Nåldyna

Idag har vi skrivit vidare på uppsatsen. Blev en lång paus runt lunch, så jag hade tid på sjukhuset. Träffade samma läkare som jag träffade i höstas. Det var hiskeligt dyrt. Jag träffade honom en kvart ungefär, och det kalaset gick på 300 spänn! Han klämde och kände på halsen och i nacken, kollade öron-näsa-hals, och frågade lite frågor. Såg helt normalt ut sa han. Ändå ville han ha ett blodprov, så jag blev skickad på provtagningen direkt. Är de proverna bra så skulle han släppa mig sa han. Och jag kan inte påstå att jag är speciellt orolig, hittade de inget på alla prover de tog i somras när jag faktiskt hade problem så lär de ju inte hitta något nu heller när jag känner mig helt frisk.
För er som inte vet vad det handlar om så hade jag två knölar på halsen förra våren/sommaren, som jag blev tillsagd att gå till läkare och kolla upp. Började på läkarstation här hemma, den läkaren skickade mig vidare till specialist i Hudiksvall. Den läkaren skickade mig vidare på datortomografi-röntgen, och tog vävnadsprover. Biopsin visade att hon bara fått med blod... Tre smärtsamma stick för ingenting. =p Röntgen visade förstorade lymfkörtlar. Fick ny tid hos läkare i Bollnäs, och där togs det nya biopsier, även här tre st. Det gjorde hur ont som helst och blodet forsade. =p Lyckligtvis fick han med analyserbart material iaf, men det visade att det var helt normalt. Så hela sex stick så hittar dom inget ändå. All min smärta förgäves. =) Men det ska man väl vara glad över, blev lite skraj vid besöket i Hudik när läkaren börjad prata om tumörer och operationer.

Hur som helst så började jag fundera idag på hur mycket jag blivit stucken i olika sammanhang de senaste året. Började med ett blodprov vid första läkarkontakten här hemma på läkarstationen, sen blodprov igen inför röntgen, väl på röntgen satte de nål för kontrastvätskan, sammanlagt sex vävnadsbiopsier, har tagit tre vaccinationssprutor i Falun via skolan, och så idag nytt blodprov, och om några veckor väntar ytterligare ett blodprov för att se att vaccinationen har tagit ordentligt. Sammanlagt alltså 14 stick på under ett år. Tyck synd om mig, jag börjar likna en nåldyna snart. ;-)

Hur som helst, när jag kom tillbaka från sjukhuset så stack vi ut till Tuppz och käka lunch. Och att äta med min vän G kan vara en upplevelse utöver det vanliga. Hennes matplats ser ut som en sopstation fullt med servetter, tallrikar och spilld mat, och medan vi pratar och garvar så garvar hon mest av alla så maten flyger ur munnen på henne igen. ;-) Haha, men kul har vi och jag gillar henne ändå!

Sen drog vi en repa genom DollarStore. Jag som tänkte försöka få ordning på min ekonomi igen den här månaden tänkte inte handla just nånting alls, men gissa vem som kom ut med tunnast plånbok när vi var klara? Ledtråd, se tidigare inlägg Lyxfällan nästa?...... =p Jag klarade mig ganska långt ändå, men när de andra började plocka på sig saker föll jag för grupptrycket och plockade på mig mer och mer saker. Tur då att det trots allt var DollarStore, så jag fick ändå rätt mycket saker för pengarna. Men det är ju bra, jag planerar att snåla hela månaden och få ordning på ekonomin igen, så är jag pank igen tre dagar efter studiebidraget kommer! Nåja, så är livet som fattig student. Tur att det inte är så långt kvar nu.

Sen skrev vi vidare på biblioteket. Lyckades komma in på ett trådlöst nätverk, så vi kunde kolla in på youtube en sväng och skratta en stund. Tillräckligt mycket för att en gubbe skulle komma och be oss dämpa oss. =p

Och angående den upprörda kommentaren på mitt förra inlägg, boken hette Gör vad ni vill, men döda henne inte. Så nu vet du det!

Idag när jag var ute och gick så regnade det lite smått, men det gav med sig.
Imorgon är vi lediga. Skönt värre.

Kommentarer
Postat av: G

...Ja, och det är jag som är G :D
och förfataren till boken är Yolanda.

2008-04-28 @ 23:09:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0