Classic car week

Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar i Rättvik. Det har vart så härligt att få komma bort och göra något annat några dagar. Dock verkar inte jag och Dala-semester gå riktigt ihop. Förra gången vi bodde i Dalarna några dagar slutade vistelsen med att jag hamnade på akuten. Den här gången slutade det visserligen inte fullt lika illa, men jag har vart lite halvklen mer eller mindre under hela tiden. Igår var det värst, jag mådde inte alls bra och hade feber. Jag kändes som en kamin, la en telefon med termometer på magen och den visade 39 grader. Ändå frös jag så jag skakade och låg nerbäddad under täcket. Tog en Voltaren och sov lite middag, och sen mådde jag faktiskt helt okej resten av kvällen.

Hur som helst så var det ändå kul som sagt att komma iväg ett tag. Vi har badat, solat, grillat, festat, kollat på bilar, vart på drive-in-bio, spelat "äventyrs-minigolf", träffat världens roligaste värmlänning, och bara tagit det lugnt och softat. Känns lite halvtrist att vara hemma igen, hade gärna stannat några dagar till. Nu känns det som att allt mitt roliga är slut, nu är det bara flytten kvar. Den börjar ju verkligen närma sig nu, på lördag bär det av. Nu börjar det kännas rätt nervöst igen och jag har ingen lust alls med att flytta. Ångest är bara förnamnet, vad har jag gett mig in på.....? Nej, jag hade gärna stannar kvar i Rättvik och levt kvar i den bubblan några dagar till. Dessutom är det tråkigt nu att sova ensam igen efter att ha legat vaken och snackat hela nätterna. Usch vad ensamt och besvärligt allt blev plötsligt. =p

Utgår

Idag blev det ännu en dag på stranden. Jag var egentligen rätt less på att ligga och pressa, och därför kom vi iväg senare än vanligt. Blev alltså inte så många timmar, och dessutom var det lite mer molnigt idag. Skönt!

Imorgon förmiddag åker jag till Rättvik och blir där några dagar. Ska bli så kul att göra nåt annat, skönt att komma bort lite ett tag. Kl 11,12 är det tänkt att jag ska vara på plats på tågstationen där, så jag hoppas att jag hittar dit. =) Har fått bra vägbeskrivningar dock, så det kommer nog gå bra. 

Ha en trevlig vecka, gott folk!


Baddagar och Persmässa

Har vart lite dålig uppdatering på senare tid, och det skyller jag helt och fullt på det underbara vädret. Har vart galet varmt och solen har visat sig från sin bästa sida flera dagar i rad nu. Det blev som jag beställde ändå alltså, sol lagom till mina lediga veckor. =) Blogglusten har inte infunnit sig alls, och dessutom har dagarna sett precis likadana ut, så det hade blitt tråkig läsning. För att sammanfatta de senaste dagarna så har vi vart i Ore två dagar nu, och innan dess två dagar i Räken. Nu känns det såklart som att jag aldrig vill någon annanstans än Ore, underbara Oresjön! =) Har vart två underbara dagar där, fast nästan så det blev för varmt emellanåt. Men det är väl sånt man inte ska klaga på. =)

Idag på fm åkte jag och pappa till Bollnäs för att köpa en tv till mig som vi tittat ut i ett reklamblad. Dock var den ena butiken stängd på lördagar sommartid, och den andra hade inte den modellen hemma. Så det var bara att åka hem igen, utan tv. Får försöka igen en annan dag. Sen blev det som sagt ytterligare en härlig dag på stranden. Hem och duscha och tog det lite lugnt sen innan jag begav mig ner till morbror. Satt där en stund med dom innan vi stack ner på byn, där det var dags för årets Persmässa. Hade fribiljett, så det gick smidigt att ta sig förbi kassan. =) Träffade på andra morbrodern och stod sen med dom under uppträdandet, så där stod lilla jag mittemellan två 1,90 långa morbröder. Ikväll var det Östen med resten som stod på scenen. Det var rätt kul faktiskt. Fick ett spännande sms när jag stod där som jag inte tänkte så mycket på då, men när jag läste det igen när jag kom hem blev jag desto mer nyfiken, då det slutade med ...Men jag slår dig en pling imorn så kan jag berätta min plan...;)  Så det ska bli spännande att se vad det är för plan! =)
Hur som helst, anledningen till att jag hade fribiljett var att jag lovat att stå med morbros sambo i bollkastningen som EIF har. Så efter Östen och resten spelat klart tog hon och jag plats vid bollplanken och stod där till kl 01. Det var faktiskt riktigt roligt, men ohyggligt varmt! Höll på att smälta bort där ett tag. Dessutom fick jag använda muskler jag inte visste jag hade när jag fick böja mig ner på backen efter bollar i två timmar, så nu kan jag knappt gå. Knäna och låren gör hur ont som helst ungefär. Men det är sånt man får ta. =) Kom väl därifrån halv 2 eller nåt kanske, och efter att ha skjutsat hem Julia stövlade jag in hemma vid 2-tiden nångång. Efter en nattlig dusch var det skönt att krypa ner i sängen, och här ligger jag nu. Lillasyster såg att det lyste ute hos mig i stugan, så hon kom ut och gjorde mig sällskap en stund. Myspysigt värre mitt i natten.

Men nu gott folk är klockan på tok för mycket, och det börjar faktiskt ljusna ute nu igen. Så nu sätter jag punkt för den här gången och önskar godnatt. =)

Hammock-läge

Och äntligen behagade solen visa sig idag och vi fick återse Räken igen. Det var rätt blåsigt och kallt stora delar av dagen, men emellanåt var det faktiskt riktigt skönt. Det blev ett dopp, men det var banne mig inte skönt vill jag lova. 19 grader och jättekallt. Brrr. Men det var efterklängtat med sol, så jag hoppas det håller i sig.
Igår var bara en slapp-dag, jag var inne hela dagen och gjorde inget vettigt alls, förutom att rensa ur en och annan gammal låda med gamla saker. Slängde massor. Sen hade jag fullt upp med att svara på alla sms, av någon anledning var det hög sms-trafik igår, de strömmade in hela dagen. Kändes som jag hade kontakt med varenda människa jag känner igår, alla valde att sms:a då. Idag däremot har sms:en lyst med sin frånvaro. =)
Och som jag kanske nämnt tidigare så var jag och skaffade mobilt bredband förra veckan. Just nu ligger jag därför ute i hammocken och suger i mig de sista solstrålarna för dagen och lyssnar på gräsklippare och vedklyvar som låter nånstans längre nere i backen. Inte så tokigt alls faktiskt, prisa herren för mobilt bredband! =)

Ingen vanlig dag...

Och snart är det slut på helgen, så imorron börjar officiellt min semester. Eller arbetslösheten eller vad man nu kan kalla det, ledighet iaf. =) Igår var jag och mamma till Glössbo och kollade på möbler, och sen var vi till Majas i Rengsjö. Sen spenderade jag eftermiddagen/kvällen åt tårtbakning. Började vid 16, och var klar strax före 21. Så ikväll ska det ätas tårtor så det står härliga till! Idag är nämligen ingen vanlig dag, för det är Olles födelsedag. Hipp hipp hurra för honom idag! Därför ska vi snart iväg och fira honom nu. 

I väntan på det sitter jag här och försöker fördriva tiden. Lyckligtvis med det bästa sällskapet på msn, så vi har hunnit snacka en hel del under några söndageftermiddags-timmar. Det är en väldig tur att msn finns även nere i södern, så denne bäste vän finns med mig även där. Även om han inte är så trevlig jämt så vet jag nog att han gillar mig ändå. Hälsningar från din Jane 4-ever. =p

Avtackning och brännboll

Så äntligen, sista dagen på nuvarande jobbet avklarad. Hade inte så väldigt många patienter idag eftersom vi slutade vid lunch. De som vi hade var alla mer eller mindre akuta, men faktiskt blev det inte en enda rens. Halleluja. Några ex däremot, och den sista var faktiskt riktigt läskig. Benet runt omkring tanden var så inflammerat, så bedövningen tog inte som den skulle. Men tanden måste ju ut, så tandläkaren slet och drog och det var så tårarna rann på patienten. Hualigen, det såg inte alls speciellt mysigt ut. Till kom den ändå ut, och lyckligtvis frakturerade den inte utan den kom ut hel. Så det var ju en spännande avslutning på dagen. Blev avtackad på fikarasten också, fick ett paket med en ljuslykta från Sia i. Jättefin, så den kan jag ha nere i södern i höst och tänka på kliniken här hemma... =)

Efter jobbet sen var jag och familjen, mostrar och kusin på Kägelholmen och fikade/lunchade. Var trevligt, och vi blev sittande där en timme eller två. När vi kom hem sen bytte jag bara lite kläder, och sen åkte jag till Bollnäs och kollade på brännbollen där. Tänkte heja lite på Andreas och hans lag, men det hjälpte inte nämnvärt. De var rätt kassa om man får säga så... ;-) Jag har ju inte direkt någon cheerleading-gen i mig, så jag fick andra uppgifter istället. Som till exempel att langa öl till törstiga lagmedlemmar eller att reparera deras trasiga klockor. Hur som helst så var det ju kul att träffa Andreas igen, var över 3 år sen sist. Får se om våra vägar korsas igen under sommaren.

Nu ska det bli så himla skönt att få vara ledig några veckor! Även om det bara blir knappt två veckor som bara är ren ledighet så är det mer än jag haft sammanhängande på flera år. Skööööönt.

Snart så...

Ännu några dagar har passerat, och ännu några dagar närmare är jag min semester. Bara imorron kvar, och sen så! Slutar dessutom vid lunch imorron, så det kan inte bli mycket bättre. Jobbet rullar väl på som vanligt mest hela tiden. Den här veckan är vi bara tre pers som jobbar, så lite sparlåga går väl allt på. Är det tänkt iaf, men det brukar krisa till sig då och då ändå. Ringer många akuta patienter. Vet inte hur många värkar vi har på en dag, så rens-brickorna går varma. Ska bli riktigt skönt att få lite ledigt nu, jag börjar lessna på att jobba när alla andra är lediga. Men som sagt, nu är det bara timmar kvar till ledigheten! =)

Kom på när jag var ute och gick för en stund sen att det är bara drygt två veckor kvar nu tills jag flyttar. Det har alltid känts så avlägset, men nu är det faktiskt snart på riktigt. Hur ska det gå?! Det har ju känts lite sådär och känslorna inför flytten har svängt väldigt under de senaste månaderna, men nu har det faktiskt känts helt okej den senaste tiden. Så jag hoppas det håller i sig två veckor till. ;-) Det jag nästan oroar mig mest för nu är hur jag ska kunna ha koll på ekonomin och alla "viktiga" papper. Som det är nu har jag ingen koll alls. Speciellt sen jag köpte bilen så får jag hur mycket post som helst, tråkig post. Förutom alla dessa viktiga brev, alla räkningar, så kommer det också massa reklam och annat strunt. Det lessnade jag på efter första veckan, så nu öppnar jag knappt ens breven som kommer, utan det gör pappa. Han fixar och donar åt mig, öppnar breven, säger till mig vad och när jag ska betala saker och ting, har fixat en pärm åt mig för att hålla koll på alla papper, osv osv. Han har också koll på vad jag redan har betalt, det har inte jag. Jag är helt ointresserad. Företagen skulle kunna blåsa mig flera gånger om genom att skicka samma räkning flera gånger, eller att kräva mig på mer pengar än jag egentligen ska betala. Jag skulle nog inte reagera. Så det blir nog en utav de större utmaningarna, att sätta sig in i alla papper och hur allt sånt funkar. Han sa åt mig att göra en budget häromdan, och det gjorde jag. Känns inte som att jag kommer ha alltför många slantar kvar när alla räkningar är betalda varje månad...

Hur som helst. Igårkväll kom mormor hit en sväng, och vi fikade gott ute i växthuset. Sommarmysigt om nåt. Jag var och fixade mobilt bredband igår också (gissa vem som jagade iväg mig och gjorde det? jodå, pappa såklart...), så nu kan jag surfa wherever I please. Dock tycker jag det går lite småsegt, så jag hoppas det blir bättre när jag flyttar.

Nu ska jag äta lite jordgubbar, sen hoppa in i duschen, och sen blir det som vanligt tidigt i säng. För sista gången på några veckor hoppas jag, för efter imorgon stavas tillvaron semester även för mig. Kanske blir det en tur till Bollnäs och kolla om det blir något frivarv på Brännbollsyran.
So long.

Go patient

Idag hade jag en sån gullig patient. En liten tjej som kom med tandvärk, och då det visade sig att tanden inte var mycket att spara på och gick till X, så blev det min uppgift att gå in och bedöva och så innan tandläkaren kom in. Stackaren var rädd och det var så tårarna rann på henne, hon vågade knappt gapa. Till slut kom vi överens om att hon skulle gapa stort och blunda så hon slapp se sprutan, och till slut gick det bra, även om jag kände mig jättehemsk när hon var så rädd. Tandläkaren var upptagen med annat rätt länge, så vi hann sitta och prata nästan en halvtimme efter bedövningen. Det var en nyfiken liten tjej som hann fråga om alla instrument, vi gick igenom uniten, jag hade en modell framme som hon fick syn på och som utforskades, osv. Till slut kom tandläkaren in och tanden drogs ut, och hon var såklart skraj när det började knaka. Lyckligtvis gick det bra och hon valde länge och väl vad hon skulle välja för liten grej sen när hon var klar. Och sen det bästa av allt, innan hon gick så gav hon mig en stor kram! Den gick rakt in i hjärtat, jag som var rädd för att jag skulle skrämma henne med sprutan och allt, men det gick uppenbarligen hur bra som helst. Så go liten tjej.

Idag var det fint väder när jag slutade, så jag var iväg och badade. Det var visserligen ingen humor att ta sig i, hua vad kallt det var innan man doppat sig. Men sen blev det helt okej och jag var i en bra stund. Fick lära mig den hårda vägen att blålera kan vara riktigt hal.

Har för mig att det var nåt mer jag tänkte skriva, men det är borta ur minnet nu... Så jag sätter punkt för nu.

Ikea-shopping

Börjar väl bli dags för uppdatering igen kanske... Räknar bara ner dagarna till semestern nu, börjar kännas riktigt tungt nu faktiskt när alla runtomkring mig är lediga. Men nu är det ju faktiskt bara en vecka kvar. Hoppas den veckan blir lugnare än den som vart, den har vart galet stressig. Har inte haft en rast på hela veckan, sen jämt. Hoppas på bättre tur den kommande veckan.

Igår var vi i Bollnäs och träffade några av länets andra sommarjobbare. Efter presentation av företaget vi jobbar åt for vi till Eriksnäsbo där det blev 4-kamp. Kan väl inte påstå att nån gren var riktigt min gren... Men pilbågen var faktiskt kul. Lerduveskyttet likaså, men det var svårt. Men jag lyckades iaf pricka en. =) Efter en fin middag bestående av kolbullar och lingonsylt släppte T av mig i Bollnäs, där det var tänkt att jag skulle ta bussen hem igen. Men då hade jag just missat den, och det var 55 minuter kvar tills nästa skulle gå. Slog en pling till pappa, och fick honom att komma och hämta mig istället. =)

Idag har vi vart till Ikea, och jag hade stora spenderarbyxorna på mig. Blev ungefär 12000 kr fattigare under timmarna som spenderades där. Fick väl ändå rätt mycket för pengarna, en bäddsoffa, en ny säng, byrå och dvd-hylla. Det gick på nästan 11000. Sen hittade jag en del fina saker i inredningsbutikerna som finns där, men där kostar ju sakerna en hel del. Det blev t.ex. en prydnadskudde för 300 kr och en diskborste för 80 kr. Onödigt kan tyckas, men diskborsten var faktiskt riktigt fin och kommer passa perfekt i mitt nya kök. Får se om jag ids använda den bara, eller om den mest får stå där som prydnad. Så får jag diska med och smutsa ner någon annan, billigare borste.

Ikväll sen har jag och Jessica vart på bio och sett Mamma Mia. Jag tyckte den var hur bra som helst. Längtar redan tills den kommer ut på dvd. =) Därefter åkte vi ner på Kägelholmen en sväng och fikade lite. Nån sorts blåbärs-rulltårta med grädde, choklad och jordgubbssås. Mmmmm. Sen tänkte vi gå en sväng, men då började det regna igen. Då åkte vi hem till mig och såg på tv istället, och när det tog slut så satt vi och pratade hela kvällen istället. Trevligt värre. =)

Och det var allt för nu, nu ska det bli skönt att krypa till sängs!

Tågresa bokad

Nåja, lite bättre har det gått på jobbet idag. Fortfarande fullt upp. Raster har vart en sällsynt lyx den här veckan. På eftermiddagen idag hann vi dock med rast allihopa, och festade till det med glass och körsbär (jordgubbarna var slut på ICA...). Sen uteblev sista patienten, så chefen lovade oss att vi fick gå hem tidigare. Skönt.

När jag kom hem sen ringde jag efter mormor som har vart lite nere de senaste dagarna eftersom hon tagit bort hunden sin. Därför ringde jag hit henne, och vi bokade tågbiljetter så hon ska följa med mig till södern när jag flyttar. Frågade en kusin också om hon var intresserad av att följa med, varpå svaret på msn blev "Skämtar du? :-O :D Ja, vad roligt!" , så hon avbokade sina andra planer den veckan och kommer med hon också. Känns jättekul måste jag säga. Får lite sällskap där nere. Hoppas att det blir bra väder bara så kommer vi nog kunna få det hur mysigt och bra som helst. Så nu måste vi bara hitta på nåt skoj att göra.

Nåväl, det får vara alltför nu. Nu blir det en snabbdusch och sen läggdags.

Less

Suck, nu är jag så less på att jobba så jag vet inte vad. Alla andra är lediga och gör roliga saker och jag sitter där jag sitter och kan inte göra nåt kul alls känns det som. Inte roligt alls. Ett sms var det enda som livade upp min i övrigt kassa dag idag; "Du var då helt klart den hetaste person jag har sett i tandläkarkläder".  Haha. Tack för det, you made my day.

Och nyss var det Skansen, lillasyster och kusin var där. Kusin syntes i rutan ett flertal gånger, men syster syntes inte till fast de stod precis breve varann. Får kolla närmare på det vid senare tillfälle.

Nu ska jag kila ut till min säng och ladda för ytterligare en dag på jobbet. Vill inte mer nu.......

Gångna helgen

Det fina vädret från i fredags höll minsann inte i sig. Igår var vi till farmor och farfar en sväng och kollade läget, och eftermiddagen sen spenderades hos moster där det fikades och buzzadorades. Var ut och gick/sprang en timme på kvällen, och sen såg vi Morden i Midsomer från tidigare i veckan.

Idag såg jag och syster film på förmiddagen, och sen drog jag bara omkring och gjorde inget särskilt, klädde inte på mig ordentligt förrän 3-tiden nånting. Då åkte jag och köpte hårfärg och pratade lite med G i telefon. Inte ofta det händer, så det var ju trevligt att höra hennes röst igen. =) Sen blev det färgning, så nu är jag mörk igen. Så gott som svart, men det bleknar väl snart. Nu sitter jag och väntar på att sista lagret nagellack ska torka. Det är väl inte så bra egentligen med tanke på att jag ska på jobbet igen imorron, men jag kunde inte hålla mig.

Ikväll blir det nog tidigt i säng. Imorron ska jag jobba 7,30-18,30. Suck, snacka om intensiv start på veckan. Gäsp.

Sommar och soliga dar

Dålig uppdatering de senaste dagarna, men det har inte hänt nåt speciellt så jag har inte haft nåt att skriva. Har jobbat och stått i.

Idag slutade jag lite tidigare än vanligt, kl 14 närmare bestämt. För en gångs skull var det faktiskt riktigt fint och varmt väder idag. Åkte hem och parkerade mig i min solstol en stund. Hälsade på mormor en sväng. Därefter spenderade jag resten av eftermiddagen hos grannen och hunden. Jag låg i solstolen och hade det bra medans han tvättade sin bil, hunden höll sig i skuggan. Så småningom gjorde även Jonas mig sällskap i solen. Blev kvar där några timmar, och senare var jag och syster till farmor och farfars stuga där jag tog mig ett dopp. Var underbart skönt i vattnet, jag var i och simmade två gånger. Trots att klockan var nästan 8 då så var det inte alls kallt. Lovely. Sen blev det en promenad när jag kom hem, och sen dess har vi suttit och på balkongen och umgåtts.

Idag har typ alla gått på semester, utom jag känns det som. "Bara" två veckor kvar.......

Ett inlägg som alla andra....

Inte blev det mycket mer gjort på jobbet idag heller. Dubbel ass, så det blev inte så mkt jobb över åt mig. Höll åter igen hus en hel del i tray prep och reception. Från och med idag är det ju ny tandvårdsreform, så lite strul med datorer och teknik har det vart idag, men inte fullt så farligt som man hade kunnat befara. Har gått relativt bra ändå.

Låg ute i solen när jag kom hem. Var inte sådär jättevarmt, men det var skönt ändå. Hade tänkt ta ledigt från promenad idag, men kunde inte hålla mig. Blev en kortis-sväng på en halvtimme. Så nu kan jag med gott samvete trycka i mig lite chokladtårta framför Allsången... ;-)

G, hur har det gått med sommarjobbsdagen? Kan du komma med?

RSS 2.0