Hemresan närmar sig!

Halleluja, jag har fått jullov! =) Dagen har flutit på precis som alla andra. En tandläkare var sjuk så då passade jag på att tinga Marie in till mig, så fick vi jobba lite ihop igen denna vår sista dag ihop. Åh, vad jag kommer sakna henne. Men vi lovade att hålla kontakten även i framtiden, så får vi se hur det går med det. =) Så idag har det blivit en del kramkalas hit och dit nu när jag inte kommer träffa vissa mer. Sorgligt, usch vad jag kommer sakna dom. Faktiskt. Kommer bli så spännande på kliniken nu också nästa år med ny chef och allt vad det nu kommer innebära. Så även det är med sorg i hjärtat att jag inte får vara med på. Menmen, sånt är livet! Hoppas det löser sig på nåt vis för mig också.

Vädret har vänt här också. Igår var det jättefint, men nu snöar det och blåser, och dessutom har temperaturen har kämpat sig upp över nollan så slaskrisk finns. När jag tittade sist var det 0,2 gr, men jag hoppas att det inte blir några problem på hemresan imorron. För oss alla tre då förstås, jag som kommer från mitt håll, lillasyster från Australien och G hemifrån. Så är tanken att vi ska åka i samlad trupp hem sen, hoppas allt går enligt planerna.

Var ut med sopor alldeles nyss, och träffade då på min trevliga granne här ute på innergården. Hon frågade var jag skulle flytta, och talade också om att hon var så nöjd med min behandling på kliniken. Henne kommer jag nog också sakna lite. Sen avslutade hon med att jag skulle hälsa till min mamma. =p Känn på den du, kära mor.

N, jag har Halebop. Jag gick över på deras nya grej, så betalar jag ingenting nu så kostar det pengar att ringa även inom Halebop. Så det blev en onödigt dyr historia. Och ska jag nu försvara min julklapp så ingick faktiskt även den fina korgen, en chokladkaka och en påse nötter. =p

Dyrt samtal

Och plötsligt har jag gjort hälften av min vecka på jobbet. =) Jobbade kväll idag, så jag skulle egentligen ha jobbat till 19. Jag blev klar tidigare, så jag stämplade ut kvart i eller nåt sånt. Ringde som vanligt hem till G och pratade om allt och inget. Gick hem, började med mat och diskade och pratade på. Efter 45 min kom jag på att jag inte ringer gratis längre. Det gick ut igår och därför betalade jag nu 1,99 kr/min till alla. Så tack och adjö till typ 90 spänn. =p Så kan det gå när man inte tänker till ordentligt.
Trodde inte att jag skulle orka göra så mycket ikväll, men jag fick faktiskt lite gjort ikväll ändå. Har gjort klart i mitt badrum och tömt det, rensat bland en massa papper och tidningar och reklam och sånt strunt som ska slängas, gjort i ordning nyckel till städfirman och lite sånt.
Städfirman behövde jag inte ringa heller, hon ringde mig imorse. Ska lämna in nyckeln där imorron. Statoil ringde jag också angående hyrsläp, men dom hade ingen som var bokningsbar nu. Jag fick återkomma imorron sa han, så jag får väl göra det. Men det lät som att det ändras snabbt, så det ordnar sig nog. Jag stod först i kön också sa han, så nu får vi hålla tummarna.
Imorron är min sista dag för den här veckan. Jobbar till 17, och sen är det tänkt att det sista fixet ska fixas. Jag tänkte nog mest försöka koncentrera mig på tvätt, packa det sista inför jul, och sen att städa mitt sovrum så det ser någorlunda respektabelt ut.
Idag fick vi förresten årets julklapp på jobbet också. En varsin stor korg med 2-3 kg frukt i. Lagom kul present till mig som har idag och imorron på mig att äta upp allt... =p Så jag ställde min korg till förfogande för alla på jobbet, så de får hjälpa mig.

Effektiv sista helg

Nu är min sista helg som Mönsteråsare snart till ända! Jag har vart ganska effektiv i helgen. Åtminstone igår, idag har jag ärligt talat inte gjort många knop... Men igår blev det en hel del packat, och tvättat har jag gjort både igår och idag. Så nu är jag flera steg närmare att vara redo för flytt.
Nu längtar jag som en galning efter julen och G och att få komma hem! Väskorna packade jag klart igår, första gången som jag inte panikpackar kvällen innan utan hela fyra dagar innan avresedatum. Jag är alltså redo för hemfärd, nu återstår bara att vänta till onsdag då det bär av hemåt. Då har dom dessutom lagt om flyget, så jag ska ner till Ronneby och mellanlanda där också först. Vet inte hur dom tänkte där, men det kan ju bli spännande att se Blekinge (med risk för att göra en kungen, jag har ingen aning om var Ronneby ligger egentligen, men jag har fått berättat för mig att det ligger i just Blekinge) i julskrud. Det tar bara 20 min att flyga från Kalmar till Ronneby, så vi hinner väl knappt lyfta. Väl framme på Arlanda sen kommer min kära G och hämtar mig, och sen är tanken att vi ska invänta lillasyster också som kommer hem från Australien några timmar efter jag landat. Åh, ser så mycket fram emot allt som komma skall de kommande dagarna.
Hade tänkt att jag skulle baka något att bjuda på på jobbet också till veckan. Jobbar ju en dag veckan därpå också, men då är inte Marie där så jag tar det hellre den här veckan. Kruxet är ju bara att jag inte orkat ta tag i det i helgen, så då måste jag göra det imorron efter jobbet isåfall. Och eftersom jag jobbar till 19 imorron så känns det som att det tar emot en aning.... Men vi får väl se om jag har nån energi kvar då.
Måste försöka komma ihåg att ringa Statoil i Kalmar och boka hyrsläp, och städfirman som ska ta hand om vår flyttstädning också imorgon och kolla så allt är under kontroll. Nu är det nära minsann..! =) =)

18 december

Sista helgen i Mönsterås..! Har inte hunnit reflektera just nånting över att jag är här ensam i helgen. Har haft en rätt trevlig fredagskväll ändå. Har tagit det lite halvlugnt idag, orkade inte riktig ta tag i flyttpackningen än. Istället har jag fixat med julklappar. Inhandlat en och annan, och slagit in flera stycken som jag köpt tidigare. Finns det nu yrken som kallas wedding-planner så skulle jag lätt kunna försörja mig som christmas-planner. Har tappat räkningen nu på alla jag har hjälpt med julklappar, både att föreslå och att inhandla. Tyvärr så har det krånglat med leveransen av vissa julklappar, så idag blev jag och en av mina "klienter" tillbakakastade på ruta ett och behöver klura ut nya julklappar. Inget större problem för mig dock, jag har tagit till plan B och räddat situationen. Blir ingen julklappsbrist här inte. =)
Ikväll var jag tvungen att sopa fram min bil också eftersom dom ska utöka torghandeln imorron och jag inte har någon lust att få böter. Tänkte att jag skulle köra en sväng när jag ändå hade den igång, och på nåt sätt kom jag på att jag skulle ta en sväng förbi pizzerian... Sista chanserna nu att käka på Älgerum. Jag ringde och beställde, och det var rätt mycket folk där inne när jag kom dit. Han som äger stället såg mig mellan allt folk, och ropade då; "Aztek?!". Han vet allt vad våran favoritpizza är.. =)
Sen har jag pratat med mor och moster på msn, vilket stundtals var ett underhållande samtal. Sen har jag sett bönderna förstås, och lite Grey's på dvd. Nyss ringde morbror också, givetvis för att fråga om julklappsrelaterade saker.. ;-) Han tyckte jag lät som en gammal häxa, jag skyllde på förkylningen.
Ikväll är jag trött och tänkte stänga ner nu och lägga mig och ladda för en packande helg!

Torsdag

Hallå gott folk.
Nu läll, är det inte många dagar kvar för mig här i M-town. Imorse skulle jag ha haft en patient som jag inte träffat sedan han blev arg på mig och skällde ut mig i receptionen förra hösten, och det oroade mig en aning. Lyckligtvis så hade han avbokat sin tid och flyttat till en privat tandläkare istället. Thank God.

Vet inte om jag nämnt det tidigare, men jag har iaf åkt på förkylning såhär i vintertider. Min bil har jag inte rört sen jag kom hem i söndags, så den är helt insnöad nu. Tyvärr så har dom utökat torghandeln på helgerna nu, så jag måste skotta fram den och flytta den imorron. Så får den väl stå sen tills det är dags att köra hem den. Hem till byn. =)

Julklapparna trodde jag att jag var helt klart med sedan rätt länge, men nu krånglar det med leveransen av vissa grejer, så nu måste jag plötsligt tänka om och komma på något nytt. Ibland kan jag komma på hur mycket bra som helst, men nu när jag har pressen på mig känner jag att jag inte alls har nån inspiration eller idéer.

Nu ligger jag här och ser bönderna på tv, och käre värld... Roger hinner bara visa sig i rutan så skrattar jag högt. Mysiga platser verkar dom alla ha kommit till också. Irland ser ju inte alls så dumt ut, det kanske får bli nästa resa? En helg där vore ju inte alls dumt.

Snö

Och tänk, vintern och snön kom även till Småland i år. Det hade kommit lite snö häromdagen också, men idag har det kommit en hel del. Har snöat hela dagen, och nu ligger det några centimetrar kvar på backen. Imponerande för att vara Småland. =) Lite mindre bra för mig eftersom jag råkade skicka hem mina skor med G i helgen, och här nere har jag tydligen bara sommarskor kvar. Hittade ett par vinterskor längst in i skrubben under trappan som jag använde igår, men dom fick jag skavsår av så dom vill jag inte använda mer. Hittade ett annat par gympaskor-aktiga, men dom är så tunna och blir kalla när det är minusgrader. Tänkte att det är inga problem - jag såg ju flera par sockar här för bara någon dag sedan. Sen kom jag ju på att jag såg dessa när jag packade ner dom i väskan som nu finns hemma i byn. Så nu får jag välja mellan skavsåriga eller kalla fötter under veckan jag har kvar här. Sånt får man ta när man inte tänker längre än så.
Idag har vart en bra dag på jobbet, jag har haft mest unga patienter och har sålt Frisktandvård så det stod härliga till. Hela 8 st har jag registrerat idag, och ytterligare några ville fundera så det kommer nog trilla in några flera så småningom. Gött! Nya chefen var också in en sväng på klinikmötet idag. Kommer nog bli bra med någon som styr upp kliniken nu. Hoppas hans första åtgärd blir att organisera upp alla reduktioner. Åh vad jag önskar jag fick vara kvar och se reaktionerna när han väl gör det. Gnällspikar, är just vad de är om ni frågar mig. =p
Sen jag kom hem sen har jag lagat lite mat, stekt fisk och kokat potatis. Fisken blev rätt bra, men potatisen blev lite sisådär. Men ätbart, så ingen fara på taket.
Har pratat i telefon mer eller mindre hela kvällen sen, mamma, pappa, mormor och G har hunnit avverkats. Såg lite på Lotta på Liseberg, och nu har jag gjort kväller. Bäst att ladda för morgondagen. En av tandläkarna är sjuk, och därför har vi tydligen svårt att hitta tider till våra akuta patienter. Det löser dom genom att sätta dom hos mig. Så imorron ska jag ha två akuta patienter med besvär och trasiga fyllningar. Jag har aldrig gjort någon fyllning förr, så det blir ett spännande experiment. =p De tandläkare som är på plats har också fullt, så dom kommer nog inte ha tid att hjälpa till nåt. Stackars patienter. =p Wish me luck.

Svenska hjältar

Helgen över, nu vecka igång. Nu har jag bara 7 dagar kvar på jobbet. Idag har jag haft patienter mest hela dan, ungefär så ser resten av veckan ut också. Imorron kommer nya chefen och hälsar på igen. Annars händer inget speciellt direkt på jobbet, rätt lugnt nu innan jul.

Här hemma pågår en avverkning av mitt hem. Nu under veckan, framför allt under kommande helgen, ska allt packas ner och förberedas för flytt. Än så länge är det mest maten jag planerar och donar med, tänkte försöka äta ur frysen så mycket som möjligt så att jag slipper slänga så mycket sen. Så får jag ta tag i resten till helgen.

I helgen var vi i Sthlm hos P&S. Rätt lugn helg, vi gjorde inte direkt nåt speciellt. Såg Idol-finalen i fredags när vi kom fram. På lördagen var de ute på annat håll, och jag och G var i Nacka Forum och kolla runt där. Sen på kvällen blev vi bjudna på middag och sen såg vi film där hemma. På söndagen sen mötte vi L&L på stan och åt på Pizza Hut, och sen var helgen plötsligt slut.

Nu sitter jag här och tittar på Svenska hjältarna, vad goa människor det finns.

Torsdag

Hallå gott folk!
Snart är det slut på veckan, är det inte härligt? Imorgon invigs helgen, ännu en bra en eftersom det är en icke-ensam sådan. =) Imorgon går jag från jobbet efter lunch någon gång. Har en patient bokad efter lunch, så vi får se hur jag gör med den, antingen om jag ringer och ber honom komma lite tidigare eller så får vi göra något mer kortfattat imorron. Hade 50 min avsatt, men jag måste sticka tidigare än så. Får se hur det löser sig. Strax efter 14 lyfter flyget, och en stund senare landar vi på Arlanda. Där kommer jag sen få sitta och vänta några timmar innan min privatchaufför anländer.
Petra som vi ska bo hos ringde tidigare ikväll och pratade en stund, de hade fixat så vi får låna deras grannes parkering eftrsom det kan vara riktigt svårt tydligen att hitta en ledig sådan där i området. Sen imorgonkväll när vi kommer finns det mat eller fika om vi vill ha, även på lördag ville dom bjuda på middag. Snällare människor finns inte. Så det kommer nog bli en alldeles trevlig helg har jag en känsla av. =)
Hoppas alla ni andra också får en trevlig helg. Tjing.

Packning

Onsdag, så har vi plötsligt tagit oss igenom hälften av den här veckan också. Snart fredag, så det är ju toppen. Idag slutade jag tidigt. Skulle ha jobbat över, men den sista patienten kom aldrig. Men jag var ändå sen och låg efter med mina journaler, så jag kom inte därifrån förrän halv 3 ändå. Har pysslat hemma sen dess, packat i ytterligare två resväskor som ska skickas hem i helgen. Fattar inte, jag har ju släpat väskor fram och tillbaka hur många gånger som helst under hösten, en släpvagn full med grejer har jag redan skickat hem, och ändå är det inga som helst problem att fylla fler väskor fulla. Har ju fortfarande en del möbler kvar också, så det ska bli spännande att se om jag lyckas få hem allt i en släpvagn om några veckor. Inte länge kvar till flytten nu heller. Men det är väl ändå tur att jag fått hem en hel del redan, annars hade det vart ganska fett kört att få med sig allt. =)
Annars är det inte mycket nytt under solen. Jobbar på och allt flyter på som vanligt. Fick tydligen brev på posten hemma i byn idag, kallelse till tandhygienisten. Känns väl inte direkt som att jag behöver någon tid där, så det blir nog en avbokning där. Funderar på att ta några bilder på mina gaddar innan jag slutar här, bara för att kolla läget. Minns inte om det var förra hösten vi tog bilder sist.. Men jag har ju ändå inga hål så det behövs väl inte egentligen.
Inte vet vi vad det blir på nyår heller, tips någon?
Nu blir det tv-bönder. Tjing

Uppsala-helg

Hallå kära vänner.
Nu är jag tillbaka här i mitt eget sovrum efter en riktigt trevlig helg i Uppsala. Hade lite problem när vi kom i fredags, jag kom på att jag varken visste vad stället vi skulle bo på hette eller var det låg nånstans. Tur att det finns folk hemma med tillgång till internet. Vi har egentligen inte gjort något speciellt under helgen, spatserat runt på stan och kollat i affärer och ätit gott. Vi bodde på ett riktigt trevligt ställe som var helt nyöppnat, renoveringen har pågått under hösten och dom öppnade för bara två veckor sedan. Det var väl inte riktigt färdigt än heller, men det kommer bli riktigt toppen när det är klart. Paret som hade det var riktigt trevliga. Igår var vi på bio och såg sista Stieg Larsson-filmen, Luftslottet som sprängdes. Den var helt okej faktiskt. Jag gillar Uppsala, en trevlig stad. Åker gärna dit igen. På eftermiddan idag checkade vi ut och jag lämnades av på Arlanda igen. Var in på Ikea i Kalmar en sväng och handlade åt mor, och sen åkte jag hem och såg One Tree Hill och duschade och nu sitter jag och myser i mina nyinshoppade kläder.
Laddar nu för en ny vecka på jobbet. Imorron jobbar jag kväll, vilket också innebär sovmorron. min näst sista fullvecka nu...! Sen är det ju snart fredag igen... ;-) Då blir det Stockholm, och då ska vi bo hos P & S. Ska bli kul att träffa dom igen. Men roligast att träffa G igen förstås. =)

Jessica, det vet jag faktiskt inte, jag har inte följt Arlanda på tv:n. =)

Packad och klar

Nu är jag packad och klar för helgen! Har vart en rätt seg dag på jobbet, jag var såå trött hela eftermiddagen. Så nu ska det bli skönt med helg. Inte blir det mindre härligt när det är en icke-ensam helg som stundar heller. =) Imorron jobbar jag bara fram till lunch, och sen flyger jag till Arlanda. Får se sen om jag tar mig till Uppsala själv eller om jag väntar så att G får komma och hämta mig så småningom.
För övrigt är det inget nytt under solen så jag tror jag sätter punkt där.


Yes, första G, jag kommer att befinna mig i Uppsala i helgen. Vi har inga planer direkt, mer än bara umgås. På lördag tänkte vi gå på bio, men annars är agendan tom. Hör av dig om du har en stund över!

Aktivering

Ja ikväll gjorde jag ett ryck och aktiverade mig, och fick en del gjort ändå. Diskade all min disk, tvättade två maskiner tvätt, dusch, hänga tvätten, och däremellan prata med pappa och sen mormor i telefon. Inte ofta jag pratar så mycket i telefon. Inte med så många olika personer iaf. =) Och nu sitter jag här och ser Bönderna och skrattar högt för mig själv. Så roliga dom är.
Snart fredag! =)

Och Gullan, nej, inget nytt på jobbfronten.  Vi kanske ses i Uppsala i helgen? =)

Potatiskok

Suck, jag blir alldeles besviken på mig själv när jag aldrig tar tag i nånting och gör lite nytta på kvällarna när jag kommer hem. Känns som att jag bara parkerar mig framför tv:n med datorn i knät så fort jag kommer hem efter jobbet. Skärpning, Hanna.
Igår var jag in och handlade en snabbis efter jobbet, och sen åkte jag hem och lagade mat. För nästintill första gången i mitt liv kokade jag potatis. Jag vet att jag gjorde det någon gång när jag jobbade på Gyllengården, men privat har jag nog aldrig gjort det. Åtminstone inte sedan jag flyttade hit förra sommaren. Därför krävdes lite assistans och coachning på hur jag skulle göra, tur att G fanns med i luren och kunde guida mig. ;) Fiskpinnarna och min fisksås däremot hade jag full koll på, och det slutgiltiga resultatet blev faktiskt toppen.
Nyss har jag pratat med Petra, och fått klartecken att vi får bo hos dom nästa helg. Toppen! Dom kommer nog vara hemma den helgen, så det blir trevligt att träffa dom igen.
Och lillasuster for till andra sidan jorden, eller är väl fortfarande på väg dit rättare sagt. Inte ett dugg avis på den omänskligt långa resan, men det blir nog kul när hon väl kommer fram.
Tror faktiskt jag ska ta mig i kragen och göra något vettigt nu innan Bönderna och Greys drar igång. Tvätt, disk eller packa flyttlådor? Får se hur långt energin räcker...!

December

December, gott folk! Och plötsligt är vi nästan halvvägs genom ännu en vecka. Dagarna går så galet fort, snart är det jul. Efter den här veckan har jag bara två hela veckor kvar på kliniken. Sen är det jul och sen blir jag hälsing igen. Känslorna för det går ju lite upp och ner, men just nu känns det faktiskt bara bra. Ska bli skönt att komma hem. Hoppas det håller i sig.
Idag har jag haft med barn och ungdomar som patienter, så det har vart ganska lättsamt. Igår slutade jag vid 2, men gjorde just inget vettigt av eftermiddagen ändå. Idag slutade jag 5, och efter att ha handlat och fixat mat så har jag som vanligt legat parkerad i sängen med datorn och tv:n som sällskap. Är ju så tråkigt att man aldrig får se något dagsljus, mörkt när man går till jobbet och mörk när man går hem. Har liksom ingen lust att ta mig för nånting. Jag gjorde ett litet ryck nyss och packade en väska med kläder som jag tänkte skicka hem med G i helgen. Tycker jag har släpat resväskor fyllda med kläder och prylar med mig hem under hela hösten, men ändå är det inga som helst problem att fyller ytterligare väskor. Tur att jag började i tid, hade blivit tufft att frakta hem allt på en och samma gång!
I helgen ska vi till Uppsala är det tänkt, börjar längta ganska ordentligt nu. Alltför länge med två veckor mellan gångerna vi ses. Men halleluja, det här var faktiskt det sista långa uppehållet. =) Har inga planer direkt för helgen annars. Jag skulle ju vilja se den sista Stieg Larsson-filmen på bio, så kanske blir det det nån av kvällarna. Spelar ingen större roll vad vi gör egentligen. =)
Har bokat mina sista flygbiljetter nu. Sex flygningar har jag kvar innan året är slut, och sen kan jag nog skrota mitt klippkort hos SAS. ;-) Visserligen är det ju kul att ut och flyga då och då, men det ska bli skönt att slippa det nu. Slippa pendlingen och slippa utgifterna för att resa land och rike runt.


RSS 2.0