå en stund. Och det var faktiskt rikigt skönt att få lite frisk luft. Men snälla ge mig fint väder nu igen.....

Klänningslös...

Idag kom ett brev från postorderfirman där jag beställt min examensklänning. De har flyttat fram leveransdatumet ett flertal gånger, och nu kläcker de ur sig att den inte kommer alls. Den är slutsåld. Så nu står jag här, mindre än tre veckor innan examen och har inte en blekaste aning om vad jag ska ha på mig. Hittade en jättefin klänning i HM som jag tänkte skicka efter istället, men den var det leverans i mitten av juni på..... Så synd, den var jättefin. Kanske köper den ändå. Eller kanske två, vet inte om jag vill ha en vit eller brun... =)

Så nu blir det till att panik-fixa en klänning på annat sätt... Nån som har tips på en fin klänning för en fattig studentplånbok?

Nu ska jag snart på banken.

Ingen promenad idag....

För bara fem dagar sen låg jag ute i bikini och stekte en hel dag, och vad har vi nu? Regn, snö, slask, kallt och allmänt elände. Brr. Tillräckligt dåligt väder för att det inte skulle bli nån promenad idag. Första gången på jag vet inte hur länge. Trist. Det har blivit en trevlig tradition.

Igår var jag i Falun, resursföreläsning på parod. Jag var tvungen att gå tidigare efter som jag hade tid på Läkarhusen för blodprov. Ska se om vaccinationen tagit ordentligt. Åkte tillbaka till skolan sen, käka lunch och redigerade lite på uppsatsen. Delade upp de sista små justeringarna, och nu är det bara min del kvar. Jag ska göra det lite senare ikväll, och sen ska det skickas in för absolut sista gången. Hur skönt är inte det?
Gjorde ett nytt experiment igår och körde helt enligt hastighetsbegränsningarna hela vägen. Tog 1h och 17 min. Så då vet ni det.

Idag har jag vart uppsatt på ass större delen av dagen, så jag har vart med Tommy. Lite lagningar, några ex, några kontroller av allehanda slag. Avslutade dagen med tre egna patienter. Har inte haft någon egen patient på en vecka, så det kändes lite ovant igen. =)

Ikväll blev det som sagt ingen promenad p.g.a. det dåliga vädret. Istället uträttade jag lite ärenden åt familjen. Hämtade ut ett paket på Ica åt min syster, och sen åkte jag till min moster och hämtade ett par skor åt min pappa. Blev kvar där nästan 1,5 timme tror jag och snackade med moster och kusin. Trevligt värre.

Åkte hem sen, tänkte åka ner med bilen åt pappa och gå hem sen. Men det blev inte så, utan vi åkte både mamma och jag i en varsin bil så åkte vi hem båda två sen. Hoppas vädret är bättre igen imorron så man kan gå ut.... Annars blir det nog till att leta fram regnkläder och mössa tror jag. Jag är ledig imorron, och sitta inne hela dan har jag verkligen inte tålamod till. Ska på banken vid 14, så det är enda tiden jag har att passa. Skönt. Ska försöka få lite plugg gjort också tänkte jag.

Tivolit nere på norr är tillbaka nu igen. Tivolit med dina kära polacker ;-) som nån uttryckte det. Småler för mig själv varje gång jag går/åker förbi. Tänk så mycket tok man haft för sig i sina dar... =) Men kul hade vi, och jag kan ju fortfarande sitta här och roas av minnet 6 år senare, så ingen skada skedd..=)

Nu måste jag upp och röra mig en stund, har datorn med mig i sängen och ligger som en krok. Inte bra. Ont i nacke och rygg så det står härliga till.

Helg!

Massage och assistans

Igårkväll var jag inställd på att jag hade tid hos frissan idag efter praktiken. Efter en närmare titt i almanackan visade det sig dock att så inte alls var fallet, det var nästa tisdag jag hade den tiden. Väldig tur att jag dubbelkollade, annars hade det blitt pinsamt om jag dykt upp där en hel vecka för tidigt. :-)

Var på kliniken mellan 7 och 14. Började med att sitta i receptionen en stund, och sen var jag först ut att få lägga mig på massagebänken en halvtimme. Inte alls helt fel. Precis som sist så trodde jag att mina ben skulle gå sönder vid strechnings-momentet. Hualigen. Ont, var just ordet.
Massagen gjorde mig inte direkt piggare, så jag kom aldrig riktigt igång idag kände jag. Tur att jag inte hade egna patienter, så jag behövde inte anstränga mig alltför mycket. :-) Som sagt så vlev det lite reception på morron, sen var jag med på ass. Och tur var väl det, för där drog det ut på tiden, så till slut var vi tre som assade samma tdl. Så kan det gå. En bedövning fick jag lägga, sen har jag mest hållt i en sug hela dan, langat ets, bond och conditioner, och fixat fram Ketac och Fuji vid behov. Det var min dag på kliniken.

Slutade vid 14. Åkte hem och la mig en stund. Tänkte sova lite middag, men katten kom också och la sig med mig så det blev så trångt och obekvämt. Lekte med datorn en stund, och sen la jag mig framör tv:n. Har sen placerat om lite bilar och cyklar hit och dit. Jag ska ha bilen till Falun igen imorron men det var lite dåligt med bensin, så jag var ner och lämnade den hos pappa på jobbet, så får han tanka när han slutar inatt. Och först var jag tvungen att hämta hans cykel med den andra bilen, eftersom det är det enda som har dragkrok och därmed kan ha cykelställ. Så det blev två vändor fram och tillbaka, gick hem därifrån sen när jag lämnat bilen. Gick min vanliga runda, och vad hemma efter en timme ungefär.

Och apropå tidigare kommentar om Falu-väg och lastbil så måste jag ju bara säga att det är en kombination jag hatar! Jag var så irriterad så jag trodde jag skulle bli tokig igårmorse när jag hamnade efter en segis-lastbil. Och inte kan man ju köra om heller efter den där kassa vägen. Så flera mil fick jag ligga bakom den innan jag kunde susa förbi. Så igår stod lastbilar högt på min minus-lista. =p

Nu ska jag hitta på nåt annat innan vi får se hur det går på Wisteria Lane. Imorgon blir det Falun igen, och då ska jag stickas ännu en gång..... Blodprov för att se att vaccinationssprutorna tagit ordentligt. Tyck synd om mig. =p

Examinationsseminarium

Idag var en dag som länge var alldeles underbar. Har vart i Falun idag, då det var dags att examinera våran uppsats. Jag hade egentligen inte vart ett dugg nervös innan. De tidigare examinationsseminarerna vi haft, på A-uppsatsen och PM:et, har vart rätt avslappnade. Därför blev det en smärre chock när vi kom dit imorse och såg hur de första grupperna blev rejält grillade av examinatorn. Här skulle man tydligen inte komma undan så lätt! Våran uppsats var dessutom sist ut, så vi fick vänta hela dan innan det blev vår tur. Vid det laget höll vi på att gå upp i atomer, det var hur nervöst som helst!

Våra opponenter var ändå rätt snälla. Det var när examinatorn tog till orda som vi var mest skraja. Hon hade dock inte så väldans mycket mer att tillägga. När de andra gått ut skulle vi få veta hur det gått, och det första hon sa var "Ni har gjort en väldigt bra uppsats". Med betoning på väldigt. Då var det svårt att hålla leendet borta vill jag lova. Överallt har man hört och läst att man i princip alltid måste göra ändringar efter ett sånt här examinationeseminarium, så vi var helt inställda på det. Men hon tyckte inte att vi behövde ändra så mycket alls, bara ändra lite smågrejer. Vi blev nöjda med det och gick därifrån. När vi kom ner i ljushallen sen kom vi på att vi borde ha frågat om vi hade chans på bättre betyg isåfall, om vi gjorde de ändringar hon föreslagit. Så vi gick tillbaka och frågade det. Och då visade det sig att vi kommer få VG hur som helst, vare sig vi gör ändringarna eller ej. Ska påpekas i sammanhanget att VG är det högsta betyget på högskolan. Toppbetyg direkt alltså. Efter det visste lyckan inga gränser, så vi skrek av oss lite i trappan på väg ut igen. ;-)
Så nu är vi ett steg närmare examen, snart är vi varma och lättillgängliga hygienister.... ;-)
Så långt var min dag perfekt.

Inte blev det sämre heller när min handledare ringde mig tidigare ikväll och frågade om jag ville ha en halvtimems massage imorron på kliniken. En av hygienisterna kommer inte vara där imorron, så jag fick ta hennes tid. Lovely.

Har vart ut och gått en sväng sen jag kom hem. Plåstrade riktig ordentligt, men tog ett par andra skor än vanligt = skavsår på nya ställen. Jag blir så less. Mina stackars misshandlade fötter..... =) Dessutom var det skitkallt ute. Kunde knappt röra fingrarna när jaghkom hem.

Gick och svävade på små moln och njöt av livet under promenaden. Mitt motto brukar vara Våga chansa och se hur det går, men idag tänkte jag banne mig inte chansa på nånting som kunde gå åt skogen, utan idag tänkte jag bara njuta av den här underbara dagen. Det funkade bra ända tills jag kom hem och fick höra att en av mina små kusiner är så pass sjuk att de vart tvungen att åka med honom ända till sjukhuset uppe i Hudik. Stackars liten, hoppas hoppas att han blir frisk snart igen.....

För övrigt så är det så vackert ute nu för tiden. Det är grönt överallt, fåren efter vägen har små lamm och solen skiner. Bästa tiden på året, utan tvekan. Kul när det för en gångs skull finns lite att titta på efter tråkiga Falu-vägen. En stor orre såg jag efter vägen imorse. Dessvärre också både en död grävling och en räv vid vägkanten. Det enda positiva med det är att det inte var jag som kört på dom, jag skulle aldrig förlåta mig själv. Dessutom slog jag nytt personbästa idag, sträckan Falun-Edsbyn på 1h och 10 min. ;-)

Det var allt för nu, nu ska jag torka håret, stoppa i mig nåt att äta och sen lägga mig och ladda för en ny dag. Och hoppas att den kommande blir lika trevlig som den som var. =)

Fyra nyanser av grått

Solen lyste med sin frånvaro idag, istället var det grått och trist ute. Tog med frukosten ut på balkongen imorse, men fick ge upp och gå in igen, blåste kallt och var inte det minsta skönt. Inne blev jag sen kvar större delen av dan. Har läst en uppsats som vi ska opponera på imorron, då våra uppsatser ska examineras. Kom på nu sent ikväll också att vi måste ha en powerpoint-presentation på vår uppsats, så det har vi hastigt knåpat ihop.

Har fått lite nytta gjord här hemma idag också, även fast jag bara suttit inne. Har tömt rummet på grejer och städat, så nu har jag plötsligt fått mycket mer plats. Tidigare har jag sett mig själv i Lyxfällan framöver, och idag insåg jag att jag nog skulle platsa alldeles förträffligt i Rent hus också. Käre värld vad mycket damm det kan samlas. =) Men nu är det rent och fint igen.

Har inte suttit inne riktigt hela dan, utan det blev en liten promenad också. Gick ner till biblioteket och lämna en bok, men sen gick jag hem igen. Dels regnade det och dels fick jag skavsår, så det var inte speciellt kul. Men ändå svalt och skönt på nåt vis. Gick och muttrade för mig själv över de dåliga plåstren jag köpte på Dollar sist. Jag tänkte vara förutseende och klistra dit ett plåster så att jag inte skulle få några skavsår, men det lossnade innan jag knappt satt foten utanför dörren. Så dåliga plåster står högt på min minus-lista idag.

Nu sitter jag och tittar på Sprängaren. Var länge sen jag såg den nu.. Men nu är det nyheter, och jag är så less på alla dessa pauser. Jag brukar inte ha några problem med det, men ikväll känner jag inte att jag har något tålamod för sånt. Låt mig se klart filmen så jag kan gå och lägga mig sen, ffs.

Imorron ska jag upp tidigt och åka till Falun, så åter igen, håll tummarna för att jag lyckas hålla mig vaken. =)

Soliga Rävaberg

Idag har solen och sommaren hittat till Rävaberg riktigt ordentligt. Jag sov till 11,30 ungefär. Hade tänkt åka ner på kliniken och hämta hem lite papper och börja skriva på en analys till skolan. Men det var ju så otroligt fint väder, så det blev inget av med det. La mig ute i min solstol (en otroligt bra investering måste jag säga) vid 12-tiden, och gick inte därifrån förrän 17,30. Tog tillvara på Tomas Ledins ord, solen skiner kanske bara idag. Så det blev 5,5 timme i total värme, mycket bättre än så blir det inte. Det gav resultat också, herre jösses vilka ränder man fick efter bikinin. Hoppas att vädret upprepar sig imorron så jag kan fritera ryggen en aning också. ;-)

Igår var vi iväg och firade födelsedagsbarn. Jag satt ute med gubbarna hela kvällen och lyssnade på deras diskussioner. Var mest fascinerad över hur många svordomar man kan hinna få med i en enda mening, och hur många ord man kan avsluta med -jävel(n). Ursäkta dålig svenska.

Såg Magnus Ugglas Var fan är mitt band när jag kom hem igår, och det var nog det bästa avsnittet hittills. Så klockren. Jag låg här och garvade för mig själv. :-) Såg det t.o.m. en gång till för en stund sen.

Det var väl allt för nu. Så håller vi alla tummarna för att solen skiner igen imorron.....

Ub-dag

Idag kom den väntade åb-/ub-dagen. När jag kom till kliniken imorse hade jag fem patienter inbokade, men av dessa kom bara två. En uteblev, de andra två kostade iallafall på sig att ringa återbud. Så det blev en rätt lång dag, lite småtrist när man inte har nåt att göra. Som tur är hade jag dock annat att sysselsätta mig med, och när sista patienten inte kom så fick jag gå en timme tidigare. Vilket var rätt skönt idag med det fina vädret.

Det passade jag på att utnyttja. Drog fram ett par lite kortare byxor igen när det var lite varmare. Gick samma vända som igår, dvs 7,561 km. Blev lite förvånad när jag började komma hemåt igen och det började regna mitt i solskenet. Kom inte så mycket, men ändå. Oväntat.
Såg lite på tv och hackade choklad åt lillasysters bakning, sen gick vi ut och gick en sväng. Denna tur är enligt hitta.se 4,927 km lång och ska ta 49,3 minuter att gå. Det stämde nog ganska bra faktiskt. Då höll vi ett rätt högt tempo, men stannade och morsade på katten man brukar träffa på där. Den är alltid så kelig, och det gör nästan ont i hjärtat när man till slut måste lämna den och den följer efter och jamar. Sötis. =) Hade på mig systers foppa-tofflor på sista promenaden, och det resulterade i nya skavsår. Jag trodde jag var immun mot det nu med tanke på att jag går i mina hela dagarna på kliniken, men tydligen inte. Hon har en storlek mindre så det skavde nån millimeter längre upp än mina. Så kan det gå!

Sammanlagt har jag alltså gått 12,488 km idag. Över 1,2 mil. Grymt. =)

Nu ska jag snart skjutsa ner mamma på byn, där hon ska hämta en kommunbil. Ska tydligen ut och fara imorron. Sen blir det en snabbdusch innan läggdags. Har en timme sovmorron imorron. Börjar iofs ändå 8, men lite smålyxigt känns det... =) Har börjat 7 varje morgon den här veckan nu, det har nog aldrig tidigare hänt tror jag att jag gått upp så tidigt så många dagar i sträck.

Så ser det ut. Hörde en låt på radion idag som verkligen satte sig på min hjärna, har gått och nynnat på den hela dan nu. Kommer nog drömma den inatt tror jag.... =)

Nighty night.

7,561 km

Idag skulle jag egentligen ha slutat redan 12,30. Underbart härligt skulle jag ha tyckt för bara några veckor sen, men nu är jag så rastlös att jag inte står ut med tanken på att vara ledig så länge. En hel dag att slå ihjäl. Därför tog jag två timmar extra idag. Följde med till BVC och kollade runt. Så tar jag lite sovmorron två mornar framöver istället. Kommer alltså sova bort de timmarna istället, kan inte bli bättre.

Ikväll har jag, tro't eller ej, vart ute och gått. En lite ny runda idag. Enligt hitta.se's mätningar gick jag en sträcka på7,561 km. Enligt deras beräkning skulle den promenaden ta 1h och 16 min, men för mig tog det åtminstone 1,5 h. Dom räknar tydligen inte med alla backar och berg jag har att bestiga innan jag är hemma. =p
Rolig finess det där, med att mäta avstånd.

Imorgon är det lång dag på kliniken. Lovely.

Nu är jag för en gångs skull riktigt trött, och halleluja vad skönt det ska bli att släcka lampan och sussa sött nu. Godnatt!

Trombon?

Idag har jag haft mina egna patienter. Har gått rätt bra. Lite ringrostigt känns det allt efter några veckors paus från kliniken, men det går bra ändå. Det är så underbart att vara där och kunna koncentrera sig helt på det så länge man är där. Imorgon jobbar jag bara till 12,30, känns lite halvtrist.
Ikväll drog en trombon in över Wisteria Lane. Eller hur vad det nu? Dagens lunchgarv på FTV, Edsbyn.

När jag slutat för dagen vid 14,30 så var jag bara hemma och tog det lugnt några timmar, sen gick jag och Jessica runt Ullungen. Därefter gick jag en extra vända ner på byn, så ungefär två timmar var jag ute och rörde på benen. Har lite småont i ena vaden nu, men det är det värt.

För övrigt säger jag som Orup ikväll,
Jag arbetar gärna för hårt och för länge
då märker jag knappast nån sorg

Berg-och-dal-bana

Har vart utan internet några dagar så jag har vart lite isolerad från omvärlden, men nu är jag tillbaka på banan igen i det avseendet. Har mest tagit det lugnt i helgen, orkar fortfarande inte så mycket. Även om det går bättre och bättre. Var till Söderhamn med lillasyster i lördags. Igår var jag ensam hemma. Rätt skönt. Gårdagskvällen var perfekt för en stund, men slutade inte som jag hoppats. Inte alls. Är nog redan dags att släppa taget och gå vidare, även om det tar emot. Jag kan inte riktig än. Resulterade i att jag sov som en kratta inatt. Kom inte i säng förrän midnatt ungefär, och ändå hann jag vakna flera gånger under natten, innan jag vaknade ordentligt vid 5. Då kunde jag inte somna om igen. Klockan ringde 05,45. Vad jobbigt allt kan bli......

Hur som helst så började en ny praktikperiod idag. Riktigt skönt att vara tillbaka faktiskt. Att bara kunna fokusera på jobbet och släppa allt annat jobbigt som händer runtomkring. Tänka på nåt annat för en stund. Har bara assisterat idag, och jag trivs riktigt bra med det. Imorgon ska jag ha mina egna patienter. Finns potential till en ub-dag, men vi får väl se.

Just nu vill jag inget hellre än att lägga mig och sova så jag slipper fundera mer, men vet att jag inte kommer lyckas somna. Och även om jag gör det så sover jag så himla dåligt. Nästan komiskt vilken berg-och-dal-bana allt har vart den senaste veckan. Snacka om att slitas mellan totalt lyckorus och total depression. Nu verkar det också som att slutstationen på åkturen blev det sistnämnda, och det är ju olyckligt. 

Menmen, nu har jag ingen lust med nånting längre. Idag är det en månad till examen, men det känns inte nåt speciellt det heller. Så nu ska jag deppa vidare nån annanstans, nu har jag fått ur mig en del iaf. =p
Ha det gott.

Paranoid?

Ikväll mår jag rätt bra igen. Tidigare under dagen har jag känt mig bättre, inte bra. Men nu kan jag nog snart säga att jag mår bra igen. För tillfället iaf. =)

Mitt hjärnkontor är snart överbelastat av alla tankar, funderingar och analyser av det som händer och sker, eller som inte gör det för den delen. Som tur är har jag då folk som får stå ut med att lyssna på mina tankar. Och lugnar mig och säger att jag är "paranoida damen". Och som häromkvällen, när jag gett upp hoppet, svarade "jag hoppas åt dig". Det var nog bland det finaste nån har sagt till mig någon gång tror jag. Definitionen av vänskap. Tack. =)
Och det visade ju sig gå bra den gången. Riktigt bra. Så... Jag ska försöka sluta analysera. Tänka positivt. Det finns oftast rimliga förklaringar till allt. Det ordnar sig.

Det var allt svammel för nu!

Valborg

Min valborg blev trevligare än jag tänkt mig. Med trevligt sällskap, tv och finåkning. Hann dock inte med att se nån majkasa, vi var ute för sent. Men vad gör väl det.

Idag mår jag däremot desto sämre. Klev upp tidigt och jobba idag, men mådde så himla dåligt så jag var tvungen att gå hem efter halva passet. Kombinationen för mycket att tänka på och jakten på perfekta figuren inför beach 2008 har gått totalt överstyr. Nånstans på vägen slutade jag äta nästan helt, har gått mer än jag nånsing gjort förr, gick ner 4 kg på ungefär en vecka, och nu börjar kroppen säga ifrån. Har känt mig rätt trött och slut i kroppen flera dagar, men idag har den strejkat totalt. Mådde som sagt hur illa som helst, så jag åkte hem. Var säker på att jag skulle få ligga hemma och kräkas hela dan, för så illa kändes det. Men jag klarade mig från det. Istället kom tårarna när pappa kom och håll om mig och fråga vad som var fel. Och så höll det på sen, tror tårarna forsa konstant i en timmes tid. Kunde inte sluta. Jag orkar bara inte mer nu och fattar inte att jag vart så dum att jag satt mig i den här sitsen. La mig och sov flera timmar på eftermiddagen, och efter det mådde jag aningens bättre. Har verkligen försökt peta i mig lite mat idag, men hittills har det bara blivit en banan och en liten laxbit. Får inte ner nånting utan att må illa av det. Så nu ligger jag här med datorn i sängen och tänkte vila resten av dan. Kanske se en film eller nåt, eller sova en stund till. Egentligen skulle jag jobba imorgonbitti också, men det har jag sagt ifrån. Orkar inte, så det är bättre att jag stannar hemma och vilar upp mig och försöker komma på fötter igen. Så vad ni än gör, börja inte mixtra alltör mycket med maten, rätt vad det är så sitter man riktigt i skiten.

Annars om man ska se förbi min kroppsliga ohälsa så känns det desto bättre på andra håll. Även om jag inte riktigt är i skick för att glädjas över nånting alls just nu.

Avslutar med ett stort Grattis till fröken G som fyller år just idag. Grattis stumpan!

RSS 2.0