Det blev en dag på stranden

Hej på er alla, nu var det länge sen!
Har inte haft nån tid och lust med nån blogg på senare tid, nu när det finns så mkt annat att sysselsätta sig med. Förra helgen var jag hemma i Byn och firade lillasysters 20-årsdag och midsommar förstås. Hade några sköna dagar hemma med familj, släkt och vänner. Hann träffa i princip alla känns det som. Hela släkten, Elinor, Jessica, Simone och barnen. Kul värre, speciellt nu när jag träffar alla så sällan. Sen dess har det vart en riktigt fin vecka här i Smålandet. Tyvärr så har jag jobbat till 17 varje dag, så jag har inte hunnit njuta just nånting av solen. Igår slutade jag 15, men då var jag förkyld och smått sjuk istället, så då orkade jag inte vara ute i solen. Idag däremot hade jag friskat på mig, så efter jordgubbs-shopping ute på torget så åkte jag och K till Öland, där vi först käkade lunch i Färjestaden, och sen kollade vi runt ï Köpstaden där. Fanns mkt fint, men jag köpte inte en pryl. Sen åkte vi till Möllstorps camping och låg där vid vattnet resten av dagen. Det är campingen som ligger precis vid brofästet, så vi hade fin utsikt över bron och Kalmarsund. Skönt att äntligen få njuta av solen igen. =)

Annars har det väl inte hänt nåt speciellt direkt sen sist. Räknar ner till semestern nu bara, ska bli skönt med lite ledigt. Tre veckor kvar, sen smäller det. Har bokat en kryssning också, så lite utflykter blir det. Sen har vi börjat surfa runt på Thailand-sidor på nätet också och börjat fundera lite på var i landet vi skulle vilja åka. Hittade två öar som vi fastnade för, så nu har vi lite grova planer på hur vi ska lägga upp det. Tänk så kul det kommer bli. Bästa resan ever.

Igår fick jag också sms från en kursare från Falun, hon berättade att hon också fått jobb här i Kalmar län. Så det blir kul men nån mer bekant här i krokarna. =)

Packning inför snar hemfärd

Godafton Sverige.
Och veckan fortsätter i samma relativt lugna tempo. Igår hade jag, förutom en 67-årig dam, bara barn och ungdomar inbokade som patienter. Ungefär hälften kom inte, som vanligt. Kan ju vara skönt att få en stund över om man har nån journal eller annat som släpar efter, men när dom uteblir en efter en så är det faktiskt rätt trist. Så även idag var det ett gäng som inte kom. Så kan det gå...

Vädret kan man iaf inte klaga på, har haft riktigt fint hela veckan. Rasterna har därför spenderats ute på vår uteplats, solen bränner riktigt ordentligt, framför allt på förmiddagarna och lunch.

Ikväll har jag äntligen börjat ta tag i min packning inför morgondagens hemfärd. Började väl bli dags nu... Som vanligt utan större eftertanke, jag sliter ner lite kläder från garderoben ner i väskan, så får det liksom visa sig när jag kommer hem sen vad jag glömde kvar. Väskan är redan relativt full, och jag har inte ett enda par skor nedpackade än... Får nog bli en extra väska tror jag.

Imorgon smiter jag alltså från jobbet redan vid lunch, och strax efter 13 lyfter mitt plan från Kalmar Airport. Ska sen spendera nästan två timmar på Arlanda, vilket iofs kommer bli lite drygt. Men hellre det då än att boka ett tidigare tåg och inte hinna med det. Får väl äta lunch där om jag inte hinner det i Kalmar. Ska iaf bli härligt att komma hem igen nu, över två månader sen jag sist lämnade kära Byn. Nu kommer jag direkt hem till lillasysters 20-årskalas, så det blir till att träffa hela släkten omedelbums. Kul! =)

Ifall jag inte kikar in här mer i helgen så önskar jag er alla en trevlig midsommar och helg.


Min lugna vardag

Hallå gott folk.
Midsommarvecka minsann.. Fort går det. Helgen har vart riktigt lugn. Har tagit det lugnt hemma en hel del. Några utflykter har det blivit, Timmernabben och Ålem bl.a. Nån tur ut till Oknö också förstås, fint där ute nu. Börjar bli en del folk på campingen, men på stränderna jag brukar vara på är det fortfarande rätt öde. Hoppas det håller i sig sen när sommaren kommer på riktigt... Igår var vi till Kalmar på bio, såg the Hangover. Eller Baksmällan, om man så vill. Den var faktiskt riktigt bra! Kan starkt rekommenderas, själv tänker jag köpa den på dvd när den kommer ut.

Idag har vart en riktigt lugn dag på jobbet. Folk verkar än mindre villiga att komma till oss nu när vädret blir bättre. I bästa fall ringer de återbud, eller så struntar de helt enkelt bara i att komma. En dag i förra veckan kom bara hälften av mina inbokade patienter, idag uteblev 2-3 st av mina 6-7 patienter. Rätt skönt egentligen, så hinner jag göra lite annat istället. Som att prata strunt med och undersöka, skrapa tandsten och polera tänder på mina kära kollega M istället. ;-)

Snart midsommar som sagt, och därmed kortvecka. Tror mitt plan lyfter från Kalmar vid 13-tiden någon gång på torsdag, sen anländer jag hem till kära Byn vid 19-tiden. Över två månader sen jag var hemma sist, så det kommer bli lite kul. =) Igår började jag beta av min gigantiska tvätt-hög, och för en stund sen plockade jag fram resväskan och tänkte väl så smått börja packa ikväll. Alltid roligt att packa och vara på väg nånstans..! =)

Vilse i Västervik

Hej vänner.
Jag är verkligen dålig på att uppdatera här... Blir liksom inte av att skriva nåt när man bara jobbar hela dagarna och de ser i princip likadana ut hela tiden. Veckan har sett ut som de flesta andra. I onsdags var vi till Västervik igen och träffade alla andra hygienister i norra länet. Det här landstinget som jag är anställd av är väldigt bra på det sättet måste jag säga, flera olika nätverk hit och dit där man får träffa andra kollegor runt om i länet. Kul!
Hur som helst, den här gången åkte vi med vår handledare eller vad man nu ska kalla henne, Lena. Hon är så rolig. Ingen av oss visste direkt var vi skulle vara. Hon hade skrivit ut en karta som jag fick ansvaret för. Måste ha vänt den fel eller nåt, för vi hamnade helt fel. Åkte runt på trottoarer och försökte hålla oss ifrån att åka mot enkelriktade gator, och upprepade vid X antal gånger frasen "Jag fattar ingenting..!". Men kul hade vi, och till slut lyckades vi faktiskt hitta rätt. =) Åt lunch på sjukhuset och åt då bl.a. med specialisttandvårdens trevlige chef Lennart. På väg hem sen stannade vi på McD i Oskarshamn och åt lite.

Sen har det väl egentligen inte hänt nåt mer spännande i veckan. Igår var vi på pizzerian och köpte mat. Pizzabagaren känner ju igen oss sen rätt lång tid tillbaka, och nu hann vi vara visa oss i dörren innan han hade förmedlat till sina kollegor att sätta igång med "två stora Aztek". Så nu vet dom både vilka vi är och vilken pizza vi alltid äter. =p Lite kul ändå.

I helgen finns inga större planer egentligen. Måste försöka ta tag i mitt berg av tvätt, och städa lite borde jag också försöka göra. Imorron tänkte vi åka in till Kalmar och gå på bio också. Dessutom är det marknad i Ålem, så det händer lite i kommunen här också. Blir nog bra...

After work

Hallå vänner.
Ytterligare en arbetsvecka har nu lagts till handlingarna. Denna veckan avslutade vi med lite after-work. Tanken var att vi skulle spela kubb eller någon annan ute-aktivitet, men då vädret svek gick vi hem till en av kollegerna och satt i dennes uterum och lekte lite stillsammare lekar istället. Därefter åkte vi till fiskrestaurangen i Timmernabben som ligger ungefär en mil söder om M-town, och där åt vi middag tillsammans. Var faktiskt riktigt trevligt. Skrattet är aldrig långt borta när lånetandläkaren är i närheten, och när han nu blev min bordsgranne så kan det ju inte bli annat än lyckat. Jag som tycker att jag brukar äta mycket sås till min mat, men denne man tog ändå priset. Synd att lämna när vi betalat för det, var hans motto, och slevade därmed i sig fisksåsen direkt ur skålen. Min tallrik fick heller inte vara ifred, när jag inte orkade mer tog han vid och åt upp mina rester. =p I utbyte fick jag lite räkor, som inte fanns med på min mat. Dom är goda, dom där rökta räkorna... Hur som helst, trevligt faktiskt att komma ut lite med kollegorna.

Imorron är det planerat att jag och K ska göra en liten utflykt. Vi hade från början två alternativ, om vädret blev lika fint som det var förra helgen skulle vi åka till Ölands djurpark och spendera dagen i pool-anläggningen där. Nu verkar ju vädergudarna svika, så vi tar alternativ #2 istället, nämligen Kolmården. Lite längre förstås, men vad gör väl det. Kommer nog bli toppen, hoppas vi slipper regn bara!

I tisdags var vi ju till Västervik på nätverksmöte också. Det var faktiskt rätt kul att träffa lite folk så. Lite halvseg föreläsning emellanåt, men lunchen och så var ju trevlig. Hann med lite shopping också innan vi åkte hem, kläder och örhängen bl.a. Vi ska tillbaka till V-vik nästa vecka, men då i något annat sammanhang. Nån form av nätverksträff då också tror jag.

Och annars så vet jag väl inte om det hänt nåt speciellt i veckan... Så jag sätter punkt här. Tjing.

Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar!

Och dagarna bara går..! Och även om det inte märks här så lever jag faktiskt fortfarande. Har spenderat helgen i den kungliga hufvudstaden. Har väl ärligt talat haft bättre helger, så det dröjer nog innan jag åker dit igen. Ser nu fram emot kommande helger istället. Som Amy D skulle ha sagt, It can only get better. ;-)

Idag har jag med glädje hälsat sommaren välkommen på riktigt! Har vart riktigt varmt i helgen också, men idag spenderade jag eftermiddagen som en riktig sommardag ska spenderas. Jobbade iofs till kl 14, men då var jag hem och packade ihop en väska med nödvändigheter och åkte sen längst ut på Oknö och la mig på stranden där och låg där resten av dagen. Underbart! Konstigt nog var jag helt ensam, låg ett litet gäng några hundra meter bort, men annars såg jag ingen alls. Härligt faktiskt. Kan dessutom stoltsera med att premiärdoppet avklarades idag också! =) Vattnet var rätt kyligt, och dessvärre är det inte speciellt trevlig badvatten vid favoritstranden därute. Dels långgrunt (jag hann gå halvvägs över till Öland innan det gick att doppa sig ungefär..) och sen växer det ngn form av sjögräs på botten. Men vad gör väl det, när sommaren är här! Min sommarlista i iPoden dammades av idag också för att ytterligare förstärka den där somriga känslan. ;-)
Tog sen små promenader i vattnet emellanåt för att svalka fötterna. Vid en av dessa promenader hörde jag en fågel börja skrika rätt rejält, och när jag kikade på stenen som fanns bredvid mig såg jag ett fågelbo med en massa ägg i, så jag antog att det var fågelmamman som börjat oroa sig där uppe i luften. Jag vände omgående på klacken och gick därifrån. När jag vände mig om såg jag att fågelmorsan kom emot mig och dök emot mig! Jag blev faktiskt riktigt skraj. Jag sa till henne "men ja, jag är ju på väg bort", men ändå flög hon mot mig upprepade gånger. Lite halvt läskigt faktiskt.

När jag kom hem sen hade jag fått brev från min bästis. ;-) Brevet innehöll en film (som jag tjatat mig till..) och en kort liten hälsning, Varsågod kära vän!. Tänk vad kul det är att få riktiga brev då och då, brev som inte är räkningar.... Det är faktiskt lite halvtrist att all kommunikation annars nu för tiden går över internet. Därför har jag sedan jag flyttat varit duktig med (om jag får säga det själv..) att skicka hem kort till nära och kära när de fyller år. Inte för att så många returnerade omtanken när jag fyllde år dock, bara mormor och mor och far som skickade, men ändå. ;-) Vet inte var jag vill komma egentligen med det här, men jag antar att det jag försöker säga är att vi borde skicka med brev och göra varandra glada. ;-)

Nu ikväll har jag och Karla just vart ute på Oknö igen, den här gången ute vid grillen och ätit lite glass. Gott! Sen gick vi en sväng ner mot hamnen som ligger där. Såg en vit liten katt ute på bryggan som hoppade efter en fågel. Det roliga var att kattan missberäknade skuttet en aning, den missade fågeln och missade dessutom bryggan på vägen ner, utan den hamnade i vattnet. =) Den var snabbt uppe igen och verkade inte så road. =)

Imorgon ska jag och min kära sambo och ett gäng andra nyanställda i länet träffas i Västervik. Det är nätverksmöte, det blir nån föreläsning och sen lång lunch tillsammans. Ska vara där vid 9, så hyrbilen är bokad från 07,00. Drygt, men kul förstås!

Och jo då, kära lillasyster, du snarkade visst. ;-p

RSS 2.0