Mitt 2008

Så börjar äntligen 2008 att gå mot sitt slut, och för min del kan jag se tillbaka på ett av de tuffare åren i raden. Året har haft sina riktigt tunga perioder, men såklart även en och annan ljusglimt.


De tunga delarna av  året tänker jag inte dela med mig av till allmän beskådan här, det tar jag med goda vänner när det behövs. Den korta sammanfattningen blir därför;
I've wait for mr Right to come, spending time wih mr Wrong.


Vad gäller studier och jobb har året sett ljusare ut. I början av året fortsatte jag, precis som den föregående hösten, att jobba extra på Solvändan framför allt. Trivdes hur bra som helst! Jag hade turen att kunna kombinera studier och jobb och trivdes jättebra med det. Under våren var det mycket praktik på utbildningen, så jag var hemma större delen av min tid. I slutet av mars litade jag för första gången helt på mitt nya motto; Våga chansa och se hur det går. Det innebar den gången att jag sökte jobb i Småland. Blev snart kallad på intervju, och i början av april var det klart att jag fått jobbet. Tackade ja direkt. Hann under de kommande månaderna ångra mig både en och två gånger, vad tänkte jag med? Flytta själv tvärs över halva landet utan att känna en kotte, hur skulle det gå?

I juni var vi klara, och vi fick våra tandhygienist-legitimationer. En vecka efter examen började jag min första arbetsdag som hygienist. Jobbade strax över en månad på FTV i Edsbyn. Hade två veckor ledigt, och passade då på att vara riktigt ordentligt ledig med sol och bad. Sedan väntade årets största äventyr, flytten 70 mil hemifrån.


Visste egentligen ingenting om hur mitt nya liv skulle te sig, visste ingenting om vare sig nya jobbet, lägenheten eller min nya hemort. Lyckligtvis löste sig allt bra, kom in mig bra på jobbet och framför allt så hade jag ju Karla! Även hon var en av dessa frågetecken innan jag flyttade, jag hade hört hennes namn så många gånger men hade ingen aning om hur hon var. Vi fann varandra direkt när vi träffades, våra situationer såg så väldigt lika ut just då, så vi hade massor att prata om och det klickade direkt redan första dagen. Sedan dess har vi umgåtts väldigt mycket och hittat på massor av roliga saker. Det tog bara någon vecka innan vi lämnade landet för första gången, och nu fyra månader efter vi träffades har vi vart utomlands två gånger och planerar redan för nästa långresa. Idag är hon den största anledningen till att jag stannar kvar i Mönsterås, försvinner Du försvinner jag.


För min del kommer nog 2008 att kommas ihåg som ett väldigt "flygigt" år. Har försökt räkna efter, och har kommit fram till att det nog blivit nånstans runt 18 flygresor. Det mesta är pendlingar fram och tillbaka mellan Kalmar och Stockholm, men sen har det ju faktiskt blivit en del utlandsresor också. Tre gånger har jag lämnat landet i år. Första gången var Paris, bara dagarna efter examen. Det var något nytt för min del, så det var skoj. Nästa resa flög vi visserligen inte utan tog tåget, men då var det en weekend i Köpenhamn som stod på almanackan, min och Karlas första utflykt. En väldigt spontan trip, men kul hade vi! Den tredje och sista utlandsvistelsen blev till landet over there, när vi slog på stort och besökte lillasyster som då befann sig i New York. Såklart en av årets höjdpunkter, det var riktigt kul! Alltid kul att få komma hem sen och sätta ut ytterligare en flagga på världskartan.


En del andra evenemang har också hunnit avverkas under året. Jag och J fick till slut tag på en löjligt dyr bussresa till Stockholm och finalen i Melodifestivalen i mars. Började Sthlm-vistelsen på hotellet där vi såg byn ta hem sin 5:e raka SM-seger. Sen "såg" vi Charlotte ta hem schlagern i Globen. Hade riktigt dåliga platser, så det var en liten besvikelse ändå. Men vi var iaf där.... Under sommaren sen var det dags för Diggiloo i Järvsö. Lika bra som året innan, en riktigt lyckad kväll. Sen är det ju extra roligt när vi blev så pass många. Nästa sommar är vi alla på plats igen! Sen såhär mot slutet av året var jag tillbaka på Globen, den här gången tillsammans med Karla, och nu för att se Idol-finalen. Sen får vi ju inte glömma Lion King på Broadway, och Radio City's Christmas Spectacular med the Rockettes.


Så 2008 var ett av de jobbare åren, och därför får Carrie Underwoods låt sammanfatta det som vart.
Gott nytt 2009!



There's some things that I regret,

some words I wish had gone unsaid,

Some starts that had some bitter endings

Been some bad times I've been through

Damage I cannot undo

Some things I wish I could do all all over again

But it don't really matter

When life gets that much harder,

It makes you that much stronger

Oh, some pages turned,

Some bridges burned,

But there were

Lessons learned.


And every tear that had to fall from my eyes,

Everyday I wonder how I get through the night,

Every change life has thrown me,

I'm thankful for every break in my heart,

I'm grateful for every scar

Some pages turned,

Some bridges burned

But there were lessons learned.


There's mistakes that I have made

Some chances I just threw away

Some roads I never should've taken

Been some signs I didn't see

Hearts that I hurt unneedlessly

Some wounds That I wish I could have one more chance to mend

But it don't make no difference

The past can't be rewritten

You get the life you're given

Oh, some pages turned

Some bridges burned

But there were lessons learned.


And all the things that break you

All the things that make you strong

You can't change the past

Cause it's gone

And you just gotta move on

Because they are gone

Lessons learned


And every tear that had to fall from my eyes

Everyday I wonder how I get through the night

Every change, life has thrown me

I'm thankful, for every break in my heart

I'm grateful, for every scar

Some pages turned

Some bridges burned

But there were lessons learned

Oh, some pages turned

Some bridges burned

But there were lessons learned

Lessons learned.


Packning

Shit, jag är världssämst på att packa! Tog inte ens 10 min så hade jag fyllt 3 väskor. Alla julklappar tar ju en del plats, och sen vill jag ju försöka packa in dom så dom inte går sönder. Hittills består packningen mest av julklappar och skor, har inte nästan några kläder än... Suck. Trist, tristare, tristast.

Helgen so far

Hallå på er alla där ute!
Nu är det bara 4 timmars arbetstid kvar till julledigheten, känns riktigt, riktigt bra! Igår slutade jag redan vid lunch och åkte då till flygplatsen i Kalmar och hämtade lillasyster. Vi käkade lunch på Ikea, handla mat på Maxi, sen ville L åka hem till mig. Hon har tydligen inte alls ställt om sig till Sverige-tid än, hon bara sover och sover. =p Vi tog det rätt lugn på em igår, jag såg Mamma Mia och Lisa sov. Vid 18,30 åkte vi tillbaka ner mot Kalmar eftersom vi hade biljetter till the Refreshments Rock'n'roll-X-mas. Hann inte mer än innanför dörren innan det stod klart att vi nog var dom enda under 50 i Kalmarsalen just den kvällen. Showen var väl lite sådär. Det är väl alltid kul att komma ut och hitta på nåt, men nja. Just det här var faktiskt ingen höjdare. Refreshments såg ut som ett gäng gubb-raggers direkt tagna ur replokalen. Heder åt pianisten som faktiskt hade klätt upp sig någorlunda, dom andra såg lite halvt slafsiga ut. Dessutom såg gitarrkillen riktigt töntig ut, men han tyckte tycka själv att han var riktigt cool. Looser. Dom hade gäster också. Jag har alltid tyckt att Jerry Williams är Sveriges största tönt, men det var innan Sven Zetterberg (tror han hette så) äntrade scenen. Käre värld, kan dom inte införa lagstadgad pensionsålder på typ 55-60 för "artister"? Jag vill inte se en svettig rock-farfar som struttar runt på scenen och tycker han själv är Guds gåva till den stackars publiken. Louise Hoffsten var den andra gästen, och hon var iaf helt okej. =p

Idag sov vi rätt länge, och efter frukost, dusch osv så var tanken att vi skulle ta det lugn här i Mönsterås idag. Men så såg vädret så fint ut, så vi ändrade oss och åkte över till Öland och Borgholm istället. Första gången för Lisa, typ 8e eller 9e gången för mig... Det senaste halvåret. =p Borgholm är rätt stendött den här tiden på året, men vi kollade runt i affärerna som hade öppet. Det var rätt kallt och blåsigt, så vi försökte hålla oss inne så gott det gick. Fikade på ett mysigt litet café, och sen handlade jag en topp för månadens sista slantar (och lite bidrag hemifrån...). Men fin var den! Sen åkte vi hem igen. Efter fin middag med tända ljus och vitlöksbröd la vi oss här i bäddsoffan och såg film, Surviving Christmas. Jag såg den iaf, gissa vad Lisa gjorde? ZzzzzZZzzzz.... =p

Imorron blir det nog bara lugn här i M-ås iaf, slå in de sista paketen, börja packa inför hemresan, tvätta och så. Skönt!

4 dagar till ledigheten

Idag är jag glad att jag avslutat min sista långa arbetsdag på ett bra tag. Imorron går jag vid 12, och på måndag jobbar jag bara mellan 9,30 och 14. Imorron hämtar jag lillasyster på flygplatsen direkt efter jobbet, får se vad vi hittar på i helgen. Blir nog kul. Tror det är på lördag vi ska på Kalmarsalen. Bara fyra dagar kvar nu tills julledigheten drar igång. Så jag får glädja mig åt det, för i övrigt går det inte så speciellt bra nu. =p

Jordbävning

Det här var en rubrik jag aldrig trodde att jag skulle sätta, men som Triss-reklamen säger, plötsligt händer det. Jag var mitt uppe i mina snoozningar imorse, och hade antagligen glömt bort vad jag just vart med om om jag inte fått sms av min moster en stund senare som frågade om jag känt av nåt. Då kom minnena tillbaka, och jo då, nog kände jag av det allt. Vaknade till och kände att allt skakade. Jag var ju fortfarande i dvala, så min första tanke var om jag fått kramp i benet så det var det som skakade, så jag kände efter det först. =p Sen tänkte jag att nån måste stå och dra och skaka i min säng, men det vågade jag inte se efter. Eftersom jag bor själv kan det omöjligt vara bra om nån tagit sig in och skakar i min säng.... Hur som helst så var det ju kul att ha vart med om en jordbävning. Synd bara att jag inte klev upp då jag hade tänkt, då hade jag nog vart mer vid medvetande när huset började röra på sig.
Kan väl ses som ett mått på min morgontrötthet kanske, inte ens en jordbävning kan väcka mig? =p


Idol-helgen

Hemma igen efter en trevlig helg i Sthlm! Började på Globen i fredags där vi såg Idol-finalen. Det var riktigt kul faktiskt. Jag höll ju på Kevin hela tiden innan, men just den här kvällen tyckte jag faktiskt att Alice var vassare, hon var grym. Kul att se de andra Idolerna också i pauserna. Robin B var grym! Petra och Susanne kom och hämtade oss sen. Vi gick lite om varandra och hittade inte direkt, men till slut hittade vi varandra och åkte till Haninge. Har sen haft lite allt möjligt för oss. Vi var på "julmarknad" i Tungelsta. Ingenting alls att se, vi satt i bilen igen inom 5 min. Var till Haninge centrum istället och shoppade lite. Sen blev det film och en ganska lugn kväll igår. Idag var vi på stadsmuseet vid Slussen, och sen gick vi till Gamla stan och vandrade runt på julmarknaden där. Jättemysigt! Sen började det bli dags att bege sig mot Arlanda. Åt på McDonalds i Stora Wäsby, och sen släppte dom mig vid SkyCity. Jag hann sitta där och titta på plan en stund innan det blev dags att bege sig mot gaten. För en gångs skull verkade det länge som att vi skulle få vara med om en enkel, okomplicerad resa hem. Vi lyfte nästan enligt tidtabellen. Hann dock inte åka så långt innan kapten meddelade att det fanns nåt fel på planet, så vi skulle inte kunna ta oss till Kalmar. Vi fick alltså vända tillbaka till Arlanda direkt... Fick byta plan, och blev 1 timme och 15 minuter sena till Kalmar. Aldrig kommer vi hem ordentligt och i tid!

Och jo, Niklas, en liten kuggis var det kanske. Citatet kommer från min 60-åriga kollega. Vi diskuterade Bonde söker fru häromdagen, och hon är lite bestört över att Bonde-Magnus valde 22-åringen när han själv är 30. Och då kläckte hon ur sig det i stridens hetta; Vad vet egentligen en 22-åring om livet? 21-åriga jag sa inget mer.....

Keeps getting better...

Hallå i lådan!
Idag har vart en rätt halvseg dag på jobbet. Egentligen skulle gay-prellen ha kommit idag, men han fick tydligen förhinder så min tidbok hade ett enda stort hål idag. Hoppade in och assisterade istället, så helt sysslolös var jag faktiskt inte. Däremot blev vi sena över lunchen, så jag mötte de andra i dörren när de var klara med sin lunch. Men det var faktiskt riktigt skönt att sitta själv också. :) Efter jobbet sen åkte jag och Karla en sväng till Kalmar. Kollade runt i lite affärer och käka på Burger King. Kom hem för en stund sen, har duschat och börjat packa så smått inför helgen. Imorron far vi, imorron den här tiden sitter vi i Globen! :) Kul.

En stund var allt lite halvdeppigt på förmiddagen idag, men så plötsligt händer det. Jag säger som Christina Aguilera, keeps getting better! ;-)

Men å andra sidan, vad vet egentligen en 22-åring om livet..? =p

Veckan hittills

Och äntligen börjar jag få ordning här hemma igen efter helgens bravader! Började sanera i köket igår, men hann inte mer än ta itu med disken innan Karla kom över och såg lite inspelade Idol-avsnitt, och sen Desperate housewives. Idag slutade jag kl 2, men gick inte därifrån förrän vid halv 3 typ. Tandläkarna som slutar nu i dagarna bjöd på lite ost, kex och frukt, så vi satt kvar en stund extra. Sen gick jag hem och tog itu med städningen på allvar. Köket börjar nu se normalt ut igen, och badrummet har också fått sig en riktig makeover. Skönt att ha det gjort! Imorron är planen att packa inför helgen då vi far till hufvudstaden. Ska bli riktigt skoj faktiskt! Globen på fredag, och sen lör-sön ska jag umgås med Petra och Susanne. Ska bli riktigt skoj, har inte träffat dom på så länge. Vad vi nu hittar på, shopping och julmarknad på Gröna Lund har kommit upp till förslag hittills.

På jobbet den här veckan har jag haft det riktigt lugnt. Folk prioriterar inte att gå till oss just nu, så jag har haft mycket lediga tider i min bok. Hygienist-Lena kom igår och hjälpte oss med röntgen-granskning och hälso-/riskbedömingar som vi låg efter med, så det känns riktigt bra att få stryka lite på att-göra-listan. Därför har jag haft mycket ledig tid de senaste dagarna, så jag har stått mycket i sterilen, sorterat och organiserat bland avtrycks-skedar och lite sånt spännande.. =p

Ena mostern sms:ade igår, tydligen ska Il Divo uppträda på Globen på fredag, så hon var lite avis. Jag lovade att ringa henne då så hon får höra dom live. Morbror sms:ade igår, jag förstod inte riktigt vad han ville, men tror vi lyckades klura ut det till slut... :) Sen ringde andra mostern nyss och snackade över en halvtimme. Även fast man bor långt bort så spelar det liksom ingen så länge man har en mobiltelefon.. :) Och snart är det jul också. Snart hemma igen. Ska ju bli.... Spännande... Kanske? :) Även om jag av nån anledning känner mig lite klen på förmiddagarna nu för tiden så släpper det liksom när jag får min dagliga kick. :p

Förresten så är jag så himla less på grannarnas skrikiga ungar. Dom håller mig vaken varenda kväll, och igår kväll var det värre än nånsin när dom dessutom var ute i trapphuset och skrek. Ekar hur mycket som helst, och dessutom vid 22,30 på kvällen. Sover aldrig ungarna?!

Nu ska jag spana vidare på bönderna och deras kärleksjakt.

Sicken julklapp..!

Okej, jag har haft en rätt kass och seg dag på jobbet. Jag mådde rätt illa hela förmiddagen och ett bra tag efter lunch. Nästan hälften av mina patienter dök inte upp, så jag har haft rätt långtråkigt mellan varven. Dom som kom var antingen riktiga lortgrisar i munnen, trotsiga små barn, eller så bet dom mig i fingrarna när jag satte in röntgen-sensorn. Dessutom jobbade jag till 19, så jag såg liksom ingen ände på eländet. Men så kommer man till slut hem. Sätter sig i soffan och slår på datorn. Kollar mejlen. I inkorgen finns ett mejl från AirFrance. Som ni kanske vet så blev flyget när vi skulle hem från New York inställt, så vi blev ombokade på nya flyg, blev sena till Köpenhamn och fick köpa nya tågbiljetter därifrån. Jag skickade in dom till AirFrance och bad om ersättning för detta. Sammanlagt kostade biljetterna i fråga 5-600 spänn. Det är här vi återkommer till dagens mejl från flygbolaget. I stora drag bad dom om ursäkt för eventuella besvär dom orsakat oss, men beklagade att dom inte kunde betala tillbaka tågbiljetterna eftersom det var en indirekt konsekvens. Typ. Men. Och det här är inget litet men. Istället ersatte dom oss med resecheckar. På hur mycket då, undrar ni? Håll i er nu. Svaret; 6000 spänn. VAR!! För våra knappt 600 kr ersätter dom oss alltså med 12,000 kr. Så nu blir det banne mig en hejdundrans resa till våren! Thailand, Australien, Hawaii, eller varför inte Mauritius?

Plötsligt är allt under den sega, dryga dagen förlåtet.

Lugn söndag

Usch vilken dag..! Blev nog lite för mycket av det goda igår, så idag mår jag som jag förtjänar. Var ut och gick en timme mitt på dan, sen har jag legat hemma på soffan mer eller mindre hela dan och inte gjort något vettigt alls. Skönt! Förhoppningsvis piggnar jag på ordentligt till jobbet imorron. Har lång dag imorron, så det skulle ju vara drygt att vara trött då. Just imorron blir alltså lång och allmänt seg antagligen, men i övrigt kommer det nog bli en bra vecka! Vi får flera besök till kliniken. Dels kommer Lena och handleder oss, då ska vi börja beta av våra långa granska-röntgen-listor. Senare under veckan kommer en dam från Oskarshamn och ska tipsa oss om vad vi kan ta upp ute i skolorna sen när vi ska dit i början på nästa år. Dessutom kommer gay-prellen Lennart och ska prata lite med oss alla, blir nog lite Nisse Simonson-stuk skulle jag kunna tänka mig. Kommer nog bli toppen. Och inte minst, på fredag ska vi sluta tidigt och sätta oss på planet till Sthlm vid 13-tiden, Globen och Idol-finalen - Here we come! =)


För övrigt gillar jag ComHems nya reklam, det svänger ju om gubben.
Det går så fort, du får så mycket gjort!

Så roligt vi har....

Karla;
"Jag börjar bli full"

Vi hittade ett test på nätet där man kan testa om man är bra på att dejta. Resultatet?
Ajdå, enligt testet verkar det behövas en helrenovering!

Julpyssel

Och här sitter vi nu och har det alldeles bra mitt i julpysslet. Planen för dagen var att kolla igenom köpingens affärer och därefter käka julbord ute på Oknö krog. Köpingen kollade vi på, och det blev en del julklappsinköp. Sen åkte vi ut på Oknö, och kollade in på krogen. Vi var de enda där, och innanför dörren möttes vi av en dammsugare och en del höga röster längre in i lokalen. Ingen kom och mötte oss och inget julbord fanns så långt ögat kunde nå, så vi åkte hemåt igen. Åkte runt på Mönsterås alla mataffärer, Netto, Ica och Konsum, och sen hade vi fått tag på allt det vi behövde för lunchen och kvällsmaten. Det blev en alldeles förträffligt god lunch bestående av potatisgratäng och kyckling. Mums! Sen dess har vi suttit här i köket och snackat skit och släppt ut aggressioner över folk som utnyttjar försäkringskassan/soc och hela systemet. Annars står julmusiken på, första drinken är uppdrucken, den andra är på väg ner och vi julpysslar så det står härliga till! Så nu luktar det nejlikor och kanel här och pepparkaksdegen ligger och väntar. Till kvällen sen har vi köpt baguetter och lax- och skagenröra. Smaskens! Äntligen är ju Henke och Stefan tillbaka i rutan ikväll, heja Scotts och Larz-Kristerz! ;-)

"Jag har aldrig brytt mig om om killen har pengar tidigare, men sen jag träffade dig så...."
Karla lär sig av mästaren att ställa lite krav. ;-)

Kommentarer

Jessica; Jag har funderat på en sån tvättpåse, men jag har fått för mig att dom blir så urtvättade och slappa av att tvättas i maskin, så jag har handtvättat dom i nåt år nu. Kanske är det inbillning, men jag vågar inte chansa. ;-)

Och Niklas... Dumstrut kan du ha själv! =p Jag hade förstås lämnat allt hemma om jag hade tänkt på det i tid, men det kom jag på när vi redan hade åkt hemifrån. Därför la jag dom i almanackan, eftersom att jag inte tänkte ha den med mig när vi var inne i stan osv. Men nu i efterhand kan man ju se att det hade vart smartare att behålla allt på samma ställe...

Klantigt

Verkar inte bättre än att jag tappat bort min almanacka i USA. Senaste minnet jag har av den är på hotellet på Manhattan, sen dess har jag nog inte sett den. Chansade och skickade ett mejl till hotellet och frågade om dom hade sett dn, får väl se om dom svarar. Det taskiga är att jag la ur flera kort ur plånboken som jag inte skulle behöva där, och dom la jag i almanackan. Minns inte riktigt vilka eller hur många, men de jag kommit på hittills är Volvokortet och Ikeakortet. Troligtvis var det fler också, men det kommer jag väl på eftersom. Därför har jag nu ringt och spärrat Volvokortet, inom en vecka kommer ett nytt. Ikeakortet får man ansöka om ett nytt på varuhuset. Onödigt värre..!

Kärring...

Förresten så glömde jag ju att berätta igår om kärringen jag blev så himla förbannad på. Igår när vi skulle till Munken hade jag parkerat min bil framför huvudingången på jobbet eftersom vi bara skulle dit och vända på morgonen. När vi kom ut och skulle åka hade det hunnit frysa på, så vi fick skrapa rutorna på bilen. Tanten i bilen bredvid stod också och skrapade sina rutor. Vi satte oss i bilen och väntade en stund med fläkten på för att imman skulle försvinna. Då sätter sig tanten i bilen bredvid sig i sin bil, och smäller upp sin dörr på min bil - och kör därifrån! Fast vi satt i bilen så bara stack hon. Jag gick ut och tittade, och mycket riktigt så blev det ett märke på min bil. Syntes inte så väldigt mycket, men ändå. Att hon bara sticker när vi til och med satt i bilen. Tog hennes reg.nr, så jag har sån lust att sätta dit henne för smitning så det bara smattrar om det.

Suck...

Och vad får man för att man är duktig och hänger ut och vädrar sängkläder, filtar mattor etc?

Svar: Ösregn.

Suck, allt är så blött så det droppar om det. Får nog leta fram nåt annat täcke att använda inatt...

Onsdag

Och här sitter jag nu tillbaka hemma i mitt småländska kök. Har haft det riktigt bra hemma med familj, släkt och vänner. Åkte tillbaka i måndags och stapplade in genom dörren vid 22,30. Sen dess har det vart full fart på jobbet igen. Vi är rätt lite folk nu, folk är sjuka hit och dit, och dessutom har det blivit officiellt nu att två av våra tandläkare slutar nästa vecka, så snart blir det ännu färre folk på kliniken. Har vart rätt lugna dagar i veckan som sagt, igår var vi på nån information på socialtjänsten, och idag spenderade vi hela förmiddagen på Munken där vi blev informerade inför nylanseringen av frisktandvården i januari. Eftersom flera sköterskor är sjuka har vi fått hoppa in och assistera när vi haft återbud, och det är skönt med omväxlingen.

Idag har jag vart riktigt effektiv sen jag kom hem dessutom. Har under de nästan 2 timmarna jag vart hemma hunnit med att diska, tvätta fyra tvättmaskiner, handtvättat underkläder, bytt och vädrat sängkläder, lämnat tomlådor nere i källaren, städat hela lägenheten utom badrummet och lagat mig lite mat. Bra jobbat, eller vad?! =) Så nu har jag all rätt att sätta mig ner i lugn och ro och titta på Bonde söker fru om en stund med godispåsen jag köpte på karamellfabriken efter infon på Munken idag! =)

RSS 2.0