Back in the vardag

Ännu en hel till historien. Har haft mor och far på besök sen i torsdags kväll. Jag hade turen att kunna ta ut komp efter lunch på fredagen, så jag slutade strax efter 12. Åkte in till Kalmar och storhandlade på nyöppnade Media Markt. Kom hem med riskokare, kaffebryggare, elvisp, dvd-spelare och säkert nåt mer också. Billigt och bra! Dvd-spelaren fungerade dock inte, så den fick vi åka tillbaka och byta dan därpå. Hur som helst, efter shoppandet var vi in på stan en sväng. Handlade en halsduk och vantar på HM, och sen åkte vi vidare över till Öland. Det var Skördefesten där nu i helgen, och i fredags var det Konstnatt. Konsten i sig var väl inte speciellt intressant, men det var riktigt mysigt faktiskt. Vi var på södra delen av ön, ner till södra udden. När det blev mörkt sen tändes massor av ljus och marschaller överallt och det fanns pumpor och grejer till försäljning i var och varannan gård. Jag var hur trött som helst och somnade i bilen på vägen hem sen.

Dagen därpå, lördag, var vi som sagt till Media Markt igen och bytte dvd-spelare, och sen åkte vi över till Öland igen. Tog norra delen då. Började i Borgholm, käkade lunch på en uteservering i solen. Sen var vi längst upp till fyren i norr. Det är längre än man tror... Var in i Löttorp en stund och hamnade på en fin liten väg som delvis gick längs havet. Sååå fint. =) Fikade på en gård där man fick sitta i deras tomte-inspirerade lada. Fanns tomtar och tända ljus verkligen överallt. Coolt. Var på Öland större delen av dan. Spenderade kvällen hemma framf tv:n sen med en och annan drink och annat gått.

Söndagen satte vi upp speglar och lite sånt som jag köpt. Sen in till Kalmar igen. Shopping och lunch på Ikea. Därefter begav vi oss till Fredriksskans där Kalmar FF mötte Elfsborg. Viktig match vad jag förstod, skilde bara 1 poäng mellan de båda topplagen. KFF vann till slut med 2-1. Jag vet inte om det bara var jag, men jag tyckte att det var en rätt seg match. Hände inte så mkt.  När vi kom hem sen kom Karla över med mäss-grejor åt mig. Tandkrämer och diverse munskölj och grejer. Så fick hon nycklarna till mitt förråd så hon kan lämna sina grejer där medan hon flyttar nu i veckan. Synd, har vart så perfekt nu när vi bott i husen brevid varann. Satt nere i källaren och snacka rätt länge, hade en hel del att prata ikapp om nu när vi inte setts på hela 4 dagar. =)

Idag skjutsade mamma och pappa mig till jobbet när jag började 9,30, och sen åkte dom hem. Jag och K hade först handledning med chefen, och får en gångs skull kändes det faktiskt som att det gav något. Hade en patient innan lunch. Käkade lite snabbt, och sen åkte jag, K och Marie L till företagshälsan i Oskarshamn där vi hade tid hos läkaren. Vi hade fyllt i en enkät innan med frågor om lite allt möjligt. Jag hade kryssat Nej på allt, och därför tog besöket inte mer än uppskattningsvis 3 min. Onödigt att komma dit då egentligen kan tyckas, men det är ju skönt att få lite omväxling. =) Gick fortare än beräknat för oss alla, så när vi hade lite tid kvar åkte vi in på stan och tog en fika och snackade lite skit. Sen åkte vi tillbaka, K slutade för dagen och jag och Marie gick tillbaka och jobbade 4 timmar till. Min första patient uteblev, så jag fick en rätt lugn start. Hade 3-4 patienter innan vi slutade vid 7. Gick hem och åt lite snabbt, och sen hamnade jag här i soffan framför tv:n och med datorn i knät. Har fortfarande nåt virus-aktigt, ploppar upp rutor hela tiden så man får spunk på den... Vad göra? =(

Vattenpalatset

Idag var en rätt vanlig dag på jobbet. Sutade vid 5. Gick hem och slängde i mig lite mat, sen stack jag och Karla iväg till Vattenpalatset. Blev lite smått förvånad när det inte var en enda människa där, så vi hade hela stället för oss själva en halvtimme-timme nånting. Härligt. =) Simmade lite, bastade och bubblade och det var alldeles härligt. Får nog skaffa klippkort där när lönen kommer. Får ändå pengarna tillbaka från landstinget, så det är väl inget att fundera på.

Känner mig lyckligtvis lite piggare idag. Klarar mig nog från förkylningen. Mycket mer än så har det väl inte hänt idag, så det får räcka för nu. Chiao.

Trött

Gäsp vad trött jag vart idag. Jobbade 7,30-14. Hade tänkt göra massor, diska, ta hand om tvätten, fixa matlådor, städa undan lite, sticka iväg och prata med han som ska tapetsera om åt mig osv osv. Det första jag gjorde när jag kom hem var att parkera mig i soffan med min dator. Där blev jag kvar. Mådde lite halvkasst så jag försökte sova en stund. Men det är inte så lätt när msn blivit så poppis plötsligt. =) Prata lite med mor, syster, moster och en och annan vän. Gjorde ett seriöst försök att somna till slut, men det gick sådär. Halvslumrade lite mellanåt, men inte mer än så. Vid halv 7 tog jag mig iag upp ur soffan och tog tag i en del av det jag tänkt mig, såsom disk, matlådor, en del städning och tvätt. Rätt mycket ändå om man tänker efter. Allt det har jag hunnit med, duschat, och kokat lite mannagrynsgröt och ätit. Då satt jag ändå ner och såg Sjukhuset en halvtimme och nu ligger jag till sängs före 21. Skönt!

Imorron är det full fart på jobbet igen. Jobbar till 17... Ska nog gå bra!

Ensam igen

Nu är jag ensam igen, lämnade av Jessica på flygplatsen på eftermiddan idag. Och Niklas, idag såg vi Clabbe. På flygplatsen. Börjar du bli impad snart? =p

Var in på Maxi en sväng och handlade lite sen, och begav mig sen ut på E22 för att åka hem igen. Då fick jag sms från Karla som hade ångrat sig och ville åka med hem ändå. Så det var bara att åka av motorvägen igen och leta sig hem till Samuel, där hon höll hus. Fick beskrivningar på telefon och tog mig fram till slut. Satt där en timme eller två och såg på tv och sen åkte vi hem. Jag slängde in två maskiner tvätt och började fixa med maten sen. Karla kom över och blandade drinkar åt oss, så gott så. =) Såg One Tree Hill och tog det rätt lugnt.

Efter några drinkar kände jag att jag hade modet att skicka iväg det jag funderat på ett tag. Moster peppar;

Friskt vågat hälften vunnet! Det enda man kan ångra är sånt man inte gjort, aldrig sånt man faktiskt vågat!
Och fortsätter sen;

Men du vilken man, vilken kropp, helt ok enl moster!!!!!

Hihi, det är så roligt nu när både mamma och båda mostrarna skaffat msn. Nåväl. Det får bära eller brista. Håll gärna en tumme eller två på det förstnämnda. ;-)


Virus och långpromenad

Idag sov jag läääänge, ända tills mamma skickade sms vid 10,45. Hade nog kunnat sova en stund till annars också. Skönt att äntligen få sova ut! Dagen började dock inte sådär jättebra, fick nåt virus eller nåt på datorn så den blev helt knäpp. Popups brukar komma lite nu och då, men nu kom det ikoner på skrivbordet och den ändrade upplösning på skärmen och allt var bara konstigt. Drygt! Tur då att man har snälla, datorkunniga ex som kan ställa upp och svara på frågor och vara datorsupport lite sådär på distans. Har provat lite knep som de gav mig, och det verkar som att det har hjälp en aning iaf. Får se hur länge det håller sig, så får jag väl ta med datorn hem nästa gång och låta nån titta på den och fixa till allt igen.

Idag har jag, Jessica och Karla vart riktigt hurtiga och gått runt Oknö. Gjorde lite utflykt av det hela och hade med matsäck och grejer. Och tur var väl det, det tog bra mycket längre tid än jag trodde! Egentligen tänkte vi gå vid 12, men då regnade det så vi gav oss inte iväg förrän vid 14. Jag tror att det är typ 1,5 mil runt hemifrån mig, och den lilla rundan tog oss tre timmar att avklara. Flög lite regn i luften, men vi hade väldig tur ändå. Var alldeles lagom promenadväder. Och jag som hade min nya kamera med och tänkte knäppa massa bilder, men jag min nöt hade satt i fel minneskort i den, så jag kunde bara ta cirkus 10 bilder och sen var det fullt. =p Så det blev inte så mycket fotografering som jag hade tänkt mig. Stannade iaf vid lekplatsen nästan längst ut och fikade lite, och gungade och åkte linbana. När vi kom hem sen var man ganska mosig i benen vill jag lova. Jag var ända tills igår lyckligt ovetande om att jag har en rumpmuskel, men det talade massören om för mig igår och tipsade mig om hur man kunde stretcha den. Jag följde hennes råd och provade imorse, det gjorde ont, och nu efter promenaden gör det ännu mera ont, så nu vet jag minsann att den där muskeln finns......

Nu hoppas jag att Karla kommer förbi snart så ska vi sticka iväg och köpa pizza. Man kan ju inte vara hur nyttig och sund som helst hela tiden.... =p Sen blir det nog en och annan drink sen, vi har ju lite att välja på efter helgen i Köpenhamn. =)

Ha nu en trevlig lördagskväll!
  

Helg!

Heeelg! Tänk så härligt. Igår hade jag bullkalas framför Idol här hemma med mina vänner, så trevligt så. Idag åkte vi in till Kalmar efter jobbet, jag skulle hämta ut min och systers biljetter till Refreshments i december. Vi tänkte hitta på nåt att göra när hon kommer, och det fanns Refreshments och Torleif Torstensson att välja på, så valet föll på det förstnämnda. =p Jag gick inte därifrån med bara dessa biljetter, utan jag och Karla köpte biljetter till Björn, Måns, Soran och Özz också. Så det blev en dyrt besök på Kalmarsalen idag, men det var det värt. Tänk så kul det kommer bli. =) Sen var vi in på stan och kika lite, blev lite smink. Sen åkte vi på IKEA, käka och handla lite småplock. Bland annat en spegel som jag ska ha i hallen. En billig för 59 kr. Måste nog köpa några till nästa helg om jag kommer in till Kalmar igen. Ska ha 2-3 st i hallen, sen skulle jag gärna ha 3-4 i mitt dressing-room också. Tur att lönen kommer snart...... Sen åkte vi tvärsöver parkeringen och kollade in på CityGross en sväng. Blev kvar där nästan en timme, hälften av tiden stod vi i kön. Suck. Tog hur lång tid som helst. Sen var det plötsligt mörkt ute, och vi åkte hemåt igen. Nu sitter vi här hos mig och ser på tv, och jag ska snart slänga in en paj i ugnen. Gött!

Idag började min arbetsdag med 50 min massage. Så skönt!

Och Niklas, om du nu inte är Lills största fan kan jag istället stoltsera med att vi såg Big Brother-Jessica idag inne i Kalmar. Hon höll nästan på att cykla över oss. Däru! ;-)

Hemmahelg

Hej och hallå!
Nu är jag tillbaka i Småland igen efter att ha vart hemma i Edsbyn i helgen och hälsat på. Åkte hem i fredags. Jag och Karla flög till Arlanda, och sen tåg till Uppsala. Där stannade Karla, och jag bytte tåg och for vidare norrut. Mor och far hämtade mig i Bollnäs, och det var kul att träffa dom igen! I övrigt kändes det faktiskt inget speciellt att vara hemma i byn igen. Förut när man vart borta på semester eller liknande en vecka eller så brukade det alltid kännas konstigt sen att komma hem igen, som att man vart borta hur läge som helst. Nu har jag vart borta i över en månad, men det kändes precis som vanligt att vara tillbaka. Har mest tagit det lugnt i helgen. Hälsat på farmor och farfar och kikat förbi hos mormor. Sen har det vart en del folk hemma och hälsat på, mostrar, kusiner och morbror. Kul att träffa alla igen! I övrigt har det vart rätt lugnt. Hittade tillbaka till min goda gamla promenad-vana, var ut och gick en timme om dan. Skönt! Färgade håret igår, så nu är jag mörk igen.
Igår åkte jag tillbaka igen. Jessica följde med och blir kvar den här veckan ut. Träffade Kicki på tåget också, kul! På Arlanda stod ingen mindre än Lill Lindfors före oss i incheckningen. När vi stod och vänta på väskorna på Kalmar airport stod hon där också, så nu har vi minsann flugit med Lill.

Idag var jag tillbaka till jobbet igen. Min semesteransökan för gårdagen hade tydligen inte gått fram och blivit godkänd ändå, så vi fick ordna med det imorse. Passade på att söka om ledigheten inför jul också. Avslutade dagen med assistans hos en tdl, och som så ofta annars så blev vi sena. Gör inte så mkt egentligen, sitter fint med lite extra flex på kontot. Hem och fixa käk, och sen har jag bokat flyg- och tågbiljetter till lillasyster som kommer och hälsar på mig i december. Kul, då slipper jag åka hem själv sen när det börjar bli dags för julfirande.

Och jag som såg fram emot dagen i Oskarshamn för nyanställda, men då har de planerat in en hygienistdag så vi måste åka på den istället. Suck... Vem ska vi då spana på? =p

Utbildning i O-hamn

Idag var jag bara in och vände en sväng på jobbet imorse, och sen åkte jag och två till till Oskarshamn på utbildning. Var rätt bra, men blev lite småsegt framåt eftermiddagen. Men det var okej, jättekul att jag får vara med på det här projektet. =) Mest tagit det lugnt sen, packat väskan lite smått. Imorgon ska jag och Karla ut och flyga nämligen. Imorron den här tiden har vi just landat på Arlanda. Ska bli skönt att komma hem!

Och lillsyrran, som du redan vet nu, det var Guds gåva till kvinnan som finns med på listan.. ;-)

En vanlig dag på jobbet

Idag var en rätt vanlig dag på jobbet. Hade sex egna patienter, och sen ass de sista tre timmarna. Gick hem sen, och har faktiskt fått en hel del gjort. Lagade mat först, blev en matlåda. Sen har jag farit runt med dammsugaren och dammhinken och städat i lägenheten. Åker ju snart hem och sen får jag besök med mig tillbaka, så det är väl på sin plats att röja upp lite här. Har hunnit klart med det jag hade tänkt mig, så imorron kan jag bara koncentrera mig på att packa. Skönt.
Imorron ska jag, chefen och en tandsköterska till Oskarshamn på nån sorts utbildningsdag. Vår klinik är en av tre pilot-kliniker på nåt nytt projekt med Folktandvård/Hälsocentraler och BVC och lite sånt, och det ska jag tydligen vara delaktig i nu. Vet inte riktigt vad det innebär än, men det kan nog bli kul!

Idag fick vi förresten inbjudan till den första introduktionsdagen för landstingets alla nyanställda, och deltagarlistan såg riktigt bra ut...! ;-)

Bara två dagar kvar nu, sen ska smålänningen återvända hem till hälsingeskogarna.

Köpenhamn

Så är vi hemma igen från helgen i Danmark. Hade det riktigt bra. Lämnade Mönsterås vid 5,45 i lördags, och vid 11-tiden andlände vi till Köpenhamn. Började med att käka, sen letade vi oss till vårt hotell. Helt okej för den relativt billiga penningen det kostade. Var rätt sliten efter den tidiga morgonen, så vi sov lite middag innan vi begav oss ut på stan igen. Gick runt på Ströget och kollade i affärer, och sen gick vi upp till Den lille havfrue och kollade där. Passerade inte mindre än 3 bröllop/brudpar på vägen dit. Verkade vara en populär bröllopsdag! Sjöjungfrun var iofs inte speciellt mkt att se. Sen var klockan rätt sent på eftermiddagen, så vi gick tillbaka till hotellet och tog det lugnt ett tag. På kvällen sen gick vi på Hard rock café och drack drinkar och åt middag, trevligt och gott! Menyn såg i princip likadan ut som på Hard rock i Paris, men Twiested Mac:en var godare i Paris. Här smakade den inte så mkt. Hur som helst. Gick en sväng till på stan sen, in på Tivoli och kika lite bland annat. Sen var åtminstone jag helt död, så vi stupade i säng på hotellet vid midnatt.

På söndagen sen åt vi god frukost på hotellet, innehållande inte mindre än två wienerbröd. Mmmmm. ;-) Sen gick vi ut och handlade lite alkoholhaltiga drycker, och sen lämnade vi iväg alla våra grejer på stationen. Sen drog vi runt på stan igen. Åt röd pölse på torget, rätt gott. Sen var vi på Ripley's Believe it or not, och sen Guinness World of Records. Rätt skoj. Sen avslutades vistelsen med att jag köpte en jättefin klänning. Den är rätt varm, så nu längtar jag till höst och kyla så jag kan börja använda den. Tåget hem gick inte riktigt som planerat. I Lund visade det sig att tåget hade fel på bromsarna, så vi fick vänta på ett nytt. Blev 44 min försenade därifrån. Efter många om och men kom vi ändå hem till slut, vid 23 ramlade jag in genom dörren här hemma.

Igår var det ganska jättejobbigt att komma upp och väg till jobbet. Lyckligtvis slutade jag redan vid 2. Gick hem och vilade en stund, sen var jag ut och gick en timme. Klarblå himmel, 20 gr varmt och folk gick i shorts, hösten och min nya klänning kändes väldigt avlägsen..... =p Idag däremot har det regnat och vart grått hela dagen, så fortsätter det så här så. =)

Nu ska jag och Karla in till centrum och käka pizza/kebab. Man kan ju inte orka laga mat varje kväll....... Bilder från Köpenhamn dyker kanske upp här nåt tag.

Folktandvårdens dag

Idag har vi vart på en firmafest som hette duga! Vi klev på bussen vid resecentrum här i Mönsterås vid 8,25 imorse, och vid 9 drog det igång i Oskarshamn. Första föreläsaren Nisse Simonsson föreläste om Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? Det var en riktigt bra föreläsning! Riktigt intressant och roligt hela vägen. Han hade gett ut flera böcker, så jag sms:ade hem till mor och bad henne beställa en åt mig och rekommenderade henne att köpa en åt sig själv också. Så nu dimper det ner böcker hemma i Edsbypostlådan under nästa vecka. Ska bli kul att läsa!
Sen var det lunch, thaipasta med kokosfärssås. Faktiskt riktigt gott. Sen var jag, Karla, Marie L och Branka in på stan en sväng, inredningsbutiken, Cervera och Pressbyrån hann vi med innan det blev dags att vandra tillbaka till Forum, och dagens andra föreläsning.
Nu var det Sara Lunds (eller Claes Schmidt, deror på hur man ser på saken) tur att prata med oss under några timmar. Även det var intressant. Alla fick vi en varsin goodie-bag när vi gick ut sen, med badlakan, vattenflaska, reflexväst, nyckelring och grejer i.
Sen blev det paus på 1,5 timme innan kvällens aktiviteter startade, så jag, K, Marie N och Carina gick en sväng genom stan, och det är en riktigt fint stad ska jag be att få tala om. Det började regna så smått och vi gick tillbaka. Drack ett halvt glas vin (inget jag gillar....), och så småningom blev det middag. Efter välkomstdrink blev det buffé, och det var riktigt gott! Välkomstdrinken var inte alls speciellt god (rävgiftsvarning...) så den fick sköljas ner med cidern. Efter maten sen blev det underhållning. Det var hemligt in i det längsta vilka som skulle komma, och det visade sig sen att det var Stefan och Kim. De flesta hade ingen aning om vilka de var, men jag hade ju sett dom på Diggiloo i somras, så jag kände igen dom. Kände igen en del nummer, men det var skitkul.
Sen vid 22,15 gick bussarna hemåt igen. Jag och Karla gick hem, ick gå lite omvägar för att slippa gå i det värsta mörket. Och nu börjar det kännas angeläget om att få besök av John Blund snart, kl börjar ringa vid 04,15 imorron...... Jobbigt men Köpenhamn, here we come!

Torsdag

Så har ännu en dag passerat, och min fjärde vecka på jobbet är snart förbi. Idag utbröt bråk på jobbet på förmiddagen, så dagen blev inte riktigt som jag trodde från början, jag fick jobba med en annan tandläkare istället. Gick bra det också. Jag har vart såååå trött hela dan, efter rasten på eftermiddagen trodde jag att jag skulle somna. Längtade som en tok hem till min soffa och få ta en liten tupplur... När jag väl kom hem hade jag förstås piggnat till igen, så någon tupplur blev det inte tal om. Idag har jag inte gjort så mkt sen jag kom hem. Legat i soffan med datorn och kastat ett halvt öga på tv:n mestadels. Fixat lite käk och plockat undan tvätten från igår har jag och hunnit med. Och att packa lite inför helgen i Köpenhamn förstås.

Imorgon ska vi, hela kliniken, till Oskarshamn på Folktandvårdens dag. Kommer nog bli skoj. Jag och några till ska stanna på kvällen också då det bjuds på middag och underhållning, så det blir en heldag i O-hamn. Bussen ska gå hem vid 22, så vi är nog inte hemma förrän 22,30-23 nånting. Så måste man upp senast 05 morgonen därpå så att vi hinner med tåget i Kalmar 06,40 eller vad det nu var. Gäsp, känns som att man kommer somna ganska omgående på tåget.. Eller förresten så ska vi åka buss först och byta till tåg i Emmaboda. kan man somna sen. =)

Kommer nog bli en trevlig helg, hinner jag inte in och uppdatera nåt mer innan helgen så önskar jag alla er därute detsamma!

Effektiv dag

Idag slutade jag tidigt eftersom jag jobbade länge i måndags, kl 14 stod det på schemat. Jag hade därför gjort upp stora planer för massor av saker jag hade tänkt hinna med under dagen. Började inte sådär jättebra, jobbet drog ut på tiden och jag stämplade ut 35 minuter senare än beräknat, även idag.... Börjar bli en vana nu, har jobbat över hela veckan. Hur som helst, hem och vände och for sen in till centrum och tänkte uträtta ärenden på banken. Det gick inte heller så bra, banken här tillhör tydligen inte Swedbank utan är en fristående bank, så de kunde inte hjälpa mig. Åkte och handlade lite, och sen åkte jag hem igen. Hade sån pass tur att det fanns en tvättid ledig ikväll, så tre maskiner tvätt har det blivit. Kändes som att det behövdes inför helgen. Sen har jag ringt runt till facket och grejer och fixat med det. Städat lite och plockat undan har jag gjort, diskat undan en massa lagat mat och gjort n och annan låda, och kokat pasta till den lådan som blev utan det igår. Så käre värld vad jag kan somna gott ikväll! Disken är diskad, tvätten är tvättad. Lovely. Nu är det bara att invänta helgen. Imorron blir det nog mest bara packning så att det är klart inför helgen sen. Sweeet!

Taxeutbildning

Halli hallå kära läsare.
Idag har jag och sex till från jobbet vart på taxeutbildning i Oskarshamn. Inte sådär väldigt mkt nytt kanske, men det är lite kul att komma ut på lite annat ibland. Igår jobbade jag egentligen till 19, men vi blev sena och kom inte därifrån förrän 19,35 ungefär. Samma sak idag, skulle ha slutat 17 men stämplade ut vid 17,35. Gör mig inget egentligen, sitter fint med några extra timmar på flex-kontot.
Igår bokade jag resa hem, helgen om två veckor. Ska bli skönt! Sen kommer Jessica med mig ner igen när jag åker tillbaka, och det blir ju skoj med lite sällskap igen. Kände mig fortfarande lite panikslagen inför den här kommande helgen då jag inte hade något inplanerat, orkar inte tänka på att jag ska sitta här en hel helg själv utan nåt att göra. Men det löste sig fint, Karla kände tydligen likadant. Hon kom över en sväng nu ikväll, och vi bokade lite spontant sådär in en resa till Köpenhamn. Så tidigt på lördag åker vi, tåget var faktiskt riktigt billigt och vi hittade ett billigt hotell nära centrum. Kan inte bli mycket bättre! Så plöstligt är helgen fullbokad, först Folktandvårdens dag i Oskarshamn hela fredagen, och sen åker vi bort lör-sön. Perfekt!
Idag åkte lillasyster till USA och blir där i tre månader. Spännande för henne!
Nåväl, nu har jag inte så mkt mer på hjärtat för stunden, på återseende!

RSS 2.0