Tandläkaren vet inte alltid bäst.!

Ytterligare en vecka läggs till handlingarna, och nu är det bara en vecka kvar till hemfärd. Om ganska precis en vecka rullar mitt tåg in på Gävle C, och vem vet, kanske finns Maja där också? Ska iaf bli skönt att komma hem ett tag igen, 2,5 månad sen sist. Hoppas på att det blir final också.. =)

Veckan har rullat på ungefär likadant som de flesta andra veckor. I onsdags var jag och K i Kalmar hela dagen på introduktionsdag, den 3:e i ordningen för oss tror jag. Den här gången handlade det mycket om ekonomi, och en del IT, hygien och miljö och lite såna halvtrista ämnen. Den klart sämsta intro-dagen, så jag hoppas och tror att de vi har kvar att gå kommer bli bättre.

Igår hade vi chefen från specialisttandvården i Västervik, Lennart, hos oss på besök. Mycket duktig talare, sa många kloka saker som jag hoppas att vi kommer att få användning för.

Idag har jag haft en del sena åb och ett ub, men har haft rätt fullt upp ändå. Körde ihop sig ett tag när jag erbjöd mig att ta en patient åt en tandläkare som var sen, och samtidigt kom en sköterska och hämtade mig och sa att en annan tandläkare ville visa mig nånting. Jag fattar fortfarande inte vad det var han ville visa mig egentligen, så jag vet inte varför jag var tvungen att komma in dit... =p
Från min sista patient fick jag en liten ego-kick. Återigen handlar det om dessa överkäks-3:or som chefen tjatat så mycket om att vi inte får missa. Hade den här patienten på undersökning för en vecka sen ungefär, och mjölk-treorna satt kvar. Tandläkaren som undersökt patienten förra året skrev i journalen att hon kunde palpera bägge tänderna, men jag kunde bara hitta den ena. Så jag tänkte att jag måste väl stå för vad jag hittar och inte hittar även om nån annan tycker nåt annat. Så jag pratade med chefen om den patienten, och vi tog tillbaka idag för att ta några extra bilder. Lite nervöst såklart att se vem som hade rätt, jag eller föregående tandläkare... =p Så lättnaden var stor när chefen tyckte precis som jag, den ena kunde palperas och mjölkisen var lös, men den andra kunde inte palperas och primära tanden satt fast. Bilden visade sedan att permanenta 3:an ligger snett och mjölkisen kommer därför att plockas bort. Så där ser man, man ska inte alltid lita på vad andra säger och tycker, även om dom råkar vara tandläkare! =) Tråkig läsning för alla er som inte är intresserade av tänder kanske, så ni får ursäkta.

Så nu ligger hela helgen framför. Karla är hemma i Luleå i helgen så jag har ensam vårdnad om katten några dagar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på de här dagarna... Borde städa, laga mat och annat viktigt, men vi får väl se om det blir nåt vettigt gjort. Imorron har jag iaf tänkt se bandyn på tv, och sen schlagern. Blev hembjuden till en av sköterskorna och se schlagerfinalen imorron, så det kanske jag gör.
Den som lever får se.

Och som svar på föregående kommentarer;
Måste kanske man inte måste till Key West, men delfin-simningen är billigare där, och dessutom lever jag ju lite för uttrycket been there, done that, och det talar ju för att ta några dagar i Key West också när vi ändå är i krokarna. =)

Och jag får väl skicka ett vykort till Elinor därifrån. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0