Flytt

Hallå gott folk!
Så har jag arbetat min sista dag för ett tag, och nu har jag fått semester! Imorgon bär det av till varmare breddgrader. Apropå det så kommer jag nu att flytta för en stund, så några veckor framöver kommer min bloggverksamhet förflyttas till www.resdagboken.se , där ni hittar mig som Hanna_1987.
Följ mig/oss gärna där!
Puss hej och på återseende.

Destination Jönköping

Ja, så var det då slut på denna våran sista helg på ett tag. Idag lämnade vi M-town vid 10,20 med destination Jönköping. Flöt på bra och vi var framme strax före 1. G hann äta lite och vi hjälpte en kvinna beställa tågbiljetter på stationen där, sen kom gänget som var på väg hemåt och som G skulle ansluta till. De skulle också äta, så vi var på en Sibylla-kiosk innan våra vägar skildes åt. Desto mindre roligare var det ju sen att köra tillbaka över 2,5 timme själv. Löste sig ändå ganska bra, telefonen gick rätt varm. Morbror Tomas ringde och kollade läget, hygienist-kollegan Ulrika från Kalmar ringde och pratade lite inför anställningsintervjuerna för vår nya chef som jag ska sitta med på, och med mamma pratade jag 4-5 ggr nånting. Gick rätt bra ändå att köra, regnade och var taskigt väder, men det är sånt man får ta.
Såklart var det olidligt tomt att komma hem sen igen till en tom lägenhet. Kände mig rätt ostabil, och det dummaste jag kunde göra då, skulle det visa sig, var ju att bänka mig framför One Tree Hill. Det var SÅ bra ikväll, så tårarna rann nerför kinderna mer eller mindre hela tiden. Det var liksom det som fick min bägare att rinna över ikväll. =p Sen var jag tvungen att rycka upp mig en aning och torka bort mascaran som runnit och försöka se anständig ut igen eftersom jag var tvungen ner på Ica och handla. Kände jag var värd att unna mig något onyttigt som jag var sugen på, så nu sitter jag här med ett paket Ballerina bredvid mig och tillåter mig själv att deppa för en kväll. Tillåter mig själv att för ett ögonblick glömma att jag ska komma i en bikini om bara några dagar. Usch så deppig jag låter. Men det måste man också få vara ibland, mår säkert bättre imorron.

I övrigt så har helgen vart trevlig. Vi var ju på bio igår, och det glädjer mig att kunna meddela att den här filmen var, enligt mitt tycke, klart bättre än Sommaren med Göran. Sevärd. Sen upplevde vi Ölandsbron by night och cruisade runt lite i Färjestaden innan vi åkte hem igen. Väl hemma blev det, eftersom det bara finns en tv i det här hushållet numera, kompromiss-zapp mellan Körslaget på 4:an och fotbollen på 5:an. Gissa vem som ville se vad? Jag fick iaf se Stefans kör som jag var ute efter, klart bäst såklart. Han kommer vinna, var så säker.

Nu ska jag bädda ner mig och tycka lite synd om mig själv och se på tv resten av kvällen, på återseende mina vänner. =p

Vår lugna helg

Hallå vänner!
Så var då den efterlängtade helgen här och i full gång. Igår hämtade jag hem min G från Högsby dit han kom med buss. Blev annars en rätt lugn kväll, gjorde inte många knop sen vi kom hem. Åt lite och såg på tv större delen av kvällen. Efter Idol blev karln kaffesugen, så då tog vi en tur till Statoil, och sen åkte vi runt lite på Lillön och Oknö innan vi åkte hem igen. Lite kallt var det ju igårkväll, men det är rätt skönt med den klara höstluften ändå. Somnade sött efter midnatt någon gång.
Imorse vaknade jag, i vanlig ordning, först, så jag hann ligga och spela spel på mobilen en bra stund innan sällskapet vaknade. Låg och drog oss och funderade på vad vi skulle göra av dagen. Öland börjar ju kännas lite uttjatat vid det här laget. =p Så det blev inga större planer, vi åt frukost och sen diskade G medan jag hoppade in i duschen. Tog en kort promenad tvärs över torget till Lilla bageriet och fikade lite där, kaffe-abstinensen började göra sig påmind igen... =p Sen knatade vi ner till Ica och inhandlade lite käk. Låg i soffan sen och läste en stund innan jag satte igång med maten. Nu står den i ugnen och väntar på att bli klar! Vi brukar ju annars ha ett rätt späckat schema när vi ses, men det slog mig när jag stod och diskade och G låg i soffan och läste, att det faktiskt är riktigt skönt och bara göra såna vardagliga saker också. Vi som annars inte har någon riktig vardag tillsammans. Så det bådar ju gott för framtiden.
Om en stund är maten klar, så nu börjar det bli dags att sätta igång lite ris också. Efter maten sen ska vi in till Kalmar och gå på bio, Äntligen midsommar. Känns som den påminner en hel del om Sommaren med Göran, och den tyckte vi ju inte om så vi får väl se om den här är nåt att ha.
Imorron blir det ut att åka igen, då ska jag lämna av min käresta i Jönköping där hans sällskap plockar upp honom. Sen väntar 2,5 veckas uppehåll då jag far till Thailand, hualigen. Men det får väl gå det också.

Nu - riskokning.

Ja, N, jag flyger med SAS. Konstigt ändå, det blir ju en omväg att åka ner till Blekinge och vända. Det skiljer ju sig en del, men det brukar alltid vara rätt mkt folk på flyget. Hur förklarar du det?

Skölja bra..

Hej mina vänner.
Idag har jag vart på kurs hela dagen i Oskarshamn, Skölja bra men borsta bättre hette den. Var faktiskt bra, men jag blev såååå trött. Satt och gäspade mot slutet av dagen, men det får man ta. Kändes ju lite halvtrist att åka själv från kliniken, men såna gånger inser man att vi ändå har ganska bra kontaktnät även utanför vår egen klinik, det är inga problem att hitta folk att prata med ändå. Det ska Folktandvården i Kalmar ha en liten eloge för, nätverksmötena är toppen.
När vi kom tillbaka till M-town och hade lämnat bilen på Statoil så fick jag och Linda ett spontant ryck och gled in på pizzerian och åt.
Sen har jag legat i badet och tagit det lugnt hela kvällen, tände ljus och hade det skönt i badet och sen tänkte jag boka flyg hem till jul. Ryktena går ju att man ska boka resor i tid så där i juletid, flyg- och tåg-biljetter tar snart slut. Ännu fanns det biljetter kvar, men det som var lite speciellt var att vi flyger till Ronneby först! En flygresa som tar ca 45 min annars, var finns logiken i att det ska vara en mellanlandning på en sån flight? Inte för att det spelar nån roll för mig egentligen, kan ju vara kul att se ett julpyntat Ronneby, men ändå. =) Har inte bokat tåg än, får se om det löser sig på nåt annat sätt eller om det får bli tåg.
Nu ska jag snart stänga ner butiken här och göra en tidig kväller, imorron far jag ganska omgående efter jobbet till Högsby, trevligt värre. =)

7 days to go

Så var det plötsligt bara en vecka kvar till avfärd mot Thailand. Tänk så fort det går ändå...! Nästa vecka den här tiden har vi precis lyft från Amsterdam tror jag, eller så är det iaf nära. Usch, lååååångt att flyga. Men det är förhoppningsvis värt det. Vi kommer nog att boka första natten i Bangkok ändå, har inte kollat just nånting alls på hotell hittills. Men vi blev rekommenderade att boka åtminstone första natten, så vi gör nog det.
Annars flyter allt på som vanligt. Jobbar på i samma vardagslunk som vanligt. Imorgon ska jag till Oskarshamn på kurs på Folkhögskolan där, så det blir lite avbrott till alla andra vanliga dagar. Igår hade vi verksamhetsplanering halva dagen också, så det var också lite annat.
Snart är det fredag också, och då ska jag hämta min darling i Högsby av alla ställen efter jobbet. Länge sen jag var där, så jag hoppas jag hittar dit. ;-) Sista helgen på ett tag nu, så nu ska jag se till att njuta ordentligt av sällskapet.
Ikväll är jag riktigt trött, hade kunnat somna vid 7 tror jag Men det går ju inte när det både är Bonde söker fru och Greys anatomy på tv..! Får se om jag orkar med nåt Greys eller om jag dissar det och ringer hem till G istället. Skönt ändå att jag får lite sovmorgon imorron, ska hämta hyrbilen vid 8 så det är ingen brådska iväg. Sköönt.

Ännu en vecka

Så har ytterligare en vecka kickat igång. Idag hade jag min korta dag, men hade valt att jobba över en timme så jag kom därifrån vid 15 ungefär. Äntligen börjar jag hamna på rätt sida på flexen, har legat på minus ända sen semestern. Men under den här veckan hamnar jag nog på plus igen, skönt.
Annars har dagen vart helt okej. Drömde lite jobbigt inatt och vaknade med en obehaglig känsla, men det ordnade till sig igen sen. Skönt!
Veckan som ligger framför kommer annars vara en rätt lugn vecka. Imorgon har vi verksamhetsplanering halva dagen, och sen ska vi gå ut och käka. Förra året var vi på en herrgård på Öland och verksamhetsplanerade, men i dessa snål-tider får vi stanna på kliniken istället. Nu har vi visserligen en fin klinik och det går väl för sig att sitta där, men nog är det trevligt att få komma ut lite allt. Sen på onsdagen ska jag assistera halva dagen då det kommer nåt företag och servar stolen på mitt rum, så det blir nog också rätt soft. På torsdagen är det som sagt kurs i Oskarshamn, och sen är det plötsligt fredag igen. Gött!
Har hunnit få lite gjort efter jobbet idag också. Började med en promenad ute på Oknö, blir av så sällan nu när det blir mörkt så snart efter jag slutar jobba om dagarna. Sen var jag in till urmakaren och bytte batteri på klockan som jag lånat av Gustav på obestämd tid. Sen har jag lagat lite mat och sorterat och kört igång två maskiner tvätt. Tänkte jag skulle börja klura på vad jag ska skicka hem för nåt med nästa vecka som går hem med G till helgen, men så långt har jag inte riktigt kommit än. Det här känns som världens längsta flytt, skickar hem grejer redan nu trots att det är nästan tre månader kvar till definitiv flytt. Vet ännu inte om jag längtar eller inte. Lite läskigt att inte veta vad som väntar..!
Dagens tistel till SAS och deras höga flygpriset. Suck.

En helg i Åkeshov

Så var helgen förbi och jag är tillbaka i M-town igen. Har som vanligt vart en toppen-helg. Resan upp flöt på ovanligt bra, slog alla rekord på snabbhet i ankomsthallen på Arlanda, hann inte mer än komma dit så kom mina väskor direkt på bandet, hann inte stå där en halv minut ens. Men vad hjälpte väl det när jag fick stå ute i kylan och vänta på mina privatchaufförer ändå... ;-) Stannade på Sibylla på vägen till Åkeshov sen och käka lite. Hann se slutet av Idol, vilken skräll att Jon åkte ut..!
I lördags vaknade vi rätt tidigt och visste inte riktigt vad vi skulle göra av dagen. Hamnade i Kista till slut och åt lunch och kolla lite i affärerna där. Sen åkte vi tillbaka och sov middag, tänk vad skönt det är när man lyckas somna på eftermiddagarna. Borde jag försöka med oftare. Sen gjorde vi ett ryck igen och åkte in till stan och träffa L & L och käka på en trevlig restaurang. Tanken var väl att vi skulle dra vidare på nåt sen, men åtminstone jag blev toktrött och vi avrundade kvällen efter maten. Hann se lite Körslag också, och jag blev glatt överraskad att Stefan var med. Han kommer ro hem hela alltihopa, var så säker. ;-)
Idag var vi ut och åkte en sväng på fm. Tänkte väl kika lite på Drottningholm, men vi var hungriga och hamnade på Ekerö istället där vi åt lunch. Sen blev det inte så mkt mer gjort idag, vi åkte tillbaka till Åkeshov och softade en stund, såg Idolrepriser, tills L kom vid 2. Blev snart dags att bege sig, packade bilen full med alla våra väskor och rullade norrut. Inte speciellt långt för min del, jag lämnades av på Arlanda. De följde med mig in och vi åt på Pizza Hut. Lite halvläskigt var det faktiskt att flyga idag, det skakade ganska ordentligt vid landningen och ladningsbanan var full med vatten när vi kom till Kalmar. Inte blev det bättre av att G och L målat upp skräckscenarion om plan som går av på mitten vid starten och får vattenplaning vid landning, och dessutom satt en flygrädd tjej bakom mig på flyget och ojade sig över hur läskigt allt var och att vi aldrig kommer komma ner ordentligt. Så ja, jag höll ganska hårt i handtaget innan vi var nere på marken och stod stilla igen. =p
Slog mig också att det faktiskt är nära till Thailandsresan nu också. Jag far ju och flänger en hel del och Arlanda känns som ett andra hem, men nu är det faktiskt snart dags, nästa gång jag lyfter därifrån så är det inte till Kalmar jag är på väg. Känns lite sådär, ärligt talat, att vara borta så länge, men det blir säkert bra. Har ytterligare en helg kvar på hemmaplan att njuta av trevligt sällskap. =)
Så nu är jag alltså hemma i samma gamla sovrum igen, helgerna går alltför fort. Känns så tomt att komma hem till den här stora, tomma lägenheten. Saknar G massor, trots att det bara är några dagar tills vi ses igen. Går nog fort tills dess ändå, veckorna har ju en tendens att göra det dom också. På torsdag ska jag på kurs i Oskarshamn hela dagen, så det blir inte hela veckan på kliniken. Den här gången är det bara jag från kliniken som ska iväg, lite trist att behöva åka själv. Hoppas att det är nån mer jag känner där från nån annan klinik.
Det var väl allt jag hade på hjärtat för stunden, nu ska jag bädda ner mig och se om jag hinner somna innan G ringer. På återseende!

Ännu en dag

Ännu en dag att lägga till handlingarna..! Idag var det lite halvstressigt fram till lunch, men därefter var det dags för nätverksmöte för hygienisterna på grannklinikerna. Idag var vi på vår klinik, så vi slapp åka nånstans dessutom. Trevlig eftermiddag, och min mjölkchokladtårta som jag pysslade med hela kvällen igår gjorde succé. ;-)
Idag hade jag en av mina favorit-farbröder också. "Hej Hanna! Kör du med Foppa-tofflorna än?" sa han när jag hämtade honom i väntrummet. Rätt kul att en gubbe på 80+ har koll på mina skor.. =p Sen hade jag en annan äldre herre som blev ordentligt glad när jag hann  med både undersökning och ta bort tandsten idag så hann slapp komma tillbaka, och det är ju roligt när patienterna är nöjda. Tyvärr så kommer jag ju inte få träffa dessa guldkorn fler gånger nu. Men sånt är livet!
Ikväll har jag tagit det rätt lugnt efter jobbet. Diskat upp lite efter gårdagens ståhej i köket. Borde börja packa lite inför helgens Sthlms-vistelse också, tänkte skicka hem ytterligare en väska med grejer. Men vi får la se... Nu är det Idol och sen tänkte jag försöka hinna med ett avsnitt Greys på dvd innan det är dags för godnatt-samtalet. ;-)

RSS 2.0