Skyltsöndag

Helgerna går trots allt rätt snabbt även om man inte har något vettigt för sig om dagarna! Idag har jag inte gjort så mycket heller. Låg i sängen och drog mig halva dagen, sen har jag organiserat en del i datorn och sorterat bilder och fixat med min iPod. Hade lite problem med att konvertera filmklipp till rätt format, men har man en egen datorsupport till bäste vän så är det snart löst. =)
Idag har det spelats julmusik utanför mitt fönster. Det har varit julskyltning här ute på köpingen, och Lions har satt upp ett stort tält här ute på torget där det spelas musik, och det finns julgranar och jultomtar och julmat och allt sånt där som hör till. Jag var ut en liten sväng på julskyltningen jag också, men skulle inte ha nåt så jag var nog tillbaka hemma igen efter fem minuter.
Jag var ut och gick en timme också. Alltid kul när iPoden är med, och ännu bättre som idag när jag hade ny musik med mig i lurarna. Inte alls tokigt.
Nu är det snart One Tree Hill, och senare planerar jag att se Playa del Sol och Parlamentet under kvällen. I övrigt så är det inte mycket nytt som hänt under solen här i Småland.

En helg i Småland

Så var det helg igen, första ensamma helgen i Mönsterås på jag vet inte hur länge. Känns som en evighet sen. Trist förstås, men det är okej. Igår var jag mest bara hemma efter jobbet. Skulle gå ner och handla på Ica, men kom på att jag glömt plånboken på jobbet, så jag fick åka tillbaka dit först. Handlade sen ovanligt mycket för att vara mig, så nu klarar jag mig en stund. Har fått några extra matlådor i frysen, toppenbra.
Låg sen parkerad i sängen framför tv:n hela kvällen, såg Idol och åt clementiner och choklad. Inte så tokigt. Sen låg jag och vaken och funderade halva natten. Trodde jag var trött, men tankarna snurrade och jag kunde omöjligt komma till ro. Somnade inte förrän efter 3, halv 4 nån gång.
Idag låg jag i sängen till 12 ungefär, sen åt jag lite frukost innan jag stack iväg ut på Oknö och gick en timme. Kom hem och lagade mat sen, och nu sitter jag här i mitt vardagsrum och har tänt ljus och myser. Ibland känns det som att jag verkligen kommer sakna det här. Jag älskar min lägenhet, och trots allt så trivs jag ändå bra här i M-ås. Lägg till några goa patienter på det, så förstår jag inte vad jag ska hem och göra. Häromdagen hade jag en sån go patient så jag trodde jag skulle fälla en tår. Jag brukar inte berätta för mina patienter att jag ska sluta, men den här patienten har jag träffat många gånger och henne kändes det som att jag ville berätta för, eftersom det nu blev sista gången som vi sågs. Hon är en äldre dam som har gått hos mig flera gånger det senaste året. Hon har vart tandvårdsrädd sedan barnsben, och därför känns det nu så taskigt att sticka när vi äntligen börjar få ordning på det och hon känner sig någorlunda trygg i situationen. Hur som helst så berättade jag för henne, och hon sa "Nej, men det får du inte, jag som har tyckt så bra om dig". Sen innan hon gick sa hon "Tack för allt du har gjort för mig, jag måste få hålla om dig". Så fick jag en kram innan hon gick. En sån respons är bättre än vilken löneförhöjning som helst. Då blev Hanna rörd. Jag kommer sakna den patientkontakten massor.
Vill inte flytta hem och bli arbetslös, hoppas så att det ordnar sig..!

Vilse i Västervik

Idag har vart ännu en rätt behaglig dag på jobbet. Vi jobbade bara på fm, vid 11 hämtade vi hyrbilen på Statoil och for norrut mot Västervik. Vi åt lunch på McD i Oskarshamn innan vi for vidar. Även den här gången, liksom förra, hade vi karta med oss för att hitta rätt. Förra gången åkte vi ju med Lena, och då irrade vi bort oss riktigt ordentligt. Så även denna gång... Det är verkligen hopplöst att hitta i den där stan! Vi kollade på kartan och åkte fram och tillbaka några gånger och försökte lista ut var vi var. Frågade efter vägen, men då visade det sig att platsen vi hade fått utmärkt på kartan inte alls stämde. Dom ritade ut det rätta stället, men det var ju inte så att vi hittade för det... =p Vi parkerade i närheten dit vi trodde att vi skulle, men efter att ha frågat om vägen ytterligare 3-4 gånger visade det sig att vi hade vart helt ute och cyklat. Vi gick och gick och gick och kom till slut fram, en halvtimme för sent. Så kan det gå! Det kändes dock inte som att det gjorde så mycket, det var en dam som pratade om palliativ vård och det kändes ändå inte direkt relevant för det vi pysslar med. Sen däremot var det parod-Leif som pratade mot slutet av dagen, och då har man aldrig tråkigt.
"Det är som att vara gift med patienten. Ibland behövs en liten skilsmässa"
"Och inne på Trädgårdsgatan fanns en hygienist som var karl. Det var nästan snuskigt
"
Han går i pension nu mot slutet av året, så det var hans sista tal till nationen som det kallades.

Jag skulle egentligen haft min korta dag idag, men var inte hemma förrän efter kl 18. Åt lite, och sen laddade jag med tända ljus och Spotify och clementiner och hela faderittan i badrummet och la mig i badet en timme. Inte alls så tokigt! Nu börjar det blir dags för Bönderna på tv, så nu sätter vi punkt för nu. Tjing!

Förträffligt bra dag

Idag har vart en sån där oförskämt bra dag egentligen. Har haft det lugnt med patienter, bara 6-7 st nånting. Sen hade vi terapimöte och lite handledning med Lena. På förmiddagsfikat hade vi idag beställt smörgåstårta till kliniken för att fira uppnått Frisktandvårdsmål. Den räckte dessutom till lunch, så jag har ätit smörgåstårta två gånger idag. Sen hade Lena med sig en tårta till oss eftersom det nu var sista gången vi hade handledning med henne. Den tog vi på eftermiddagsrasten, så det har funnits gott att äta under hela dagen. Dessutom fick jag och K ett varsitt paket av Lena, en jättefin kula som jag kan ha att dekorera med nu i jul. Jag blev alldeles rörd, vad gulligt av henne. =)
Sen slutade jag vid 5, och då hann jag bara hem och äta och se lite Glamour, sen hämtade Marie upp mig här på Torget, och vi åkte till en handelsträdgård där man ikväll kunde tillverka sina egna julbockar. Det var rätt kul till en början, men sen insåg jag att min bock inte var lite yvig och fin som de andras, så jag tappade till slut tålamodet och orkade inte engagera mig speciellt mycket. =p
Kom hem strax efter 21 och hann se lite Housewives på tv. Ringde till G sen, men fick prata med Ante istället. Gick ju bra det också.
Imorgon ska vi ut och åka, jag och Karla. Det är dags för hygienistträff i Västervik igen, så det blir den sista för min del. Det skulle annars ha vart min tidiga dag, men den kan jag se mig i stjärnorna efter den här veckan. Inte för att jag har nåt bättre för mig iofs, så det var väl sak samma. Hoppas vi har lättare att hitta den här gången, vi var ju lite vilse sist.. =)

Tillbaka på fastlandet

Och så var även denna bröllopshelg över. I torsdags kväll for vi över till Gotland, jag från Oskarshamn och de andra från Nynäshamn. Vi var inte framme förrän halv 1 nån gång, så den kvällen blev det rätt lugnt. Resten av helgen kan i det närmaste beskrivas som ett koncentrationsläger eller nåt, det har vart fullt upp med förberedelser och planering från tidig morgon till sen kväll. I fredagsplanerades det precis hela dagen. Igår, lördag, var det så dags för bröllopet. Det blev ett mycket lyckat bröllop, brudparet sa ja och resten flöt på enligt planerna det också. G och de andra värdarna hade fullt upp att hålla koll på allt, men det gick det också. Festen tog slut vid 1, och då åkte vi tillbaka till kyrkan och de packade ihop ljudanläggningen och allt vad det nu var där. Sen var vi på Max vid halv 3 ungefär, då var det länge sen bröllopsmiddagen intogs. Kom i säng vid 3 nånting, och idag drog det igång vid 8 igen då allt skulle monteras ner i festlokalen. Vid 10 var det presentöppning, och det var först efter den som vi hade lite fri tid. Vi var nog rätt möra allihopa efter intensiva dagar, så då låg vi och trängdes i bäddsoffan alla tre och tog det lugnt. Fick i oss lite mat, och sen blev det dags att åka hemåt igen, åt varsina håll. Usch så tråkigt det är att aldrig få åka med hem nån gång. Kändes lite konstigt också att sätta sig på båten igen och komma ut ur bröllopsbubblan vi levt i de senaste dagarna, varenda vaken minut de senaste dygnen har verkligen handlat om det. Inte för att jag har haft sådär överdrivet mycket med det att göra, men jag har ju hängt efter de andra iaf. Sammanfattningsvis så var det iaf en trevlig helg.
Idag slog vädret om igen och vi återgick till det gråa och deprimerande vädret. Hela dagen har faktiskt vart lite halvdeprimerad idag. Tänk vad skönt det vore om allt bara kunde ordna sig på nåt finurligt sätt. Nu känns det mesta rätt ovisst och det är så jobbigt att inte veta nånting om hur allt kommer bli och det är inte roligt alls att inte ha koll på läget. Jag är nog trots allt en worrying kind ändå.

Nu ska jag släcka ner här och lägga mig och ladda för en ny vecka på jobbet. Inte många veckor kvar nu.


Gotland nästa

Så var långhelgen officiellt invigd. Nu är det inte så lång tid kvar innan det är dags att bege sig mot färjeterminalen i Oskarshamn. Färjan går vid 21,10 ikväll, och vi kommer fram någon gång efter midnatt. Hoppas bara att stormen som dragit över övriga södra Sverige håller sig i schack så det inte blir stormigt på sjön.
Har vart en helt vanlig dag på jobbet. Har haft en av våra specialisttandläkare på kliniken, vi har såna konsultationer ibland. När jag skulle gå hem såg jag att det låg ett glasögonfodral på mitt rum och det var ju då Håkans kom vi fram till. Barbro ringde och stökade med hans fru och försökte komma på en lösning på hur han skulle få tillbaka dom, och eftersom han bor i Oskarshamn så erbjöd jag mig att ta med dom dit ikväll. Så blev det bestämt, så nu måste jag försöka möta upp han nånstans i stan innan jag åker till båten.
I helgen blir det som bekant Gotland för hela slanten. G kommer nog ha fullt upp mest hela tiden, så vi får väl se vad jag får sysselsätta mig med. Vi kommer bo rätt centralt i Visby vad jag förstår, men jag har förstått att Visby och Gotland är lite som Borgholm och Öland på vinterhalvåret - stendött. Så vi får se om det finns nåt att göra. Kommer tillbaka på söndag kväll någon gång.
På tisdag ska jag och Marie på nån tillställning på nån trädgård av nåt slag, där man får göra sina egna halmbockar, eller granbockar eller vad dom nu kallade det för. Kan ju vara kul att prova på, min almanacka är ju annars inte speciellt fullspäckad under vardagarna.. =p Så det blir nog kul, hon anmälde oss igår.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen måste jag packa och fixa med det sista innan avfärd om ungefär en timme.
Och för övrigt så kan jag meddela att det inte blir något Iggesund för min del.
Trevlig helg mina vänner!

Laddar för Gotland

Hallå gott folk!
Så fort den här veckan har gått. Iofs har bara knappt hälften passerat, men eftersom jag är ledig på fredag har jag bara imorron kvar innan helgen. Imorrgon kväll åker vi till Gotland. De andra åker från Nynäshamn, men eftersom jag har närmare till Oskarshamn åker jag därifrån istället. Himla praktiskt det där ändå, jag har 3 mil till färjeterminalen och är där på 20-25 min. Skillnad mot för hemma då man alltid har massor av timmar i bil framför sig var man än ska. Jag har börjat packa lite smått, men eftersom jag vet att jag kommer hinna packa imorron också så har jag ännu inte lagt ner så mkt energi på det. Klänningen och sängkläder och annat viktigt är med, men resten får jag fundera på imorron.
Ikväll har jag haft rätt fullt upp ändå sen jag kom hem, lagat mat, diskat, kört igång några tvättmaskiner, tagit hand om förra veckans tvätt från tvättstället, och som sagt påbörjat packningen. Godkänt resultat bara 2 timmar efter utstämpling på jobbet.
På jobbet är det annars inte mkt nytt. Min efterträdare är utsedd och börjar den 18/1. Undrar just vad jag har för mig då? Ny klinikchef kommer vi också få besked om under nästa vecka senast. Inte för att det gör mig nånting egentligen eftersom jag inte kommer hinna jobba nåt med honom/henne. Men intressant blir det ju.
Idag var jag inne hos chiefen och assisterade fram till lunch, och sen hade jag mina egna patienter på em. Imorron har jag fullbokat med 14 patienter, så då blir det full fart igen. Blir nog bra, förhoppningsvis går dagen fort då.
Hörde att det ska storma ganska ordentligt i södra Sverige ikväll, tydligen mest i Skåne. Om det nu är på väg hitåt hoppas jag det kommer ikväll isåfall och inte väntar tills imorron då jag ska ut på sjön.
Nu tycker jag att det kan bli imorron snart så jag får bege mig iväg. Har aldrig vart på Gotland förut, så det ska bli spännande. Inte gör det saken sämre att jag har trevligt sällskap och långhelg heller. =)
Nu måste jag kila vidare och titta till maten som står och puttrar på spisen och i ugnen och försöka hinna med en dusch sen innan bönderna gör entré i rutan. Tjing!

Iggesund och kalas-helg

Hej vänner.
Så har ytterligare en helg passerat alldeles för fort. Tänk så dagarna går, jag hinner knappt uppfatta att jag är hemma innan jag är tillbaka här nere i södern igen. Som vanligt var det en lyckad helg på hemmaplan. I fredags kom jag hem rätt sent, och kvällen spenderades hos Maja där jag fick mitt hår färgat och klippt. Jag blev alldeles nöjd, så nu är jag redo för bröllopet nästa helg.
I lördags var vi till Iggesund. Fick ingen riktig uppfattning om hur det gick egentligen, men risken är väl inte sådär överdrivet stor med 10 sökande. Nu är det bara att avvakta och se. Får besked i veckan.
Sen hade vi tider att passa hemma. Hann svänga in till Dalarå och säga hej innan klockan började närma sig 17 och därmed kalas-dags. Hem och bytte kläder lite snabbt, och sen intog vi festlokalen. Den här gången hade de slagit på stort och hyrt lokal, så vi höll till hos Druiderna. Vet inte vad det är för skara egentligen, men de ska tydligen vara lite skumma. Men lokalen var det inget fel på, och det blev en trevlig kväll. Senare hamnade vi hos Passla där hela gänget höll hus.
Sen på söndagen blev det möte, ett möte sm var värre än Discovery enligt vissa. Sen åt vi mat i Dalarå och tog det rätt lugnt resten av dagen innan det blev dags för mig att bege mig tillbaka ner mot Småland igen. Ska bli skönt att slippa alla dessa långa resor, det är faktiskt inte många kvar nu. Som det ser ut så kommer jag inte hem nåt mer nu innan jul. Får bli nån trip till Sthlm och Uppsala kanske istället.
Idag skulle jag egentligen ha slutat vid 14, men jobbade över. Idag kom patienten, och det fanns dessutom en hel del att göra, så jag blev kvar till 15,15 ungefär. Eftersom jag oftast är på plats tidigt på morgonen också så sa det ka-ching på flexkontot idag, 1,5 timme extra på en dag är inte fy skam.
Var rätt trött efter jobbet, var inte hemma förrän 23,30 eller nåt igår så det blev för lite sömn inatt för min smak. Åkte och handla direkt efter jobbet, men sen åkte jag hem och la mig och sov lite middag. Skööönt! Sen lagade jag mat och det blev hela 5 matlådor+en portion att äta direkt, så det var inte illa. Dessutom har jag kort vecka den här veckan, har semester på fredag då vi är på Gotland. Mycket bättre än så blir det inte. =)

Vaccin-elände

Ja käre värld vad jobbigt det där vaccinet var! Igår hade jag så ont i armen så jag var beredd att hugga av den. Hade ont efter första Hepatit-sprutan jag fick i Falun också, men det här var banne mig tio resor värre. Kunde inte röra armen många centimetrar igårkväll och kände mig lite lätt handikappad. Imorse vaknade jag utan den där värsta värken, och mådde faktiskt ganska bra. Men det blev ändring på det när jag väl kom igång och började springa runt på jobbet, då blev jag klen. Mådde riktigt uselt hela fm, var frusen, trött och hade ont i hela kroppen. På fm var det mest ont i ryggen, nacken och huvudet, senare under dagen fick jag ont i magen också. Dumma spruta. Men lyckligtvis började det släppa framåt eftermiddagen igen, och nu skulle jag nästan sträcka mig så långt som att säga att jag känner mig bra igen. Lite ont i ryggen och armen fortfarande, men det står jag ut med. Turligt nog hade jag lätta patienter på fm när det var som värst, så det gick rätt bra ändå.
Igår fick jag också en släng av dödsångest. Jag hade hur ont som helst i armen, och på ena sidan i huvudet. Alla rubriker man läst på senare tid om folk som hamnar i koma och liknande kom över mig, och jag blev plötsligt övertygad om att jag kommer hamna i koma under natten. Jag är ensam och ingen kommer märka nåt. Ingen kommer kunna larma om jag ligger här och kvävs till döds. Tanken slog mig att ställa klockan mitt i natten, bara för att kolla att jag fortfarande levde, men jag hoppade över det och halleluja, jag överlevde natten. ;-)
Mot slutet av dagen idag tänkte jag skriva ut min tågbiljett inför morgondagen, så jag åker hem igen. Letade igenom min inkorg flera gånger, men kunde inte hitta mejlet, vare sig från SJ eller från SAS. Till slut slog det mig - jag hade inte bokat vare sig flyg eller tåg till imorron! Fick lite lätt panik, tänk om jag nu inte skulle få tag på resa hem?! Skyndade mig hem och fixade det, och tack och lov så fanns det lediga biljetter. Jag som var så nöjd med mig själv och min ekonomi den här månaden, alla resor var betalda och klara för ett tag. Men tji fick jag, det blev ytterligare en liten tömning av sparkontot. Charlie och Mathias - kom och hjälp mig!

Imorgon åker jag hem - fullspäckad och spännande helg!

Vaccinerad

Halli hallå världen.
Idag var en rätt långtråkig dag på jobbet, skrapat tandsten nästa hela dagen. Lite variation är ju annars rätt bra. Gick ifrån en stund före lunch, in till kollegorna på hälsocentralen. Idag var det min tur att vaccineras mot svininfluensan. Sprutor är ju ingen favorit för min del, men det gick bra. Sticket kändes ingenting, injektionen litegrann. Nu har jag lite ont i armen, och väntar bara på att jag ska börja känna mig klen. Nästan alla på jobbet blev lite halvsjuka av sina vaccinationer, och några sa att det började efter 6-7 timmar, vissa kände mer av det dagen efter. Nu har det gått strax över 6 timmar, men än känner jag ingenting.
Jag hade tänkt jobba över idag och få ihop lite flextid, men sista patienten som jag tänkte jobba över med kom inte, så det blev inte så mycket tillskott till flexkontot idag. Kom iväg kvart-20 över två någon gång. Passade på att få lite gjort, bytte sängkläder, tvättade sängkläder och badlakan och grejer efter mina helggäster. Var och handlade och lagade mat och uträttade lite andra ärenden, tänkte att jag måste passa på nu innan jag kommer bli sjuk. ;-)
Dagen känns plötsligt så lång när man kommer hem redan vid 14,30. Känns som att jag har hunnit med massor och att kvällen borde vara slut nu, men det är ju fortfarande två hela timmar nästan kvar tills Bonde söker fru börjar. Vad ska jag göra nu, liksom? Har två maskiner tvätt kvar att ta hand om och hänga, men annars har jag inget mer för mig ikväll. Se en film skulle jag kunna göra, om det inte vore för att alla mina filmer numera bor hos Gustav. Samma sak med böckerna, dom finns heller inte kvar. Men jag har ju åtminstone dator och Spotify, så inte går det någon nöd på mig. =)
Snart är jag hemma igen dessutom. Om 48 timmar är jag förhoppningsvis igång med hårfärgning och kanske lite klippning hos världens bästa Maja. Sen väntar en minst sagt spännande och viktig helg. Fingers crossed. :s

Jorå, Jessica, jag vet vem han är. Han var och föreläste för oss när vi hade Folktandvårdens dag i Oskarshamn förra hösten, och sen har jag läst några av hans böcker. Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra var temat på hans föreläsning, och han var riktigt duktig! Vi pratar fortfarande om det ibland på jobbet. ;)


Rörig dag

Tisdag - check.
Tänk dagarna går ganska fort ändå. Idag var en allmänt rörig dag på jobbet. Aspiranter till våra lediga tjänster intervjuas flitigt nu för tiden, idag kom en sökande till min tjänst till kliniken och intervjuades av några kollegor. Sen var det tänkt att vi skulle ha terapi-möte, men det blev ju lite si och så med det när det var intervju på gång. Sen for vissa ner till Kalmar för att intervjua de återstående två kandidaterna till klinikchefstjänsten. Så det är mycket nu. Lite synd känns det allt att jag inte får vara med om allt nytt sen. Men för min egen del sen har det flutit på bra med patienterna idag. Har haft vissa extremt jobbiga barn, vissa riktiga små solstrålar till barn, vissa vidriga tandstens-grisar som jag hade lust att tipsa om att det faktiskt finns en fiffig uppfinning som kallas tandborste. Vissa gånger undrar man som sagt hur man tänkte när man valde yrke. Men dom trevliga patienterna väger ändå upp det mesta. :)
Efter jobbet sen har jag bara vart hemma och gjort just ingenting. Lagade lite mat till matlåda imorron, och dessutom blev det lite över som jag kunde äta ikväll. Sen har jag legat i badet ovanligt länge. Satte ihop en ny spellista i Spotify och ville inte kliva ur plurret innan jag lyssnat igenom den, så jag blev liggandes i en timme ungefär. Men det var väl alldeles detsamma vad jag gör när det ändå inte är nåt sevärt på tv än. :)

Bara för det så fick jag sms från mor precis nu, Nisse Simonsson på 1:an. Värt att se.
Tjing!

Lång dag

Idag var en lång dag på jobbet. Jobbade till 19, men det kändes som att vi hade rast mer eller mindre hela tiden. Högsta hönset i organisationen, tandvårdschefen, var på besök på vår klinik idag så vi hade möte med honom en timme på em. Hade relativt lätta patienter idag så det var egentligen inga svårigheter. Men det känns som extremt långa dagar när det börjar bli mörkt flera timmar innan det är dags att stämpla ut. Men det går det också. Inte många sådana måndagar kvar nu för min del innan det är dags att möta nya utmaningar. Vad det nu må bli.
De håller på att bygga om vår personalparkering, så jag räknade ut att jag inte skulle få någon parkering idag eftersom jag började senare än dom flesta andra. Därför gick jag idag, men när jag skulle gå hem igen så regnade det ganska ordentligt. Hade tur och fick skjuts hem av Marie. Stoppade i mig några knäckemackor, och sen blev det sängen ganska omgående. Har liksom ingen lust att ta tag i någonting när man inte kommer hem förrän närmare 19,30.
Imorgon kommer en hygienist på intervju för min tjänst. Ska bli spännande att se vad det är för en. Lite synd är det ju att jag inte kommer få vara med på alla förändringar som blir efter nyår, med ny chef och allt. Men det var ju självvalt, så jag får stå mitt kast och hoppas att jag kommer få det bra ändå.

Trevlig helg

Så var en mycket trevlig helg till ända. Mina gäster kom fram till slut i fredagskväll, vid 22,30 ungefär kom dom fram. Vi åt lite mat, och sen blev det läggdags ganska omgående.
Igår var vi ute på hela dagen. Jag och G var på bilverkstan flera gånger innan vi till slut lyckades få tag på rätt mekaniker som visste var mina däck fanns. Fick tag på dom till slut. Sen åt vi frukost hemma, och sen åkte vi över till Öland. Var upp till Borgholm och vände först, och sen åkte vi söderut. Fikade på Gårdby café, och till slut kom vi ner till Långe Jan på södra udden. Var upp i fyren och fotades med Acka, och sen åkte vi tillbaka in till Kalmar. Då var vi hungriga, och gick på Harrys. Gott som vanligt. Slog på stort med efterrätt och allt. De andra bowlade också innan vi senare gick vidare mot Baronen och Biostaden, där vi såg Bröllopsfotografen. Jag tyckte inte att den var speciellt bra, och för första gången somnade jag faktiskt under filmen. Stannade på McDonalds vid Giraffen innan vi åkte hem sen. Hemma vid midnatt nån gång, så då blev det raka vägen i säng.
Idag bytte Gustav däcken på min bil. Vi åt frukost, och sen åkte jag och G ner till Kalmar och hämtade släpvagnen som jag hyrt. Jag sprang in på Maxi en snabbis, och sen åkte vi hem igen och började packa i vagnen. Så nu är det en ekande tom lägenhet jag kommer bo i mina sista veckor i Småland, käksmöbler och bokhyllor och annat smått och gott försvann idag. Mot slutet av min tid här sen kommer jag troligen flytta ner till vardagsrummet på nedervåningen. Dels för att det ska slippas kännas så tomt överallt, men också för att jag då kan städa ur mitt sovrum och övriga övervåningen innan det är dags att flytta hem på riktigt sen.
Vid 14,20 ungefär sen rullade pappsens Toyota, släpvagnen och mina gäster norrut igen. Tomt, tomt, tomt kan min tillvaro beskrivas som nu. Usch, det är aldrig kul att bli lämnad ensam kvar här nere. Skönt att det snart är slut med det nu.
Har inte gjort så mkt mer sen idag. Var ut på Oknö en sväng och gick en timme. Det är så dött där ute nu också, campingen är tom och båtarna har plockats upp för vintern. När det blommar upp igen är jag inte kvar..!
Resten av kvällens planer är att lägga mig i badet en stund, laga mat till veckans matlådor, och sen blir det nog en tidig kväll. Tänk om det kunde bli fredag igen... 5 days to go.

Bättre tider

Hallå världen.
Torsdag igen.. En vecka sen vi kom tillbaka till kalla Sverige, och ytterligare en vecka börjar nu närma sig fredag. Härligt!
Har väl inte hänt nåt speciellt i veckan. Vanliga dagar på jobbet, och sen är jag fortfarande ofta trött på kvällarna så det blir inte många knop då. Idag kom en tjej hit och tittade på lägenheten. Hon knäppte lite kort och det verkade som att hon gillade den. Imorron får jag fint helgbesök, framåt kvällen är det tänkt att G, Ante och Carin anländer hit ner till södern. Jag har styrt upp ett bilbytar-möte på hemmaplan ikväll, de ska ha mor och fars Toyota ner hit i helgen så dom får ha hans bil. Hoppas resan går bra på vintervägarna jag har förstått att det är hemma. Här regnar det ikväll, så inget vinterväder här inte.
Annars börjar jag sakta med säkert friska till mig igen efter dunderförkylningen jag åkte på på flyget hem. Jag skulle ta svin-vaccinet igår, men sjuksköterskorna rekommenderade mig att vänta tills förkylningen släppt, eftersom vaccinet tydligen kunde förstärka förkylningen. Idag var första dagen som jag klarade mig helt utan nässpray och andra mediciner, så det går framåt. Det som återstår nu är extrema hostattacker nattetid, hostar så jag knappt kan andas. Väldigt drygt förstås och jag får lite lätt panik ibland när jag inte får i mig nån luft, men jag hoppas det släpper snart också.
Har två tvättmaskiner igång nu, tänkte slänga in en till sen också, men orken finns inte riktigt så jag tror jag hoppar det. Hänger den tvätt som är tvättad, och sen blir det nog sängen tidigt även ikväll. Att det ska vara så svårt att anpassa sig till svensk tid igen!
Nu ska jag snart göra ett sista ryck innan jag gör kväller. Undrar just om tvätten är klar än.
Klart slut, gott folk.

Jetlag

Imorse var jag faktiskt rätt trött när klockan ringde, så jag tog det som ett tecken på att min dygnsrytm börjar återgå till det normala. Nu ikväll kan jag dock konstatera att så inte är fallet, jag hade lätt kunnat gå och lagt mig vid 18,30, men valde att se lite Greys anatomy istället för att få tiden att gå. Borde egentligen packa och städa och tvätta inför veckans lägenhetsvisning och sedan finfrämmande i helgen, men jag orkar inte. Vill bara sova... =p Så nog sitter jetlagen i än alltid.
Har väl annars vart en helt vanlig dag på jobbet idag. Tanken var att vi på torsdag skulle på nätverk för nyanställda i Västervik, men när vi kollade närmare på inbjudan idag så såg vi att den träffen är redan imorron! Så vi hade bokat in fel dag i våra böcker. Eftersom vi båda hade patienter inbokade så är det bara att glömma den där nätverksdagen, vi får hoppa den den här gången. Trist, men sånt är livet.
Igår hade jag förresten en liten fem-åring som patient, som inte var direkt glad i att komma till mig. Han ville inte gapa i första taget, men efter om och men jag lyckades få ner honom i stolen och till slut till och med gapade han. Jag började räkna hans tänder, och då sa det lilla gossebarnet plötsligt; "Vad duktig du är". En sån kommentar värmer i hygienist-hjärtat. ;-)

J; Inte fått något jobb än, men med lite tur kanske det kan ordna sig framöver.. :)
N; Ja, Betel i Runemo. Tillställningen kallas Praise Explosion och folk är som galna, du skulle bli rädd. ;)
G: Ja, vi måste prata. Som det ser ut så kommer jag inte kunna gå på dom här första föreläsningarna iaf, mina "förmåner" att få sticka iväg på utbildning drogs in nu när jag sa upp mig.

Nu gott folk ska Hanna sova (tills G ringer och väcker mig senare ikväll.. ;-) ), vi hörs!

Tillbaka

Hallå gott folk!
Nu flyttar jag tillbaka hit igen efter några veckor på Resdagboken. Kanske har ni följt mig där istället, så jag tror vi lämnar Thailand nu.
Vi landade alltså efter en lång resa i torsdags, och sen spenderades helgen hemma i byn. Vi har hunnit med lite av varje. Fredagen blev stora turné-dagen då vi åkte runt och hälsade på hos folk. Efter bowling och Idol somnade jag sedan gott. På lördagen var vi och firade Anna på em, och sen var vi i Runemo.. Nämner inget mer om det. =p Jag orkade med en liten stund på 12:an, men sen gick jag hem till G och sov nån timme tills han var klar där. Igår söndag hanns inte så mycket med, mitt tåg gick från Bollnäs strax före 13. Hade riktig tur med bussarna på vägen tillbaka hit till Mönsterås, allt flöt på över förväntan. Kollektivtrafik sucks. Hann inte mycket mer än hem hit så gick jag och la mig. Nu när jag inte hade nån G att umgås med kunde jag lika gärna sova, så nu gav jag efter för min jet-lag och gick och la mig redan strax efter 20. Skönt! Därför gick det rätt bra att komma upp och igång till jobbet imorse också. Om det inte vore för denna eländiga förkylning och rethostan som jag håller på att bli galen på så vore allt så mycket bättre. Men jag ska inte alls klaga på nånting, idag fick jag ett mycket positivt besked som jag hoppas mycket på! :) Berättat för någon enstaka på jobbet och såklart de mina där hemma, och det är kul att folk är glada för min skull.
Efter jobbet var jag in till Kalmar en sväng, köpte flyttkartonger och bokade hyrsläp på Statoil. Nu ska flytten påbörjas lite mer officiellt. Idag har jag riktigt känt att allt kanske kommer att ordna sig riktigt bra ändå, och det känns så skönt att sätta punkt här och flytta vidare igen. Tidigare har det känts lite ångestfyllt att lämna det här, men nu har jag ångrat mig, nu känns det bara toppen och jag längtar. Visst är det någon jag kanske kommer sakna en aning, men sånt är livet.
Kändes inte som att jag hade nåt vettigt att komma med idag, så jag tror jag sätter punkt här och konverserar vidare på msn istället. På återseende.

RSS 2.0