Spring is in the air...

Hey friends.
Ytterligare en vecka är igång. Igår jobbade jag till kl 7, och det är så skönt att ha den långa dagen gjord. Två veckor kvar tills nästa gång... Igår var det ändå helt okej att jobba sent, det var fortfarande ljust när jag gick hem. Skönt! Dessutom stod maten på bordet när jag kom hem och K hade tänt ljus överallt och det var tillräckligt varmt ute för att vi skulle kunna ha fönstrena öppna i vardagsrummet hela kvällen. Härligt värre, nu är våren nära!

Idag jobbade vi till 5. Är lite halvless emellanåt när vi inte får den hjälp vi skulle behöva, även om jag i större utsträcking nu tagit till mig Lenas ord att vi ska sucka och rynka på näsan tillbaka så blir man rätt less när man måste göra det ofta. Därför är det så skönt när Lena kommer till oss och vi får prata av oss alla aggressioner.
Efter jobbet gick vi ganska omgående och köpte en varsin kebab/gyros-rulle, och tänkte sen njuta riktigt ordentligt av våren och gå bort mot hamnen och sitta ute och äta. Tyvärr så började det blåsa rätt rejält, så vi tänkte att det kanske inte var så bra att sitta nere vid vattnet. Vi satte oss därför på närmsta gräsplätt, nämligen kyrkogården, och började äta. Blåsten tilltog mer och mer, och till slut fick vi gå in och äta upp det sista. Men skam den som ger sig...

Den här veckan har vi ytterligare en ny låne-tdl vid namn Pierre. Verkar vara en riktigt gullig och snäll kille.
Imorron ska vi, jag och K, och åra två kvarvarande ordinarie tandläkare till Ljungbyholm hela em på nåt seminarium om äldretandvård kontra inte äldretandvård. Verkar vara intressant, så det ska bli kul.

Jag har vart händig och målat den första av de två speglarna som jag har planerat de senaste dagarna, och ikväll är det K som är duktig och snickrar ihop Ikea-möbler i bästa Bygglovs-Matte-stil.

Nu ska jag hoppa i badet, tjing..

Bowling-prinsessan

Igår var vi i Kalmar och bowlade. Jag låg, som väntat, länge stabilt sist. Men sen hände nåt, jag fick in två strike på raken, och då drog jag förbi de andra och till slut så vann jag. Däremot så försvann första omgången av nån anledning, så hade dom poängen legat kvar hade nog resultatet sett annorlunda ut, men det behöver man ju inte prata högt om. ;-) Efter bowlingen var vi hungriga, så vi åkte in till stan och käka på Harry's. Mycket god mat, och sen stannade vi där resten av kvällen. Så nu har jag alltså hittat ett knep för att kunna ta mig in trots min ungdom. ;-) Dom har bowling där också, så där kommer vi nog kunna ha en och annan helkväll framöver. Samtalsämnena som avhandlades under  kvällen, så det var väl inte så konstigt att man blev så trött. Vi var hemma redan vid 24 ungefär.

Idag sov jag rätt länge, men så blev vi ju också av med en timme under natten så det var inte så konstigt att klockan blev mycket innan jag vaknade. När jag kom ner hade min gulliga sambo fixat värsta dunderfrukosten med ägg och smoothies och grejer. Toppen! =)
Sen har vi vart på Palatset och badat lite. Tänkte sola också, men det var så himla dyrt där så det hoppade jag över. Nöjde mig med bad, bubbel och bastu istället, inte helt fy skam det heller iofs.

Åt lite tacos när vi kom hem, och sen har jag tagit tag i målningen som jag köpte färg i i fredags. Så nu är första spegeln svart. Får se om det räcker med ett lager eller om jag får måla en gång till innan det är färdigt. Idag är det riktigt fint väder här. Ballerinaskorna åkte fram så gick jag i dom till Palatset, och nu har vi fönstrena öppna här nere i vardagsrummet. Varmt och skönt, härligt värre! Snart är nog våren här på riktigt, nice!

Nu sitter vi här och ser på Lotta på bråkmakargatan, vad mysiga dom är Astrid Lindgrens filmer...

Gottevecka

Hey friends.
Så var det helg igår... Vad veckorna går fort! Idag kom lönen, så vi vandrade omkring i köpingens affärer och spenderade pengar. Jag köpte lite färg och pensel och grejer, så i helgen är det tänkt att jag ska måla två speglar. Sen har vi mest vart hemma, det regnade rätt saftigt ett tag så vi satt inne med gott samvete. Bänkade oss i en varsin soffa och såg Dirty dancing och delade en flaska vin.

Den här veckan har vart en riktigt gotte-vecka på kliniken. I tisdags bjöd ju jag på tårta och cheesecake efter Byns silver, i torsdags bjöd Malgorzata och Janusz på fika, och idag bjöd Silvio på tårta. Vi kommer rulla fram snart, tur att inte våra patienter ser oss när vi föregår med gott exempel... =p

Imorgon är det tänkt att vi ska in till Kalmar och kanske bowla lite. Jag, K och PK, så får vi se om det blir nån mer också.

Förresten så kom nåt brev från Skatteverket eller vad det var också, och jag kommer få tillbaka lite slantar på skatten. Första tanken var att vad kul, då kan jag åka utomlands en vecka. Hinner inte ens få pengarna innan jag i tanken har spenderat upp dom.

Nu ska jag fortsätta äta godis och se Let's dance.
Adios amigos.

SM-helgen

Hallå vänner.
Nu är jag tillbaka i Småland efter en helg hemma i Byn. Har hunnit med lite av varje och träffat släkten. Höjdpunkten var ju i lördags då vi var till Uppsala och hejade på laget på Studenternas. Tyvärr så räckte det ju inte hela vägen i år, utan guldhjälmarna fick följa med till Västerås. Hade hört att deras supporters var ena riktiga busar. Jag blev visserligen skallad under dagen, men inte utav någon Västeråsare utan av Karin. Lyckligtvis tror jag vi klarade oss från hjärnskakning båda två. =p Hur som helst så var det en spännande match, och vi får hoppas på seger igen nästa år istället.

Igårkväll kom jag tillbaka till M-town. Vid 8 satte jag igång med storbak, chokladmoussetårta och cheesecake blev det. Bjöd på jobbet idag och det blev en hit. Dessutom hade vi finbesök på kliniken idag, högsta hönset var och hälsade på. Han ville anställa mig på kansliet, så vi får väl se om jag blir befordrad till kansli-bagare i framtiden. =p

Nu har vi suttit här med datorn ikväll och letat potentiella framtidsjobb. Blev riktigt sugen på reseledare, så vem vet, kanske testar nåt annat framöver? :-)

Gäsp, nu ska jag se klart Desperata husfruarna och sen stupa i säng.
Nighty night friends.

Helg önskas.nu

Morsning gott folk.
Helgen passerade som vanligt rätt snabbt, och jag lyckades faktiskt utnyttja tiden rätt bra. På lördagen for jag runt här hemma och städade, både uppe och nere. Fick massor gjort, och dessutom fick jag värsta inspirationskicken och kom på massor av saker som jag skulle kunna göra för att få det fint här hemma och massor av saker jag ska inhandla. Sen såg jag och katten på bandy på tv:n, och Byn sopade mattan med Sirius och blev därmed klara för ytterligare en sm-final. Kul! På kvällen sen var jag bjuden hem till Marie på middag och Schlager-final. Trevligt värre!
På söndagen sen vaknade jag ganska tidigt och gjorde slag i mina planer jag fick under lördagen, så jag åkte till Ikea och började leta allt jag ville ha tag i. Fick inte tag på allt, men en del iaf. Sen kollade jag runt i några andra affärer där i området, så det blev lite shopping på Hemtex, Mairo och Bauhaus också. Toppen! Sen var det bara hem och fixa allt, skruva och montera och piffa. Blev riktigt bra om jag får säga det själv, och ännu bättre kommer det bli sen när jag har fått tag på allt, än är jag bara en liten bit på väg. Hallen både uppe och nere fick sig ett lyft iaf.
Igår kom Karla tillbaka från same-land, så nu är vi komplett vår lilla Mönsterås-familj. ;-) Nu är det snart min tur att bege mig norrut igen, och det ska bli riktigt kul! Fixade med biljetter till finalen igår, så på lördag ska vi till Uppsala och heja. Jag brukar sällan längta efter nåt, men nu känns det verkligen som att jag vill ha helg NU!
Nu ska jag gå ner och leta nåt gott i kylskåpet och ladda för Desperate Housewives..
Tjing.

Tandläkaren vet inte alltid bäst.!

Ytterligare en vecka läggs till handlingarna, och nu är det bara en vecka kvar till hemfärd. Om ganska precis en vecka rullar mitt tåg in på Gävle C, och vem vet, kanske finns Maja där också? Ska iaf bli skönt att komma hem ett tag igen, 2,5 månad sen sist. Hoppas på att det blir final också.. =)

Veckan har rullat på ungefär likadant som de flesta andra veckor. I onsdags var jag och K i Kalmar hela dagen på introduktionsdag, den 3:e i ordningen för oss tror jag. Den här gången handlade det mycket om ekonomi, och en del IT, hygien och miljö och lite såna halvtrista ämnen. Den klart sämsta intro-dagen, så jag hoppas och tror att de vi har kvar att gå kommer bli bättre.

Igår hade vi chefen från specialisttandvården i Västervik, Lennart, hos oss på besök. Mycket duktig talare, sa många kloka saker som jag hoppas att vi kommer att få användning för.

Idag har jag haft en del sena åb och ett ub, men har haft rätt fullt upp ändå. Körde ihop sig ett tag när jag erbjöd mig att ta en patient åt en tandläkare som var sen, och samtidigt kom en sköterska och hämtade mig och sa att en annan tandläkare ville visa mig nånting. Jag fattar fortfarande inte vad det var han ville visa mig egentligen, så jag vet inte varför jag var tvungen att komma in dit... =p
Från min sista patient fick jag en liten ego-kick. Återigen handlar det om dessa överkäks-3:or som chefen tjatat så mycket om att vi inte får missa. Hade den här patienten på undersökning för en vecka sen ungefär, och mjölk-treorna satt kvar. Tandläkaren som undersökt patienten förra året skrev i journalen att hon kunde palpera bägge tänderna, men jag kunde bara hitta den ena. Så jag tänkte att jag måste väl stå för vad jag hittar och inte hittar även om nån annan tycker nåt annat. Så jag pratade med chefen om den patienten, och vi tog tillbaka idag för att ta några extra bilder. Lite nervöst såklart att se vem som hade rätt, jag eller föregående tandläkare... =p Så lättnaden var stor när chefen tyckte precis som jag, den ena kunde palperas och mjölkisen var lös, men den andra kunde inte palperas och primära tanden satt fast. Bilden visade sedan att permanenta 3:an ligger snett och mjölkisen kommer därför att plockas bort. Så där ser man, man ska inte alltid lita på vad andra säger och tycker, även om dom råkar vara tandläkare! =) Tråkig läsning för alla er som inte är intresserade av tänder kanske, så ni får ursäkta.

Så nu ligger hela helgen framför. Karla är hemma i Luleå i helgen så jag har ensam vårdnad om katten några dagar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på de här dagarna... Borde städa, laga mat och annat viktigt, men vi får väl se om det blir nåt vettigt gjort. Imorron har jag iaf tänkt se bandyn på tv, och sen schlagern. Blev hembjuden till en av sköterskorna och se schlagerfinalen imorron, så det kanske jag gör.
Den som lever får se.

Och som svar på föregående kommentarer;
Måste kanske man inte måste till Key West, men delfin-simningen är billigare där, och dessutom lever jag ju lite för uttrycket been there, done that, och det talar ju för att ta några dagar i Key West också när vi ändå är i krokarna. =)

Och jag får väl skicka ett vykort till Elinor därifrån. ;-)

Osby

Hallå världen.

Igår var vi i Osby på nåt resemässe-liknande på Fort Swanson. Det var faktiskt riktigt roligt och bra. Det var från början sjukt mycket folk och klientelet var vi, jag och K, och sen sjuttioelvatusen pensionärer. Typ. Fortet var inte så stort och vi fick trängas för att ta oss fram. Plockade på oss en del pennor och liknande från flygbolag och biluthyrare, och snackade med Florida-killen och plockade på oss massor av läsning om Florida. Sen var vi också på några föreläsningar om att bila i Amerika, och Florida. Sen hamnade vi av misstag på en föreläsning om kryssningar också. Det var ändå rätt kul, shit pommes vilka skutor det finns i världen. Royal Caribbean håller dessutom på att bygga en ny båt i Finland just nu, som kommer bli världens största. Visade lite bilder också, och jisses vilken båt. Den måste jag se till att åka med nån gång.


Hur som helst så känns det som att vi fick lite nya tankar och idéer på hur vi kommer att lägga upp vår resa. Åtminstone jag var rätt mkt inne på Miami och Key West tidigare, men efter att ha snackat med Florida-killen och lyssnat på en föreläsning om staten så känns det som att vi tänkt om en hel del. Fokus kommer istället ligga på västkusten och Orlando. En sväng ner till Key West måste det dock bli, för jag planerar att göra slag i saken och se till att uppfylla min dröm att simma med delfiner nu. Kommer bli sjukt kul, nu ska det bli av! =) Vi har också börjat fundera lite på en 3-4 dagars kryssning till Karibien. Så det känns verkligen som att gårdagen gav en hel del som vi kommer ha nytta av i planeringen av resan. Så nu är vi taggade och jag hoppas att planeringen och bokningen kommer igång snarast. Toppenkul! Dessutom svarade vi på en tipsrunda (med lite hjälp av syster och Niklas...) och är nu med i utlottningen av en resa till Florida, och en resa till Boston och lite annat smått och gott. Vore ju inte helt fel med ytterligare en resa. =)


Idag har vi mest bara tagit det lugnt. För en gångs skull vaknade jag före K, och inte bara lite heller. Hon brukar alltid vakna före mig, men idag vaknade jag vid 9-tiden nånting och K vaknade inte till liv förrän halv 1 typ. Jag tänkte ge det till halv 2, sen tänkte jag gå in och kolla om hon levde. =p Hon fixade smaskig lunch, och sen såg vi Pearl Harbor på em. Så bra..! Sen var det OTH-dags för min del. Jag blev så fundersam eftersom jag kände igen stora delar av kvällens avsnitt, så jag tänkte först att dom måste ha satt igång fel avsnitt och tagit ett gammalt. Vissa delar kände jag så väl igen, men ändå kändes det ju som att det hängde ihop med föregående avsnitt. Jag funderade så det knakade, men det tog ända fram till sista minuterna innan polletten trillade ner. Då kom jag på att vi ju såg ett OTH-avsnitt i Westport när vi var där. Det förklarade saken. Så vi ligger alltså en hel del efter, det är ju ganska precis fem månader sen vi var i USA nu.


Nu sitter vi i en varsin soffa och ser Wipeout (och bloggar och läser Hänt extra Bild....). Faktiskt rätt kul program, mest pga Felix Herngren som är kommentator. Och Dogge såklart. Några riktigt klockrena kommentarer.


Snart blir det Beck. Faktiskt tror jag inte att jag sett den filmen som går ikväll, så det ska bli spännande. Imorron måste vi försöka få tag på fastighetsskötaren, under diskhon i köket fungerar ledningarna nu som en fontän och läcker vatten så det står härliga till, plaskar riktigt ordentligt.


Det var allt för nu.

Over and out.


Skåne nästa

God afton gott folk.
Så var det helg igen! Slutade som vanligt kl 3 och uträttade lite ärenden på köpingen, vi var på systemet och apoteket. Jag upptäckte idag att kattan har fått mask, så vi var och köpte lite piller åt henne. Jag fick sedan kämpa riktigt rejält för att försöka få i henne tabletterna, vilket inte var det lättaste vill jag lova! Vi blev riktigt osams till slut, djuret och jag, och ändå lyckades jag bara få i henne en halv tablett.. Lill-stumpan, hur gör man när man inte får i dom små liven... Kanske får gå tillbaka och be om nån sån där spruta som jag hade åt mina katter förra gången, det gick smidigare än det här. Men en halv tablett fick jag ju åtminstone i henne så lite nytta borde den väl göra.

Idag har annars vart en rätt bra dag på jobbet. Det är roligt när man har snälla och trevliga patienter. En utav gårdagens patienter var där med sitt barn idag, och då kom hon in till mig och pratade en stund under tiden. Lite senare hade jag ett barn, och mamman tyckte det gick så bra och att jag gjorde ett bra jobb med hennes lilla dotter. Vad kul det är när man inte bara för höra negativ feedback utan att man faktiskt får höra positiva omdömen också. Bra pep som får åtminstone mig att orka lite till. Toppen toppen.

Imorronbitti åker vi ner till Kalmar och tar därifrån tåget till Skåne, Osby närmare bestämt. Blir en liten kickoff inför höstens resa är det tänkt, då vi ska fråga alla frågor och börja planera på allvar sen för vår nästa trip.

Jessica, jag kommer hem om två veckor. Tyckte att det börjar bli dags, och då passar jag på att tajma in det med sm-
finalen, ifall Byn skulle ta sig till Uppsala igen så tänkte jag försöka ta mig iväg i år.

G, det är så mkt som fungerar helt sjukt på den här kliniken. Man förvånas inte över nånting längre.

Effektiv ledig eftermiddag

Och dagarna bara försvinner... Halvvägs igenom ytterligare en vecka och snart är det helg igen. Plötsligt är det bara cirkus två veckor kvar tills mitt flyg går hemåt, vad fort det går..!

Veckan so far har vart rätt okej. Saknar låne-tandläkarna, nu är vi tilbaka på ruta ett igen på jobbet, tillbaka till att känna sig hjälplös och ivägen. Var på utbildning häromdagen och träffade många andra hygienister från länet, och de tappade nästan hakan när vi berättade om hur vi har det. Vilken skillnad det kan vara... Men lyckligtvis är vi ju ett litet gäng iaf som håller ihop på jobbet. Har ju K förstås, och sköterskan som mejlar mig bilder på charmören, och där kommentarer som "Jag håller på att boka in godingar till dig" inte är ovanliga. Så lite skoj är det trots allt.

Idag var resten av kliniken på taxe-utbildning i två omgångar, så vid lunch blev det bara jag och K kvar på kliniken. Kändes lite ovant att bara vi var där och jobbade. Men rätt skönt ändå, när hygienisterna regerar på kliniken. ;-)

Slutade tidigt idag och har fått ovanligt mycket gjort. Tvättat tre maskiner med kläder, diskat, handlat, lagat två olika maträtter och bakat bröd. Vad duktig man känner sig! I övrigt har det vart en rätt deppig kväll, tyvärr så har jag ju ingen axel att gråta mot här, men väl en mor i telefonen. På nåt konstigt sätt så känns det ändå alltid lite bättre när man har lättat sitt hjärta lite och sagt det högt, det man annars bara tänker för sig själv.

Nu ska jag lägga mig och titta på lite One Tree Hill innan Semestersvenskar börjar.
Ha det bra alla underbara människor.

RSS 2.0