B-uppsatsen

Idag har jag vart ledig och inte gjort så mycket vettigt alls under dagen. Gick en timme, runt neråt byn. Samma tur som igår. Pustade ut med gott samvete sen framför tv:n.

Nu ikväll däremot har jag vart desto mer effektiv. Det är ju slutspurt i skolan nu inför examen, och nu är det vår B-uppsats vi jobbar med. Ikväll fick vi tillbaka den för sista gången från vår handledare. Var tänkt att vi skulle träffas i Gävle imorron för att fixa det sista, men det var inte så svåra grejer att ändra, så jag gjorde allt nu ikväll istället. Kändes onödigt att offra en hel dag på det när jag fixade det på 1-1,5 timme själv. Så nu är den klar, och så blev vi lediga imorron på köpet. Ska träffas på msn imorgonförmiddag bara och gå igenom några sista frågetecken. Så härligt, nu är det bara examinationen av den kvar. =)

Så så är läget. Det blev ett långt samtal inatt, hela 2 timmar och 18 minuter för att vara exakt. Minns inte när jag sist pratade i telefon så länge. Och vem vet, kanske blir det favorit i repris redan ikväll?

Nu ska jag gå till mormor och tigga lite äppelmos, jag blev så sugen på det idag... Se om hon har någon burk att avvara.
Sen blir det Desperate Housewives och sen ska jag bara sitta här och vänta....... På bättre tider....... ;-)

Nattligt samtal

Ikväll var jag ut och gick en sväng till. Tänkte bara gå runt norra torget, men mamma ville att jag skulle gå ner på bibblan och lämna iväg några böcker, så det blev en extra sväng. Närmare bestämt dubbelt så långt. =)

Och nu sitter jag här och pratar strunt med en vän på telefon. Som jag inte pratat med på länge, så det var ju trevligt. Har pratat över en timme nu, tur att Halebop finns. =)

Nåldyna

Idag har vi skrivit vidare på uppsatsen. Blev en lång paus runt lunch, så jag hade tid på sjukhuset. Träffade samma läkare som jag träffade i höstas. Det var hiskeligt dyrt. Jag träffade honom en kvart ungefär, och det kalaset gick på 300 spänn! Han klämde och kände på halsen och i nacken, kollade öron-näsa-hals, och frågade lite frågor. Såg helt normalt ut sa han. Ändå ville han ha ett blodprov, så jag blev skickad på provtagningen direkt. Är de proverna bra så skulle han släppa mig sa han. Och jag kan inte påstå att jag är speciellt orolig, hittade de inget på alla prover de tog i somras när jag faktiskt hade problem så lär de ju inte hitta något nu heller när jag känner mig helt frisk.
För er som inte vet vad det handlar om så hade jag två knölar på halsen förra våren/sommaren, som jag blev tillsagd att gå till läkare och kolla upp. Började på läkarstation här hemma, den läkaren skickade mig vidare till specialist i Hudiksvall. Den läkaren skickade mig vidare på datortomografi-röntgen, och tog vävnadsprover. Biopsin visade att hon bara fått med blod... Tre smärtsamma stick för ingenting. =p Röntgen visade förstorade lymfkörtlar. Fick ny tid hos läkare i Bollnäs, och där togs det nya biopsier, även här tre st. Det gjorde hur ont som helst och blodet forsade. =p Lyckligtvis fick han med analyserbart material iaf, men det visade att det var helt normalt. Så hela sex stick så hittar dom inget ändå. All min smärta förgäves. =) Men det ska man väl vara glad över, blev lite skraj vid besöket i Hudik när läkaren börjad prata om tumörer och operationer.

Hur som helst så började jag fundera idag på hur mycket jag blivit stucken i olika sammanhang de senaste året. Började med ett blodprov vid första läkarkontakten här hemma på läkarstationen, sen blodprov igen inför röntgen, väl på röntgen satte de nål för kontrastvätskan, sammanlagt sex vävnadsbiopsier, har tagit tre vaccinationssprutor i Falun via skolan, och så idag nytt blodprov, och om några veckor väntar ytterligare ett blodprov för att se att vaccinationen har tagit ordentligt. Sammanlagt alltså 14 stick på under ett år. Tyck synd om mig, jag börjar likna en nåldyna snart. ;-)

Hur som helst, när jag kom tillbaka från sjukhuset så stack vi ut till Tuppz och käka lunch. Och att äta med min vän G kan vara en upplevelse utöver det vanliga. Hennes matplats ser ut som en sopstation fullt med servetter, tallrikar och spilld mat, och medan vi pratar och garvar så garvar hon mest av alla så maten flyger ur munnen på henne igen. ;-) Haha, men kul har vi och jag gillar henne ändå!

Sen drog vi en repa genom DollarStore. Jag som tänkte försöka få ordning på min ekonomi igen den här månaden tänkte inte handla just nånting alls, men gissa vem som kom ut med tunnast plånbok när vi var klara? Ledtråd, se tidigare inlägg Lyxfällan nästa?...... =p Jag klarade mig ganska långt ändå, men när de andra började plocka på sig saker föll jag för grupptrycket och plockade på mig mer och mer saker. Tur då att det trots allt var DollarStore, så jag fick ändå rätt mycket saker för pengarna. Men det är ju bra, jag planerar att snåla hela månaden och få ordning på ekonomin igen, så är jag pank igen tre dagar efter studiebidraget kommer! Nåja, så är livet som fattig student. Tur att det inte är så långt kvar nu.

Sen skrev vi vidare på biblioteket. Lyckades komma in på ett trådlöst nätverk, så vi kunde kolla in på youtube en sväng och skratta en stund. Tillräckligt mycket för att en gubbe skulle komma och be oss dämpa oss. =p

Och angående den upprörda kommentaren på mitt förra inlägg, boken hette Gör vad ni vill, men döda henne inte. Så nu vet du det!

Idag när jag var ute och gick så regnade det lite smått, men det gav med sig.
Imorgon är vi lediga. Skönt värre.

Godnatt

Slut på helg, snart börjar en ny vecka. Imorgon ska vi skriva vidare. Med paus för läkarbesök, jag har tid på sjukhuset igen imorron kl 11,20. Återbesök. Får se om dom hittat nåt nytt eller om dom friskförklarar mig och släpper mig fri igen. Jag tror på det sistnämnda. :)

Idag har jag vart duktig och gått hela två gånger. 60 min första gången och 30 min sen. Mindre kul väder idag, blåsigt och regnet hängde i luften. Men det gör inget.

Har läst en så fruktansvärt vidrig bok i veckan också som en kompis tipsade om. Fattar inte hur människor kan vara så sjuka..... Och hur starka andra människor kan vara som tar sig ur sitt elände. Ska lämna tillbaka den imorron, det var en riktig sträckläsar-bok. Har läst varje morgon och kväll hela veckan tror jag.

Nåväl, nu stänger jag butiken för idag.
Goodnight sweetheart.

Nattlig kalabalik

Inatt var det fullt ös här hemma vid 04-tiden. Först var katten inne hos mig och rota runt på min säng. Hon brukar göra det ibland, så jag brukar mest säga åt henne att vara tyst och gå därifrån, och sen somnar om jag igen. Så även inatt.
En stund senare började lillasyster föra världens liv utanför min dörr. Det visade sig då att katten gått in till henne, hoppat upp på hennes säng, och därifrån kissat på väggen. =p Så hon fick upp och byta sängkläder mitt i natten, sådär lagom kul. ;-)
Jag somnade gott om och var glad att hon hann lämna min säng innan hon uträttade sina behov.

Har gått även idag, precis som varje dag resten av veckan. Minst en timme varje dag. Vissa dagar har det blitt två promenader. Så kan det gå när det är så fint väder. Även om det var lite blåsigt idag.

I övrigt känns det som att jag är kvar här hemma, men har tankarna på annat håll. Långt bort härifrån.....

Sol

Och solen bara fortsätter skina. Har vart underbart att kunna sitta ute hela dagarna. Har gått massor, och mina fötter ser ut därefter. Skavsår så det bara skriker om det, jag är i allra högsta grad beroende av plåster för att kunna använda dom överhuvudtaget.. =) Har gått minst 1 timme om dagen, och det har vart hur skönt som helst. Riktigt varmt och härligt.

Idag har jag kickat boll med Adam och snackat strunt med Julia. Den damen har många ideér vill jag lova.
"Du..... Jag har tänkt på en sak, ja!" ;-)

Imorgon är det slut på ledigheten, då ska jag till Gävle igen. Hoppas att det fina vädret håller i sig till helgen så man får bättra på brännan ytterligare.

Kollade på bilder tidigare ikväll som är tagna för bara ungefär 2-3 veckor sedan, och då var det fullt med snö på backen. Så här går det undan vill jag lova.... Åt helt rätt håll. =)

Har man sagt A....

Ska man ju också säga B är det sagt. Synd då bara då man har vänner som känner en alltför väl och genomskådar allt med detsamma. Därmed inte sagt att nåt är bekräftat. Men tönt och idiot kan du vara själv. ;-p

Hela eftermiddagen spenderades ute i min nya solstol i det udnerbara vädret. Valde dock en mindre bra placering, under tallen där en ekorre satt precis över mig och skalade kottar. Så då och då ramlade det ner kott-rester på mig. Men härligt värre var det.

Mindre härligt är skavsårs-blåsan jag har under ena foten efter dagens långpromenad. Illa.

Ingen mår så bra som jag

Idag har jag spenderat förmiddagen på sjukhuset med farmor. Hon skulle träffa sin läkare, och hon blev skickad på röntgen direkt, så vi blev kvar nästan två timmar sammanlagt.

Har sen jag kom hem vart ut och gått 1,5 timme. Underbart väder ute även idag. Vägen var lite väl lerig på de värsta skogsvägarna och jag har åkt på världens skavsår på båda fötterna, men vad gör väl det?
Inte för att jag är något jätte-fan till Fronda, men kunde inte låta bli att känna igen mig i låten när jag hörde den på radion på vägen hem från sjukhuset,
Kalendern har en glugg idag
Jag har nästan inga krav
Så borde hela livet va

Ingen mår så bra som jag

Ut och njut i solen gott folk!

Lycklig

Idag har allt gått min väg och jag har känt mig glad hela dagen, och det har bara blitt bättre och bättre. =)
Till en början så satt jag och tjejerna med uppsatsen idag igen, i Bollnäs. Satt nästan 5 timmar och fick en hel del gjort, så pass mycket att vi inte kan göra nåt mer den här veckan innan vi fått handledning igen. Första positiva saken alltså, ledig tre dagar framåt!

Dessutom har det var underbart väder idag, solen sken och det har faktiskt vart rätt varmt och behagligt. Vi åt en varsin glass på stationen innan vi skildes åt.

När jag kom hem tog jag en lång promenad. Tog bara på mig en kortärmad t-shirt. Det blåste en del i början. Vår - ja, sommar - inte riktigt. Så i början var det lite kyligt, men jag fick upp värmen så småningom. Dessutom värmde solen riktigt ordentligt emellanåt. Härligt!
Dessutom spelade iPoden bara bra låtar för mig, och jag kände mig alldeles lycklig. Solen skiner, våren och sommaren är på ingång, bra musik i lurarna, och sist med inte minst.......

Jag har funderat nu över helgen över potentiella lägenheter nere i södern. Det fanns bara en lägenhet från det datumet jag ville flytta in, och den var jag först i kön på. Problemet var bara att det inte alls var nån lägenhet jag var speciellt förtjust i. Hade flera andra alternativ som jag hellre skulle ta. Så fick jag se idag när jag loggade in att jag nu fått erbjudande om den lägenheten jag allra helst ville ha. Problemet med den var bara att jag inte visste vilken köplats jag hade på den, och dessutom var det inflyttning på den hela två månader innan jag ska flytta dit, risk förekom alltså att jag skulle få betala två hyror innan jag ens kommer dit.
Men så jag chansade och ringde dit och pratade med dom, och det gick så in i bombens bra ska jag tala om! Det visade sig att jag stod först i kön på den lägenheten, och dessutom gick det alldeles utmärkt att flytta in det datumet jag ville, alltså två månader senare. How wonderful is that?! =) Så nu fick jag (nästan!) min absoluta drömlägenhet där nere. Den absoluta favoriten finns närmare en mil därifrån, men det här ska nog gå minst lika bra. Nu har jag badkar, fönster i badrummet, stor balkong, och det bästa av allt, en stor walk-in-closet. ;-)
Nu är det ju svårt att se skicket på lägenheten bara genom en planlösning som är det enda jag har sett... Men det ska nog gå att ordna till alldeles utmärkt. =)

Så ja, idag trippade jag fram på lätta steg på promenaden och kände mig så lycklig. Låter kanske larvigt, men precis så kändes des. =) Kände för att hoppa och skutta hela vägen hem. ;-)

Nu ska jag gå och sprida glädje omkring mig på annat håll, på återseende!

Helg

Det var den helgen. Har inte gjort nåt speciellt, tagit igen mig efter veckan som var bara. Var en intensiv vecka, tur att inte alla veckor är sådana. Den kommande veckan blir det inte fullt lika mycket pendlande. Tiden går så fort, nästa vecka ska uppsatsen vara klar! Tänka sig vad fort tiden går. Sen väntar ytterligare några veckor praktik, och sen är vi klara! =)

Nästa vecka ska jag på återbesök på sjukhuset också, kolla upp mina knölar på halsen. Känner inte av dom just nånting längre, så allt är väl som det ska hoppas jag.

Har under helgen kommit på vad jag ska skaffa mig för sällskap när jag flyttar, en ragdoll. =) Hur underbara som helst, så en sån lutar det starkt mot.

Imorgon är det sista svarsdag för två lägenheter jag anmält intresse för också... Så det blir nog den som jag stod först i kön på. Det är inte den lägenheten jag helst skulle vilja ha, har flera andra som jag hellre skulle flytta in i. Men man får väl nöja sig med det man får.

Annars som sagt så har den inte hänt så mycket mer i Hannas värld.

Äntligen

Så var det äntligen slut på veckan. Minns inte när helgen senast vart så efterlängtad. Imorron ska jag sova halva dan tror jag. =)

Idag var jag i Falun igen, hade bilen idag för att kunna ta mig dit i tid. Hade seminarium och föreläsning i oral kirurgi, som dock mest handlade om tumörlära. Var så trött så jag orkade inte koncentrera mig.
Idag blev jag också irriterad på folk som lägger sig i saker de inte har med att göra. Skaffa ett eget liv och sluta vara så nyfikna på andras?
Sen åkte Ida med hem till byn, så jag fick lite sällskap.

För övrigt är jag fortfarande hur trött som helst, så i helgen ska jag ta igen all förlorad sömn.

Trött....

Börjar kännas riktigt rejält nu att det har vart en dryg vecka. Idag har jag vart i Falun, och har vart hur trött som helst. Tack och lov att det bara är en dag kvar, helgen är efterlängtad......

Fredrik Ljungberg och jag

Imorse blev jag väckt med frukost på säng, tända ljus, paket och en nyfiken katt, vid sisådär 05,10-tiden. Idag är dagen som är lite extra speciell för mig, Freddie Ljungberg och säkerligen många andra. Själv har jag numera vandrat runt här på jorden i 21 år, Fredrik i 31. Om jag inte missminner mig helt så fyller drottningen i Danmark också år idag. Kändisarna och jag. =)

Hur som helst, 05,50 for jag hemifrån och spenderade sen dagen i Gävle, auskultation på specialistklinik. Skulle ha vart där för nästan en månad sen egentligen, men p.g.a. olika orsaker har jag vart tvungen att ändra datum flertalet gånger. Men idag var det alltså dags. Helt okej dag.

Kollade mobilen lite då och då, och sms:en vällde in under dagen. Den mest avlägsna gratulationen kom ända från Vancouver i Canada. Inte varje dag det händer. =) Tack alla! När jag slutade sen tog jag bussen in på stan igen, och satt och njöt i solen på en bänk vid tågstationen. Telefonen gick varm, fick 4 samtal inom en timme. Båda morbröderna ringde bland annat. Snackade födelsedagar, jobb, bilar etc. etc. Pratade ungefär en kvart var med dom, jag trodde mitt batteri på mobilen skulle dö när som helst, så jag satt bara och väntade på att det skulle brytas... Men det klarade sig. =)

Åkte med mamma hem från Bollnäs sen. Åt lite när vi kom hem, sen kom mormor, mostrar och en av kusinerna hit och firade mig och åt tårta. Av mamma och pappa fick jag presentkort på IKEA, av lillasyster fick jag ett stort paket med diverse grejer i, ett presentkort i en klädaffär, en rulle med Ballerina-kex, en tidning, en diskborste, en diskpropp... Och lite andra smågrejer. Av mormor fick jag pengar, och av mostrar fick jag täcken, kuddar, lakan och påslakan.... Så nu räknar dom med att få komma ner och hälsa på mig sen när jag flyttar söderut. ;-) Vi satt och åt tårta och hade det mysigt. Farmor ringde också, jag ska åka dit imorron när jag kommer hem från Falun och bli grattad av dom också.

Skönt att halva veckan är passerad nu. Bara två dagar kvar..... Imorgon ska jag som sagt till Falun. Moster ska med samma tåg, så jag får åka med henne till Bollnäs. Vi är bara schemalagda två timmar, mellan 10 och 12, men lik förbannat så måste jag åka hemifrån vid 06,00 och kommer inte hem förrän 15-tiden nån gång. Shame on you, X-trafik, som inte kan ordna ordentliga förbindelser så jag kan åka raka vägen.

Nu ska jag gå och lägga mig och ladda för ännu en pendlardag. Suck. Och gäsp. I helgen ska jag sova.

Grattis Fredrik på 31-årsdagen.
Och grattis mig.

Lyxfällan nästa?

Dagen började bra idag, eftersom det var min favvo-chaufför som körde bussen till Bollnäs. Blir alltid lika glad när det är denne trevlige chaffis vid ratten. =) Var i Bollnäs idag och skrev. Satt inte så väldigt länge. Gick på stan sen. Kom hem oväntat tidigt, så jag hörde med Jessica om hon ville med ut och gå en sväng, och hon nappade. Så vi gick rätt långt, hela 1 timme och 20 min. Det ni! Sen satt vi på en bänk utanför Pelles och tog igen oss. ;-)

Ringde till kliniken här hemma också, och ordnade lite ledigt i sommar. Jag lovade igår när de ringde att jag skulle jobba hela sommaren. Men kom på sen att jag antagligen kommer bli ganska less då, om jag inte får nåt ledigt alls och sen kör igång med det riktiga jobbet till hösten direkt därefter. Så nu har jag hela tre veckor sammanhängande ledighet. Minns inte när jag senast hade det. Det är inte nu under studietiden iaf.... Så mycket vet jag. Så det ska bli skönt, får tre veckor på mig att flytta. Kan behövas.

Jag börjar redan oroa mig för hur mina pengar ska räcka till i framtiden. Jag kommer på saker hela tiden som jag bara MÅSTE ha när jag flyttar... Hela tiden med argumentet att ska jag nu flytta typ 70 mil hemifrån och sitta där helt ensam så måste jag få unna mig saker och ting. Som en fin lägenhet, dyra möbler, en bil, ett hudsjur som sällskap, en resa då och då, diverse behandlingar på olika spa:n, för att inte tala om alla spontansaker som kommer att inhandlas, där är jag helt hopplös redan nu.... I mitt huvud har jag redan hunnit köra min ekonomi i botten. Bli inte förvånade om jag dyker upp i Lyxfällan nästa säsong. ;-)

Härmed är 40 % av min jobbiga pendlarvecka avklarade. Bara de jobbigaste dagarna kvar. Åtminstone två av dom.

Imorgon är en mycket speciell dag!

Gävle

Idag började min jobbiga vecka, med en trip till Gävle. Var först på högskolan och fick handledning på vår uppsats, sen gick vi hem till Kicki och åt smörgåstårta och skrev vidare. Tog sen tåget hem, där jag träffade moster Maria. Hon skjutsade mig hem sen sista biten. Följde med henne upp när hon hämtade bilnyckeln hemma hos sig, och fick syn på ett par fina ljuslyktor.
-Söta lyktor, var har du köpt dom?, sa jag.
-Vill du ha dom?, sa hon.
Så jag tackade och tog emot. =)

Har fått ett till erbjudande på en lägenhet nere i södern nu. Fördelen är att jag tycker att det ser ut att vara en finare lägenhet, och den är något större. Nackdelen är att det är inflyttning en månad tidigare än jag hade tänkt flytta ner, vilket innebär att jag isf antagligen måste betala hyra för en månad då jag inte är där, plus att jag är 2:a i kön på den, så det är inte säkert att jag får den. Men nu hoppas vi alla.

De ringde från kliniken på hemmaplan idag också och frågade hur mycket jag vill jobba i sommar. Och såklart så kunde inte jag säga nej, utan lovade att jag jobbar hela sommaren, fram till 1/8. Och sen blir det flytt söderut, och så börjar jag där nere 11/8. Så jag får iaf 10 dagars ledigt i sommar...... Hoppas det blir regn hela sommaren så jag slipper ångra mig att jag tagit på mig så mkt jobb. =p

Nu ska jag snart gå och lägga mig och ladda för ytterligare en dag. Imorgon ska vi vara i Bollnäs och skriva, så det blir inte så väldigt långt att åka. 20 % av veckan är ju ändå överstökade nu..... Men har den jobbigaste delen kvar, de sista tre pendlardagarna, så jag längtar redan till fredag då jag får pusta ut!

Men innan läggdags tänder vi ljus för Engla kl 21.

Passerad helg

Så var det snart slut på ännu en helg. Har inte gjort så mycket vettigt egentligen. Pluggade i och för sig igår, så det får väl räknas som vettigt. Sen har jag mest tagit det lugnt, har trots mindre roligt väder tagit mig ut och promenerat en vända varje dag, och det är ju bra. Har fått upp kondisen lite bättre nu, så jag klarar av sista backen utan att jag tror att döden är nära... ;-p Vilket är bra, dessa backar är inte att leka med, det kan nog alla som någon gång bestigit dem skriva under på. ;-) Djur har jag sett varje dag också, igår var det 7-8 rådjur och massor med tranor, idag var det 1 rådjur och inte fullt så många tranor, men ändock.

En dryg vecka väntar nu, ska vara två dagar i Gävle, två dagar i Falun, och en dag i Bollnäs..... Puh. Jag som hade planerat det så bra så jag åtminstone skulle få vara ledig på min födelsedag, men icke. De planerna ändrades. Så det är bara att ta sig upp och iväg varje morgon. Det lär väl gå det också.

Nu ska jag gå och bänka mig i soffan och se One Tree Hill.

Tjingeling.

Räddaren i nöden

Idag har vi skrivit vidare på vår uppsats, om än på distans. Vi satt var och en hemma hos sig, msn kan minsann användas till nytta också och inte bara nöje. Satt med det en timme eller två. Skickade in till läraren, och på måndag får vi respons/handledning på HiG.

Gick ut och gick en timme sen. Leriga vägar, så det var inte så kul, var alldeles genomblöt när jag kom hem. Var dock glad att jag inte hade någon barnvagn med mig, det har ju hänt att jag släpat sådana efter dessa leriga vägar också... Mindre smart drag av mig. =)
Inga rävar syntes till idag, men däremot fyra rådjur och 100-talet tranor. Vi har massor med såna i år, ovanligt många.

Sen fick jag rycka ut och vara pappas räddande ängel idag. Han hade fått punka på bilen i Ovanåker och domkraften han hade med sig i bilen gav vika, så jag fick åka dit med en till. Även där var det blöta, leriga vägar, så domkraften hade en tendens att sjunka undan, så det va inte konstigt att den andra vek sig. Till slut lyckades han byta iaf, men då visade det sig att även reservdäcket hade nästintill punka, så det blev raka vägen till Statoil och pumpa. Så det kan gå. Jag var bara glad att det inte hände mig när jag hade den bilen till Falun häromdagen. Hade lika gärna kunnat vara jag som blev strandad där mitt ute i skogen. Hoppas min framtida bil kommer hålla ihop som den ska, sitter jag ensam 70 mil hemifrån är det inte det lättaste att ringa efter hjälp.... =)

Apropå det så har jag redan fått en lägenhet där nere också. Lämnade intresseanmälning igårkväll, och redan imorse hade jag fått en av dom. Inte den jag allra helst ville ha, men jag får fundera några dagar..... Lite svårt att bestämma sig också när man sitter tiotals mil bort och bara har en planlösning att titta på, har inga bilder på hur lägenheten ser ut egentligen.. Men det är väl bara att ta det som bjuds och byta sen då om man inte trivs i den.

Fick idag nytt samtal från chefen och startdatumet ändrades - kommer börja den 11/8 istället.

Nu - Så ska det låta.

När man talar om trollen....

Idag har jag vart hos Kicki i Gävle där vi skrev vidare på vår B-uppsats. Plitade ner några rader iaf. Jag köpte mitt busskort imorse, och bestämde mig till slut för att göra rätt för mig och gå på studentpris istället för ungdom (är bara ungdom några dagar till i X-trafiks ögon....). Jag och Gullan pratade om det när vi stod och väntade på bussen från Kicki, och sa att egentligen hade man lika gärna kunnat köpa ungdomskort, för några kontrollanter ser man ju ändå aldrig röken av. Så klev vi på bussen, och vilka stod där om inte två kontrollanter! Det var faktiskt riktigt roligt. Så då var det ju kanske lite tur att jag köpte rätt biljett, men än så länge hade det ju inte spelat nån roll ändå.

Var ut och gick en sväng tidigare ikväll, och fick beskåda lite av Animal Planet fast på riktigt. Två rävar sprang ute på åkrarna och jagade tranorna som går där. Rävar i Rävaberg.....

Sen har jag också pratat med chefen nere i södern igen, och bestämt att jag kommer att börja jobba i början av augusti. Så under kvällen har jag också hunnit med att kika på lite lägenheter. Så får vi se var jag hamnar! =)

Falun

Och dagarna går och inget blir det skrivet här.....

Idag har jag vart till Falun igen. Vi har matat in data på Kerstins dator, så ikväll kommer jag nog höra Gullans röst innan jag somnar, 4,4,3,2,4..... 4 hela, hela vägen. 2,1,4,4,4....... osv osv. Men fort gick det när var tre.
Sen satt vi med resultat-delen av vår uppsats. Kom väl inte så överdrivet långt, men då går det när man inte förstår sig på tabellerna. =)
Avslutade sen Falu-vistelsen med ett varsitt stick hos Läkarhusen, jag fick min sista vaccination, och G och Kicki tog blodprov. För andra gången i mitt liv fick jag idag vara moraliskt stöd vid blodprovstagning, och det skulle inte förvåna mig om jag får ett blåmärke på armen som minne. ;-)

I helgen var vi till Gävle/Valbo. Fick tag på de sakerna jag spanade in nere i södern, men som jag aldrig köpte. Så nu är dom inköpta, och jag minns inte när jag senast var så pank som jag är nu. Tur då att jag fortfarande har månadens dyraste utgift kvar, busskortet.... Det ska jag köpa imorron, så då blir jag än lite mer fattig. Så kan det gå. Bara några månader kvar av det fattiga studentlivet, om några månader har jag råd att unna mig det jag vill..... =)

Imorron ska jag till Gävle igen.


En bra dag

Idag skulle kunna betraktas som en väldigt bra dag. Dels därför att jag haft min kliniska examination idag, och den gick hur bra som helst. Och dels därför att jag nu fått besked från chefen på kliniken där jag var på intervju tidigare i veckan, och jag fick jobbet! Lite smånervöst såklart, det är ju en bra bit att flytta isf. Men, för att använda ett för tillfället uttjatat uttryck, hur svårt kan de va?

Det är ju inte varje dag....

....Som man äter frukost i strålande solsken, 11,000 m.ö.h., med idag är faktiskt just en sån dag.
Har under några dagar befunnit mig nere i södern och blev igår intervjuad för två hygienist-tjänster. Lite sådär halvstapplande kändes det, men man kan väl inte ha alltför höga krav när det är första gången. Får besked inom några dagar.

Flögs ner i måndags kväll, spenderade tre timmar på Arlanda. Käkade och kikade runt, avnjöt en hutlöst dyr sockerkick på Wayne's på SkyCity. Kom fram till hotellet strax före 22 nånting. Stupade i säng ganska omgående. Rummet var kallt, så nån god natts sömn var det inte tal om.

Så igår då var det turné mellan klinikerna och intervjuerna. Får se om det blir nåt mer av det. Hann kika runt en del på stan sen. Hittade massor med fina kläder, men hann inte tillbaka sen innan dom stängde... Att jag aldrig kan lära mig att slå till direkt. Tog det mest lugnt sen på kvällen, käka på grillen nere på hörnet.

Imorse ringde klockan vid 04,30. En timme senare hämtade en taxi upp mig och tog mig till flygplatsen. Lyfte 06,25, och fick för en gångs skull rätt god frukost på planet, flygmat brukar ju inte vara mkt att hurra över... Men det var gott, och omgivningen som tidigare nämnts helt o.k. Himlen ska ju alltid vara blå ovan molnen sägs det, och ja, det stämde idag också. Hade gärna kunnat stanna där en stund till, det var så grått och trist när man kom mer på jorden igen.

Satt en stund och väntade på Arlanda sen igen innan tåget gick hemåt. Slumrade en stund, jag är inte van att kliva upp sådär väldigt tidigt.

Så nu sitter jag här och klockan är snart 16, har fortfarande inte fått i mig nån mer mat sen frukosten vid 06,40 imorse. Måste nog se till att åtgärda det snart.

För övrigt är praktiken snart slut, bara två dagar kvar. På fredag ska det examineras.... Spännande värre.

Hur som helst, nu ska jag ta mig ner till jobbet och lämna in lönelapp för mars månad och leta referenter till jobbansökningar.

RSS 2.0