Min vecka

Vecka två på jobbet är snart till ända, det går så fort! Trivs riktigt bra faktiskt. Jag har börjat ha en del egna patienter, och nästa vecka drar det igång på allvar.

I tisdagskväll mötte jag min käresta i Söderhamn. Tanken var ju middag och bio. Vi gick en runda på stan och kollade in restautang-utbudet, men hamnade till slut på nåt pizzeria-liknande. God mat dock! Någonstans där mitt i maten kom jag ju på att jag faktiskt hade sovmorgon dagen därpå, och tänk vad mycket trevligare det vore att följa med G hem istället. Så där och då ändrade vi genast om i planeringen, strök bion från agendan och åkte tillsammans hem till Byn istället. Där såg vi Bygglov, och sen däckade jag framför OS.

Igårmorse tog jag bussen tillbaka till Söderhamn där jag lämnat min bil, och åkte tillbaka till Hudik och jobbade till 8. Tydligen fyllde G's mamma år också, men tror ni han hade koll på det? Eh, just det, nej. Alla var hemma där igår och firade henne, men han hade såklart ingen koll. =p Lite pinsamt tyckte jag att han hade glömt det, så jag ringde dit på kvällen och bjöd A-M och L på middag på lördag, som kompensation för glömd födelsedag.

Idag hade vi en op bokad i tidboken, och det föll på min lott att vara steril. Det är inte helt lätt att få på sig rock och mössa och handskar och allt och fortfarande vara steril när det är klart, men jag tror vi lyckades ganska bra. Lagom tills vi dukat fram alla grejer och var redo att köra igång, så blev stackars patienten akut dålig, svimfärdig och illamående, så vi fick avbryta. Men jag fick iaf se ut som tagen direkt ur Greys anatomy för en liten stund..

Nu ikväll har jag städat min lilla lya. Det positiva med att ha bara 23 kvadrat att hålla reda på är att det bara tar några få minuter att städa överallt. Perfect. Jag insåg igår att jag nu bara har ett ynka avsnitt kvar på min senaste Greys-box, så nu var jag tvungen att hitta på något annat ikväll än att bara plöja Greys. =)

Temperaturen här i min vindsvåning har också börjat återgå till någorlunda humant. När jag kom hit i början av veckan hade jag bara 15-16 grader, så jag låg och huttrade de första nätterna i veckan. Nu har jag fått upp ett tjockare ulltäcke och dessutom en extra värmefläkt, så igår kom jag upp ända till 23 grader. Lovely! Idag har jag inte behövt använda fläkten, utan har 21 grader bara av elementen. Det kan börja räcka med vinter nu tycker jag.

Snart är det helg också! Härligt. Det är personalfest på kliniken imorgon, men jag har så mycket annat den här helgen så jag gick avstå den. Imorgon ska vi fira Albin när jag kommer hem. På lördag ska vi bjuda sväres på middag, och senare har G 12:an. På söndag är det dags för min julklapp till familjen, då ska vi alla på Buddy Holly i Leksand. =) Upplagt för en trevlig helg!

Kall lägenhet

Hej vad det går, nu är jag inne på vecka 2 på nya jobbet. Blir roligare ju mer man kommer in i det, så det kommer nog bli bra.

I helgen har jag vart hemma i byn. Jag kom inte hem förrän halv 7tiden på fredagen, och då hade min darling fixat middag med ljus och hela köret. Senare var vi hos A och C och såg film. Jag somnade i soffan.

Lördagen vaknade jag tidigt, och vi gjorde inget speciellt under dagen. Var till Dalarå en sväng, och tittade in i Vängsbo på vägen hem. Firade Kalle sen, tacos och tårta. Strax före 8 avvek vi från kalaset, lämnade av Olle på Barnängen och själva hamnade vi återigen hos A och C. Såg schlager och senare OS. Jag somnade i soffan.

På söndagen var vi på Pingst, och sen spenderade vi större delen av dagen hemma i Rävis. Jag packade en del och vi köpte mat fårn Atlantic. På kvällen sen blev det dags för mig att åka tillbaka till Hudik. Kom tillbaka till en utkyld lägenhet. 15-16 grader hade jag, trots att elementen står på max. Sov dåligt, vet inte hur många gånger jag vaknade och huttrade.

Idag jobbade jag till 16,30. Handlade lite innan jag gick hem. Tänkte sen testa bilen så att den startade i kylan. Kändes dumt att bara sätta mig i den och starta, så jag åkte en sväng. Var på jakt efter ljusstakar (köpte värmeljus på Hemköp i ett försök att få upp temperaturen en aning i min vindsvåning), och hamnade på DollarStore. Hittade några billiga stakar, så nu har jag tänt lite ljus här hemma. Faktiskt har jag fått det lite varmare nu, 18-19 grader just för tillfället. Hoppas på att det stiger ytterligare någon grad.

Annars har det väl inte hänt just nånting sen sist. Imorgon ska jag åka ner till Söderhamn efter jobbet och äta middag och gå på bio med min kärlek. Någon som vet ngn bra restaurang i S-hamn?

Nyflyttad

Och så har det plötsligt gått en massa dagar igen. Fullt upp har det vart på senare tid.
I fredags hade vi begravning för farfar. Det var en jättefin dag, begravningen var fin och fikat därefter också mycket god. Men det går liksom inte att komma ifrån att begravningar är himla jobbiga ändå.

I lördags åkte jag, G och Elinor och mitt flyttlass norrut. Gick lättare än väntat faktiskt, även fast min lilla lägenhet ligger på tredje våningen. Det gick smidigt att få upp alla möbler, och sen hann vi med en lunch på stan innan vi for hemåt igen. ¨

Igår söndag spenderades, hör och häpna, i skidspåret! Har nog inte dragit på mig pjäxorna sedan högstadiet, så det var ett tag sen. Ingen speciellt lyckad upplevelse blev det, jag hade så dåligt glid så jag kom knappt nånvart. Men vädret var underbart, och vi hade fika med oss och slog läger efter spåret och myste i solen. Härlig dag!

Imorse lämnade jag Byn och begav mig iväg mot nya jobbet. Lillasyster skulle tillbaka till Uppsala, så hon åkte med till Bollnäs och tog tåget därifrån, medan jag åkte vidare. En trafikvägledare stod mitt i vägen och stannade trafiken i uppskattningsvis typ 20 min, vilket resulterade i att jag blev sen. Kändes ju sådär lagomt bra första dagen på nya jobbet..! Men det gick bra det också. Har flutit på rätt bra under dagen, mycket nytt. Har en hel del att lära, jobbet här skiljer sig en hel del från det nere i Kalmar. Blir säkert kul när man börjar komma in sig.
Nu sitter jag här i min kyliga lilla vindsvåning, och tänkte se ytterligare ett avsnitt Grey's innan Familjen annorlunda. Dvd-boxar är en himla fiffig uppfinning. När jag dessutom har Alla hjärtans dag-choklad som jag fick av världens bästa G att smaska på, ja - då är tillvaron plötsligt inte så pjåkig längre.
Tjing

 


Hektisk dag!

Idag var den mest hektiska dagen jag har haft på länge, har haft nånting att göra precis hela dagen! Klev upp redan före 8, för att katten hade fått tid hos veterinären vid 9, och att ta henne dit föll på min lott. Innan var jag tvungen att åka ner till morbror och låna deras kattbur. Bilresan till veterinären kändes lång, det stackars djuret skrek hjärtskärande precis hela vägen. Hon var väl rädd den stackars kraken. Väl framme så gick det bättre än jag hade förväntat mig när veterinären tog ut henne och klämde och kände. Vi fick med oss lite mediciner hem, och imorgon får vi veta om odlingen visar nåt och om det då ev behövs mer medicin till djuret. Lite roligt var att hon sen på vägen hem, till skillnad mot den högljudda ditresan, knappt gav ett enda ljud ifrån sig. Hon kände väl på sig att det var över och att vi var på väg hem igen.
När vi kom hem petade vi i första tabletten i katten, och sen gick jag ut och gick en timme. Underbart väder! Riktigt härligt. Sen hade farmor ringt och sökt mig, och hon hade fått en tid hos läkaren på byn strax efter 2, och undrade om jag kunde skjutsa. Jag åkte ner på byn en sväng och lämnade tillbaka kattburen hos Håkan, och sen handlade jag till dagens middag. Hem och duschade och fikade semla, och sen hämtade jag farmor. Blev kvar där till strax efter 3, och vid det laget började jag känna mig lite stressad eftersom maten skulle stå på bordet vid 4-tiden. Jag skjutsade hem henne till Vängsbo och sen skyndade jag tillbaka och satte igång med maten. Det gick rätt bra, jag hann med både maten och dukning och disk och allt innan middagsfolket anlände. Är jag inte en tvättäkta husmor ibland, så säg.
Sen åkte jag hem med pappsens bil, och vi åkte åter igen till Vängsbo och lämnade släpvagnen. Han släppte av mig hos G sen, som då hade lämnat bygget. Jag bytte om lite snabbt till bandy-skruden, och sen kom Anders och hämtade mig. Mötte upp Erik på Arenan, och en stund senare anslöt även Lars. Gick väl sådär, byn förlorade mot Hammarby. Min chaufför för kvällen njöt i fulla drag av byns förlust och Bollnäs vinst.
Var sen hem till G en sväng, som dock kände sig hängig ikväll så det blev en tidig kväller ikväll. Jag säger då det, tänk att det kan vara så fullbokat i agendan även fast man inte jobbar.

Imorgon tänkte jag börja försöka organisera min packning inför flytten på lördag. Wish me luck.

Update

Ojoj vad dagarna går. Jag går mest bara omkring och drar om dagarna, har inget speciellt för mig. Rätt skön tillvaro. I fredags var vi till Anna och Peter och åt mat och såg film, en trevlig kväll.
I lördags tog jag med mig kusin Maja hem till farmor som ville ha håret klippt. Jag började spåna på om jag också skulle kapa av mitt hår, tanken har funnits hos mig sporadiskt. Maja tyckte också att det lät som en bra idé och jag sa att vi får boka in någon helg då vi båda är lediga. Då sa farmor att "Varför gör ni inte det nu direkt då?". Sagt och gjort, lite spotant sådär så kapade jag av typ 2 dm av mitt långa svall. =p Skönt faktiskt. Efter att jag skjutsat hem henne igen så for jag till Dalarå där det bjöds på mat, och senare på kvällen var vi hos Lars och såg Melodifestivalen.
I söndags var vi på möte, och sen hem och åt. Senare på eftermiddagen kände jag för att åka pulka, så vi drog ihop ett litet gäng. Vi började i Nilsjonsbacken, men där var det så dåligt glid så vi gav upp det och åkte till slalombacken istället. Jobbigt att gå uppför branten, men hej vad det gick! Orkade bara bestiga berget två gånger. Sprutade snö i ansiktet så det var något hemskt, men rätt skoj ändå. Vi satt där en stund innan vi åkte ner också och tittade ut över vår by, myspys. =) Därefter blev jag sugen på blåbärssoppa, så hela gänget samlades på Mårtes och åt och såg film. Kvällens film, Inglorious basterds, var den brutalaste jag sett på länge.
Igår jobbade mannen i mitt liv ända till kl 18, så då stod jag med maten nästan färdig tills han kom hem. Jag provade att stuva makaroner för första gången ever, och om jag får säga det själv så blev det faktiskt riktigt bra!
När karln slutar jobba idag ska jag följa med honom och lämna blod. Han drog nog egentligen bara med mig för att han trodde att han skulle lyckas lura mig att lämna också. Men jag hittade ett vattentätt alibi, det är nämligen 6 månaders karens efter man har vart i Thailand, och det är ju bara 3 månader sen ungefär som jag kom hem därifrån, så det hade han inget för. =) Ikväll sen ska vi till Anders i torpet och bli bjudna på mat där, så det blir spännande. Måste komma ihåg att ta med pengarna jag är skyldig honom också, jag har nämligen övertagit hans gamla mobil.  I övrigt så har jag inte så stora planer för de kommande dagarna. På fredag har vi begravning, och på lördag går flyttlasset norrut. Det pratas om en skidtur också, så vi får se om vi lyckas pricka in den. Dessutom har katten fått spel och börjat kissa överallt inne, någont som hon också gjorde för några år sen och då hade hon urinvägsinfektion. Därför lutar det väl kanske åt att jag får åka till veterinären med henne.
Och det var väl allt för nu. Tjing

Tråkiga besked

Så tog helgen slut, blev inte riktigt som jag hade väntat mig tyvärr. Den började trevligt i fredags kväll då vi var hela 16 pers som var till Bollnäs och åt på Spicy cow. Det var en trevligt kväll med god mat. och sen förstås tokerier med tanke på det sällskapet som var. Det blev en del högljudda applåder och hejaramsor bl.a. efter intag av feferoni och liknande, men jag försökte hålla mig till den något lugnare delen av bordet och spelade fyra i rad på Anders iPhone istället. Ifall nån undrar så vann jag över honom.
Mot slutet av middagen när det började bli dags för avrundning och betalning så ringde mamma på Gustavs mobil. Pappa hade ringt på min, men jag hade inte hört det. Hon ringde för att berätta att farfar hastigt fått lämna livet här på jorden. Jag bröt ihop lite lätt där, och vi skyndade oss att åka hem till byn och dit. Som alltid sjukt jobbigt. Det hade gått väldigt fort, och det var väl åtminstone skönt för honom. Vi saknar honom!

På lördagen var tanken att vi skulle åka till Hudik för att kolla på lägenhet åt mig. Jag kände verkligen inte att jag hade någon lust med det, så jag ringde på morgonen och ombokade visningen med hyresvärden. Lördagen blev istället väldigt lugn, då vi satt hos farfar på eftermiddagen. Sennblev det lugnt hemma hela kvällen, jag hade inte lust att träffa någon så det var så skönt att bara vara hemma.

Igår söndag blev istället Hudik-dagen. Jag trodde att det var en tvåa jag skulle titta på, men eftersom jag sagt till honom att jag letar en lägenhet som är så liten som möjligt, så hade han istället fixat fram en liten etta åt mig. Den var väl inte alltför jättefräsch, men inte alltför hemsk heller, så vi skrev kontraktet direkt. Skönt att ha det gjort. En liten etta, nära till jobbet och med en helt okej hyra, precis vad jag önskade mig.

RSS 2.0