Chefens kelgrisar

Så var det sista flyttlasset kört för den här gången! Har just vart hos Karla och hämtat hennes sista grejer, så nu hoppas jag att det är färdigflyttat för en stund. Veckan börjar gå mot sitt slut. Har vart en rätt lång vecka på jobbet, blir lätt så när man slutar vid 17 nästan varje dag. Dessutom var vi i Kalmar med jobbet i tisdags och lyssnade på Kay Pollack hela kvällen, så då var vi inte hemma och i säng förrän efter 23. Sent för att vara mig. :-) Kompenserade det med att lägga mig vid 21 igår och somnade ganska omgående.

Veckan har ändå vart helt okej. Klinikmötet häromdagen kändes mer som ett långt hyllningstal till mig och K från chefens sida, vi fick idel beröm. Hur bra vi är för kliniken. Sen tog han dessutom in mig på sitt rum sen och försäkrade mig om att även om det är rätt tomt i våra tidböcker ibland just nu så behöver jag inte alls oroa mig, jag sitter säkert på min tjänst. Även om det är på tapeten att anställa fler tandläkare och det eventuellt blir fullt så går vi före. Så det är bara att tacka och ta emot och börja spara och fundera på allvar på vår resa till hösten! :-)

Var och kollade posten i gamla lägenheten idag, och blev glatt överraskad då det stack upp ett paket i brevinkastet. Trodde först att det var från pappa, för han har lovat att skicka ner en skarvsladd till min kökslampa, men det var bättre upp. Från moster M närmare bestämt, och i paketet låg en mössa hon stickat åt mig. Så nu blir jag snart coolaste katten i M-town. Vilken tur jag har som har en sån toppensläkt!

Nu ska jag gå ner och plocka lite i köket och sen blir det Sveriges värsta bilförare på tv:n.
Tjo flöjt!

Nyinflyttad

Och dagarna bara försvinner och bloggen glöms bort... Har haft rätt fullt upp i veckan som gått, eftersom det blev dags för oss att börja packa våra saker och börja flytta till vårt nya hem på Torget. Körde grejer fram och tillbaka mer eller mindre varje kväll förra veckan. I torsdags kväll kom mamma och pappa ner, och hela helgen sen har gått åt till att flytta och städa. När jag kom hem efter jobbet i fredags hade mor och far flyttat allt utom soffan, så det var inte alls så mkt kvar då. När Karla slutat hjälptes vi åt att flytta den också, och sen körde vi hennes saker resten av dagen. Lördagen gick åt till städning, och min lägenhet blev helt klar. Skönt! Så nu kan vi koncentrera oss på att bo in oss riktigt ordentligt här. Igår var vi in till Kalmar på em/kvällen, och började med en runda på Ikea. Kändes som att vi gick där med helt nya ögon nu, det känns plötsligt så mkt mer intressant att kolla runt där nu. Hittade massor av saker vi ville ha, så senare i veckan när lönen har kommit blir det nog en del shopping.. :-) Sen var vi på bio senare på kvällen och såg Mammut.

Idag hade jag kort dag på jobbet, slutade vid 2. Haft en relativt lätt dag dessutom, inga alltför betungande patienter. Skönt med såna dagar ibland också.. :-) Dessutom har jag fått mitt eget ansvarsområde idag av chefen, jag blev utsedd att ha stenkoll på den ny Frisktandvården som lanserades förra veckan. Hade lite tid över på fm idag, så jag började läsa in mig då. I teorin har jag nog hyffsad koll på hur det funkar, men praktiskt vet jag inte riktigt eftersom jag aldrig tecknat några Frisktandvårdsabonnemang själv hittills. Så det ska bli spännande att sätta sig in i ordentligt, så får vi se om jag kan lösa kollegornas problem sen när det krånglar... =p

Var som sagt på Ikea igår, och ett litet inköp blev det, ett databord. Så det tänkte jag spendera min eftermiddag åt, att försöka få ihop den. Blir premiär, jag har aldrig skruvat ihop en Ikea-möbel själv tidigare. Wish me luck,....

Been there, done that

Ja det uttrycket är ju alltid roligt att kunna använda. Nu ikväll känns det åter igen lite aktuellt när president-tjosanet i USA går på tv. Dom har ett jippo på Lincoln memorial just nu, och även om det tar emot en del får jag väl ändå ge kineserna lite cred en sån här gång, för nu kan jag nämligen säga just been there om det där stället. Det var ett av stoppen på vår Washington-resa. Alltid kul att känna igen sig.. :) Och ännu ännu mer övertygad blir jag om att resa och se och uppleva saker är det bästa man kan göra för sina pengar. Halleluja för det. Och extra kul nu förstås med ett nytt år, nya möjligheter... Ska bli spännande att se vilka flaggor jag kommer få sätta ut på min karta det här året.

Anyways, i helgen har jag mest bara vart hemma. Flytten närmar ju sig, så jag har börjat på med min packning och städning. Det var med sorg i hjärtat jag tömde och städade ur mitt dressing-room. Det var ju trots allt en starkt bidragande orsak till att just den här lägenheten blev mitt hem, så det kändes lite trist. Men det kommer nog bli bra in our new place too. :) Två besök på palatset har vi hunnit med i helgen också, badat och bastat. Skönt. Igårkväll hejade vi fram Team Hanna ännu en vecka. Lite en skräll att Roberts kör kickades ut, men lite fantasilöst var det faktiskt att han kopierade ett nummer ur Rhapsody rakt av sådär. Samma låt, kläder, rörelser och hela kitet. Men inte gråter vi för det, desto bättre chanser har Hanna nu. Heja heja. Sen såg vi en Wallander-film igår. Kurt far runt i en Saab 93 där, och jag kom på att jag också vill ha en sån. Kollade runt lite på Blocket och hittade en bra som jag vill ha. Dock försöker alla prata mig ur det. Så jag får väl nöja mig med min Renault ett tag till... =p

Nu ska jag återgå till Washington DC och presidenten igen innan det är dags att uppsöka sängen. Jobbar kväll imorron, suck....

Intro-dag

Idag har jag och K vart på landstingshuset i Kalmar på ytterligare en introduktions-dag för nyanställda, den andra i ordningen för oss. Har vart en rätt intressant dag faktiskt. Satt bredvid högsta hönset, tandvårdschefen, på lunchen, bara en sån sak. Sen är utvecklingschefen för rolig. Hur många jämför egentligen sig själva med konserverad gröt, eller kommenterar lunchen med; Jaha. Likdelar av kyckling också.... Hihi, så han var rolig att lyssna på.

Idag, kära vänner, kan jag också meddela att vi fått det klart med nya lägenheten. Minns inte hur mycket jag nämnt om lägenhetsplanerna här tidigare, men jag var iaf och tittade på lgh #2 igår, och nu känns det som att vi hittat hem. Lgh nere i Hamnen blev alltför dyr när den inte riktigt levde upp till våra förväntningar, så nu blir det istället en lgh på Torget. Kommer nog bli toppen tror jag, lite radhus-känsla över det hela. Positivt är också att vi slapp den ordinarie tre månaders uppsägningstiden efter som vi flyttar inom samma förmedling, så därför flyttar vi redan om 2 veckor! Hoppas och tror att det kommer bli bra.

Det var allt för nu, kom hem för en liten stund sedan och stupade rakt i säng. Trött.... Hoppas att jag lyckas somna i bra tid också. Hej på er.

För det är jag värd

Efter en dags hårt slit här hemma tyckte jag allt att jag förtjänade lite lyx, så jag tände en massa ljus och la mig i ett varmt skumbad med bra musik i högtalarna och med en Breezer i handen. Resten av kvällen blir det soffläge, ostkrokar och Körslaget.
Because I'm worth it.

Städlördag

Hallå på er alla!
Imorse vaknade jag av ett mms från morbror strax före 10 och kunde inte somna om och hade ingen aning om vad jag skulle göra av dagen som låg framför. Låg och drog mig i sängen med datorn till närmare 12 innan jag tog mig upp och åt lite lunch. Där blev jag påmind om mitt enorma diskberg, så där och då bestämde jag mig för vad jag skulle ägna mig åt under dagen. Började med disken, och fortsatte sen att städa i köket när jag ändå höll på där. Sen betade jag av resten av lägenheten under dagen, dammade, skurade, dammsög och bytta gardiner överallt. Har äntligen tagit mig iväg till sopsorteringen och gjort mig av med min pappersinsamling också. Reklam till tusen... Dessutom var tvättstugan ledig idag, så jag bokade den också. Var rätt irriterad på den granne som struntade i att jag bokat stugan och ockuperade ena tvättmaskinen i 1-2 timmar av mina 3 bokade. Därför gick den delen på halvfart under dagen. För en stund sen blev jag iaf äntligen klar med städningen, så nu ska jag snart gå och lägga mig i badet, och sen bänka mig i soffan framför Körslaget. Skönt!

Igår var jag och K in till Kalmar efter jobbet. Var först in på stan där K hade ett ärende att uträtta, och sen åkte vi till Media Markt. Lyxfälle-genen i mig hade bestämt sig för att jag skulle köpa en ny mobil som dom hade extrapris på den här veckan, en jättefin röd Samsung. Men dom hade sålt slut på dom redan, så jag fick åka hem utan tråkigt nog. Gick igenom på Ikea och åt kvällens middag där. Kollade igenom på Hemtex, Mairo och Rusta innan vi åkte hemåt. Satt hos K igår och såg Lets Dance och drack goda drinkar. Trevligt värre!

Nu väntar badkaret, tjing.

Back in the vardag

Ja, så var det då slut på jul och nyår och allt vad roligt heter, nu är det bara en lååååååång och trist vinter kvar innan det börjar bli lite vår och sol och sommar. Deprimerande tanke, finns ingenting att se fram emot nu längre. Suck. Igår kväll kom jag tillbaka hit ner till Småland. Karla var gullig och kom och hämtade mig på flygplatsen, så sista biten gick betydligt mer smärtfritt än vad jag hade räknat med. Tack, kära du! Kändes lite smått konstigt och rätt trist att vara tillbaka igen. Har haft det så bra och trevligt hemma de här veckorna. Inte blir hemlängtan mindre heller när det nästan direkt efter landning börjar blippa in sms från alla hemifrån som undrar hur resan gått. Goa människor. Landningen igår var förresten ett kapitel för sig. Jag brukar inte vara flygrädd, men igår ökade pulsen en hel del vill jag lova. Redan när jag hörde kaptenen prata och hörde att han var norsk sjönk respekten för honom en del... =p Sen krängde det och skakade planet nåt så hemskt så jag tänkte att nu dör jag, det här kommer aldrig att gå. Tog ett snack med gud och bad honom ta mig ner ordentligt, och han var tydligen beredd att kompromissa. =p För ner kom vi, men det var först när vi stannat och stod stilla som jag insåg vad hårt jag hållit i armstödet och hur hårt jag spänt käkarna, får då vågade jag slappna av. Så nej, jag är inte sådär överdrivet sugen på att sätta mig på ett plan igen nu.
Idag började jag jobba igen, och kom ganska snart in i samma gamla mönster. Plötsligt är det som att man aldrig vart borta. Hade kort dag idag och slutade vid 2, så då gick jag till hyresvärden och bad om att få titta på lägenheten vi ansökt om. En tjej följde med mig dit, och den var jättefin. Problemet var bara att det inte var en 4:a som planlösningen visade, utan den här lägenheten var omgjord till en 3:a. Inte direkt vad vi hade väntat oss, så tyvärr blir det nog så att den går bort. Gick hem sen och packade upp alla mina väskor. Gick förvånansvärt fort och bra. Lite senare kom Karla förbi, när hon slutat jobba. Vi satt och kollade på lite andra lägenheter och sen käkade vi mat. När vi gick in i vardagsrummet igen för att se en film så kom en ambulans med sirener förbi här utanför. Kollade ut och såg då att det blinkade fler blåljus en bit bort. Först tänkte vi att det kanske var nån på psyk-stället här borta som hittat på nåt bus, men sen kom det plötsligt en räddningsledarbil och en brandbil också, så då gick vi ut och kikade. Såg då att det var en ambulans, fyra brandbilar, en pickup och en ledningsbil som alla stod där med blåljusen blinkandes. Gick runt och kikade, såg inte riktigt vad det var som hände, men det stod en massa brandmän i dörren till en av trappuppgångarna med en fläkt av nåt slag, och andra brandmän såg vi i en av lägenheterna, så tydligen var det rökfyllt i trappuppgången då iaf. Gick runt huset och såg en konstigt krossad ruta, så det vete sjutton vad det var som hade hänt. Var ju ett väldigt pådrag iaf på vår lilla gata. Inte varje dag det är sån action på Skeparvägen. =p

Men nu är klockan mycket för att vara vardag och det är dags att stänga ner och natta.

Härliga 2009

Hej på er alla underbara människor!
Det nya året har börjat riktigt, riktigt bra måste jag säga! Var lite halvless för några dagar sen, ledigheten är snart slut och nu väntar bara en låååång vinter/vår där jag inte hade några planer eller nåt att se fram emot. Igår ändrades det en aning. Det jag nu har att se fram emot kan sammanfattas med 4 rok, två badrum varav ett har tvättmaskin/tumlare, två balkonger, och detta i ett nybyggt hyreshus. Sent igårkväll kollade jag runt på nätet och hamnade på min hyresvärds sida. Blev glatt överraskad då jag såg att en lägenhet på Hamngatan var ledig, en lägenhet där har jag suktat efter ända sen jag flyttade ner till Småland. Läget vet jag är perfekt, och planlösningen ser heller inte alls tokig ut! Lämnade förslag till min kollega och vän, som nappade på idén. Idag ringde jag och pratade med hyresvärden, och jo då, lägenheten är vår om vi vill ha den. Sa upp min lägenhet på studs, så mot slutet av mars blir vi kombos och flyttar in i vår stora, fina lägenhet med båtarna och hamnen som närmsta granne. Bättre än så blir det inte!

Idag har jag, mor, far och Jessica vart till Dalarna. Började med Clas Ohlson och alla affärerna på området där i Insjön. Bytte min iskross som var trasig, och sen blev det inköp av en jacka, en polotröja och ett par skor. Dock budget, så det blev knappt 500 för hela kalaset. Toppen. Åkte till Falun sen och åt lunch på en grekisk restaurang. Kändes så skönt att inte ha nån tenta eller några krav på sig i den där stan, tidigare två år har det vart tentor direkt efter nyår.

Ikväll sen var jag på Arenan och såg byn ge Villa pisk med typ 16-2 eller vad det nu slutade med. Kändes plötsligt som det var typ igår jag var där senast, men det var ju faktiskt typ i mars. Snart ett år sen, hej vad tiden går. Får försöka komma hem igen nån helg när det är hemmamatch, det är faktiskt rätt kul. Speciellt med Håkke som min egen personliga kommentator. =p

RSS 2.0