Mobilen

Så skönt det är att vara igång med en ny vecka! Trodde jag väl aldrig att jag skulle säga en måndag, men det är ytterligare en dag närmare helgen. Dessutom är det en bra vecka nu när jag och C är ute på mobilen Det är riktigt roligt och dagarna går så mkt fortare än dom gör på kliniken. Hann med 15-16 ungar idag tror jag. Började lite mindre bra, tekniken fungerade inte som den skulle så det blev nya telefonsamtal till landstingets support, och vi blev en halvtimme sena direkt. Men den gick rätt bra, pojken som satt i stolen just då pratade på och höll låda hela tiden, trodde aldrig truten skulle sluta gå på honom. Men det var rätt roligt. =) Sen rann det liksom bara på. Vissa stunder förstår jag inte hur man frivilligt kan utsätta sig för att jobba i den där miljön, ungarna är ju stundtals helt galna. Skriker och bråkar och beter sig allmänt galet. Tur att det bara är ibland vi är ute och hälsar på... =p Var tillbaka på kliniken sen och hade två patienter där också, och hade en stund över så jag hann visa tandläkaren några bilder som skulle granskas. Så allt blev klart av det jag skulle idag, känns bra.
Vi har hyrbil dom här dagarna, och eftersom C inte kör bil så har jag hand om den nu. Så nu står en sprillans Renault Megane här utanför.. =p Större än min, nu kör jag combi. Värsta familjebilen. Jag gillar den. Den står utanför mitt sovrumsfönster här nere på torget, så jag tittar till den då och då. Vilken pärla.

Jag fick nåt papper på en kurs jag ska gå i höst också. Tandläkare och tandhygienister var inbjudna, men chefen tyckte att det räckte att jag går och tar upp innehållet på ett klinikmöte sen. Lite trist att gå själv, men det verkar vara en kul kurs så det ska väl gå bra. I reklamen för tandkräm och liknande säger dom ju ofta, "Fråga din tandläkare" eller "Fråga din tandhygienist". Det är nån sån kurs jag ska gå nu, om tandkrämer och munvatten och annat och lära mig så jag kan svara på frågorna när jag får dom. =p Verkade spännande.

Annars har det väl inte hänt så mkt nytt i min lilla värld. Funderar på om jag ska unna mig ett besök hos frissan när jag slutar tidigt på onsdag. Det var ändå flera månader sen sist nu, och det gäller ju att passa på när jag för en gångs skull har lite pengar kvar. Så får det nog bli.

Och systra mi, tack för tipset. Jag har själv tänkt tanken, men som bekant har jag inte så stor koll på mina grejer, så även handsfreen. Har ingen aning om var jag har den. Men det är ju snart jul, så vill du skona mig från hjärncancer eller nåt sånt så har du ju julklappstipset klart där. ;-)

Regn och rusk

Liten update från regnet och åskan här i M-town. Idag hann jag ta mig ut en sväng innan det värsta ovädret kom. Gick den gamla Ljungnäs-rundan som jag brukade gå när jag bodde där ute. Tog en timme ungefär att gå, men jag tog en liten paus på bryggan vid Nynäs och satt där en stund i ösregnet. Rätt mysigt ändå, lite regn har ju ingen dött av. Kom hem och ringde lite samtal, och sen satte jag igång en film. Hann inte se så länge innan åskan kom och strömmen gick, så jag blev sittandes här istället.

I helgen har jag inte gjort nånting vettigt alls egentligen. Igår var jag bara inne hela dan med undantag för ett besök på Ica. Såg massor av Greys-avsnitt och pratade i telefon en stor del av dagen. Pratade med mormor även i förrgår, och då sa hon nåt i stil med att "Ja vi får hoppas att du får ett jobb snart" när jag nämnde att jag är sugen på att flytta hem igen. Men så ringde hon igår igen och sa "Du jag tänkte på det där vi pratade om igår. Det är klart det är svårt att få ett jobb, men det är ännu svårare att få tag på en så bra kille som du har gjort". Så hon står också bakom mig i mitt beslut. ;-) Sen pratade jag med hela familjen hemma, och även morbror och moster. Framtida potentiellt boende är också på gång nu. Spännande.

Idag fick jag tag på Petra också, och det var inga som helst problem att få bo hos dom nästa helg. Dom kommer visserligen vara på landet, men vi fick låna deras lägenhet. Så nu är det bara att boka flyg, Sthlm here we come.. =)

Skönt att den här helgen snart är över. Visserligen är det väl rätt skönt att bara inta soff-/säng-läge under en hel helg ibland, men roligare kan man ju ha det. Ser lite fram emot veckan som ligger framför också, imorgon drar vi igång ute på mobilen. Innebär alltså att vi har en behandlingsstol ute på skolorna dit barnen får komma så undersöker vi deras tänder. Jag har bara skött det själv en gång tidigare, men nu blir det tre dagar den här veckan, och ytterligare några om två veckor. Ska bli spännande. Brukar vara högt tempo, men det kommer säkert gå finemang.
Sen skadar det ju inte att helgen sen kommer bli desto bättre heller.. =)

Nu tror jag åskan har börjat lugna ner sig så nu kanske jag kan fortsätta med filmen som jag höll på med.
På återseende.

Miljoner funderingar

Så var det äntligen slut på veckan. Jobbade bara fram till lunch idag, och då gick jag och sambon på pizzerian och åt lunch, och sen hämtade vi vår hyrbil på Statoil och for till Fliseryd. Cruisade runt i en fin, flashig Volvo idag. Mötte upp Thomas som har hand om förflyttningen av mobilen, den står nu på skolan i Fliseryd. Det var en ny röntgen på den här stolen, så det var den han tänkte visa oss. Den var rätt frän, tänk om vi kunde få en sån till kliniken. Sen åkte han igen, och vi stannade kvar för att försöka starta upp datorn och kolla så att allt fungerar med tekniken. Det gjorde det ju såklart inte... Var nåt strul med nån uppdatering eller vad det var, så jag fick ringa till Ted som är nån form av data-ansvarig inne på landstinget. Fick prata länge och väl, men han lyckades lösa problemet till slut. Hoppas allt funkar på måndag bara också när jag kommer dit och ska jobba...

Så lite skönt känns det ju att veckan är slut nu, även om det känns som att det kvittar egentligen. Har ingen lust att jobba, men egentligen ingen lust att vara ledig heller. Har ändå inget vettigt för mig, och det blir bara mer till över till att fundera på svåra saker. Som hur jag ska göra i framtiden. Bo här eller där? Säga upp mig, inte säga upp mig? Flytta överhuvudtaget eller stanna kvar där jag är? Kanske kvittar vad jag gör egentligen. Suck. Where's my friend when I need you?

Får väl se sen vad som blir av helgen. Skulle helst stänga av mobilen och stänga in mig och fundera ifred hela helgen och ta mig igenom en säsong av Greys eller två, men nånting lär jag väl försöka ta mig för. 

Godnatt gott folk.

Arbetsglädje noll

Hello friends.
Snart helg igen, dagarna rullar på rätt snabbt. Och tur är väl det när man bara går här och räknar ner dagar. =) Igår trodde jag att jag fått en släng av svininfluensan eller nåt, hade galet ont i bröstet, gjorde jätteont när jag andades och än värre när jag skrattade. Så därför gick jag runt och försökte låta bli det igår. =p Lyckligtvis så gick det över under natten och idag har jag mått bra igen.

Idag uppstod en liten konflikt på jobbet. En kommentar från chiefen gjorde oss fly förbannade. Hur dum i huvudet får man bli... Det lilla positiva vi har på jobbet ska tydligen också bort. Värdelös ledning på den här kliniken. Trist förstås, men ändå känns det lite bra också, för det gör mitt beslut om hur jag ska lägga upp min framtid lättare. Det här var ett steg i rätt riktning. Inte är jag ensam om dom tankarna heller. Skulle vara kul att se deras miner om vi började droppa av en efter en. Så kan det bli när man inte uppskattar sina resurser. Rätt åt dom att sköta allt själva. Långfinger åt er.
Så resten av dagen sen gick jag runt och nynnade för mig själv, Alla vi som hatar Tommy klappar nu. Ja då, det hjälpte lite.

Tur iaf att jag har några riktiga guldkorn till kollegor. Idag berättade jag för M att vi ska på bröllop på Gotland i vinter. Jag sa nåt i förbifarten att jag inte visste än hur jag skulle ta mig dit. Då sa hon "Men ta båten från Oskarshamn. Jag skjutsar dig dit". Kändes bra att höra nåt sånt speciellt nu när jag sitter här nere och är van att klara mig själv och inte ha nån att ringa eller fråga om såna tjänster. Underbara människa.

Hur som helst så var jag rätt upprörd stora delen av dagen sen. Tänk på Garfield försökte Karla peppa, och jo, det hjälpte lite kanske. Lugnade ner mig lite när jag slutade och ringde G sen också. Öppnade just ett sparkonto åt oss båda, och nu ska jag inte låta det ta mer energi från mig idag. Fokusera på bra saker. Som Amy skulle ha sagt, it can only get better.

Nu ska jag slänga mig i sängen och se lite mer Greys.

1 månad

Godafton gott folk.
Ännu en dag som passerat, en dag närmare nästa helg. Idag har jag jobbat över 10 timmar. Kom dit vid 07,15 och stämplade ut vid 17,30. Kunde ha gått hem före 17, men då tandläkaren blev sen och min favorit-sköterska som var där inne hade en nyopererad man därhemma så kände jag att jag inte ville att hon skulle behöva stanna kvar. Så jag bytte av henne och såg till att hon kunde gå hem. Drygt med så långa dagar, men å andra sidan ligger jag minus på flex-kontot, så jag behöver ju den där extra tiden.

Annars har det väl inte hänt så mkt sen sist. Är fortfarande trött efter helgen då det inte blev så mkt sömn, så jag tänkte lägga mig nu snart och softa resten av kvällen. Min och morbrors respektive är ute på nån tillställning ikväll men arbetslaget dom båda har jobbat i. G visste inte var dom skulle, och Anso visste men hon ville inte berätta för mig när hon ringde för en stund sen. Får väl hoppas att dom får det kul iaf.. =)

Ikväll har det gått en månad sedan den där magiska Persmässe-kvällen då allting hände. Spontan-shoppingen som jag skrev om igår innebar en liten present till han därhemma, så idag fick han ett paket i brevlådan. Är man inte tillsammans fysiskt så får man hitta på nåt annat sätt att hålla kärleken vid liv... =p Så jag tror nog att det blev lyckat. Inget märkvärdigt, men det är ju tanken som räknas. Sen är det väl alltid roligare med riktiga brev i dessa mejl- och sms-tider? =)

I Oskarshamn håller de tydligen på med nån personlighets-profil av nåt slag på alla klinikens anställda, och då måste man be sex personer vara med och tycka till om sig själv. Linda har bett mig fylla i en blankett åt henne och vara en av de sex, så nu ska jag försöka mig på det innan jag slänger mig framför tv:n resten av kvällen.

So long friends.


Livsavgörande kväll?

Helgen som gick

Så sa det bara svisch och så var helgen över. Otroligt vad fort timmarna kan gå. Det är väl så när man har roligt antar jag...! Haft en toppen helg. Flög som bekant hem i fredags, fick sitta och vänta länge och väl på Arlanda innan tåget gick sen. Alltid svårt att boka och veta om man hinner byta mellan flyg och tåg eller inte. Men den som väntar på något gott...

Väl framme i Bollnäs kom en söt lärare och hämtade upp mig på perrongen, även denna gång med en blomma. Hur rart är inte det? =) Vi åkte och käka gott på Take-off, och sen såg vi film med Lars och Lisa. Filmen var inget vidare, men det var rätt trevligt ändå. Det mesta funkar om man har rätt sällskap... =)

Lördagen sen var den stora turnédagen, då vi åkte runt och träffade folk mest hela dan. Mor- och farföräldrar avverkades på löpande band. Framåt eftermiddagen sen dumpade G av mig hos sin syster, så satt jag där med dom och väntade på att det skulle bli dags även för oss att bege oss till Runemo. Hämtade upp Elinor och Jessica också, och väl där mötte resten av gänget upp. Så var det då nåt jippo där under kvällen, vet inte riktigt hur man ska definiera saken. När det till slut tog slut iaf så fort vi direkt vidare till Adams 7-årskalas, med ett snabbt dusch-stopp för trummisen först bara. Var kul att träffa folket på kalaset, även om det inte var så många kvar då. Grabben blev godkänd även där förstås, moster och morbror har nu också tyckt till och gett sitt samtycke. ;-)
Efter kalaset hamnade vi hos Ante, och sen avrundades kvällen hemma hos G.

Igår söndag var vi på möte först, och sen for vi till Gryten en vända och käka lite. Jag hade ju tider att passa igår, så vi blev inte så långvariga där. Åkte hem och packade min väska, och sen åkte vi hem till G igen innan det blev dags för avfärd mot Bollnäs. Åt lite glass innan mitt tåg gick. Träffade på Maja där på perrongen, så jag fick sällskap ner till Gävle. Hur trist som helst förstås att åka ifrån G igen. Men vi räknar ner dagarna till nästa gång..! Har redan minskat nu. =)

Jag kom inte hem förrän strax före midnatt igår, så idag var jag rätt trött på jobbet. Alla börjar komma tillbaka från semestrarna nu. Tankarna maler i mitt stackars huvud nu hur jag ska styra upp mitt liv framöver. Skulle vara skönt att veta vad som kommer hända mer exakt, men det kanske visar sig så småningom.
Slutade vid 14 idag, och kom på att det var rätt skönt att åka bil, så jag struntade i att åka hem och åkte på lite äventyr istället. Hamnade ute i en fårhage på Lövö. Gick vid vattnet en bit och satt en stund på bryggan där ute, och sen åkte jag hemåt igen. Var som sagt rätt trött under dagen och hade tänkt sova lite middag, men så öppnade jag reklam-bladen och fastnade direkt för en grej där, så inom 3 minuter var jag på väg till affären ifråga och satte mina planer i verket. Impuls-shopping när den är som bäst..! Förhoppningsvis kommer denna impuls göra någon lite glad inom en inte alltför lång framtid. Kanske redan imorron?

Nu ska jag slänga mig på sängen och se lite Grey's, med hans klocka på armen och lukta på tröjan som jag inte lämnat tillbaka än. ;-)
Puss hej kära vänner.

Fredag!

Så var äntligen efterlängtade fredag här. Om tre timmar sätter jag mig i bilen och åker till flygplatsen. Gött. Börjar bli en trevlig vana att åka dit varje fredag, det kan jag vänja mig vid. Känns allt lite jet-set att ut och flyga varje helg. ;-) Men trevligast vore ju förstås om vi bodde på samma ställe så man slapp pendla så långt. Tids nog så.
Har gjort 3 av 5 patienter nu. En har lämnat återbud som jag skulle ha haft efter fikat, så nu har jag bara 2 kvar. Rätt lugnt med andra ord. Kan börja varva ner lite inför helgen redan nu... =)
Nåväl. Har lite lösa planer för helgen. Ikväll ska vi nog ut och äta i Bollnäs nånstans när jag kommer dit. Imorron är det nåt jippo i Runemo som vi ska på. Kanske och förhoppningsvis hinner jag kika in på Adams födelsedagskalas också. Minstingen blir 7, var det inte nyss pojkarna var bebisar? Nu har dom börjat skolan och allt. Så jag hoppas vi hinner med det också och träffa allihopa därhemma. Sen blir det väl lite allmänt turnerande och åka runt och träffa folk, brukar bli så när jag är hemma.
Sommaren verkar ha kommit tillbaka också. Kändes lite vemodigt när jag var ute på Oknö häromkvällen och inga ungdomar fanns kvar vid hopptornet, inget folk syntes längre på campingen. Ut med sommaren och in med hösten kändes det som då, men no more. Har suttit ute på raster och luncher flera dagar nu, så än finns det hopp. =)
Hade väl egentligen inget mer på hjärtat, så jag kanske ska gå ut ur min håla här på jobbet och göra lite nytta istället... =) Ha det gott gott folk, kanske ses vi i helgen?

Skolbänken nästa

Snabb uppdatering från kliniken i M-town. Här händer det lite grejer, idag blev det klart att jag kommer sätta mig i skolbänken igen i höst. Första G hörde ju som bekant av sig häromveckan och ville vi skulle börja läsa igen, och jag sökte kurserna direkt, men har inte kunnat kolla med chefen förrän igår då han kom tillbaka från sin semester. Krävs ju att kliniken backar upp mig om jag ska kunna vara borta. Men igår pratade jag med honom, och nu på morgonen kom han in och meddelade att jag kan anmäla mig och räkna med att gå. Inget är klart om hur det kommer gå till rent praktiskt, men förhoppningsvis kommer jag få åtminstone ngn dag betald, men vissa kanske jag får göra utan lön. Sånt man får ta. Har inga datum än, men troligtvis kommer kursen vi ska gå dra igång i november nån gång och hålla på under ca ett halvår. Känns kul, umgås mer med första G, och sen åka hem och träffa min andra G på kvällarna. Extra dagar på hemmaplan är ju inget jag tackar nej till these days. ;-) Trodde man väl inte för ett år sedan att man skulle hamna i skolan igen inom den närmsta framtiden, men det känns kul! =)

Snart är det äntligen fredag! Imorronkväll är jag tillbaka hemma igen, underbart! Kommer bli toppen.

Och N, din senaste kommentar såg jag inte. You are no longer my friend.


Rut-elände....

Och helgen närmar sig... Ännu en dag avverkad. Roligare på jobbet nu när min Sudoku-kompanjon är tillbaka. Hon kom tillbaka från semestern igår, så nu är ordningen återställd och vi sitter med ett varsitt sudoku på rasterna, eller om vi hjälps åt med samma. Kul, har saknat henne! Vi promenerade hem efter jobbet också och snackade igenom situationen på jobbet. Känns som att vi tänker likadant i mycket. Så det känns rätt bra nu när jag har extra mycket positiv energi i mig nu som jag kan försöka sprida vidare till henne. ;-)

Vi gick som sagt hem tillsammans efter jobbet idag, och sen en halv minut efter vi hade skilts åt så ringde mr Garfield och språka en stund, i vanlig ordning. Fixade lite käk och dona vid datorn, och sen tänkte jag försöka ta mig ut till Oknö och ta en promenad i det fina vädret. Fick en impuls att prova min elhiss på rutan i bilen igen, som jag inte gjort på länge eftersom den ändå inte brukar funka, men nu fick jag för mig att jag skulle prova igen. Utbrast ett "yes" för mig själv när den gick ner som den skulle. Det glada humöret vände ganska snart till panik när elhissen då slutade fungera igen, och jag inte kunde få upp den igen!! Stannade på första bästa parkering och försökte starta om bilen och försökte flera gånger, men den var helt död. Ringde pappsen och frågade vad jag skulle göra, men det var ju inte så lätt för honom att göra nåt som sitter 70 mil bort... Kände hur paniken spred sig i kroppen, hur gör jag nu? Var gör jag av bilen inatt? Vem kan jag be om hjälp? Varför i hela världen skulle jag öppna rut-eländet?! Lyckligtvis så gick den helt plötsligt igång igen, och jag kunde stänga den. Lättnaden var total. Nu rör jag aldrig den där rutan igen.
Efter denna lilla incident så for jag ändå ut på Oknö och gick på en timmes promenad. Härlig kväll!

Fingers crossed för min vän imorron. 8,30. Du grejar det!

Rar pojke

Another week härmed påbörjad. Snart helg igen..!
Idag hade jag ytterligare en patient som gick rakt in i hjärtat. Inte en äldre herre den här gången, utan av den yngre sorten. En liten 3-åring rättare sagt. Mamman hade lillasyster i familjen i famnen, så denne unge man fick gå själv. Han ville först inte lämna väntrummet, så jag tänkte att det här kommer nog inte att funka. Till slut gick han iaf med på att följa med in på rummet. Han var lite reserverad, så jag gick före och satte mig på min stol bredvid behandlingsstolen. Sen sa jag till honom nåt i stil med att "Vill du komma och sätta dig här?". Då kommer lillpojken fram till mig och sträcker upp armarna och vill alltså sitta i mitt knä! =) Så jag lyfte upp honom och började prata lite, och mamman försökte lite att "Vill du inte sitta i den lila stolen?". Men pojken sa nej och satt kvar hos mig. Så han fick en egen spegel att hålla i, så tittade vi tillsammans på hans tänder, han med en större och jag med min lilla. Sen pratade han på hur mkt som helst, så söt! =) Fick lyfta ner honom från mitt knä till slut, riktigt go liten kille.

Annars har det vart rätt lugnt på jobbet idag. Skönt. Vart och handlat lite efter jobbet på ICA. Hade inte så mkt pengar kvar på ICA-kortet, så jag sjönk så pass lågt att jag köpte Euro-shopper-mat. Fiskpinnar. Euroshopper. Var är världen på väg? Men det lär väl gå att äta antar jag.

Nu ska jag krypa upp i sängen och se film på tv. Om ödet får bestämma. Tror bestämt att vi hade den hemma förr. På video. Good old days..

Mitt möte med döden#3

Så var helgen över, och det är sant som det är sagt att tiden går fort när man har roligt. Känns som det var alldeles nyss jag landade på Bromma. Resan upp blev lite försenad, dom hade tydligen haft några tekniska problem med flyget på vägen ner till Kalmar så vi blev ungefär 40 min sena. Men den som väntar på något gott... När jag väl kom fram så stod min mr Garfield där med en blomma åt mig, hur rart var inte det? =) Vi åkte in till stan nånstans och åt på en trevlig restaurang. Sen bodde vi i Joels lilla lägenhet hela helgen.
Igår sen var vi inne i stan större delen av dagen och promenerade runt. Parkerade nånstans i närheten av Drottninggatan och gick på den och vidare mot Gamla stan sen. Käkade lunch och fikade, och sen tog vi Djurgårdsfärjan över till Djurgården. Lockande att prova sig på Insane på Grönan, men jag får nog vänta till nästa år eller så med det.. =) Istället gick vi på Aquaria. Minns att vi var där på skolresa när vi gick i 3:an, så jag tyckte det kunde vara dags att gå där igen. Var dock inte mkt att ha, så det stryker jag nog från att-göra-framöver. Sen gick vi tillbaka in till stan i det fina vädret. Åkte tillbaka och duscha och vila och så en stund, och sen åkte vi till Kista galleria och åt middag och såg Baksmällan på bio. Fortfarande lika rolig film! När vi kom tillbaka sen till Åkeshov knatade vi över till lägenheten breve, för där bor Pemo. Det är tydligen ett riktigt Edsby-ghetto där i området... Två till Edsby-flickor fanns där också. Det roliga var att dom också precis satt och såg Baksmällan, så vi fick se slutet av den en gång till.
Idag då så sov vi (läs: Gustav) länge, så vi hoppade över frukost och gick direkt på lunch. Vi letade oss ut till Naturhistoriska, och nånstans där i krokarna kom vi till Mörby centrum, där det blev lunch och fika. Sen åkte vi tillbaka till Naturhistoriska och såg en Grand Canyon-film på Cosmonova. Efter det hade vi inte så mkt tid kvar, så vi åkte tillbaka mot Åkeshov och hämtade mina saker, Thomas ríngde under tiden och vi bestämde träff vid Heron city. Möttes upp där allihopa vid 16-tiden eller så tror jag det var. Trist förstås att lämna ifrån mig mr Garfield igen, men jag tröstar mig med att det bara är några få dagar kvar tills vi ses igen, på fredag anländer jag hem till byn igen. Great!
Direkt när vi kom hem ikväll kände jag att jag ville komma ut och få lite luft innan läggdags. Hamnen är ju tyvärr borta ur promenad-slingorna numera, så jag valde en annan rutt som mest går genom bostadsområden. Skulle väl vara säkert trodde jag. Tyvärr så var det ju dock så att ca 100 m av denna promenadväg går genom ett litet skogsparti när man ska förbi fotbollsplanen vid Vattenpalatset. Och vad tror ni inte jag får se då, om inte en till orm! Snart kommer jag aldrig mer sätta min fot utanför dörren där igen. Visserligen var det nu en orm modell mindre igen, ungefär som den vi såg första gången ute i skogen. Men det räckte gott och väl, pulsen gick upp och svetten började rinna omgående iallafall. Stod där några sekunder innan jag riktigt visste vad jag skulle göra, men jag hade G med i telefonen som sa åt mig att vända och gå tillbaka. Sagt och gjort, vände på klacken och sprang därifrån. Vidriga varelser, förstör alla mina promenadstråk.... Jag som aldrig under mina 22 år här på jorden sett en levade orm ute i det fria tidigare, och nu har jag sett två inom en vecka, tre sen i våras. Även fast jag nästan alltid gick i skogen när jag var ute och gick hemma. Nej, jag och Mönsterås promenad-vägar funkar inte ihop.
Nu ska jag släcka ner här och lägga mig och vänta på att G ringer och säger godnatt. Hoppas att ni alla haft en trevlig helg och att kommande veckan blir bra. Puss hej gott folk.
 

Nu läll!

Nu sitter jag här som på nålar och stirrar på klockan, som extremt sakta nu närmar sig 15,00. Ska kila direkt till resecentrum och köpa mig en bussbiljett in till Kalmar och flygplatsen, och 15,30 lämnar jag M-town. Ska bli kul...=) Planet lyfter sen vid 18,10, så då kan ni ju sända mig en tanke och hoppas att det går bra.

Och en sista hälsning innan helgen, speciellt till Olle som jag vet gillar när jag sjunger för honom;
Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyys! =)

Nedräkning

Äntligen äntligen äntligen är det snart snart snart fredag! =) Inte ens ett dygn kvar nu, är inte det underbart så säg? Längtas....

Snart helg!

Så börjar vi äntligen närma oss slutet på den här veckan. Imorgon är det äntligen dags att sätta sig på flyget och fara upp till Sthlm, där det förhoppningsvis står en blå Volvo med tillhörande G och väntar på mig när jag landar. =) Har inte hänt så mkt nytt sen senast. Igår slutade vi alla tidigt här på kliniken, så jag och Karla drog en runda på köpingen och handlade lite. Lämnade av henne vid busstationen sen när hon åkte till T, och jag kan knappt titta åt hamnen längre. Mår illa bara av att se platsen där odjuret låg. Riktigt trist, hamnen som har vart mitt favoritställe här egentligen. Jag älskar vattnet och båtarna. Förbannade orm. Anyway. Såg film med Linda igår, Mamma Mia. Vet inte om det var 9e eller 10e gången jag såg den nu. Fortfarande lika bra! =) Sen såg jag större delen av Hur man blir av med en kille på 10 dagar på tv4+, men blev så trött så jag stängde av strax efter 22.

Nu har jag en liten lugn stund på jobbet igen. Kul när patienterna är fina i truten och det går fort. Lång dag idag igen, men det är mkt barn så det går nog bra. Dagens äldsta patient är iofs 54, så det är väl relativt unga hela dagen. Kanske inte intressant för någon annan än mig, men. =p

Tack för din åsikt i frågan, N. Det ska jag tänka på. Och jag försöker intala mig att det var ormen som var katastrofen, så kanske kan jag klara mig bra framöver. =p

Nu ska jag jobba vidare.

Mitt möte med döden#2

Ikväll hände det. Det som jag fruktat för i princip hela livet. Jag tog mig en promenad för en stund sen, tänkte att jag måste komma ut och få lite luft. Orkade inte gå runt Oknö, så det blev det lite kortare Netto-Träsket-Strandpromenad-Hamnen-rundan. Jag går ju alltid och stirrar ner i backen och scannar av omgivningen för att försäkra mig om att jag inte trampar på något olämpligt. Men när jag passerat träsket och det lilla skogspartiet så började jag koppla av igen när jag kom ut på asfalten. Gick bra ända tills jag kom till Hamnen. Tänkte ta vägen närmast vattnet ner mot båtarna. Big mistake. Där nere i den lilla backen låg den. Eller krälade den beskriver saken bättre. Mitt första riktiga möte med en orm. En riktig orm. En levande orm. Okej, jag är nästan beredd att ge Karla rätt om den där "ormen" vi såg i våras, i jämförelse var det nästan som en mask. Den här var lång. Och rörde på sig. Kände hur paniken spred sig i kroppen, pulsen gick genast upp till det dubbla, jag började hyperventilera och det var inte långt ifrån att tårarna började rinna. Jag bytte väg bums och stressade därifrån och var hela tiden rädd att den skulle komma ikapp mig och bita mig i fötterna.
Nedrans orm, nu har du förstört hamnen för mig. Jag tänker aldrig mer sätta min fot där.
Så tack för att du försökt tidigare, N, men dina terapi-försök gav tyvärr inget resultat.

Kanske var det också det här jag gått och känt på mig. Jag har drabbats av akut hypokondri eller nåt de senaste dagarna. Jag har ju av förklarliga skäl mått alldeles utmärkt på senare tid. Bättre än på länge faktiskt. Kanske bättre än nånsin? Av någon anledning så har jag nu börjat utveckla nåt slags katastrof-tänk, och går bara och väntar på att lyckan ska vända. Det sägs ju att när nånting verkar vara för bra för att vara sant, så är det oftast det också. Så nu går jag bara och väntar. På katastrofen. Idag var G ute på vägarna, och när jag inte fick svar på mitt sms inom 2 min tänkte jag genast att jaha, nu är han krockad och död nånstans i skogen. Jag bokade flyg inför helgens Sthlm-trip idag, och funderade en gång extra, vågar jag verkligen det? Tänk om planet kraschar och jag dör? Konstigt, men så fungerar min hjärna tydligen nu för tiden. Att det ska vara så svårt att bara sit back and relax. Enjoy the moment. Inte då. Det här får vi igen. Men man kan ju alltid hoppas att mitt möte med ormen räknas som katastrof nog...

1-årsjubileum

Quick update från södern. Sitter på jobbet och har några minuter över, så kan det gå när man är effektiv. =p
Idag är lite av en speciell dag, ty idag fyller jag 1 år som anställd på FTV här i M-town. Heja mig. Lite känns det väl som att det här det enda jubileumet jag kommer fira på den här kliniken, så jag får passa på att njuta idag. =p
Annars leker livet just nu känns det som. Visst hade omständigheterna kunnat vara bättre, men det kommer ju ordna till sig så småningom. Tror telefonen kommer växa fast i mitt öra snart, den används flitigt stora delar av min lediga tid. Igår kväll var jag jättetrött och la mig redan vid 19 och trodde jag skulle somna bums. Men så blev det tv och sen ringde telefonen och plötsligt var klockan midnatt och vi hade pratat bort 2,5 timme bara sådär. Är det inte härligt så säg.
Fick ett lite halvt spännande sms från min första G igår kväll också, som definitivt tål att funderas på. Även om det är lite bråttom nu isf.. Men det vore kul att få slå sig ihop med G igen! =)
I övrigt vet jag inte om jag har så mkt mer att tillägga. Livet är liksom inte så spännande när man bara jobbar och går hem och äter och sover sen. Nu tror jag att min nästa patient dök upp, så jag får väl gå ut och hämta honom nu.
Haré gott mina vänner.

Sol, sol, sol

Och ännu en fin fick vi idag. Dagen har sett ut ungefär likadan ut som den föregående. Låg och drog mig rätt länge i sängen och därefter åkte jag och Linda ut på Oknö igen och pressade i solen. Skönt! Lite bränd känner jag mig på ryggen ikväll, men det var det värt! =) Har som vanligt pratat X antal gånger med G också. Tur att vi ringer gratis, annars hade det här blivit ett dyrt förhållande har jag en känsla av. Låg iaf 4-5 timmar där ute, och for sen hem och fixade lite käk. Låg i badet rätt länge, och nu sitter jag här i min kärestas tröja och myser och har precis målat tånaglarna.
Pratade just med min goda vän på msn, min andra G. Eller den första kanske egentligen om man ska vara rättvis, hon var ju min G redan för flera år sedan. Kom in på  vår gamla pakt som vi kom överens om under tiden i Falun, och inser plötsligt att det börjar närma sig nu. Det går fort. Jag är snart 24. Ingen press, darling, men tiden börjar bli knapp. Gullan hälsar så.

Snart dags för en ny vecka på jobbet. Nu börjar fler komma tillbaka från semestern, så nu blir det nog inte lika lugnt längre. Känner mig taggad, ju fortare vi börjar med veckan, desto fortare blir det helg igen. Längtas! =)

Och Niklas, du har fel Rongedal är visst bra. =p

Rongedal

Hej mina vänner!
Vilken dag vi fick, iaf här nere i södern. Jag och Linda spenderade dagen ute på Oknö där vi bättrade på brännan. Skönt! Sen hem och åt och duscha lite och så. Senare åkte vi ner till Kalmar där det är stadsfest i helgen. Kollade runt lite på stan, och sen satte vi oss på Harrys uteservering och åt en god middag. Satt kvar en stund sen och snacka, och sen gick vi till Stortorget och kollade när Rongedal uppträdde. Jag gillar dom. Har saknat G extra mycket idag igen. Inte blev det bättre hellre när Rongedalarna introducerade en av sina låtar med att säga nåt i stil med att "vi ska komma ihåg att bry oss om varandra och ta hand om varandra". Det vill jag göra. Bry mig och ta hand om. Ikväll är det två veckor sedan vi träffades. Två bästa veckorna på länge. Åh vad jag saknar dig!

Jag vill tacka livet

Nog för att det tar emot riktigt rejält, men en kväll som denna kan jag nästan inte låta bli att citera en Arja-låt; Jag vill tacka livet. Idag har vart en riktigt bra dag på många sätt. Började dagen med en trevlig patient som avslutade besöket med kommentaren "Det här gjorde du bra". Och när jag meddelade att han kommer få komma tillbaka om 1,5 år sa han "Hoppas du är kvar då då". Sen när jag var inne hos tandläkaren efter lunch kom en av mina absoluta favoriter, Lennart, 81 år. Samma man som jag träffade i början av veckan och skrev om här. Åh vad jag trivs på jobbet när man får den kontakten med folk.

Efter jobbet sen ringde jag hem till G och pratade en stund och varvade ner lite efter veckan. Satt inne på eftermiddan och gjorde inte så mkt. Senare under kvällen kändes det att solen lockade alldeles ordentligt, så då for jag ut på Oknö för en promenad. Och vilken underbar promenad sen, vilken kväll! Kan inte låta bli att njuta till fullo såna här kvällar. Älskar att ha så nära till vattnet, Oknö är härligt. Stannade till några gånger på bryggor i olika småbåtshamnar och stränder. Underbart att bara sitta där i tystnaden för sig själv och titta ut över sundet och bara filosofera. Så ikväll kändes det kanske inte alls som att jag har så bråttom nånstans, vad kan vara mer livskvalitet än att sitta där på bryggan och titta på båtarna som far förbi? 

Kom att fundera på vad mycket som har hänt det senaste året. Stannade till på bryggan där jag och K låg och solade tidigare i somras och började tänka på allt vi haft för oss det senaste året. För ett år sen kände vi inte ens varandra, hade aldrig träffats. Sedan dess har vi hunnit med helger i Köpenhamn, Göteborg, Sthlm, blivit sambos, åkt på New York-trip, snart väntar vår andra långresa. Sen har det väl hänt en del för oss på var sitt håll också. Det är inte så många månader sen vi satt och beklagade oss över bröllopslyckan i Bonde söker fru med spyhinken redo över deras överdrivet lyckliga tillvaro, men se på oss nu, nu är det våran tur att vara lyckliga. ;-) Vad vore M-town utan dig, min vän? =)

Började tänka lite på min andra vän också, the bestest there is. Har inte setts till nånting på länge och insåg under min promenad hur mkt jag saknat det. Ingenting är ju på nåt sätt komplett innan jag delat med mig av allt till dig. Fick lite dåligt samvete när jag avstyrde mitt besök hos dig i Arboga i söndags, så det var extra skönt ikväll att se dig på msn och inse att allt ändå är som vanligt. Som alltid skönt att prata av sig, finns ingen annan i världen jag kan prata med allt om som jag kan med dig. Där ligger jag allt före Paris Hilton, här behövs ingen ny BFF. =) Du är grym, min vän!

Så ja, ikväll har jag njutit ordentligt av mitt liv och tillvaro. Kunde inte vara mkt mer nöjd med saker och ting nu, ikväll mår jag hur bra som helst.

Så för första, och förhoppningsvis enda och sista, gången; Tack livet!


En dyr halvtimme

Hallå gott folk.
Nu har jag blivit lämnad ensam här nere i södern igen. Skjutsade ner mina två resenärer till Kalmar imorse innan jobbet. Saknar något alldeles enormt nu att ha G här. Trist att komma hem efter jobbet när han inte finns där och möter mig i hallen, jobbigt att gå och lägga sig när han inte är kvar hos mig. Tänk vad saker och ting kan förändras snabbt..! Det här hade verkligen ingen av oss kunnat ana. Men liksom en Triss-vinst, plötsligt händer det. Trivs otroligt bra i sällskapet och njuter till fullo av varje stund. Känns verkligen som att vi funkar bra tillsammans. Hoppas det förblir så för en stund framöver. ;-)

Igår var vi som sagt över till Öland. Vädret såg ju länge lite halvkasst ut, men det sprack upp och blev en riktig super-dag. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade stundtals upp emot 28 grader. Härligt! Vi började med att fara över till favorithaket på östra sidan, Gårdby café. Fikade och satt där en stund, och sen åkte vi norrut och så småningom över till Borgholm. Lyckades hitta en parkering i skuggan och gick igenom stan en snabbis. Besöket varade ungefär en halvtimme. När vi kom tillbaka, så gissa vad som låg på rutan om inte en p-böter... Blev lite förvirrad där ett tag, vi hade ju betalat?! Visade sig att vi tydligen blev så förblindade av platsen i skuggan så vi glömde att läsa skyltarna ordentligt, det var nämligen en handikapp-parkering vi ställt oss på... Så 1000 spänn fattigare blev vi på det lilla misstaget, en dyr halvtimme. Det är väl stabilt, vår första gemensamma utgift blev en böter? ;-p

Planerar nu för fullt för hur hösten kommer te sig. Jag har bokat en hemresa om två veckor, men vi länge ville vi inte vänta på att träffas igen, så vi möts någonstans på mitten nästa helg. Uppsala eller Sthlm ligger som förslag. Hade tänkt flyga upp dit över helgen, men så visade det sig så lämpligt att Karla och Thomas ska upp dit den helgen, så då kan jag åka med dom. Toppen toppen. =)

I en annars halvdeppig, ensam kväll så blev mitt humör genast lite lättare då jag öppnade mitt badrumsskåp ikväll och hittade ett kort och en liten present som någon planterat där. Tack kära du! =)

Ikväll var för övrigt annars en super-fin kväll, otroligt varmt. Vet inte om jag nämnt det här tidigare, men vi har en inneboende den här månaden, så hon och jag var ut på Oknö ikväll och tog en promenad. Riktigt skönt. Måste försöka komma igång igen, bara drygt 2 månader kvar nu till min och K's beach-säsong.....

Nu ska jag släcka ner och försöka somna här i min ensamhet.
Puss på er gott folk! =)

Bio

Hej vänner. Åter igen en stund ledig på jobbet. Känns lite som att allt går på halvfart nu, lite personal som jobbar och därmed mindre patienter. Rätt skönt. Har fortfarande kvar min special guest där hemma, men imorgon blir jag ensam igen. Trist! Trevligt att ha någon som väntar när man kommer hem efter jobbet.
Igår var vi och såg på bio inne i Kalmar, Public enemies tror jag den hette, tillsammans med Karla och Tomas. Filmen var väl sådär, ärligt talat, men vi hade men trevlig kväll ändå. Avslutade aftonen med fin middag på McDonalds. ;-)
Idag stänger vi kliniken kl 2, och då ska jag ta med unge herr Persson till Öland och guida runt. Vet inte riktigt var vi ska åka, vädret är lite sådär halvkasst so far. Blir väl en sväng till Borgholm iaf antar jag. Får se om vi kanske möter upp K och T i Kalmar igen också och äter middag senare. Sugen på Harrys, var så god mat där sist.
Sen vet jag faktiskt inte om det har hänt så mkt mer spännande sedan sist.. Så nu återgår jag till jobbet en stund igen. =)

Back in M-town

Hej bloggen, förlåt mig att jag glömt dig. Datorn har liksom inte prioriterats på senare tid. Sitter på jobbet nu och har en stund över, men inte tillräckligt för någon längre utläggning om vad jag haft för mig sedan sist. För att fatta mig kort så har jag, som ni säkert alla redan vet, träffat a certain someone som jag hängt med 24/7 sedan förra helgen känns det som. Igår for vi båda tillbaka ner till M-town, och idag är jag som sagt tillbaka på jobbet. Känns rätt okej ändå att börja jobba igen. Har hittills haft en riktigt bra dag. Kul att träffa min kära sambo igen, och sen har jag hittills haft lätta patienter. Har träffat två barn so far. Visserligen hade dom karies bägge två, men rara var dom ju iaf. =) Träffade just en av mina andra patienter också. Mitt rum ligger bredvid receptionen här på kliniken, och då receptionisten var upptagen kom denne äldre herre in till mig istället. Han är min patient och hade vart hos tandläkaren idag. Men då kassan var upptagen och jag var ledig så kom han in och pratade med mig istället. Ann som sitter där ute kom in hos mig och hämtade honom när hon pratat klart i telefonen, men när han var färdig med sin betalning kom han tillbaka in till mig. "Hade du vart uppe i Edsbyn sa du?". Så kollade han läget efter min semester, hur jag haft det och hur vädret vart. Det är så roligt när man får sån bra kontakt med patienterna. Såna gånger trivs jag toppen med mitt jobb, trevliga gamla farbröder makes my day! ;-)
Nu ska jag undersöka vidare. Puss hej alla underbara människor.

RSS 2.0